Motosiklet parçası yada aksesuar'ı üretmek.
Reklamlar
-
10 Aralık 2006, 00:34
Fikirlerinizin hepsi de birbirinden kıymetli. Hepinize ayrı ayrı teşeekür ederim.
Bahs ettiğim sanayici benim kiracım, plastik sanayinin içinde yetişmiş yani bu işin kesinlikle üstesinden gelir. Ürünlerinde kalite birinci sırada. Şu an itibarı ile zaten atölye faal durumda ve özellikle silah ve patlayıcı maddeler ile ilgili ürünleri sipariş üzerine üretiyor.
Ancak dönem dönem işlerde durgunluk oluyor. İşte bu durgunluğun olduğu dönemde bu tarz bir üretim olur. Hatta beklenen kar büyük olursa tamamen bu konuda da markalaşılabilinir.
Benim şahsi fikrim. Şu anda daha da netleşmeye başladı.
Türkiyede en çok kullanılan ve tutulan model ybr. Ki hazır elimde de bu model var. (kobayımız hazır yani). ybr üzerine çalışmak daha mantıklı geliyor. Mete_han kanka mın önerdiği gibi bacak ve diz kısmını koruyan aynı zamanda ona gösterişli bir hava katacak bir düzenek olabilir.
Elçik de çok mantıklı, ki kalıbını hazırlamak pek zor olmasa gerek.
İşin güzel yani şu. Bahs ettiğiniz parçaları inanın rahatlıkla üretebilirler. Yani iyi bir mühendise kadar hepsi mevcut.
Yani un var, yağ var, şeker var iş helvayı yapmaya kalıyor.
Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..
Reklamlar
-
10 Aralık 2006, 01:42
ne zaman helva yiyebileceğiz :D
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
-
10 Aralık 2006, 14:34
hayırlı olsun,
bence kesinlikle çok güzel bir hava yakalayabilirsiniz bu işlerde..
ve bakarız bizim forumlardan bir marka doğuvermiş
basit, güvenliği tehlikeye atmayacak, kimsenin canını sıkmayacak şekilde ürünler üretmeniz sizin iyiliğinize olacaktır eminim ki..
-
10 Aralık 2006, 14:46
valla abicim bende bu sanayinin içinde olan biri olarak.topcase için en az 150000ytl sermaye gerek.topcaselerin geliş fiyatını öğrenip ona göre bu işe girmek gerek.fiyatlar birden ucuzlarsa fena olur sonu çünkü.ayrıca ne üretirsen üret en az 3 ay motor üzerinde denemeler yapmak lasım.denge bozacak parçalar çok kişinin canını yakabilir.acizane görüşlerimdir.saygılar.
YAŞLANARAK DEĞİL YAŞANARAK TECRÜBE KAZANILIR.ZAMAN İNSANLARI DEĞİL ARMUTLARI OLGUNLAŞTIRIR.
-
10 Aralık 2006, 15:12
''Su Silahı'',şimdi üretim konusunu bir kenara bırakırsak işin içinde çok farklı şeyler var.Tamam,plastik enjeksiyon tezgahlarında,uygun bir kalıp hazırlanılarak üretime geçilebilir.Maliyeti de fazla olur ama sonuçta olur.
Fakat sende bahsetmişin zaten.Tanıdığınız işyeri sipariş üzerine üretim yapıyor.Yani tescilli firma ona üretim iznini ve siparişi veriyor ve firma da,ana firmanın yan sanayisi olarak çalışıyor.Ama siz bir yamaha ybr'nin bir parçasını kopyalayıp üretmeye kalkarsanız başınıza iş açılır.Ki ana firmanın izni olmadan böyle birşeyler yapmak suç zaten.
Tabi bunun haricinde topcase vs vs gibi parçalar üretilebilir.Kendi tasarımınız ve üretiminiz olduğu takdirde bir sorun yok.Ama bunu bir marka adı altında pazarlamaya kalkarsanız,ki muhtemelen öyle yapmanız gerekecek.Üretim masrafları tahmininizden daha fazla olacaktır.
-
10 Aralık 2006, 16:42
Su Silahı, fikir güzel, topcase ve elcik koruması gibi parçaların orijinalleri de piyasada yok, satacağın yeri ayarlayıp üretime başlayabilirsin. Demo üretim olarak bir tane hazırlayıp, test edip, sonra bazı yerlerle anlaşıp satabilirsin.
Marka olarak da Givvi, Giwi, Gıvı, Givı, Gıwi gibi şeyler kullanabilirsiniz SONY yerine SQNY, Puma yerine Kuma gibi birşey olur, hoş olur
-
10 Aralık 2006, 16:48
arkadaşlar yanlış bir forumda soruyorsam beni bağışlayınız.siteyi yeni öğrenmeye çalışıyorum ve yeni üyeyim.hepinize merhaba; ben cruiser motorların depolarına ve çamurluklarına kaliteli malzemeden mamül alev sair gibi stikerler arıyorum.öncelik Ankara ancak diğer şehirlere de gerekirse gider alırım.yardımcı olursanız çok sevinirim
-
10 Aralık 2006, 18:04
watercan kankam...bir kaç örnek üretsene...mesela bir kaç kalıp elcik vs.üret buraya fotoyükle bizde sipariş verelim...senin bu işlerden başlangıc bazında kar marjını düşünmeyeceğini ben şahsen biliyorum...belkide beğenilir...satın almak isteyenler olur...Ankaradan kargoyla yollarsın...başlangıcta maliyet ve kargo talep edersin...sonra inceden kar marjı koyarsın karıncayı incitmeden..baba sen örnek üretirsen insanlar der ki şurası şöyle olsun böyle olsun...veya fotoşopu iyi olanlar ne istediklerini yükleyebilirler...madem sende üretim potansiyeli var...gelsin tasarım ve siparişler...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
10 Aralık 2006, 18:27
Arka ve yan çantalar yapabilirsiniz....Piyasada en ucuzu 35 yt satılıyor...Aslında maliyetleri 5 ytl....Bildiğin plastikten...Ayrıca 2 sene öncesine kadar türkiyede üretilmiyorlardı...
Rüzgar kesici elcek te olabilir...şekli karizmatik bir şekilde olması yeterli...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
10 Aralık 2006, 18:47
uyarlama (modifiye) parçaları daha çok ilgi çekiyor. herkes motorunun üzerindeki parçalara bir şeyler eklemeyi seviyor. çanta fikri güzel onun dışında rüzgarlık için şeffaf plastikde düşünülebilir
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
-
10 Aralık 2006, 19:37
burakoksuz adlı üyeden alıntı
valla abicim bende bu sanayinin içinde olan biri olarak.topcase için en az 150000ytl sermaye gerek.topcaselerin geliş fiyatını öğrenip ona göre bu işe girmek gerek.fiyatlar birden ucuzlarsa fena olur sonu çünkü.ayrıca ne üretirsen üret en az 3 ay motor üzerinde denemeler yapmak lasım.denge bozacak parçalar çok kişinin canını yakabilir.acizane görüşlerimdir.saygılar.
Birden bire bir marka haline gelmek patent almak v.s. bunlar eminim ki çok yüksek maliyetli işlerdir. Bu yaz kesinlikle bir şeyler üretilecek. En basit su borusu (yada bahçe hortumu) düşünüyordum önce ama sonra motosiklet sevdamla bu işi birleştirmek geldi bakalım hayırlısı.
turkishflier adlı üyeden alıntı
''Su Silahı'',şimdi üretim konusunu bir kenara bırakırsak işin içinde çok farklı şeyler var.Tamam,plastik enjeksiyon tezgahlarında,uygun bir kalıp hazırlanılarak üretime geçilebilir.Maliyeti de fazla olur ama sonuçta olur.
Fakat sende bahsetmişin zaten.Tanıdığınız işyeri sipariş üzerine üretim yapıyor.Yani tescilli firma ona üretim iznini ve siparişi veriyor ve firma da,ana firmanın yan sanayisi olarak çalışıyor.Ama siz bir yamaha ybr'nin bir parçasını kopyalayıp üretmeye kalkarsanız başınıza iş açılır.Ki ana firmanın izni olmadan böyle birşeyler yapmak suç zaten.
Tabi bunun haricinde topcase vs vs gibi parçalar üretilebilir.Kendi tasarımınız ve üretiminiz olduğu takdirde bir sorun yok.Ama bunu bir marka adı altında pazarlamaya kalkarsanız,ki muhtemelen öyle yapmanız gerekecek.Üretim masrafları tahmininizden daha fazla olacaktır.
böyle bir şey zaten etik olmaz dostum etik olmayan hiç bir işe de girişmem. Ancak bir rüzgarlığı düşünelim öyle satandart bir şey olmalı ki titanı olan da takabilmeli, ramzeyi yada ybr si olan da.
Khutuck adlı üyeden alıntı
Su Silahı, fikir güzel, topcase ve elcik koruması gibi parçaların orijinalleri de piyasada yok, satacağın yeri ayarlayıp üretime başlayabilirsin. Demo üretim olarak bir tane hazırlayıp, test edip, sonra bazı yerlerle anlaşıp satabilirsin.
Marka olarak da Givvi, Giwi, Gıvı, Givı, Gıwi gibi şeyler kullanabilirsiniz
SONY yerine SQNY, Puma yerine Kuma gibi birşey olur, hoş olur
marka ismi şimdiden hazır zaten. WaterGun un ilk harfleri "w/g"
mete_han adlı üyeden alıntı
watercan kankam...bir kaç örnek üretsene...mesela bir kaç kalıp elcik vs.üret buraya fotoyükle bizde sipariş verelim...senin bu işlerden başlangıc bazında kar marjını düşünmeyeceğini ben şahsen biliyorum...belkide beğenilir...satın almak isteyenler olur...Ankaradan kargoyla yollarsın...başlangıcta maliyet ve kargo talep edersin...sonra inceden kar marjı koyarsın karıncayı incitmeden..baba sen örnek üretirsen insanlar der ki şurası şöyle olsun böyle olsun...veya fotoşopu iyi olanlar ne istediklerini yükleyebilirler...madem sende üretim potansiyeli var...gelsin tasarım ve siparişler...
Kankam, biliyorsun asıl mesleğim bu değil ama nu yaz bu işin bir tadına bakmak lazım. Biraz cesaret ve güzel ve kaliteli bir ürün ürettikten sonra bakarsın
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Arka ve yan çantalar yapabilirsiniz....Piyasada en ucuzu 35 yt satılıyor...Aslında maliyetleri 5 ytl....Bildiğin plastikten...Ayrıca 2 sene öncesine kadar türkiyede üretilmiyorlardı...
Rüzgar kesici elcek te olabilir...şekli karizmatik bir şekilde olması yeterli...
Yani neden olmasın? Ben geçtiğimiz yaz yiba çarşısından uyduruk bir çantaya 50 ytl vermiştim 1 ay içinde karpuz gibi çatladı. Çok kaliteli plastik hammadesi ile dandirik bir malzemenin ham maddesi arasında çok büyük bir fiyat farkı yok bildiğim kadarı ile 20 lira değil de 10 lira kazanırız.
TuğrulÖzbek adlı üyeden alıntı
uyarlama (modifiye) parçaları daha çok ilgi çekiyor. herkes motorunun üzerindeki parçalara bir şeyler eklemeyi seviyor. çanta fikri güzel onun dışında rüzgarlık için şeffaf plastikde düşünülebilir
Yani daha önce de belirttiğim gabi malzeme hem janjanlı olacak hem de kaliteli.
europeentartars adlı üyeden alıntı
arkadaşlar yanlış bir forumda soruyorsam beni bağışlayınız.siteyi yeni öğrenmeye çalışıyorum ve yeni üyeyim.hepinize merhaba; ben cruiser motorların depolarına ve çamurluklarına kaliteli malzemeden mamül alev sair gibi stikerler arıyorum.öncelik Ankara ancak diğer şehirlere de gerekirse gider alırım.yardımcı olursanız çok sevinirim
hoşgeldin kardeşim.
Ankara da yiba çarşısında bu tür şeyleri bulabirsin ama kalitesine bir şey diyemem.
Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..
-
10 Aralık 2006, 21:19
Bunun yanında-diğer arkadaşlar bilmediği için söylüyorum-küçük ve basit parçalar haricinde ''örnek veya demo parça'' üretmek imkansız gibi birşey çünkü bir parçayı üretebilmeniz için öncelikle onun kalıbını üretmeniz gerekiyor.Ufak bir parça için kalıp maliyeti 10 milyarlara,orta boyda birşeyler için 100 milyarlara,daha büyükleri için ise çok daha yüksek fiyatlara tırmanabiliyor.Dolayısıyla bir parçanın tasarımı önce kesin olarak bir cad programında çizilir;daha sonra üretime geçilir.
-
10 Aralık 2006, 21:32
su silahı yiba çarşısı Allahtan var.sağolasın.hoşbulduk.bir başlık açtım.dostlar oradan yardımcı oluyorlar.galiba bilgisayarlı çizimle halledecez bu işi.hafta içi reklamcıları gezecem.
-
10 Aralık 2006, 21:43
üretim potansiyeli olan bir malzemede şu yanlarda duran koruma topuzları. Bende imalatcıyım ve talaşlı imalat üzerine her türlü makinam var. Geçenlerde bir talep üzerine orjinalinin dahada orjinalı bi yan koruma topuzu yaptım siyah fosfat kaplama bilem yaptım..
Ve maliyeti gercek fiyatının yarısının yarısı diyebilirim...
[B][U]**SLOW DOWN PLEASURE UP!![/U][/B]**:bounce:
-
10 Aralık 2006, 22:08
babaçi adlı üyeden alıntı
her motora takılabilecek ön siperlik mesela çoğunda yok
vizör olabilir çabuk çiziliyor
Evet en sık ihitiyaç duyulan parçalar.
[FONT="Times New Roman"][SIZE="2"][COLOR="Red"][B][I][U]Birol HALICI[/U][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
-
yahu bu konu ne oldu? hani nerede helva?
rüzgar korumalı elcik istiyoruz, dizlik ve dirseklik için çok para vermek istemiyoruz.
Haydi bu konuda kimse bişey yapmayacaksa ben pazara gireceğim haberiniz olsun.
-
ss motor aynalari anormal pahali, koca canta 100 liraymis, el kadar aynalarin cifti 200-250 ytl felan yani direk soygun plexi uretme sansi varsa on cam da cok satacak bir malzeme.... sinyaller de ayni sekilde, hatta ben heykeltras bi arkadasla bos bi vaktimde ozgun tasarimli fiber sinyal yapmayi dusunuyorum
[COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]
-
Birşeye ihtiyacım varsa öncelikle yerli malı varmı diye araştırırım. Mont ve kaskım hariç inatla herşeyim Türk malı ve bununla gurur duyuyorum. BMW F650 ye uyacak elcik koruma yap ilk muşterin ben olayım.
-
kam koruma cross elcik gidon uçları kapalı olanlardan yaparsan bende alırım.eskileri kırıldı yenisini arıyorum.müşteri bekliyor.
-
Madem hortlamış bende sorayım bari .Sonuç?
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler