1 Ocak 2007'den itibaren kurşunsuz ve kükürtsüz yakıt kullanılacak
Reklamlar
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Haberi olmayan vardır, ben hatırlatayım dedim. Ben zaten çoktan beri kurşunsuz kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım.
http://www.milliyet.com.tr/2006/12/03/son/sontur16.asp
13:25 03 Aralık 2006 / Pazar
Pepe: 1 Ocak'tan itibaren kurşunsuz yakıt kullanılacak
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ''Türkiye'de, 1 Ocak 2007'den itibaren kurşunsuz ve kükürtsüz yakıt kullanılacak'' dedi.
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'nde, Minibüsçüler Derneği üyeleri ile birlikte kahvaltılı toplantı yaptı.
Bakan Pepe, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da katıldığı kahvaltıda yaptığı konuşmada, kalitesiz kömür ile bacalarında filtresi olmayan sanayi tesisleri ve bakımı yapılmayan araçlardaki egzozlardan çıkan gazların çok ciddi hava kirliliğine neden olduğunu söyledi.
Egzozun, bakımının iyi yapılması halinde bile mazottaki kükürt oranının çok yüksek, kurşunun ağır metal olarak insan sağlığı açısından en tehlikeli maddelerden biri olduğunu ifade eden Bakan Pepe, ''Türkiye'de 1 Ocak 2007'den itibaren kurşunsuz ve kükürtsüz yakıt kullanılacak'' dedi.
Avrupa ve dünyadaki gelişmiş ülkelerin, insan sağlığını tehdit eden gazlara karşı tedbirler aldığını anımsatan Pepe, şoförlere seslenerek, şöyle dedi:
''Yaklaşık 20 gün sonra kurşunsuz ve kükürtsüz yakıt kullanacaksınız. Bunu çocuklarınızın, kentlerde yaşayan çocukların sağlığı için yapacaksınız. Bu kararı onun için verdik. Bu standartları daha da sıklaştırıyoruz ve limitleri daha da aşağıya çekiyoruz. Ankara ve İstanbul'da çok eski araçların trafikte olduğunu görüyoruz. Biraz önce Minibüsçüler Derneği Başkanı Kocaeli'ndeki bütün araçların yenilendiğini söyledi. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum.''
Reklamlar
-
Çok güzel bir gelişme araçların çoğunun motorlarının ayarsız olduğunu düşünürseniz durumun ne kadar vahim olduğu ortaya çıkıyor.Bugün yanımda çok güzel bir suzuki chopper vardı ama ne jyazıkki leş gibi çiğ benzin kokuyordu.
-
İyi de bunlar buz dağının görünen kısmı.Bilmediğimiz sanayi atıkları baca gazları çooook büyük tehlike.Taş ve kireç ocakların da yakılan eski lastikler,geri dönüşümcülerin kontrolsüz çalışmaları,varoşlarda imkansıslıklar içinde yaşayanların sobalarında yaktıkları sanayi atıkları vb.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
bir yerden başlamak güzel fakat genel olarak atıkların kontrolünün sağlanması gerekir.
zengin (?) bir ülke olduğumuz için atık geri dönüşüm gibi fakir ülkelerin yaptıklarını yapmıyoruz. bakınız 2. dünya savaşı sırasında ABD nin başlatmış olduğu geridönüşüm kampanyaları
-
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
-
-
İHTİYAR adlı üyeden alıntı
İyi de bunlar buz dağının görünen kısmı.Bilmediğimiz sanayi atıkları baca gazları çooook büyük tehlike.Taş ve kireç ocakların da yakılan eski lastikler,geri dönüşümcülerin kontrolsüz çalışmaları,varoşlarda imkansıslıklar içinde yaşayanların sobalarında yaktıkları sanayi atıkları vb.
+1 Tamamen katılıyorum.Ama ben hala süper benzin kullanıyorum çünlü süper benzinin içindeki kurşun ve diğer kimyasallar motosiklet motorlarındaki detanasyonu nerdeyse sıfıra indiriyor.Tabi
çevre daha önemli
[COLOR="red"][B][I] 4 zamanlı --> ::144:: <-- 2 zamanlı (A rh 2TT)[/I][/B][/COLOR]
-
hayırlısı
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
Evet kurşundan kurtulmamız lazım, insan ve hayvan hatta bitkilere bile çok zararlıdır özellikle benzindeki kurşun küçük taneler halinde direk nefes yolumuza girer. Yavaş ölümdür aslında.
Tatlı su motorcusu. Yamura çamura gelmez.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler