Bmw olsun,taştan olsun ama parça ve bakım fiyatlarıda insani olsun
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
neden enduro çünkü tequ hoplayıp zıplasın diye düşüp kıçını kırsın diye..
+Yaz-kış kullanmak için
İstanbul'da kullanılır mı enduro ? o sıkışık trafikte falan kocaman
Bi kaç enduro fotosuda Benden olsun kardeşlerime Abilerime ablalarıma..
yeniden Burdayım :bounce::rendeer:
güzel motorlar
[COLOR="RoyalBlue"]BuNDaN SoNra YaNıLmaM YALNIZ KaLmaKTaN KoRkMaM..!! SeVgiLiM,DoStuM HeRŞeYiM YiNe KeNDİmİm:wiinkk:[/COLOR]
Öyle bi kullanılırki İstanbulda, yüksek bir pozisyondan tüm trafiği kontrol edebilmek çoğu zaman hayat kurtarabiliyor yoğun trafikte..
Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.
Tam da CBF'i alıp dağ başı bir yere kampa gidesim gelmişti
fazer enduro mudur?
başladıktan sonra almak istediğim motor olarak soruyorum da
mesala Ank dan yola çıkıp şöyle tüm karadenizi köy köy yayla yayla gezmek istesem, yani sadece otobandan gidip şehir merkezlerini görüp gelmek değil niyetim, ordaki yaşamın içine girmek isterim, yaylalarda çay toplamak, karadeniz geleneklerine katılmak, yemeklerini yemek, tüm doğasıyla yaşamak. 20-25 günlük bir gezi programı için,
uygun tarz enduro, naked, touring hangisidir? kaç cc gerektirir? hangi marka model önerilir?
chopper bu amaçlara uyar mı uymazsa neden?
fazer tam bir cadde motorudur, neykıd diye geçer.
enduro senin kalem. bütçen nedir?
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Chopper bu amaçlara uygun değildir Sentez. Kuvvetmira nında dediği gibi bütçeni söyle, birde boyunuda söylersen daha sonuç odaklı yardımcı olabiliriz. Sanırım ilk motorun olcak?
ben ilk motor olarak keeway 150 cc bişeyler düşünüyorum onu da nisan ayında,
ekim gibi onu satıp 2. ve kalıcı olarak sürekli gezeceğim bineceğim motoru da şimdiden araştırıyorum.
anladığımdan değilde fazer in görünüşü yerden yüksekliği sanki geziye, dağ taş yayla dolaşmaya uygun gibi geldi bana.
fazer in yüksek oluşu beni enduro diye düşündürmüştü de..
enduro motorlar o zaman daha çok kısa çaplı ve arazi gezilerine mi uygundur?
bahsettiğim gibi yayla, köy, dere tepe 20 gün sürecek karadeniz gezilerine uymaz mı?
bu arada boy 182 kilo 75, fazer yada ne tarz bir motor uygundur?
amaç sık sık Türkiye yi gezmek, tabi dere tepe su yayla her yola uyumlu olsun istiyorum, sadece otoban değil, hız lazım değil bana.
ve ilk motor olarak 150cc bir keeway alıp ta onuda 5-6 ay sonra satarsam hemen 500-600 cc lik motor kullanabilir miyim? yada nasıl bir yol izlemeliyim?
bütçe olarak sanırım sıfır alırım bu tarz bir motoru ve 30.000 ytl ye kadar taksitli ödeyebilirim, tabi gelecek yıl ekimden bahsediyorum.
iyi ve pahalı bir motoru açıkçası 2. el almaya korkarım, sorun çıkarmasından ve aldanmaktan dolayı, elbette daha hesaplı olacaktır da, ben motorlar hakkında epey bilgi sahibi olunca belki 2. el alırım. fakat keewayi 2. el düşünüyorum, öğrenmek ve birkaç ay sonra satabilmek için.
teşekkürler yardımlar için..
9,5 liracığa f650 ler var ama para yok
Evet Fazer^lar enduro değillerdir roadster/naked olarak geçiyorlar. Gayet de performanslıdırlar ve ona göre de yakarlar.
Ben araştırdığım kadarıyla Honda Transalp, BMW 650 serisi Kawa KLE 500 güzel enduro motorlar. Hem yakıtta cimri hem de arazi de sürülebilir motorlar. Yamaha'nın bir modeli vardı sanırım xt 660 o da güzel bir motor diye biliyorum.
Ve tam tersine enduro motorlar uzun yol motorlarıdır. Fazer'da Transalp veya BMW ile aynı hacimde motora sahiptir ama çok daha hızlı gider. Ama o hızlarda sürmek motoru daha çabuk yıpratır haliyle. Enduro motor ise hızdan ziyade dayanıklılık esastır. Ve herşeyiyle ona göre dizayn edilmiştir.
Bence motor almadan önce güvenli sürüş eğitimi almalısınız. Ben öyle yapacağım. 600'lük bir race ile başlamak çok tehlikeli olabilir ama aynı hacimde bir enduro daha sakin bir motordur ve forumlarda takip ettiğim kadarı ile BMW 650 ile motora başlayan birçok aklı başında insan var. Tabii hepsi de motordan önce güvenli sürüş eğitimi almışlar. Fakat bu şu anlama gelmez eğitim aldım istediğim motora binebilirim. Hayır, eğer eğitimler de ne kadar başarılı oldğunuz bağlı olarak eğitmen size motor tavsiyesinde bulunuyor.
Bir hatam varsa affola..
çok teşekkürler purenake yorumlar için..
Sentez bence hem dağ tepe hemde uzun yol dediğin için en uygunu BMW F650GS, biraz daha enduro yanı baskın olan Yamaha XT660R (ikinci ellerinde süper uygun bi fiyatı var bence ve de süper bi motosiklet), biraz daha yol ağırlıklı olsun dersen yeni kasa HondaTtransalpi tavsiye ederim(kullanmadım ama). XT600 ile muğlada kiralama yapıp 320km.lik süper bi gezi yaptım. Marmaris ve Bodrumun ulaşması riskli olmayan tüm sahillerine girdim. Tadı damağımda kaldı. Heryerde söylüyorum, eğer bir gün uzun yol yapma heveslerim geçer yada mecburen yapamaz duruma gelirsem arzulayacağım tek ama tek motorum XT600R dir...
teşekkürler DISTORTEDMAN
Modeller hakkında aydınattın beni.
Biraz önce bir sürücü kursunun net üzerindeki testini çözdüm, 8 soruda ki yanıtlara göre bana en uygun motor enduro çıktı, en fazla puanım enduro da toplandı
çünkü gezmek dolaşmak, dere tepe yayla köyler benim için önemli. Sadece yoldan gideceksem arabam var zaten motoru neden alayım?
Chopper görüntüsü ağırlığı ile hep ilgimi çeker de aslında 250 cc den sonraki chopperların ağırlığını dönüş zorluğunu filan düşünüyorum gerçekten sadece düz yolda keyif amaçlı gitmek için kullanılabilir.
Enduro görüntü olarak ilk başta baktığımda sanki sadece dağ tepe için tasarlanmış yapısı var, yüksekliği, dişli tekerler, ince uzun bir sele, sanki uzun yol için uygun değil gibi izlenim bıraktı bende, tabi bu büyük cc lerde touringe yakın bir çizgiye geliyordur, daha küçük cc li motorlar tam cross tarzı görünüyor. Eğer Ankara dan çıkıp İstanbul'a rahatça gidip gelebileceksem enduro dan başka modellere zaten bakmama gerek yok. Hem yolculuk yap hem doğada gezin.
En doğrusu düşündüğüm gibi 150-250 cc lik bir keeway le başlayıp sonra uygun bir enduro araştırmak olacak, şimdiden 2. motorum hakkında araştırmaya öğrenmeye başlıyım bari.
İlk olarak DISTORTED senin yazdığın modelleri tanımaya başlıyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)