Kızılayın kan grubumuzu öğrenirken vermiş olduğu kartı cüzdanımızda bulundurmamız en mantıklısı gibi geliyor Tanrı o günleri göstermesin dileğiyle
bence cuzdaninizda sizin kan grubunuzdan olan yakin kisilerin isimlerini,telefonlarini ve adreslerini tasimak daha mantikli en azindan kanın bulunmasi daha hızlı gercekleşir.
İnsanlarla Ugraşmaktansa Makinalarla Uğraşmayı Tercih Ederim....
Kan gurubunun öğrenilmesi için yapılan test 20 sn sürüyor
Önemli olan kan gurubunun ne olduğunun bilinmesinin yanı sıra- verecek adam bulmaktır...
Kanı temiz enfeksiyonsuz olacak kişi.Gerisi kolay bence.
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
kaskıma kucuk stıckerla yapstrdım gecen hafta
Ride your way
Benim motorum yok ama gözlemledigim kadarıyla genelde endurocular kan grubunu yazıyor.
Genelde görüntü açısından yazıyorlar...Faydasının olucağını sanmıyorum...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Arkadaşlar,
Motorun üzerine , kaska veya herhangi bir yere yazılan kan grubunun hiçbir anlamı yoktur. Sağlık sektöründe çalışan biri olarak söylüyorum ki, Allah korusun herhangi bir kaza anında kan verileceği zaman hiçbir doktor bu veriyi göze almaz. Çünkü aynı kan grubundan bile olsa sorgusuz sualsiz kan verilemez. A rh + kanınız olsa size verilecek kan aynı gruptan bile olsa öncelikle verilecek kanın serolojik testlerden geçip sizin kanınız ile crossmatch denilen bir test ile uygunluğu saptanıp o şekilde verilir. Dolayısı ile zaten belli bir test süreci geçiriyorsunuz. Kan grubu tespiti mutlaka yapılıyor. Hiçbir hekimin bak şurada kan grubu yazıyordu bizde aynı grubu verdik hasta öldü gibisinden bir mazereti olamaz. Dolayısı ile tamamen gösterişten ibaret bir harekettir. Başlangıcı ise, tıp biliminin bu kadar ilerlemediği dönemde araba yarışçılarının başlattığı ve gelenekselleşmiş bir akımdır. Olayı daha tehlikeli gösterdiğide cabası.
Tamamen gösterişten ibaret bir olaydır.
[COLOR="Blue"]En iyi motorcu, gideceği yere varan motorcudur. Önemli olan varmak değil, yolda olabilmektir.[/COLOR]
arkadaşlar kazaanında bencede motosiklet yada kask'a yazılan bilgi kaale alınmıyacaktır ehliyet gibi bir resmi evrak varken diğer yazıları dikkate almazlar kaldıki günümüzde kan testleri dakikalık olay bence hastanede bir şekilde hızlıca test ediyorlar yada ehliyetde yaza guruba göre hareket ediyorlar tam fikrim yok ama kesinlikle motosikletin yada kas'ın üzerinde yazılan gruba göre kan vermeleri mantıklı gelmiyor bana
Napıcaz...Kilit mi?......Kilitleyelim o zaman...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)