selam arkadaslar..motoru baska bir ilden aldığın zaman devir işlemini aldığın ilde mi yaptırman gerekiyo.ya da devir işlemini aldığın yerde yaptırdıktan sonra baska bi ilde kullanmak için plakayı değiştirmek mi gerek??
selam arkadaslar..motoru baska bir ilden aldığın zaman devir işlemini aldığın ilde mi yaptırman gerekiyo.ya da devir işlemini aldığın yerde yaptırdıktan sonra baska bi ilde kullanmak için plakayı değiştirmek mi gerek??
hyobusa...
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
sağolasın gültekin..ozelden mesaj attım cevaplarsan sevinirim..
hyobusa...
tabi cevaplarım.
fakat herkes birbirine özelden mesaj atarsa, forumlar şekillenmez, paylaşılan bilgi kişilerle sınırlı kalır.
bu sebeple, müsadenle yazışmayı buraya da aktarıyorum.
Merhaba hyobusahyobusa adlı üyeden alıntı
noter satışını her yerde yapabilirsin. bunda sorun yok.
fakat ikamet adresin neresiyse, sen nereye kayıtlıysan, o ilçenin trafik tescil şubesine giderek plaka ve ruhsat alabilirsin.
ruhsatı üzerine alırken, adresinden dolayı plaka mecburen değişiyor.
bu yazdıklarım başka bir ilden aldığın araba ve motorlar için geçerli. (nakil olan vasıtalar)
aynı il içinden motor alırsan da, sadece motorun kayıtlı bulunduğu trafik tes. şubesine gitmen gerekiyor.
plaka aynı kalıyor, ruhsat değişiyor.
kolay gelsin.
sağolasın çok yardımcı oldun...
hyobusa...
ya arkadaslar ben arkadasımda mondial zn125 aldım. ruhsatınıda yolladı. motor(arkadasım)istanbullu. ben suan motorla birlikte samsundayım. burdan ruhsat işlemlerini ustume alıcam bana vekaletmi ne yollucakmıs. nedir ne degildir nasıl yapıcam ve bana kaca patlıcak? lutfen yardımcı olun...
merhaba arkadaşlar ben ilk defa motor alıyorum ve o kadar cok acemiyimki bu devir işlemlerinde anlatamam 600 cc aldım ve iki gün sonra devir yapacagız kısaca yapılacak işlemleri anlatırsanız sevınırım ve + masraf ne olur.
Arkadaşlar istanbul tuzlaya bağlı bir motorum var. Bir trafik takipçiye verdim ama sorun yaşıyorum, size danışayım dedim.
Devir işlemleri için 150 YTL istemişti bir de noter satışı üzerinden neredeyse bir buçuk ay geçtiği için 120 YTL cezası var dedi. Tamam dedik. Toplamda 270 YTl olması gerekirken şimdi yaklaşık 400 YTL masraf çıkarttı. Bana hepsinin makbuzlarını göstermesini isteyeceğim fakat ilk anlaştığımız 150 YTL içine ne girer ne girmez bilmiyorum.
Mesela motorun sigartası bu 150 ye dahilse ve benden harici olarak bu sigortayı isterse gibi. Sizce de bu rakam biraz fazla değil mi? Bana yardımcı olursanız sevinirim.
yahu bu tüm işlemler neden biryerde yapılmıyor, önce oraya git şunu çıkar, sonra şura git bunu al, sonra buraya gel şunu hallet ne bu yahu, taşıt alım satım işleri oldukça hareketli, bunların hepsiniz biryerde toplayan bazı kurumların oluşturulması gerekir... Saçma sapan işler..
Ben motorun satışını yaptım ve yeni ruhsatı aldım. Yalnız vergi ödemesi için gittiğimde araç hala eski sahibi üzerinde gözüküyordu burda ne yapmam lazım? Noterden ve trafikden işlemler bitince hala yapmamız gerekn bişiler varmı, eskiden böyle şeyler yoktuda?_
Kimse emin degil ki şafaktan tekrar,
İste gelsin gül renkli şaraptan tekrar,
Sen altınmısın hey! aptal herif, Gömüpte çıkarsınlar topraktan tekrar.Ömer Hayyam
arakdaşlar bu noterden vekaletname vermek muameleciye kaça patlio acaba ? biDe no muamelecilerden birisinin yanımda oLması lazımmı ? yoksa isimlerine direk vekalet çıkartabilirmiyim ?? help meee
selamlar,benim 2 sorum olacak
1.ben 11/02/1992 doğumluyum ne zaman A2 ehliyet kaydı için başvurabilirim
2.şuanda arkadaşların scooterlarını falan kullanıyorum fakat cross motor istiyorum babam ise''ehliyetini al, öyle alırım motor'' diyor.ne yapmam lazım yön göstericek birileri yok mu? şimdiden teşekkürler
arkadaslar 34 plakayı ızmırde 35 yapmak için ne masraf gider bi bilginiz varmı ?? yanı alım satımı aldıktan sonra motoru ustume alırken ne masrafıdır? tam olarak?
Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
la kapadım dukkanı herkez bı fıyat soyluyor sahura kadar arastıracam herhalde ama gultekın abım bu işi çözer =)
forumu okuyalım arkadaşlar.
sizin için kendimi, klavyemi, parmaklarımı parçalamış, err bi şeyi en ince detayına kadar yazmışım.
http://www.motosiklet.net/forum/933787-post272.html
NAKİL OLAN ARAÇLARDA İSTENEN BELGELER
1. Noter satış senedi
2. Vergi ilişik kesme belgesi
3. Tescilli olduğu il veya ilçeden sakınca yoktur yazısı (_e-posta ile yazışma yapılmaktadır.)
4. Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (Alıcı adına)
5. Araca ait eski Tescil ve Trafik Belgeleri ile plakalar
6. Vatandaşlık numarası
7. Yeni Tescil ve Trafik Belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)
NOT: Araç sahibi değişmeden aynı kişi adına bir başka tescil kuruluşunda tescil edilecek araçlardan noter satış senedi aranmamakta olup, önceki kayıtlı olduğu yerin vergi dairesinden alınacak borcu yoktur yazısı getirilecektir.
Noter satış senedi tarihiden itibaren 1 ay içerisinde tescil zorunluluğu bulunmaktadır.
http://www.trafik.gov.tr/trafik_isle...slemleri.asp#1
_____________________ UYGULAMASI ______________________________
Başka bir ilden aldığınız motosiklet veya otomobilin, ruhsat ve plakalarını değiştirmek için, noter satışından itibaren 1 ay süreniz bulunmaktadır.
Tüm işlemleri kendiniz yapmak isterseniz, bu 1 aylık süre içerisinde, Noter satış sözleşmesi ve ruhsat fotokopileriyle, noterde belirttiğiniz ikametgah adresinizin bağlı bulunduğu Trafik tescil şubesine gidip, durumu anlatıyorsunuz.
Görevli memur, fotokopileri alıp, aracın kayıtlı olduğu ilin tescil şubesine e-posta göndererek, "Satışta mahzur yoktur" yazısını bekliyor.
2-3 gün sonra, tekrar şubeye gidip, yazının gelip gelmediğini öğreniyorsunuz. gelmişse;
küçük bir kağıda yeni bir plaka numarası yazıp veriyorlar, bu numarayla şöförler odasına gidip, yeni plakalarınızı bastırıyorsunuz. mühür de vuruyorlar. (16 YTL.)
bir sigortacı bulup, kendi adınıza ve yeni plaka numaranıza göre, yeni trafik sigortası yaptırıyorsunuz, (oto 170 YTL, moto 34 YTL)
trafik müşavirliği bürosu bulup, 2 adet EK-1, 3 adet EK-9 belgesi doldurtuyorsunuz. (15 YTL)
tüm belgeleri toparlayıp, tekrar trafik tescil şubenizin yolunu tutuyorsunuz.
Bunlar;
1- "aracın satışında mahzur yoktur" yazısı
2- yeni basılan plakalar, plaka numarası yazan küçük kağıt ve 16 liralık makbuz.
3- doldurulan 2 adet EK-1 ve 3 adet EK-9 belgeleri
4- yeni zorunlu trafik sigortası
5- eski plakalar
6- eski ruhsatlar
7- nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
8- Noter satış senedi
bunları teslim edip, 2-3 saat sonra gelmeniz söyleniyor. kimliğinizi geri alıp, 65 YTL, yeni ruhsat kartonları için bayılıyorsunuz.
zaman dolunca tekrar şubeye gidiyorsunuz.
trafik sigortanızı,
yeni plakalarınızı mühürlenmiş,
yeni ruhsatlarınızı doldurulmuş, mühürlenmiş ve imzalanmış olarak alıyorsunuz.
eski plakalarınız da, teneke makasıyla kesilip, çöpe atılıyor.
hepsi bu kadar.
Bursadan geçen yaz aldığım otomobilimi, aracısız maracısız 34 plakaya çevirebildim.
yazdıklarım, 26 Ocak 2008 itibariyle taze bilgilerdir, umarım işinize yarar.
abi bunu daha once okumustum motoru aldıgında kafama edim unuttum yemınle sımdı kalbime mıh gibi kazıdım yazdıklarını
eklerim mulaka abi hayırlı olursa alırsak insallah tşkler
Resmen vergilerle harçlarla milleti sömürmekten başka birşey değil bu...
Birde kurumları tek tek dolaşacaksın o belge bu belge diye üstüne okadar para verip, ayıptır be kardeşim.
200 YTL noter harcı, biri bana bunu açıklasın yaa bu işin masrafı ne bir kaç kağıt parçası, nedir bu olay?
[B]Farkın ve Tarzın sen olmalı...[/B]
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)