Valla sorduğun şeylerin cevaplarını bilmiyorum kusura bakma ama dylan ses 150 başlığına bekleriz şimdiden hayırlı olsun diyeyim.
Valla sorduğun şeylerin cevaplarını bilmiyorum kusura bakma ama dylan ses 150 başlığına bekleriz şimdiden hayırlı olsun diyeyim.
Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..
plakası değişecekse 188ytl noter masrafı...
plaka değişmeyecekse 157ytl noter masrafı çıkar..
ruhsat değiştirme işi ise 50 ytlye takipçiler hallediyorlar..
Selam,
Betonarme'nin hesaplarindan toplam masrafin 150+63 = 213 YTL oldugunumu cikarmaliyiz? Baska bir masraf oluyor mu?
Birde 500cc icin ne kadar farkediyor bu masraflar bilgisi olan var mi?
i\'m not lazy i\'m just resting before i get tired.
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
arkadaşlar son zamanlarda ikinci el motor alan arkadaşımız varsa alım satımının ne kadar tuttuğunu yazabiliri mi( alım satımlarda kasko değeri baz alınıyor bunuda belirtirseniz fikir sahibi oalbiliriz..benim motorum 3006 zealsun zs150-19 kasko değeri 2080 ytl)
bi ara bi kanun vardı yürürlüğe girmeyi bekleyen ikinci el satışlarda vergiyi bayağı aşşağıya çekeceklerdi bu kanunun akibeti hakkında bilgisi olan varmı yoksa gümbürtüye mi gitti.....
buradan kasko değerlerini öğrenebilirsiniz
Arkadaşlar 2 gün önce kanuni rokko aldım.Motora aşığım adeta,balkondan mutlaka eğilip eğilip bakasım gelir :D neysede.Ben buna sigorta ruhsat plaka çıkartmadım.Maddi durumum çok iyi sayılmaz.Maaşımın yarısını peşinatına verdim geri kalanda uçtu gitti açık konuşmayı severim 500 ytl maaşım var.
Sanıyorum bu işlemler baya para tutacak.Şu an içinde hepsini halledemem.Sigortamı yaptırayım ruhsatmı çıkartayım bana tavsiyeleriniz neler,bu işlemler ne kadar tutar.Ne gerekir nereye başvurulur...
ruhsatı ve plakası olmayan bir araca sigortayı nasıl yaptırmayı düşünüyorsun.
öncelikle ilk işin ruhsat ve plaka çıkarmak olsun. plakasız ve ruhsatsız bir aracı trafiğe çıkaramazsın,
yakalanırsan motorunu bağlarlar. masrafların 150 - 200 ytl yi aşağını sanmıyorum.
hayırlı olsun motorun motoru aldığın bayii sana yatırılan ötv belgesini,faturasını,motor uygunluk belgesini vermiştir onlarla birlikte sigortacıya gidip(emniyetle plaka konusunda anlaşmalı) belgelerle başvur onlar seni plaka için yönlendirirler fiyat ise 120-130 civarı herşey dahil...
sigorta dediğin eğer trafik sigortası ise zaten onu yaptırmadan ruhsatı çıkartamazsın o da pek bişey değil zannedersem 22 ytl civarında olması lazım ruhsat çıkartmak ta bişey tutmuyo 40-50 civarında olması lazım ama plaka hiç çıkartmadım ama 150 falan tutar diye düşünüyorum ama bunların hepsini yaptırmadan gezip te yakalanırsan bi kısmını yaptırmış olman bi işe yaramaz onu da belirtiyim hepsi tam olmazsa yine bağlarlar motorunu ama seninki sıfır dı dimi o yüzden sigortayı önce yaptıramazsın pardon orda yanlışlık oldu
Güle güle kullanmanı dilerim allah kaza bela vermesin.Tanıdığın trafik muamelecisi
var ise çok basit kimliğinin fotokopisi ve motorun faturası ile 150 ytl işin halledilir.
Ama tanıdık yok dersen motorun faturası ile kimliğini al yanına bağlı bulunduğun sana
en yakın trafik tescile gitmek orda işin biraz sıkıcı olacaktır ama kendin halledebilirsin
zaten orda seni yönlendiririler eğer ki çok sıkıcı olmaya başlarsa ordaki muamelecilerden
yardım alabilirsin hiç çekinme sor nasıl yapılacağı konusunda destek olacaklardır.
her ihtimale karşı 200 ytl al yanına tekrar hayırlı olsun.Umarım azda olsa yardımcı olabilmişimdir.
Merhaba arkadaşlar, bugun yeni motoruma kavuştum. 18000 km de 2006 model honda cg.
arkadaşım bana süre tanıdı ama içinizde bilen vardır, şu son yasaya göre bu motosikletin toplam devir masrafı ne olur ? bilen, tecrübe eden varsa bir zahmet açıklasın, teşekkürler
noterde kredi kartı geçerli mi acaba bilen varmı ?
Noter, her sene maliye bakanlığı tarafından belirlenen kasko bedelini satış bedeli olarak işleme alındığından bunun sabit bir fiyatı yok.Aynı tip motorun sene farkı bile toplamı değiştiriyor.Benimkini örnek verirsem 7.001,- bedel üzerinden 170.- ytl noter parası verdim.Devir işlemi için şehirlerarası değilse ruhsatın çıkarıldığı trafik şubesine gitmen gerekiyor.İstanbul'da özellikle.
şoförler cem.den iki adet EK-1 formu alınıp doldurulacak.TC Kimlik no.nu,ev ve cep tlf.nolarını mutlaka yaz.Noter satış senedinin iki kopyasını çektir,asıl ve bir kopyayı alıyorlar.Vergi dairesinden satılabilir kağıdı alınacak,tabii varsa bütün geçmiş vergiler ve cezaları ödenecek(Bu muayene içinde geçerli), vergi dairesinden muayene olur ve satılabilir kağıtlarını aynı anda alırsın.Alıcı adına Zorunlu trafik sigorta poliçesini de istiyorlar.Kimliğinde yanında bulunsun. Motorun tescil ve trafik belgeleriyle Trafiğe gittiğinde 26.- ytl tescil belgesi bedeli alıp işlemi yapıyorlar.Trafik belgesini ve sigorta poliçesini hemen geri veriyorlar.Söyledikleri gün gidip adına yapılan tescil belgeni alıyorsun.Vaktin var ise yol parası hariç devir masrafı toplam 30.- ytl.Boşuna 150.- lira verme.
Kolaygelsin.
Not:Noter satış tarihinden sonra 1 ay içinde devir yapman şarttır.
hocam teşekkürler, benim kasko bedeli 3080 ytl
ayrıca ben muameleciye vermek zorundayım çünkü işyerinden izin yok, sadece notere ben gidicem, ne kadar alır beden ve kredi kartı geçerlimi? bilen varsa lütfen söylesin, teşekkürler.
Günaydın,
Ben hiçbir noterde POS cihazı görmedim.İşlerine gelmez çünkü bankalar
kredi kartı işlemlerinden komisyon alıyorlar.Tam masrafı öğrenmek için bence yakın bir notere gidip veznedara kasko bedelini söyleyip rica et.
Slm.
Şimdi Burda Mootor alacagım zaman sen bıseye karısma bız hallederız dıorlar
ruhsat plaka işini ve +200ytl ıstıorlar acaba hangısı hesaplı benmı yapsam daha az amsraflı olur yoksa onlara mı bıraksam
Ben SADECE Motorlara AŞIĞIMMM
::tutkuy::
Sıfır alıyorsan fiyat normal ama sigortasını mutlaka buna dahil ettir.Taşıt vergisinide dahil ettirebilmek için pazarlık yapabilirsin.
İlkseferde muamele uzun ve karışık.Benim anlattığım 2.el devir içindi.
mniz, ikinci el satış ve devir işlemleri ile ilgili verdiğiniz bilgilere teşekkürler. Seneye ben de motoru satma düşüncesindeyim iyi oldu bilgiler. hatta bu başlığa tekrardan başvurmak gerekecek.
mniz abi bu arada sizinle basket maçı buluşmasında tanışmıştık, Kadıköy'den bize öncülük etmiştiniz. Selamlar.
Merhabalar;
Benim bir sıkıntım var işallah yardım edebilirsiniz.ben arkadaştan bir motor aldım. ruhsat sahibi o değil ve asıl sahip ortada yok.En baştan anlatmak lazım. arkadaşım motoru galeriden almış 4-5 yıl önce asıl sahibinin satış kağıdınıda yer tanıdık diye hemen almamış sonrad motoru kullanmaya korktuğu için garaj kaldırmış ve ordada 2 yıl yatmış motor. motor oldukca temiz ama sorun şu;
1- ruhsat sahibi ortada yok bulamıyorum yada nasıl bulacam?
2- satış için galeriye "ruhsat sahibinin" verilen satiş kağıdınıda galeri bulamıyor.
şimdi ben bu motoru nasıl üstüme alabilirim. ne yapmam laızm
Lütfen acil yardım dostlar.
Başkalarının düşünceleriyle akıllı olacağıma, kendi adıma deli olmayı yeğlerim.
Slm arkadaşlar.Noter satış işlemi yaparken illa nüfüs cüzdanı diye diretiyormu noter yoksa ehliyet yeterli mi.Nüfüs cüzdanı mı bulamıyorum da taşındık karıştı ortalık.T.C. numaram ehliyetin üzerinde de yazmıyor elle yazılmış versek olurmu.Bi de arkadaşlar noter satışı yapılan aracın calıntı olma sonradan herhangi bi cezası cıkma olasılığı var mı.Bu aralar bu sorunun cevabına gore ikince el alıp almayacağıma karar vericem.
ÖFKE GEÇİCİ BİR ÇILGINLIKTIR;HÜKMETMEYE BAK,YOKSA O SANA HÜKMEDER.
HORATIUS
İyi geceler ben 3000-3500 ytl arası CBR 125R almayı düşünüyorum da 2. el.Bana bunun çıkabilecek bütün devir masraflarını söylebilir misiniz?Teşekkürler...
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)