İlginç... Scooterda ayak freni !
Reklamlar
-
Geçen gün İzmit'te arkadaşla dolaşırken markası Texas olan şu scooterı gördük. Sol elcikteki arka freni söktürmüş bunun yerine sağ ayağının altına fren pedalı taktırmış. Scooter kullanan arkadaşlara sormak istiyorum acaba böyle kullanışlı olurmu çünkü scooterda o pedal engel olabilir ayakları uzatmaya falan. Yorumlarınızı bekliyorum.
Bu arada motorun plakası 07 fakat resim İzmit'te çekildi. Memleketimizim reklamını yapalaım biraz.
==============================
Reklamlar
-
ahhaha hastasiyim hastasi
-
Vespanın px200 modelindede ayaktan fren sistemi vardı
\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
-
bazi motorlar boyle uretiliyor bence guzel birsey sasirmaca olmaz hangisi on hangisi arka diye
baska bir sey daha sorcam ben bu motordan almayı dusunuyorum acaba nasil ariza cıkartıyormu? gorunusu cok hos cok arastirdim bu motoru bizim burda servis olarak suzukinin servisi bakıyor. fiyatida gayet ucuz bilgilendirirseniz sevinirim..
-
ben kullanıcısıyım zaten arkadaşım tek sorun var amartisörlerde lakalarda çok zıplıyo ona daha çözüm bulamadım yeni motor alsam bile bunu satmıyacağım ii özellikleri olan bi motor tavsiye ederim
-
just_life adlı üyeden alıntı
Vespanın px200 modelindede ayaktan fren sistemi vardı
Vespa'da vites de var!
-
Uzun yıllar (kilometreler ) boyunca vitesli motor kulanan sürücülerin, scooter kullanırken yaşadıkları en büyük sorun dalgınlıkla ya da ani durumlarda sol elciği (debriyaj) sonuna kadar sıkmaları...
Tabii bunun yanı sıra arka fren için de alışkanlıkları sağ ayakta...
Bu yüzden ciddi kazalar yapanlar olduğunu duydum. Bu motorun sahibi de sanırım aynı sebepten bu tür bir çözüme başvurmuş olabilir.
Gayet mantıklı
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
Moderatör (forrap)
Ledo o motosikletin modeli öyle.Sahibinin yaptığı birşey değil yani...
Bu arada avantajları olduğu kadar bu fren mekanizmasının dezavantajlarının da olduğunu unutmamak lazım.Yokuşlarda dururken problem yaratabiliyor.(Aynı scooterdan arkadaşımda da var.)
-
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
forrap adlı üyeden alıntı
Ledo o motosikletin modeli öyle.Sahibinin yaptığı birşey değil yani...
Bu arada avantajları olduğu kadar bu fren mekanizmasının dezavantajlarının da olduğunu unutmamak lazım.Yokuşlarda dururken problem yaratabiliyor.(Aynı scooterdan arkadaşımda da var.)
ben de bu motorun sahibi kendisi yapmış zannetmiştim. o yüzden bu balışığı açtım. ilk defa görüyorum scooter da ayak freni. neyse yeni birşey daha ögrenmiş olduk.
-
nası alışırsan öyle gider hesabı :D
sürebiliyorum, öyleyse varım :)
[URL="www.bikepics.com/members/ice300"]www.bikepics.com/members/ice300[/URL]
-
Hondanin ilk maxi scooter modelerinde bu ozeliik vardi.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
-
bu scooter dan ben de gördüm orjinaldir heralde. Kullanışa göre değişir ama bana çok engel olur. ben ayaklarımı uzatmadığım zaman sandalyede oturuyormuş gibi hissediyorum kendimi. ;)
-
ilk defa böyle bişey gördüm
-
Vespa'nın klasik scooter modelini düşünün...Onlar vitesliydi ilk zamanlarda...Yani boyle deh çüş sistemi degildi en otomatiginden...4 vitesli scooter hesabi...
O zaman haliyle sol elcikte fren yerine debriyaj vardı...Vites de elcigin üzerindeydi...yani sol elciği çevirmek suretiyle vites degiştirebiliyordunuz.
Dolayısıyla arka fren icin tek olası yer de bu durumda ayaklardan birinin oldugu yerdi. Sağ taraf seçilmişti.
Dolayisiyla çok da şaşılacak bir durum degil...olabilir. Bugun bir vitesli scooter yapsalar...ya tiptronik olacak...debriyaj gerektirmeyecek ve haliyle fren yine sol elcikte olacak...Ya da anam babam usulü düz vites olursa da bu şekilde olacak...
[B]Dance[/B] first [B]think[/B] later...It's the natural order...:wiinkk:
-
Onun orjinali o...Vespalarda kullanılıyor hala...Daha kullanışlı bence...Ellerin işlevlerini hafifletiyor...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
ya iyi guzel oLmuş da SanKi biraz komik olmuş çarpışan arabalardaki pedallar benziyo aYnı onlar dada tek pedal var ya
-
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
-
Herkes demiş ama ben de diyeyim, Vespa'ların bazı modellerinde de var bu sistem Ohh eksik kalmadım
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler