Hava aşırı soğuksa ve ellerimiz ile ayaklarımız donuyorsa
Reklamlar
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Reklamlar
-
yaratıcı zekaya aynen katılırım ama deneme yanılma yöntemi bazen farklı sonuçlar verir.. Ben çift pantlon giyip ve ilkinin dizlerine poşet sarıp paket lastiği ile tutturarak 260 km yol yaptım.. pratik olabilecek geçicide olsa bütçe darlığında uygulana bilecek her görüşü paylaşacak arkadaşlara teşekkür ederim.. (motorun taksitleri biraz kasıyo da )
ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq
-
Değişik bir fikir ama ben yapmam çünkü eldivende hassaslık çok önemli öyle dolma gibi parmaklarla fren i falan hissedemem gibi geliyor bana, ama senin için bir sorun yoksa güzel fikir.
-
genelde yalıtım için folyo yerine streç filim kullananlar var mesela yağmurlu havalarda bacakları korumak için yemek saklama için kullanılan streç filmler işe yarıyor diye duydum uygulamak kısmet olmadı yağmuluk olduğu için
-
Yurtdışında inner glove diye birşey var. Kışlık eldivenlerin içine giyiyorsunuz rüzgar ve su geçirmez termal malzemeden üretilmiş. Bende bir süredir arıyorum bunlardan ama bulamadım İstanbulda.
Resim eklemeyi beceremedim
-
uzaylı gibi olmuşun hoca
==============================
==============================
-
keşke bunu geçen cumartesi söyleseydin,ben de donmamış olurdum
faydalı ve yaratıcı bir düşünce paylaşım için saol.
patent al buna.
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
-
yaratıcı zeka
o değilde kışlık eldiven dediğin güzelmiş adı sanı var mı aldığın yeri filan söyler misin
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
-
Her zaman 1 Türk dünyaya bedeldir demişimdir... Eline sağlık...
-
Herşey tamam da...
Bu ; derinin havasız kalmasına sebep olur.(Terleme de yapar.)
Mantar vs gibi ciddi el - ayak hastalıkları yapabilir! Uzun yolculuklarda tavsiyem değildir...
-
Aman dikkat ! Yukarıdaki uygulamayı sakın denemeyin !
Üzülerek söylüyorum ki yukarıda anlatılan yöntem herhangi bir malzeme ile katmanları arttırmaktan fazla bir getiri sağlamaz !
Aluminyum aslında yaltıkan bir malzeme değildir ve ısı farklılıklarını inanılmaz çabuk geçirir, yani iletkendir.
Aluminyumun özelliği ışıma yolu ile iletilen ısının yansıtma özelliği ile yalıtılmasıdır ki, bu da yukarıda tarif edilen kullanım şeklinde geçerli değildir. Burada bu folyonun etkisi, fazladan herhangi bir geçirimsiz katman oluşturmaktan öte değildir.
Aluminyum bir başka özelliği ise difuzyon direncinin çok yüksek olmasıdır ki, bu da halk arasında "nefes almamak" diye tabir edilir.
İşte bu özellik yüzünden üstüne basarak söylüyorum ki "asla elinize ve ayağınıza alu folyo sarmayın !"
Mümkün olduğunca teknik tabirlere girmeden anlatmaya çalıştım.
Yukarıda tarif edilen metodun, ateşli bir hastayı battaniye sararak terletmek kadar yanlış bir uygulamadır !
Sevgili kardeşim Mr. Cool,
iyi niyetine, fikir üretmene ve fayda sağladığını düşündüğün bir uygulamayı bu kadar zahmet çekerek bizlerle paylaşmana saygı duyuyorum ancak üzülerek tekrarlıyorum ki, yukarıda bahsettiklerim bilimsel gerçeklerdir.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
http://www.ideefixe.com/Kozmetik/tan...Z35A8ADRY43FGQ
burda ayak isitici var. jel ayakkabini icine yerlestiriliyor. ayaklar icin cozum olabilir. incelerseniz ilginc ve guzel bir urune benziyor. fiyatida 13 ytl civarinda.
ama bence arkadasin yaratici fikride mantikli tabii saglik acisindan zarari olurmu olmazmı bir yorum yapamıyacagim. yinede emegine saglik.
Cikolota disLeriMizi.. Hayat DusleRimizi curutuyoR...
-
folyo yu bilemem ama streç film çok işe yarıyor izmet keltepede amrt ayı olmasına rağmen 1.5 metre kar altında yapılan 6 saatlik yürüyüşte ayağımıza sardığımız streç film ve üzerine giyilen 2 kat çorap ayaklarımızı donmaktan korumuştu ayrıca size ayakkabıların su geçirmesini önlemek ve ellerimizin üşümesini bir nebze olsun azaltmak için vazelin kullamanızı öneririm: ayakkabıların tabanı ile konçunun birleştiği dikişlere süreceğiniz kalın bir tabaka vazelin su geçirmesini önlemektedir yine aynı şekilde ellerimize süreceğimiz ince bir tabaka halindeki vazelin ellerimizi rüzgardan tamamen olmasa da farkı hissedilir şekilde koruyacaktır(üzerine eldiven giymek şartı ile)
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
-
MrCool adlı üyeden alıntı
Bana yanıt verirken kullanmış olduğun masanın yüksekliğinden dolayı senin de mühendis olduğunu zannediyorum. Ancak benim masamın ayakları biraz daha küçük.
Sevgili Arkadaşım,
Öncelikle söylemem gerekir ki, bu tür son derece iyi niyetli açılmış bir konuda tartışmak gibi bir niyetim yok. Malum ne kadar "gülümseme" koysak da yazarken yanlış anlaşılabiliyoruz.
Bu sitede en sevdiğim olay, arkadaşların kendi tecrübelerini saklamak yerine, faydalı olmak amacı ile birbirleri ile paylaşmaları. Uzun süredir süren tartışmalar, küfürleşmeler ve motosiklet harici konu ve ideolojilerin gündeme getirilmesi çabalarından sonra, seninki gibi az sayıda "paylaşım" amaçlı açılan başlıklara bayılıyorum.
Evet ben Yüksek Mühendisim, üstelik uzmanlık alanım da ısı su ve ses yalıtımı.
Hatta bu konuda çeşitli üniversitelerde ders de veriyorum. yine kendi konumda Türkiyenin en bilinen inşaat firmaları dahi benden danışmanlık hizmeti alıyor.
Emin ol ki benim masamın ayakları çok alçaktır, en azından ben öyle olması için uğraşıyorum. bunu beni çeşitli buluşmalardan tanıyan arkadaşlarımın değerlendirmesi belki daha doğrudur, bilemiyorum.
Yukarıda (hiç istemediğim halde) kendimle ilgili bu kadar bilgi vermemin sebebi, bu konu ile ilgili güvenini kazanmaya çalışmak.
İnan bana ! Bahsettiğin biçimde bir işlem yapmak istiyorsan, benzer katmanları alu folyo haricinde bir malzeme kullanarak çözmelisin. Daha önce de belirttiğim gibi aluminyum ışıma yolu ile geçen ısıyı yansıtırak ısının iç tarafta kalmasına yardımcı olur ancak ısı iletken bir malzeme olup, son derece yüksek buhar difuzyon direncine sahiptir. Öyle ki yalıtım sektöründe buhar bariyeri olarak kullanılır. Vücudun terleme (bildiğimiz manada ıslak olan değil, su buharının tasfiye edilmesi) yaptığı en önemli bölgelerden bazıları da eller ve ayaklardır. bu noktalarda buhar nüfuz etme direnci bu kadar yüksek bir malzeme bulunması son derece zararlı olabilir. ( bu konuda belki bir doktor arkadaşımız bize daha geniş bilgi verebilir)
Zaten senin de bileceğin gibi ne günlük hayatta ne de ekstrem sporlarda ( dağcılık vs.) bu tür malzemelerin kullanıldığı giyim kuşam hiç yoktur. Tam aksine günümüzde hep nefes alan ürünler geliştirilip, piyasaya tanıtılmaktadır.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
MrCool
[COLOR="Red" adlı üyeden alıntı
Ledo: [/COLOR]Alüminyumun yüksek termal iletken olduğunu ben de bilmiyor muyum sanıyorsun? O yüzden termostaki gibi çift kat kullanmaya karar verdim. Termostaki veya çift camlardaki gibi bir boşluk yaratmaya çalışıyorum. Evlerimizdeki çift camlar
(termal iletkenliği tabii ki alüminyum kadar yüksek değil) tek başınayken görece yüksek iletkenliğe sahiptir ancak araya bir boşluk konarak hem ses hem de ısıda yalıtkanlık sağlanmaktadır. Tek sorun baskı gören yerlerde devamlı birbirine değmeleri olmasıdır. Tabii ki bu bölgelerde ısı aktarımı olacaktır ancak gene de ısıyı biraz içeride tutacaktır. Alüminyum folyo zaten yapısı itibariyle kırışık durduğundan arada yeterli hava boşlukları oluşabilir ama gene de emin değilim. Onu da çözmeye çalışacağım. Belki arabanın ön camlarında olduğu gibi
(2 cam ve arada kırılmamazlık sağlayan bir çeşit plastik bileşeni) gibi araya streç filmi veya duvara fayans yapıştırma işlemlerinde kullanılan fileyi koyarak iki alüminyum tabakayı birbirinden uzakta tutmayı başabilirim. Deneme yanılma yoluyla bulacağım. Ancak ben hem ayağımda hem de elimde bu yöntemi 2 günlük İzmir-Ayvalık gezimde kullandım ve hiç bir rahatsızlık
(kalınlık hissi veya nem) duymadım. Bana yanıt verirken kullanmış olduğun masanın yüksekliğinden dolayı senin de mühendis olduğunu zannediyorum. Ancak benim masamın ayakları biraz daha küçük.
Evinin penceresindeki camlar birbirine hiçbir sekilde değmemektedir bu yüzden bu ikisini karşılaştırma. Dediğin gibi arada hava bırakarak yalıtım sağlamaya calışmak bi derece mantıklı olsada ufak bir temas noktası dahi olsa ısı akışı çok rahat sağlanacaktır. Ki 2 kat folyonun birbirine dokunmamasını sağlamak da mümkün değil gibi. araya strec film değilde Cam Yünü koyarsan belki işe yarar.
İyi çabalamışsın ama olmamış. malesef herşey düşünüldüğü kadar basit olmuyor. daha önce söylendiği gibi işin sağlık yönüde var. Derinin nefes almasını önlememelisiniz..
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
Süper Moderatör (BBRR)
ahada uzmanlar olayı zaten bilimsel olarak irdelemiş ben sadece sürüş güvenliği için yukardada bazı arkadaşların dile getirdiği gibi dokunma hissini azaltacağından özellikle ön freni gereğinden fazla sıkıp düşmeye sebebiyet verebilir diyecektim ..aliminyum olmasada yansıtıcı özelliği olan bazı materyaller ipotermia vakalarında sıcaklığı çok çabuk toparlayabilmek için kullanılır..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
Yaw termoslarda ; 2 yüzey arasında hava boşluğu var.
Ayaklara birer termos mu geçirsek!
-
Tabii bu arada şunu da söylemeden edemeyeceğim. Motosiklet aksesuarı satan mağazalarda gayet ince ve "nefes alan" malzemelerden üretilmiş, iç eldivenler mevcut. Bu tür bir içlik alıp, gerek yazlık gerekse kışlık (duruma göre) eldivenlerin içinde deneyebilirsiniz.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
Yalnız Arkadaşlar, ben Mr.Cool'un çorap yöntemini gördüm, çorap otelde çıkmadı
Koli bandı çoraba yapışmış.
Cool, Bu bahsettiğin iç zırh konusunda ne yapabiliriz hocam? nasıl alabiliriz onu?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler