Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Tulum + & -

REKLAM ALANI
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    TuLuM u görünce Kemençe nin kusen i tulum sandımdı wallaa

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    -s3L1m- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şöyle bir sonuç çıkarsam tasdik eder misiniz?;
    -Tulum şehir içi dolaşmak için deildir
    -Rahat edemezsin, yorar (özellikle içine birşey giyersen)
    -Çok terletir
    -Giyip çıkarmak, diğer ekipmanlara nazaran daha zahmetlidir

Peki şöyle mi tavsiye ediyorsunuz yazın ve şehir içi dolaşmak için;
    -Yazlık, ince, tekstil ceket (örn : http://www.mototal.com.tr/clover_texceket.asp)
    -Yazlı, ince, tekstil pantolon (örn : gene yukardaki sayfada en altta)

Tulum yerine yazın şehir içinde bunları giymek çok daha mantıklı diyorunuz yani..? Peki sorsam, mesela bu linkteki gibi ürünler koruma için yeterli mi? Yani hiç elime almışlığım da yok, dolayısıyla bilmiyorum tam, bunların sırtında,dirseklerinde,dizlerinde vs. korumalıklar var mı? Çünkü yoksa eğer ne işe yarar ki bunlar! Tuluma nazaran muhtemelen çok daha az bir koruma sağlıyordur!?

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Ben daha bir de bunlara benzer göğüs ve sırt koruması alacağım. Bunları da normal mont veya kaban altına giyeceğim. Tabii bunları kullanırken dirseklik ve dizlik de takmayı ihmal etmeyeceğim.

http://www.motorcycle-superstore.com...px?style=15817

ve

http://www.denniskirk.com/denniskirk.../e27010230.jpg

Korumayı yaşamına göre arttırmak sana kalmış. Ben hobi için yaptığım için spor gibi düşünüyorum ve giyebileceğim maksimum koruma adetini kullanmaya çalışıyorum.

Selim, sana özelden mesaj attım, sana ulaşıp ulaşmadığını anlayamadım. Bana yine özel mesajdan cevap verirsen sevinirim.

MrCool, bir türlü özelden msg atamadım sana, nedense hata verip duruyor çözemedim ben de sebebini, senin için sorun olmayacaksa burdan yazabilirim düşüncelerimi, veyahut hasanselimb@hotmail.com msnden de konuşabiliriz musait olduğun zaman, sen bilirsin...

patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var

Ne alalım???

Hem tulum hemde mont kullanıyorum. Bu nedenle her ikisini de kendimce nasıl kullandığımı anlatayım belki sana yardımcı olur.
    Tulum altına pantolon gömlek giymezsen rahatsız edici değil. Hatta kendini daha iyi hissetmeni sağlar. Fakat benim dikkatini çekmek istediğim noktalar başka...
    Motosikleti bir pistte kullanacaksan tulum al. Zaten tulumun yoksa piste sokmazlar. En azından burada sistem böyle. Evime yakın bir pist var. Arada sırada kiralıyorum. Tam koruma olmadan giremiyorsun. Bu nedenle tüm ekipmanları satın almak zorunda kaldım.
    Bazen gidip gelirken tulum ve diğer aparatları evde giyip gidiyorum. Pistte bir sorun olmuyor ama şehir içine gelince hiç iyi olmuyor. Bir yerde durup bir kahve içeyim diye düşünüyorsun, üstündeki kıyafetle herkesin ilgi odağı oluveriyorsun. Ayrıca suport bir motosiklet kullanıyorsan görüntün kışkırtıcı oluyor. Birden bire etrafında seninle yarışmak isteyen motosiklet ve arabalar görüyorsun.
    Motosikleti işe, okula ve benzeri yerlere giderken kullanacaksan pantolon ve mont kombinasyonunu öneririm.İlla kot pantolon giymek zorunda değilsin. Kaldıki havanın soğuk gittiği bu günlerde motosiklet kullanacaksan kot pantolon hiç iyi bir tercih olmaz ona göre... Altına külotlu çorap giyersen o başka tabii. Fakat bacakların açılırda çorap görünürse karizma battal olur benden söylemesi.
    Normal günlerde pantolon ve mont kombinasyonunu tercih ediyorum. Şehir içerisinde fazla riskli motosiklet kullanmama ve genellikle avrupalı sürücüler motosikletlere son derece medeni ve dikkatli davrandıkları halde yine de bot-dizlik-kask ve montumu sürekli giyiyorum. Bel ve dirsekler için koruma montumda mevcut olduğu için bunları ayrıca kullanmıyorum.
    Fakat uzun yol yapacaksam, yada motosikletle gezmeye çıkmışsam mutlaka tulum giyiyorum. Böyle kendimi daha rahat hissediyorum.
    Benim tavsiyem imkanın varsa her iki seçeneğide gerçekleştir. Motosikletinle kudurmak istediğinde tulum, normal günlerde diğer kıyafetleri giyersin.

Abi bunlardan varsa türkiyede ben de kaçırmam ya kesin alırım, hem kullanımı rahattır hem de süper koruma sağlar. Yalnız işte dizlik, dirseklik gibi parçaları öyle elbisemin, pantolonumun üstüne takmak kesinlikle şahsi olarak hoşlanmadığım ve malesef pek güvenmediğim bir tarz. Tulum tam istediğimi karşılıyordu koruma açısından fakat kullanılabilirliği sorun çıkarttı. Şimdi yazlık elbiselere bakıyorum onlar da kullanılabilirlik açısından çok iyi, çok rahat fakat koruması pek tatmin edici değil gözüküyor. Bikaç msg önce linklerini verdiğim örnek yazlık montlar mesela, bu tarz elbiseleri kullanan arkadaşlar ne diyorsunuz sizce yeterli mi o elbiselerin korumaları??

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Alıntı -s3L1m- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MrCool, bir türlü özelden msg atamadım sana, nedense hata verip duruyor çözemedim ben de sebebini, senin için sorun olmayacaksa burdan yazabilirim düşüncelerimi, veyahut hasanselimb@hotmail.com msnden de konuşabiliriz musait olduğun zaman, sen bilirsin...
    Sana gönderdiğim mesajı okuyabildin mi? Mutlaka oku. Bazı linkler vardı.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Selim, tabii ki gidip yazın ince tekstil ceket al demiyoruz. Alacağın mont tekstil de olsa, deri de olsa korumalı olsun. Böylece sırtlık ve dirseklik takmaktan kurtarırısın. Pantolona gelince tercihen motor pantolonu kullan. Ama burada da motosiklet pantolonlarının resmen "Ben motosiklet pantolonuyum" diye bağırma özellikleri var ki tulum giy daha iyi. Icon'un kot pantolon tarzında motosiklet pantolonu var, motomax'e bir sor istersen.
    May the Force be with McLaren Mercedes

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Boş wer be kankaa... shoort la binmek en iisi

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler