buggy için motor ehliyeti
Reklamlar
-
Merhaba arkadaslar
Bu güzel buggy sürmek icin Türkiyede motor A2 ehliyetinin gerekli olmadigini
B sinifiylada sürüldügünü lütfen bana biriniz söylesin.cildiracagim almak icin sabirsizlaniyordum, birden duydumki bu dört tekerli araba özelliklerinin hepsini tasiyan araba gibi kullanilan bu arac "motosiklet sınıfında olduğu için motosiklet ehliyeti yani A 2 ehliyet ile kullanılmaktadır" denmekte.Bu dogrumu?
Reklamlar
-
Türkiye'de var mı bu. nasıl alacaksın
-
Super Moderator
-
Kanuni'nin bu tarz modelleri vardı, sanırım onlar A2 ehliyetle kullanılıyor.
-
Super Moderator
Türkkiye'deki modeller bildiğim kadarıyla Kanuni ve Çelik'in (Kinroad'ın buggysi Türki'ye de varsa da hiç rastlamadım)
Başlığı değiştiriyorum konu, arabada değil buggyde A2 ehliyet.
-
Kanuni'nin bu modeli ATV olarak geçiyor, teoride A2 ile kullanılması lazım, ancak mevzuatta farklı bir hüküm olabilir.
-
arka dingilde diferansiyel var ise trafiğe çıkabiliyor yok sabit dingil ise çıkamıyor diye biliyorum, mantıken neden A2 ehliyet gerektirsin ki 4 tekerlekli bir araç?
-
ATV'ler "dört tekerlekli motosiklet" oldukları için A2 gerektiriyorlar.
-
arkadaşlar bu tip araçlar A2 ehliyet gerektiriyor.ben pgo nun bir alt modeli olan 250 cc lik bir buggy kullanıyorum.Türkiyede henüz yaygınlaşmadı maalesef.Resimdeki araç pgo nun 500 cclik yeni modeli almanyada 6000 euro gibi bir fiyatla satılıyor sanırım.türkiyede distribütörü maalesef bu işe ara vermiş durumda ama kasea,kinroadun buggyleri piyasada bulunabiliyor.pgo araçların motoru kymco dur bu arada yani sorunsuz ve sağlamlardır.distribütörün web sitesi kapandı sanırım ama bu adresden bir deneyin isterseniz 'www.kym.com.tr '
bu arada kanuninin buffalosuda pgo nun 150 cclik buggysidir ve kanuni tarafından ithal edilmektedir.Maalesef satış fiyatı avrupa ve amerikanın çok üzerindedir.
[FONT="Arial Black"]Kumda çamurda asfaltta,al atv ni dal maceraya[/FONT]
-
sürmek isterdim son hız süprr oluırrduuu
YAŞAM HIZ! HAYAT HIZ! ÖLÜM HIZ!
HONDA FAN ..!
-
trafiğe çıkış için alınan izinde 4 tekerli motosiklet olarak geçiyorsa A2 gerekli.
-
pgo nun son hızı 110 km/h zincirli değil şaft aktarmalı.birde 500 cc liği var ki görseniz aşık olursunuz.ilk fırsatta elimdeki 250 cc liği satıp onu alıcam.
[FONT="Arial Black"]Kumda çamurda asfaltta,al atv ni dal maceraya[/FONT]
-
stardoc adlı üyeden alıntı
bu arada kanuninin buffalosuda pgo nun 150 cclik buggysidir ve kanuni tarafından ithal edilmektedir.Maalesef satış fiyatı avrupa ve amerikanın çok üzerindedir.
kanuni ne zaman yerli bir model yaptı ve normal piyasa fiyatları ile sattıki.
üretici firma olarak kazandığından fazlasını arz - talep dengesizliklerini kullnarak dağıtıcı olarak kazandı. serbest piyasa dedikleri olay bu olsa gerek. birde %100 yerli bir motor üretseler çinli yerine onlardan alırım. hala yabancı patentler ile üretim yapılması bizim ülke olarak ayıbımızdır olarak düşünüyorum.
-
merhaba forumda yeniyim ama bu kouyu bende arastırmıstım buggylere ehliyetının olması gerekmıyor ama bunlar yasal olmadıgı ıcın polisede yakalnmaman gerekıor trafık cıkıslı deıller arazi için yapılıolar :D
-
8 senelik konuyu hortlattin :D maşallah ehehe
-
Bildiğim kadarıyla 25 km/h hızı geçen her motorlu taşıt için ehliyet gerekiyor.
-
Zir cahil kaynar memleketimin 4 bir yani...biri soyler biri bakar agzi acik...her tarafi boyledir bu guzel memleketin..avrupali ya ozenir ama ne okur ne arastirir yurdumun insani....
Buggy dediginiz araclarin otv sini yatirirsaniz plaka da cikar ruhsatta..neden polisten kacasiniz?A2 niz varsa pasalar gibi de cikarsiniz trafige!cunku bu araclar ruhsatta 4 tekerlekli motosiklet diye gecer.atip tutmayin..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler