Anket: türkiyede bayanların motorsiklet kullanması emniyetlimi ???
- Katılımcı sayısı
- 133. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
kesinlikle değil
-
eğitim şartıyla olabilir
-
çok tehlikeli
bayanlar motosikleti neden tercih etmiyor?
Reklamlar
-
merak ediyorum biri bu eski topiği rüyasındamı gördüde hortlattı
bayanlar isterlerse jet bile kullanırlar
vurun dedik ama öldürün demedik
Reklamlar
-
ben gaziantep te bitane bayan görmüştüm honda today a biniyordu çok ta güzel kullanıyordu hatta gidecegi yerin yarısına kadar eşlik etmiştim sonra birbirimze selam verip ayrıldık. egitim aldıktan sonra herşey yapılır ama önce cesaret
[B]seviyk tama yorum!!!![/B] [B][COLOR="Red"]GAZİANTEP MT[/COLOR][/B]
-
ninjet adlı üyeden alıntı
Ben şunu anladımki motosiklet kullanıken bayan yada erkek olmak farketmiyor. Önceleri bayanları daha çok sıkıştırdıklarını düşünürdüm fakat geçenlerde başıma gelen bir olaydan dolayı fikrim değişmeye başladı. E5 de önümde en sağdan giden 2 motora yol vermemekte ısrar eden bir jeep sürücüsü vardı ve kavga gürültü motorlar nihayet geçebilmişti, sıra bana geldiğinde adam indına ben geçicekken kapısını açtı ve nedeyse düşüyordum. Napıyosunuz Beyefendi öldürmeyemi çalışıyosunuz dediğimde adamın tepkisi çok komikti "hee tamam sen bayansın sen geç" oldu... Yani anlatmak istediğim bayan yada erkek olmak farketmiyor.. Kimi zaman bayan olduğumu gören sürücüler sıkıştırmak yerine tam tersi yol veriyorlar. Kimileride yol vermek yerine dalga geçip üzerime kırıyorlar... Magandalar her yerde her şekilde maganda... İster açık giyin ister kapalı giyin, ister erkek ol ister bayan... Ayrıca bayanların motoru tercih etmeme nedenleri sadece motosikletin ilgilerini çekmemesi.. Bayanlar keyiflerine düşkün olduklarından arabanın konforunu motorda bulamadıklarından motoru tercih etmiyorlar diye düşünüyorum. Araba kullanımındada aynı şey söz konusudur. Bayanlar genelde otomatik ve rahat araba tercih ederler, erkeklerse spor arabaya daha düşkündür. Ayrıca artık günümüzde scooter kullanan bir dünya bayan görebiliyoruz. Artık güvenilir ve düzgün motor kurslarınında açılmaya başlamasıyla bayanların önümüzdeki yıllarda bi hayli çoğalacağını düşünüyorum.
Bu arada "eğitlmeleri şart" olayınıda kınıyorum.
Eğitim gerekliyse bayana değil
motor kullanan herkese eğitim şart. Erkekler anasının karnında öğrenmiyor heralde motor kullanmasını... Bi şekilde arkadaşları, gittikleri kurslar yada başka bir şekilde öğreniyorlar eğitiliyorlar. Heee 1000 lik makinayı alıp 100 metre düz gittim ben artık motorcuyum diyip gazlamaya yarışlara çıkmaksa motor kullanmak yada eğitilmek bunu bayanda yapar rahat olun... Ama sonuçlarını siz benden daha iyi biliyosunuz.
bıraksana sosyal msj vermeyi, geçen tekerde görmüşler seni
-
neden sadece bayanlar için eğitim aldıktan sonra kullanabilirler denilir anlamış değilim. baylar için gerekmiyo doğustan yetenekli mi oluyorlar ilginç
Bayan ya da erkek ne fark eder nasılsa trafikte motor sürücülerini araç yerine koyan yok (istisnalar hariç)
sadece cesaret işi motor kullanmak. Bir çok şeyi başaran bayanların motor kullanamayacaklarını düşünmek enteresan
-
ben çok görüyorum yollarda.
grandboss adlı üyeden alıntı
ben gaziantep te bitane bayan görmüştüm honda today a biniyordu çok ta güzel kullanıyordu hatta gidecegi yerin yarısına kadar eşlik etmiştim sonra birbirimze selam verip ayrıldık. egitim aldıktan sonra herşey yapılır ama önce cesaret
eşlik ettin demek seni hınzır :D
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
-
i.V.i.B.i
-
Ben artık aştım ondan
bi erkek arkadaşım varda saolsun öyle teker falan öğretti hepsini bana.. Yapmadan duramıyorum napimm ya napimmm.... Ama eğitimim aldım yaniiii
sus, serseri motorcu seni, sizin gibi hareketler, sokaklarda stunt çalışmaları yapan bayanlar yüzüdnen tüm bayanlar mimleniyor, soora aileler çocuklarının çevrresine güvenmiyor SERSERİ motorcular die
-
i.V.i.B.i
-
babana sor, hatırlatsın sana
-
Bi topik vardı..Evlendiler evlenecekler dendi sonra ne oldu .Bilen var mı ?
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
kim evlencekti abi
-
tasarslan adlı üyeden alıntı
Bi topik vardı..Evlendiler evlenecekler dendi sonra ne oldu .Bilen var mı ?
evlenmiş onlar biz öyle duyduk
GKN adlı üyeden alıntı
babana sor, hatırlatsın sana
akşam gidince bi sorim bakim ne dicek canım )
i.V.i.B.i
-
Bayanların neden motosiklet kullanmadıklarını anketle sormamıza gerek yok. Biz motosiklet kullananların düşünceleri sorunun yanıtını zaten ortaya koyuyor. Kusuru araba kullananlara atmak bizleri arındırmiyor.. Ben yabancı ülkelerdede motosiklet kullandım. Orada motosikletli gurubun çok erken kaynaştığı gördüm. Çünkü değer verilen insanların ortak tutkusu motosiklet sevdasıdır. Bizlerde ise cinsiyet ön pilanda. Bu durumda bayan sürücü hiçbir zaman kendini güvende hissetmez ve rahatlıkla camia ile kaynaşamaz. Üzülmiyelim ! Uzun saçlı motosiklet tutkunları ile çok karşılaşırız.. Fakat tırnakları öjesiz olurlar.
-
GKN adlı üyeden alıntı
kim evlencekti abi
bende öyle bi topik hatırlıyorum hatta paket yapmışlardı seni
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
-
Bayan denmesi bile biraz yapay bir ayrımcılık olmuyor mu, topiğin başlığı niye "kadınların....." değil ki? Siz hiç bay sürücüler dendiğini duydunuz mu?
Bence kadınlar motorsiklet falan değil tır kullanmalılar. Bakın o zaman tüm o trafik içi ve dışı tacizlerin öcünü nasıl alıyorlar?
-
Arkadaşlar bu anket türkiye için geçerli arabaya zor biniyolar kullanıyolar bazı erkek suruculerı tarafından bırak motora bınıce hallerı neolur mesela benım nısanlım bıle bana bı tur atım gelıyom dur derım hayatım bende geleyım malesef güzel Türkiyemizde böyle bilmem kendımı ıfade edebıldımmı?
[B][I]DENGESİZ MOTORA BİNMEK ORGANLARINI BAĞIŞLAMAK DEMEKTİR...[/I][/B]
-
Bende egitim sartıyla olabilir dedim ama bayanların değil cevresindekilerin egitimi sandım ahahsdhahs
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler