Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: türkiyede bayanların motorsiklet kullanması emniyetlimi ???

Katılımcı sayısı
133. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • kesinlikle değil

36 27.07%
  • eğitim şartıyla olabilir

70 52.63%
  • çok tehlikeli

27 20.30%
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

bayanlar motosikleti neden tercih etmiyor?

REKLAM ALANI
    alonso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym fiddle
    merak ediyorum biri bu eski topiği rüyasındamı gördüde hortlattı
    bayanlar isterlerse jet bile kullanırlar
    vurun dedik ama öldürün demedik

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2008 apache & 2009 ybr city&GSR 600 ABS
    ben gaziantep te bitane bayan görmüştüm honda today a biniyordu çok ta güzel kullanıyordu hatta gidecegi yerin yarısına kadar eşlik etmiştim sonra birbirimze selam verip ayrıldık. egitim aldıktan sonra herşey yapılır ama önce cesaret
    [B]seviyk tama yorum!!!![/B] [B][COLOR="Red"]GAZİANTEP MT[/COLOR][/B]

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Alıntı ninjet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben şunu anladımki motosiklet kullanıken bayan yada erkek olmak farketmiyor. Önceleri bayanları daha çok sıkıştırdıklarını düşünürdüm fakat geçenlerde başıma gelen bir olaydan dolayı fikrim değişmeye başladı. E5 de önümde en sağdan giden 2 motora yol vermemekte ısrar eden bir jeep sürücüsü vardı ve kavga gürültü motorlar nihayet geçebilmişti, sıra bana geldiğinde adam indına ben geçicekken kapısını açtı ve nedeyse düşüyordum. Napıyosunuz Beyefendi öldürmeyemi çalışıyosunuz dediğimde adamın tepkisi çok komikti "hee tamam sen bayansın sen geç" oldu... Yani anlatmak istediğim bayan yada erkek olmak farketmiyor.. Kimi zaman bayan olduğumu gören sürücüler sıkıştırmak yerine tam tersi yol veriyorlar. Kimileride yol vermek yerine dalga geçip üzerime kırıyorlar... Magandalar her yerde her şekilde maganda... İster açık giyin ister kapalı giyin, ister erkek ol ister bayan... Ayrıca bayanların motoru tercih etmeme nedenleri sadece motosikletin ilgilerini çekmemesi.. Bayanlar keyiflerine düşkün olduklarından arabanın konforunu motorda bulamadıklarından motoru tercih etmiyorlar diye düşünüyorum. Araba kullanımındada aynı şey söz konusudur. Bayanlar genelde otomatik ve rahat araba tercih ederler, erkeklerse spor arabaya daha düşkündür. Ayrıca artık günümüzde scooter kullanan bir dünya bayan görebiliyoruz. Artık güvenilir ve düzgün motor kurslarınında açılmaya başlamasıyla bayanların önümüzdeki yıllarda bi hayli çoğalacağını düşünüyorum.

Bu arada "eğitlmeleri şart" olayınıda kınıyorum. Eğitim gerekliyse bayana değil motor kullanan herkese eğitim şart. Erkekler anasının karnında öğrenmiyor heralde motor kullanmasını... Bi şekilde arkadaşları, gittikleri kurslar yada başka bir şekilde öğreniyorlar eğitiliyorlar. Heee 1000 lik makinayı alıp 100 metre düz gittim ben artık motorcuyum diyip gazlamaya yarışlara çıkmaksa motor kullanmak yada eğitilmek bunu bayanda yapar rahat olun... Ama sonuçlarını siz benden daha iyi biliyosunuz.
    bıraksana sosyal msj vermeyi, geçen tekerde görmüşler seni
    GKN MOTORS

AYGÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    neden sadece bayanlar için eğitim aldıktan sonra kullanabilirler denilir anlamış değilim. baylar için gerekmiyo doğustan yetenekli mi oluyorlar ilginç
    Bayan ya da erkek ne fark eder nasılsa trafikte motor sürücülerini araç yerine koyan yok (istisnalar hariç)
    sadece cesaret işi motor kullanmak. Bir çok şeyi başaran bayanların motor kullanamayacaklarını düşünmek enteresan

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    ben çok görüyorum yollarda.

Alıntı grandboss adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben gaziantep te bitane bayan görmüştüm honda today a biniyordu çok ta güzel kullanıyordu hatta gidecegi yerin yarısına kadar eşlik etmiştim sonra birbirimze selam verip ayrıldık. egitim aldıktan sonra herşey yapılır ama önce cesaret
    eşlik ettin demek seni hınzır :D
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

ninjet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bıraksana sosyal msj vermeyi, geçen tekerde görmüşler seni
    Ben artık aştım ondan bi erkek arkadaşım varda saolsun öyle teker falan öğretti hepsini bana.. Yapmadan duramıyorum napimm ya napimmm.... Ama eğitimim aldım yaniiii
    i.V.i.B.i

Motosikleti
    R1
    Ben artık aştım ondan bi erkek arkadaşım varda saolsun öyle teker falan öğretti hepsini bana.. Yapmadan duramıyorum napimm ya napimmm.... Ama eğitimim aldım yaniiii
    sus, serseri motorcu seni, sizin gibi hareketler, sokaklarda stunt çalışmaları yapan bayanlar yüzüdnen tüm bayanlar mimleniyor, soora aileler çocuklarının çevrresine güvenmiyor SERSERİ motorcular die
    GKN MOTORS

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    sus, serseri motorcu seni, sizin gibi hareketler, sokaklarda stunt çalışmaları yapan bayanlar yüzüdnen tüm bayanlar mimleniyor, soora aileler çocuklarının çevrresine güvenmiyor SERSERİ motorcular die
    Tanrım bu kelimeler bu cümleler.... Bi yerlerden hatırlıyorum ammaaaaaa söyleyemiycem
    i.V.i.B.i

Motosikleti
    R1
    Tanrım bu kelimeler bu cümleler.... Bi yerlerden hatırlıyorum ammaaaaaa söyleyemiycem
    babana sor, hatırlatsın sana
    GKN MOTORS

tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LX 150
    Bi topik vardı..Evlendiler evlenecekler dendi sonra ne oldu .Bilen var mı ?
    ..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..

Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

Motosikleti
    R1
    kim evlencekti abi
    GKN MOTORS

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Alıntı tasarslan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi topik vardı..Evlendiler evlenecekler dendi sonra ne oldu .Bilen var mı ?
    evlenmiş onlar biz öyle duyduk

babana sor, hatırlatsın sana
    akşam gidince bi sorim bakim ne dicek canım )
    i.V.i.B.i

osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Bayanların neden motosiklet kullanmadıklarını anketle sormamıza gerek yok. Biz motosiklet kullananların düşünceleri sorunun yanıtını zaten ortaya koyuyor. Kusuru araba kullananlara atmak bizleri arındırmiyor.. Ben yabancı ülkelerdede motosiklet kullandım. Orada motosikletli gurubun çok erken kaynaştığı gördüm. Çünkü değer verilen insanların ortak tutkusu motosiklet sevdasıdır. Bizlerde ise cinsiyet ön pilanda. Bu durumda bayan sürücü hiçbir zaman kendini güvende hissetmez ve rahatlıkla camia ile kaynaşamaz. Üzülmiyelim ! Uzun saçlı motosiklet tutkunları ile çok karşılaşırız.. Fakat tırnakları öjesiz olurlar.

OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    kim evlencekti abi
    bende öyle bi topik hatırlıyorum hatta paket yapmışlardı seni
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

Bayan denmesi bile biraz yapay bir ayrımcılık olmuyor mu, topiğin başlığı niye "kadınların....." değil ki? Siz hiç bay sürücüler dendiğini duydunuz mu?

Bence kadınlar motorsiklet falan değil tır kullanmalılar. Bakın o zaman tüm o trafik içi ve dışı tacizlerin öcünü nasıl alıyorlar?

Motosikleti
    bisan
    Arkadaşlar bu anket türkiye için geçerli arabaya zor biniyolar kullanıyolar bazı erkek suruculerı tarafından bırak motora bınıce hallerı neolur mesela benım nısanlım bıle bana bı tur atım gelıyom dur derım hayatım bende geleyım malesef güzel Türkiyemizde böyle bilmem kendımı ıfade edebıldımmı?
    [B][I]DENGESİZ MOTORA BİNMEK ORGANLARINI BAĞIŞLAMAK DEMEKTİR...[/I][/B]

thecoolzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    Bende egitim sartıyla olabilir dedim ama bayanların değil cevresindekilerin egitimi sandım ahahsdhahs

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler