Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: türkiyede bayanların motorsiklet kullanması emniyetlimi ???

Katılımcı sayısı
133. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • kesinlikle değil

36 27.07%
  • eğitim şartıyla olabilir

70 52.63%
  • çok tehlikeli

27 20.30%
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

bayanlar motosikleti neden tercih etmiyor?

REKLAM ALANI
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Anketi açan arkadaşım, "eğitilmeleri şartıyla" diye bi şık koymuş.Bu şeye benziyo, " pitbullar evcilleştirilmeleri şartıyla insan içine salıverilebilirler".Kimseye şart koşamassın, eğitim "şart" değil "gerekliliktir".Niye "eğitim" alması gerektiğini anlayamayan birini zorla eğitmeğe çalışsan ne olur ki? ( Ya da güzel bi söz var "zorla sı... " neyse vazgeçtim )
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mavisim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    inşallah bigün olacak
    bende bi bayanım ama tam anlamıyla motor delisiyim.motorla giderken o rüzgarı hissetmek bambaşka bi zevk.

ALPERRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 500 GRİ
    eski kız arkadaşımı motor kullanırken düşünemiyorum. her sabah saatlerce hazırlanan saçlar, makyajlar, üzerine giydiği modaya uygun kırışıksız tertemiz kıyafetlerle motorla gezinti yaparken düşünemiyorum. yarım saat yolculuktan sonra ne kadar temiz olur bilemem.
    bunu dışında bayanların motor kullanmalırını destekliyorum. hatta trafikteki bütün sürücüler bayan olsa. Hiç bir bayan sürücünün size yol vermediğiniz için kırmızı ışık ta yolunuzu kesip elinde levyeyle size saldıracağını düşünmüyorum.

poseidon_20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial mt 125
    Yaa arkadaşlar bizim dağdan indim şehire tipli erkekler varken bayanlar araba kullanmaya korkuyo bide motor kullanmaları çok zor bence
    0 rh(+) Rüzgarın hissetmek ve iki teker üzerinde olmak kadar keyifli ne var şu hayatta

sahin23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fjs 400 silverwing
    bayanlar tabii ki motor kullanabilmeli ama gerek refleks gerek dikket gerekse motora hakimiyet konularında bizden çok daha fazla dikkatli olmalılar.. şunu da söylemeden geçmeyeyim ben motor kullanırken trafikte yaşadığım tehlikelerin yüzde doksanı araba kullanan bayanlardan olmuştur

DeepShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar bunun herşeyle alakası var.yani kro cenneti bu ülkemizde ne yürüyerek ne de arabayla rahat rahat dolaşabiliyoruz.bende motorla yeni tanıştım çok seviyorum ve gerçekten de bir tutku.fakat erkekler gibi özgür değiliz.yeri geliyor aile baskısı yeri geliyor eş,sevgili...bayanlar için gerçekten zor.ve bi arkadaşımızın dediği gibi belli bi saatten sonra iyice dikkat etmeliyiz kendimize.yani sokaklar bize haramama ne olursa olsun o % 10 luk bayan motorcu kesimi pes etmicekşaka bir yana bayan olmak çok zorr

xFalcoNx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bianchi ares insan gücü cc
    bencede bayan olmak çok zor hergün trafikte görüyoruz arabanın içindeki bayanlar yanımızdan geçen erkekler acaba ne yapar korkusu ile bakıyorlar insanlara bu yüzdendekonsantre olamıyorlar keşke trafikteki herkes bayan lar kadar kibar ve kurallara uygun davransa fakat erkeklere kızmaya hakları yok çünkü çoğu bayan iğrenç sürüyor hatta kimisi sarhoş gibi 8 çiziyor şeridi ortalayacam diye ama bayanlar kendini toplamalı güzel kullanmalı her zaman onlara trafikte yer var

ustaoglu4840 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YbR 125 :)
    Alıntı poseidon_20 adlı üyeden alıntı
    Yaa arkadaşlar bizim dağdan indim şehire tipli erkekler varken bayanlar araba kullanmaya korkuyo bide motor kullanmaları çok zor bence

düşüncene ve klavyene sağlık
    İnsanlara ne söylerseniz söyleyin karşı tarafın alabileceği kadarıyla sınırlıdır !

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Moltorcu bayan sayısında gözle görülür bir artış var... Kimse bunu inkar edemez....

Bu başlık açıldığı zzamanla şimdiki zamanın arasında en az 4 kat fark vardır eminim...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

iyireklam10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    walla ben gördüm kız scooter marka/ model bir motorsikletle cevahir a.v.m ye geldi ışıklarda bekliyoruz 2 tane kaza oldu taksiler çarpıştı
    çünkü kız gögüs uçları görünecek kadar derin dekolteli bir body giymiş atınada süper mini etek
    manzara görülmeye değil ölmeye bile değerdi çünkü 1,80 boylarında .. sarışın manken gibi bişeydi oda ilgiden memnun mini bir kask kafasında gözlükleri hırçın bakışlar millet görebilmk için aracın içinde ayaga kalkıyordu düşünün işte

sonra aynı istikamete gidiyoruz ki farklı olsa bile değiştiridim kendisine yol veridm tşk etti geçti benzinciye girdim 1 dk için de oda geldi
    benzinciler pompalamak için sıraya girdiler
    diger araçlar da seyrediyor çocuklar benzin doldurak için sıraya girmiş. zavallım fiziği güzel ama sade bir bayan ilgiyi görünce çılgına girmiş bagırıyordu bize neden bakmıyorsunuz arabama benzin isityorum diye tınlayan yoktu

sonra ordanda çıktı fulyaya dogru yöneldi polis kız için trafiği durdurdu ya
    sonrasında gitti tabi şirkete geldim bizim arkadaş görmüş
    yine bir iki araç birbirine çarpmış ondan duydugum kadarı ile kız istanbulun alını üstüne getirdi ya
    öle 3 tane olsa trafik sorun çözülür herkes park edip geçmesini bekliyor çünkü
    ayrıca kızlarda hemen özenir hepsi makyaj malzemesi yerine motorsiklet alır

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı iyireklam10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    walla ben gördüm kız scooter marka/ model bir motorsikletle cevahir a.v.m ye geldi ışıklarda bekliyoruz 2 tane kaza oldu taksiler çarpıştı
    çünkü kız gögüs uçları görünecek kadar derin dekolteli bir body giymiş atınada süper mini etek
    manzara görülmeye değil ölmeye bile değerdi çünkü 1,80 boylarında .. sarışın manken gibi bişeydi oda ilgiden memnun mini bir kask kafasında gözlükleri hırçın bakışlar millet görebilmk için aracın iinde ayaga kalkıordu düşünün işte

sonra aynı istikamete gidiyoruz ki farklı olsa bile değiştiridim kendisine yol veridm tşk etti geçti benzinciye girdim 1 dk için de oda geldi
    benzinciler pompalamak için sıraya girdiler
    diger araçlar da syerediyor çocuklar benzin doldurak için sıraya girmiş zavallım fiziği güzel ama sade bir bayan ilgii görünce çılgına girmiş bagırıyordu bize nedne bakmıyorsunuz arabama benzin isityorum diye tınlayan yoktu

sonra ordanda çıktı fulyaya dogru yöneldi polis kız için trafiği durdurdu ya
    sonrasında gitti tabi şirkete geldim bizim arkadaş görmüş
    yine bir iki araç birbiine çarpmış ondan duydugum kadarı ile kız istanbulun alını üstüne getirdi ya
    öle 3 tane olsa trafik sorun çözülür herkes park edip geçmesini bekliyor çünkü
    ayrıca kızlarda hemen özenir hepsi makyaj malzemesi yerine motorsiklet alır
    Film gibi olmuş.... Tabi bu şekilde motorcu olunmaz.... Ona başka şey derler...

Bizim bahsettiklerimiz harbi motor sevdalısı bayanlar.... Motoru amaç için kullanan bayanlar değil...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    arkadaşlar cahil bir vatandaş topluluğu bulunan ülkede yaşıyoruz... yolda motosikletle dolaşan bir bayan olduğu zaman ökzün trene baktığı gibi bakıyorlar...laf atık yolda şıkıştıranlar bilene var...........
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

iyireklam10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    aynen katılıyorum takılmayı bırak aracı ile sıkıştıranlar bile var dolapdere masu bir kızın sıkışmaası sonucunda panikle hata yapıp bacagını kırdıgını ve hastaneye kaldırıldıgını hatırlıyorum 2006 da...

Motosikleti
    Vespa GTS 250
    Çok yeni, sadece 1 senedir trafikteyim.

Kimilerine göre 'uçuk' bir davranış kadının motosiklet kullanması böyle bir ülkede, kadınlar en çok bundan dolayı belki yönelmiyor; en azından benim arkadaşlarım arasında böyle. Evet korku var çokça ama buna bakarsanız yolda yürürken de kadın için bir çok korku oluşturacak unsur var, ne yapmak lazım hayatı yaşamamak mı? Hayır tabi ki! Korkuyu yenmek deneyim ile gerçekleşiyor. Benim bir çok deneyimim oldu ve dışarıdan kimin ne dediğine nasıl baktığına kulaklarımı tıkayarak bu yola boş koydum. Ha bu demek değil ki her lafın her bakışın altında kalmak.. Lafımı esirgemem, esirgemiyorum da =D Ancak henüz kötü bir anım olmadı trafikte. Üstelik motorun üstünde bir kadın olduğunu fark ettiklerinde çok daha özen gösterildiğini görmüşlüğüm çoktur..
    Kadın gözü ile bu konu hakkında bir şeyler paylaşmak istedim =)

alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Sebebinin derinliğinde toplumsal baskılar vardır muhtemelen..
    Beni bile yadırgıyan toplum bayanı daha bi baskı altına alıyordur haliyle..
    Ben Rize'de bu güne kadar bir kere motosiklet süren kız gördüm.. onu daha sonra görmedim zaten.. Trabzonda 4 sene okudum ordada sadece bir kere rastladım..
    Varsa foruma davet ediyorum onları : )) Nerdeyseniz çıkın ortayada beraber gezelim : )

Motosikleti
    CBR 600 RR
    bu kadar trafik magandası varken tercih etmezler tabi..

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Bu memlekette motosiklet kullanmak zordur, otomobil kullanmak zordur, yürümek zordur...
    Motosiklet kullanırsanız arabalar üstünüze kırar, Araba kullanırsanız minibüsler üzerinize kırar, minibüs kullansanız otobüsler kamyonlar üzerinize kırar.
    Trafik değil vahşi kapitalizm mübarek, gücü gücüne yetene.
    Bayan baymayan farketmez.
    Kadın şoför nasıl azsa, Kadın motosiklet sürücüsüde öyle azdır.

Not: Kadın kelimesi ayıp değildir sadece cinsiyet ifade eden bir sıfattır.

Motosikleti
    piaggio x9 evolution
    bayanlar için arabadan daha emniyetli bence arabada trafikte yok sıkıştırmalar yok yol vermemeler , motorda kaçışları daha kolay ama eğitim almaları şart
    buna katılıyorum. .
    [COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]

ninjet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Ben şunu anladımki motosiklet kullanıken bayan yada erkek olmak farketmiyor. Önceleri bayanları daha çok sıkıştırdıklarını düşünürdüm fakat geçenlerde başıma gelen bir olaydan dolayı fikrim değişmeye başladı. E5 de önümde en sağdan giden 2 motora yol vermemekte ısrar eden bir jeep sürücüsü vardı ve kavga gürültü motorlar nihayet geçebilmişti, sıra bana geldiğinde adam indına ben geçicekken kapısını açtı ve nedeyse düşüyordum. Napıyosunuz Beyefendi öldürmeyemi çalışıyosunuz dediğimde adamın tepkisi çok komikti "hee tamam sen bayansın sen geç" oldu... Yani anlatmak istediğim bayan yada erkek olmak farketmiyor.. Kimi zaman bayan olduğumu gören sürücüler sıkıştırmak yerine tam tersi yol veriyorlar. Kimileride yol vermek yerine dalga geçip üzerime kırıyorlar... Magandalar her yerde her şekilde maganda... İster açık giyin ister kapalı giyin, ister erkek ol ister bayan... Ayrıca bayanların motoru tercih etmeme nedenleri sadece motosikletin ilgilerini çekmemesi.. Bayanlar keyiflerine düşkün olduklarından arabanın konforunu motorda bulamadıklarından motoru tercih etmiyorlar diye düşünüyorum. Araba kullanımındada aynı şey söz konusudur. Bayanlar genelde otomatik ve rahat araba tercih ederler, erkeklerse spor arabaya daha düşkündür. Ayrıca artık günümüzde scooter kullanan bir dünya bayan görebiliyoruz. Artık güvenilir ve düzgün motor kurslarınında açılmaya başlamasıyla bayanların önümüzdeki yıllarda bi hayli çoğalacağını düşünüyorum.

Bu arada "eğitlmeleri şart" olayınıda kınıyorum. Eğitim gerekliyse bayana değil motor kullanan herkese eğitim şart. Erkekler anasının karnında öğrenmiyor heralde motor kullanmasını... Bi şekilde arkadaşları, gittikleri kurslar yada başka bir şekilde öğreniyorlar eğitiliyorlar. Heee 1000 lik makinayı alıp 100 metre düz gittim ben artık motorcuyum diyip gazlamaya yarışlara çıkmaksa motor kullanmak yada eğitilmek bunu bayanda yapar rahat olun... Ama sonuçlarını siz benden daha iyi biliyosunuz.
    i.V.i.B.i

cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    250 kg cruiser kullanan bir bayan arkadaş görürsem evlenme teklif edeceğim

Eğitim aldıktan sonra isteyen istediği motoru kullanabilir kanaatindeyim.
    Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler