anahtar teslim motorun bandrolünü kim öder??
Reklamlar
-
Arkadaşlar salı günü benim plaka ve ruhsat çıktı ama, satıcıyla anahtar teslim anlaşmamıza rağmen bana bandrolünü (taşıt pulu) ay sonuna kadar kendim almam gerektiğini söyledi. Bu iş gerçekten böyle mi oluyor yoksa satıcı extra kar mı elde etmek istiyor? Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
"Rüzgarı yanaklarında hissedemedikten sonra, kanatların olması neye yarar" (City of Angels)
Reklamlar
-
taşıtın vergisini alıcı öder.satıcı bilgilendirme maksadı ile söylemiş, iyi niyetliymiş bence.hiç bahsetmeyebilirdi de, görüldüğü gibi bunu söyleyince senin aklına ne gelmiş?
-
Bende 2 haftaya kadar motoruma kavuşmuş olacağım. Satıcı anahtar teslim fiyat bu bu diye söyledi. Ayrıca taşıt pulunu kendim almam gerektiğini bunu da hatırlatması gerektiğini söyledi. Yani standart bir uygulama taşıt pulunu senin alman. KAzıklandığın felan yok.
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
-
Taşıt pulu ruhsat çıktığı andan itibaren kullanıcıya aittir...
Sonunda hep güzel anıları hatırlayacağınız motorlu geziler dileğiyle....
S.Murat Demiral
Arh.pozitif (+)
YAMAHA T_MAX 500
34 TV 1571
-
çok teşekkürler, içim rahat etti şimdi..
"Rüzgarı yanaklarında hissedemedikten sonra, kanatların olması neye yarar" (City of Angels)
-
bence sen yinede bir dene eğer ikne kabiliyetin yüksekse bakarsın ikna edersin
-
ben de bu hafta aldım motorumu..
size komik gelebilir ama şöyle bir sorum olacak..
taşıt pulu ne işe yarar, niye alınır,nereden alınır ve son alarak kaça alınır..??
İskenderun, Adana
A Rh(+)
-
fenerbahçe honda mutluhan benden 175 ytl tüm masraflar için aldı, bunun içerisine taşıt pulu dahil!
-
Taşıt pulu trafik polisi seni cevirdiğinde ceza yememek icin alınır
ziraat bankasından alınıyodu sanIrsam.. Bizim arabanın hem babam aLIr ama oyLe oLmasI LazIm...
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
-
cenkmenderes adlı üyeden alıntı
Taşıt pulu trafik polisi seni cevirdiğinde ceza yememek icin alınır
ziraat bankasından alınıyodu sanIrsam.. Bizim arabanın hem babam aLIr ama oyLe oLmasI LazIm...
Evet ama asıl sebebi vergini ödediğine dair polisinde kontrolde olmasıdır ve görmeyince de basar cezayı....
Evet ziraat bankası vezneleri ve vergi dairelerinden alınır...
S.Murat Demiral
Arh.pozitif (+)
YAMAHA T_MAX 500
34 TV 1571
-
TÜRKBONE ABİME AYNEN KATILIYORUM.
-
Teşekkürler sevgili CANGO...
S.Murat Demiral
Arh.pozitif (+)
YAMAHA T_MAX 500
34 TV 1571
-
Süper Moderatör
Yanlış hatırlamıyorsam taşıt pulu olayı artık polisi ilgilendirmiyor. Hatırlarsanız eskiden yapışkan bir pul alıp ön cama yapıştırırdı insanlar (ve galiba o zamanlar motosiklet muaftı bundan), ama bu saçma uygulamadan vazgeçildi baya bir önce. Zaten şimdiki adı "motorlu taşıtlar vergisi" , ücreti senelik hesaplanır ama iki taksitte alınır (ocak-temmuz). Yani polisi ilgilendirmiyor ama ödemek zorundasın, eğer ödemezsen aracını muayene ettirirken veya satarken karşına faizli olarak çıkar. Asıl ödeme yerleri Ziraat Bankası ve Vergi Daireleridir ama bir çok özel bankadanda ödeme yapabilirsin, hatta internet veya telefon bankacılığıyla bile.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Eyong söylediğin doru artık cama yapıştırılmıyor ,ödediğine dair makbuzu yanında taşıyorsun...
S.Murat Demiral
Arh.pozitif (+)
YAMAHA T_MAX 500
34 TV 1571
-
aracın muayenesi her sene tekrar edilir muayene sizden vergi dairesine borcu yoktur kağıdını (plakaya ait) görmeden onay vermez trafik polisi muayenesi olmayan aracı trafikten men eder işte sistem böyle işliyo
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler