Bakın burada çin malı kasklarla düşüp hasar almıyan arkadaşlarda var, Şimdi bazılarınız elimden düştü ve kırıldı diyorlar doğrudur ama hiç kask olmamasından iyidir bence, Bendede safebet var ve betona düştü bişey olmadı ama kaliteli demiyorum aslında kaskın kaza anında çatlaması iyidir şoku daha çok emer. Elbetteki kaliteli kask daha iyidir kesinlikle katılıyorum ama hiç kask takmamaktansa en azından kask takmak iyidir derim.
Bide bu zeus kasklar iyimidir. https://www.mototr.com/Default.aspx?_Args=CatSel,22
Tatlı su motorcusu. Yamura çamura gelmez.
Kask olmamasından iyidir diye bir bahane olamaz. Arkadaşın düştüğü şekilde çarpma şiddeti azdır. Çünkü motor muhtemelen yan kaymış ve arkadaş yere düşmüştür. Arkadaşın başının 1.5 metre yüksekte durduğunu varsayarsak buradaki yere düşüş 1.5 metreden serbest düşme şeklinde olacaktır ki öncesinde omzunu çarpıp kırarak bu düşüşü daha da yavaşlatmıştır. Ancak arkadaş fırlasa ve karşıdaki bir cisme çarpsa çarpma hızı motorun hızına yakın olacaktır. Kabaca söylersek, kask arkadaşın cildini korumuştur.
Ayrıca çatlama esneyen cismin daha fazla esneyememesi (enerji ememesi) ve sonunda dayanamayarak kırılmsadır ki bundan sonra emdiği enerjiyi salıvermesinin yanında artık hiçbir enerjiyi de ememez.
May the Force be with McLaren Mercedes
bende nolan var yeterlımı acaba?
motorum yan yatamadan bariyerlere vurdu ve beni üstünden attı. senin bahsettiğin bir kaza şeklinde sürücünün kurtulma olasılığı nedir ne değildir tartışılır. piyasadaki en baba tabir edilen kaskların hangisi bu tür kazada insanı boyun kırığından koruyabilir bilinmez. belirli olasılıklar üzerinde hareket edip onlara göre önlem almaya çalışıyoruz. o çarpma ve sürtünme esnasındaki ses hala kulaklarımda çin malı bile olsa kask takma bilincine sahip olduğum için şanslıyım. bu ülkedeki maddi şartlarda mümkün olduğunca güvenlik ekipmanlarına para ayırıyorum. ben de istiyorum bir grex ya da nolan kask alayım. yada gidip bering mont alayım. bu kadar millet deli mi çuvalla para döküyorlar ekipmanlara.
sürç-ü lisan ettiysek affola.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Ya nasıl bir düşüncedir ucuz olsun iyi olsun . Elinizi vicdanınıza koyun ve kendi kendinize sorun 20 ytl'lik kask ile 200 ytl'lik kask bir midir . Ya da kendiniz buna inanıyor musunuz ?
Yok olmamasından daha iyidir falan yazmış bazı arkadaşlarımız . Zaten motoru kasksız süren bilinçsiz adamdır, kötü örnektir, eceline susamıştır
Biri de yazmış omuzumun üstüne düştüm kafam birkaç kere çarptı diye . Abicim kaç km hızla gidiyordun ki düşerken . Düşük hızda giderken düşersen seni 5 lt'lik pet şişeler de korur
Ülkemizde bu zihniyet olduğu sürece Çin malından arınamayız . Ucuz olsun kaliteli olsun ne de olsa öyle değil mi . Adamlar hondanın cbr modelini taklit etmişler hatta bazı üyeler alırım kaç para ne zaman geliyor demiş. İşte görünüşü güzel olmuş ya alın arkadaşlar alın . o model zaten burda 3000 ytl gibi bir fiyata satılır . Bir de racing görünümü güzel kaslı olmuş ya alın . Ben altımda hiçbir ulaşım aracım olmasa bile onu alacağıma yaya gitmeyi tercih ederim
[B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]
arkadaşım ucuz olsun iyi olsun demek orta kaliteli demektir bana göre yani bu tanım safebet değil.
burda zaten çinmalı= japonmalı yada safebet=nolan diyen yok. bunun için vicdanımızı da dinlemenin gereği yok. direkt akla uymayan birşey bu.
bu kategoriye girmemek için çin de olsa kask takıyorum.
şöyle izah edeyim ön jantımı, amortisörümü yamultacak, farımı çamurluğumu grenajımı ve omzum kırılacak kadar hızlıydım. kullanırken kadrana pek bakmam ben ki zaten hız denemesi yapmıyordum. pet şişe konuzunda sana katılmıyorum. kask sadece plastikten mi ibarettir?
taklit motor konusunda haklısın alıpda onu hondaya biniyormuş gibi kasılan insanlar ondan 600 cc lik performans honda kalitesi bekleyen insanlar var bu yanlış. bende de çin malı motor var. ama ben yola çıkmadan önce sağına soluna bakıp gevşek vidaları düşmeden önce sıkacağımı biliyorum. taklidine 3000 ytl vermektense zaten biraz daha biriktirip 2. el gerçeğini alırdım eğer cbr isteseydim.
paramız az diye motora binemeyecek miyiz kardeşiiimmmm
nekadar para o kadar köfte...
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Demek istediğimi anlamadın sen. Paran az diye motora binme de demiyorum. Ama Çin malı kask yerine motorunu 1 ay sürmeyip daha iyi bir kask alabilirsin kıstığın benzin parasınla . İnsan yapmak isterse herşeyi yapmak mümkündür . Kask sadece plastikten ibaret değildir ama satıcının yanlışlıkla yere düşürdüğü bir kaskın kırıldığını görünce plastikten beter bir maddeden ibaret olduğunu tahmin edebildim
Bu arada sözlerimi çok üstüne alınmışsın. Ben çin malı sürme demiyorum . Zaten piyasada olduğu ve ucuz olduğu sürece insanlar alacaktır . Ama kalitesi tartışılır . Ben imkan olduğunca çin malı kullanmayalım diyorum . mesela motor konusunu geçtim ama bence kask konusunda çin malı almasan iyi ederdin
Kazasız sürüşler
[B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]
motoru alırken her şeyden kıstım ama koruma ekipmanlarından kısmadım, kısamadım. kısaca yemedi
cunku motosiklete başlamak için BAŞLANGIÇ MOTORU'nu çinli seçsem de kaskı ÇİNLİ seçemedim. Çünkü BAŞLANGIÇ KASKI DİYE BİR ŞEY YOKtur. -nokta...
gayet mantıklıca bir iş yapmışsın.
insanlarda ki mantık belli zaten 1-2 bin liralık (1-2milyarlık ) motora biniyorum ne gerek var bi kaska o kadar para vermeye diyorlar peki kabul şimdi söylüyeceğimin kusuruna bakmayın yanlış anlama olmasın
^^Motorun 1-2 milyar yani ucuz motor diyorsun peki sen kaç paralık adamsın 20 ytl lik mi adamsın kendine bu kadar mı değer biçiyorsun ^^ yazık yazık çok yazık.
Ben dükkanıma gelen böle ucuzcu müşterilerime anlatıyorum anlatıyorum anlatıyorum .Çin malı kasklardan da çok iyi para kazanıyoruz karı büyük ama kar yapalım diyede insanların kafasının kırılmasına da göz yummak doğru deil diye düşünüyorum.
Arai-Shoei vs vs. almak zorunda deilsiniz ama hiç olmazsa orta kalite bi kask almakta fayda ve yarar var.
Çin malı kasklara 20 ile 50 arası para vermektense bi ZEUS ' a 100 lira vermek daha akıllıca olur ki işi bilende öle yapıor.
Bu işin ticaretini yapan arkadaşlar alınmasın ama ben onlarda suç buluyorum..
Tamam para kazanacaklardır aile geçindireceklerdir buna laf edemem haddim değil. Ama bu kaskları satan arkadaşlar bir kere daha düşünsün derim. Bu şekilde ben satarsam o satarsa önüne geçemeyeceğiz maalesef.. Sonunda her yerde bu mallardan olacak eğer bilinçlenmezsek.
Bu bir rekabet piyasasıdır doğru satacaksınız belki ama o kaskı takan sizin bir yakınınızda olabilir bunu sakın unutmayın. Eğer birşey olarsa sebebi kim herkes biliyor.
Balık baştan kokar. Öncelikle bu malları burya getiren kişiler sonrasında bayiler ve en son tüketiciler bilinçlenmeli bu konuda.
Çin mallarının hepsi kalitesiz değil ama kaliteli olanları Türkiyeye getirmiyorlar nedense. Çine gittiğimde 5 aynı ürüne baktım hiç bir farkı yok kesinlikle ayırd edemezsiniz ama birini elinize alır almaz parçalanıyor, en kalitelisini ise yıllarca kullanabiliyorsunuz. Genelde bütün mallarda böyle Çin'de.
Dediğim gibi bu işin ticaretini yapan arkadaşlar güvenlik ekipmanlarını getirirken lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve bu kalitesiz olan malları getirmeyin lütfen
Saygılar.
[I]Hiçbirşey imkansız değildir...[/I]
Kask kasktır...Hiç olmamasından her zaman iyidir...Düşük cc li motorlarda pek öneminin olduğunu sanmıyorum...Genelde şehir içi kullananlar ucuz da olsa çinlide olsa takmalıdır...
Ama racer makinada mutlaka kaliteli olmak zorunda...Buna düşük cc li uzun yol yapacak arkadaşlar da dahil...
Kaskın pahalısı iyidir diye bişey yok arkadaşlar...Hİç olmamasından ucuzda olması daha iyidir unutmayalım....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
ya bu kasklar korumakdanda ote öldürüyomusta.Kafayı carptıgın zman kask kırılıyor kafana saplanıp olume sebebiyet veriliyormus.Bence kesinlikle yasaklanmli
Hiç duydunmu...Şimdi gereksiz konulara girmeyelim...Hiç alamayan adam da var..İçinde motor sevgisi olduğu halde.....
İmkan meselesi.....Adam 1500 ytl verip motor alıyor...200 euro kaska nasıl versin....Gönül isterki her motor alana kaliteli kask da hediye verilsin....
Kendin de demişssin...Yürürken ölüyor diye...Pahalı kaliteli kask takınca ölüm olmayacak sakatlık olmayacak diye garantisi varmı???
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
motoru aldığımda parasızlıktan Çin kaskı da yanında alıverdim, dedim bari eve kadar gideyim polis çevirmeden, par ederken acemilik işte kask araba kaputunun üzerinden yuvarlanıp düştü ve kırıldı yaa, içi çıktı komple sonrada, dağıldı yaavv
Poturdak
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)