wiwi + safebet out
zeus inn
bütçesi kısıtlı olanlar için gerçekten ideal bi kask
wiwi + safebet out
zeus inn
bütçesi kısıtlı olanlar için gerçekten ideal bi kask
çin malıda olsa iş yapıyor arkadaşlar
10 ytl den başlamıyormu bunların fayatları
ama yinede kabahat bizde
ucuz olsun iyi olsun demiyormuyuz?
tabe tabe iş yapıor ama ne iş yapıor polisten kurtarıyor başka ne işe yarar hiçç karpuzun kabuğu daha sağlam bee
Bence
1-) İnsan güvenliği herşeyden önce gelir
2-) Motorunu 2-3 ay kullanmayıp bundan kıstığın benzin parasınla çok rahat güzel bir kask alabilirsin
3-) Bu ülkede yaşıyorsan şartlarına katlanacaksın. Herkes aynı parayı veriyor gelirler farklı ama gerçekten istenirse biraz ordan biraz burdan kısıp iyi bir kask alınabilir
Çin malları gerçekten karpuz kabuğu gibi
Shoei olacak diye şart yok bence 200 ytl civarı fiyat aralığında da güzel kasklar var.
[B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]
NOLAN Matrix - 130 Euro
NOLAN Genesis 110 Euro
Ve bunlar süper kasklar , 200 milyon biriktir , koy cebe en kralından kaskın olsun
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
wallaha 3 adet kaskım var 2 si safebed 1 tanesi helmetss yazlık safebed ile düştüm kafamı da çarptım bişi olmadı GÖRÜNÜRDE, yine safebed kask 40 ytl almıştım oto draglar için kullanıordum camını sökTÜM hatta 1 kere çok sinirlenip yere vurdum kaskı boya çizildi başka bişi yok GÖRÜNÜRDE suan ki kaskım HELMETS çok güzel duruor ve malzemesi çok kaliteli gibi 90 ytl idi pazarlıkla 80 ytl aldım
UNUTMAYALIM Kİ HER MARKA HER MODEL KASK YERE DÜŞTÜĞÜ ANDAN İTİBAREN KORUMA ÖZELLİĞİNİ YİTİRDİ OLARAK KABUL EDİLMELİ DİR ÇÜNKÜ KASK TA OLUŞACAK KILCAL ÇATLAK ÇOK ÇABUK BÜYÜR NE MARKA OLURSA OLSUN 1 DEFA YERE DÜŞSÜN OO KASK TAN PEK HAYIR GELMEZ BUNUDA İŞİN EHLİ OLAN TÜM MOTORCULAR SÖLER
Scuter fiyatına kasklar var arkadaşlar,ayıptır ya,koca motor ile minicik kaskın maliyeti kıyaslanır mı.Bence çin malı kasklar çoğalmalı,motor fiyatına kask satanlar bir tane bile satamamalı ki adam olsunlar.
myko33 haklılık payın var ama ama o 20 liralık kasklara da güvenilmez. çoğu, yere düşünce kırılır sizi korumaz.
peki o, çok pahalı kasklar, fiyatları oranında sağlammıdırlar? bence değiller.
bu konuya daha önce de mesaj yazdım ucuz kask alacaklar için max var. harika bir kask diyemem ama sağlam ve fiyatı da uygun, 80-90 lira civarı. imkanınız varsa daha iyi kasklar da mevcuttur tabi.
En pahalı kasklar en güvenilir kasklar değiller her zaman, ama belli bir standardın üstündeler. Buna karşılık, 20ytl'lik Çin malı kasklar her zaman en kötüleridir. Pahalı kaskların maliyetini arttıran faktörler vardır. Bunların fiyata katkı oranını bilmiyorum ama temel olarak bir malzeme (termoplastikten karbon kevlara gidene kadar artıyor), ikincisi de ar-ge (o kaskları daha sessiz, daha ergonoik yapmak için adamlar artık rüzgar tünellerinde test ve 3d programlar kullanıyorlar -ki sadece rüzgar tüneli testleri bile epey pahalıdır-. İşin özüne dönerseniz 600 dolarlık işlemci devreleri de silikondan yapılıyor. Maliyeti arttıran Ar-Ge'dir.
Bir de kask fiyatına scooter olması daha anormal bir durum bence. Kaliteli kaskları kaliteli scooterlarla, çin kasklarını çin scooterlarıyla orantılayın bari. Sonuçta boğazda yalı fiyatına da otomobiller var.
May the Force be with McLaren Mercedes
Çin malı kask elimden yere düştü kırıldı yaaa
kafamızı koruyalım arkadaşlar tek sermayemiz. Ama ben biraz ayrı kalınca bu işlerden çok değişmiş. İyi kasklar nelerdir, markalara yabancıyım, özellikle görüş açımı engellemeyenleri merak ediyorum, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım
Poturdak
Görüş açısı genişliği bakımından HJC ve Arioh derim. Kalite bakımından ise en üst sınıf belli: Arai, Schuberth, Shoei. Peşine Nolan, HJC, vs geliyor.
"Ride'ın mayıs ayı 2005 sayısında güvenlik ve konfor açısından test ettiği 28 kask arasından 350 Euroluk Shoei Raid II birinci olurken, yaklaşık 150 Euroluk HJC CL12 yedinci sırayı aldı, yani fiyat herşey demek değil."
Arkadaşlar yukarıda ki yazı Motor On'un Eylül 2006 sayısından alıntıdır.
bizim avcılarda satılıyor motor bayisinde çogu motor uzak dogudan kask fiyatı 10 ytl
motor için parayı ögrenci oldugum için resmen yememden vs. keserken bi kaska ölsem 40ytlnin üstünde vermem(bjk de 8 kumpir parası eder o )
bence ceket daha önemli ölürsen ölüp gidersn olan ailene olur sakat kalırsan hem kendin hem ailen sewdiklern vs. mahvolur
bende lise üni bitmis olsa elimin altında para olsa tabi ki almam çin malını hem kumpirimi yerim hem kaskımı alırım
(bu mesajı yazarken actım kusura bakmayın )
En fazla 40 ytl verirsen, Allah göstermesin, ölme ihtimalin kuvvetli zaten. Sanırım bu işin ciddiyetini hala algılayamıyorsunuz. Kaskınız adi olunca kafanıza dikiş atılmıyor, ölüyorsunuz.
Arkadaşlar unutmayalım ki insanın yedek parçası bulunmaz
Sanırım bu yeterli olmuştur
[B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]
ucuza aldım diye hayatınızı ucuza sattıgınızı unutmayım milyarları motora veriyorsunuz kaska gelince para mı bulamıyorsunuz o zaman hiç motora binmeyin derim ben ilk motorumun kaporasını verdim ve hiç fiyat araştırayım ucuzunu bulurum demeden paraya kıyıp kasklarımı aldım motora genelde tek kişi biniyorum ama arkama binen kişide sonuçta bana emanet onun için artçımada kaliteden ödün vermeden aldım kaskı.kafanızdan değieli değilya cebinizdeki para o para cebinizde durarak sizi koruyamaz mutlaka kafanız da durmalı saygılar.
selamlar arkadaşlar,
geçtiğimiz çarşamba akşamı ilk defa girdiğim yanyolda yavaş giden kamyonu sollamaya başladım fakat ne hikmettir ki başta yavaş giden kamyon benimle yarışırmışcasına hızlandı. bende arada kalmamak için hızlandım bu süre zarfında sola dönen bir yol ve hafif bir sol viraj çıktı karşıma ve ben bunu kamyonun sola dönmek için yavaşlamasıyla farkettim. Dönmeye çalışırken virajın dışına taştım ve kenardaki mıcırlardan dolayı motorum önden kayarak bariyerlere vurdu. çarpamnın etkisiyle bensağ omzum ve kafamın üstüne düştüm. üstümde normal bir deri mont ve Çin malı kask vardı. kaskın asfaltta sürünürken çıkardığı ses hala kulaklarımda
motoumdaki hasar;
ön tekerlek komple disk hariç hasarlı(lastik dahil)
ön çamurluk,
ön çatal,
ön far,
sol sinyal,
km saati,
sol ayak pegi,
ben de ise sadece omzumda ufak bir kırık.
uzattım ama burda anlatmak istediğim.
çin mlaı kask hiç kask olmamasından daha iyidir.
temizlerken kaskımın esnediğini farketmiştim. kendi kendime sormuştum bu beni nasıl koruyacak diye ama gerçekten görevini yaptı.
herkese kazasız sürüşler.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)