Kaskom ve hırsızlık üzerine
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba.
Motorumu alır almaz babacığımın iteklemesiyle sigorta acentesi olan teyzem aracılığıyla Koç-Allianz'dan kaskomu yaptırdım.
Ancak poliçem gelince biraz keyfim kaçtı.
Poliçe özel şartlarında aynen aşağıdaki cümle yer almakta.
Hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs rizikosu, motorsikletin ancak kilitli ve tamamen kapalı bir mahalde bulundurulması halinde temin edilmiştir.
Kapalı garajda olan motoru kim çalarki zaten.
Acaba diğer sigorta şirketlerinde aynı durum geçerli mi?
Sanırım paraları boşuna verdik :(
Yorumlarınızı bekliyorum.
Reklamlar
-
bencede boşuna vermişsin motor çalındıgında anahtar uzerındeyse parasını alamazsın.......
kusra bakmada seni KAZIKLAMIŞLAR kanka hem sen nıye okumadın şartları veya konuşmadın onuda anlamış degılım
tek TEKERİM, düyayı GEZERİM , KIZIMI ÇOOOKKKK SEVERİİİMMMMM
-
Süper Moderatör
Poliçeni iptal ettirip paranı geri alabilirsin, böyle bir hakkın var. Hatta bunu istediğin zaman yapabilirsin yani 11 ay sonra iptal ettirip kalan 1 ayın parasını bile geri alabilirsin (bu bilgiyi arada vermek istedim) Şirketlerin motorları kasko yapmak için kapalı yer şartı aradığını biliyorum, ben Başak sigortadan yaptırdım ve okuduğum kadarıyla benim poliçemde öyle bir şey yok (şimdi bir daha okuyacağım) teyzenle bi konuş sana bilgi versin. Eğer sadece bu şartla kasko yapıyorsa dediğim gibi iptal ettirip paranı geri al ve İsviçre sigortaya ve Anadolu sigortaya bir sor. (Başak sigortaya sorma çünkü yapmıyor, ben zaten müşterileri olduğum için bana özel bir şey uyguladılar.) Poliçenin resmini de ekleyebilirm buraya ama baya büyük olur.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Koç Allianz kasko poliçelerini 250cc altındaki motorlar için bu şekilde yapıyor. Bence poliçeni iptal ettirip isviçre sigoratdan vs. yaptır. primi biraz artacaktır büyük ihtimalle.
-
İsviçre sigorta - Anadolu sigorta
bunların dışında önerebileceğiniz alternatif var mı?
Büyük ihtimalle paramı geri alıp başka bir sigorta şirketiyle halledicem
-
dostum meraba ben axaoyak,güneş ve isviçre sigorta acentesiyim. axaoayak,güneş teminat vermiyor.isviçre sigorta ise de 250 cc altındakilere hiçbir teminat vermiyor üstündekilere ise sadece hırsızlık teminatı vermiyor diğer teminatlar var...
güven sigortadan soruşturdum ve onlarda hırsızlıkta muafiyet koyuyor buda demek oluyor motorun çalınsa bile tamamını ödemiyor... + onlarda da kilit ve kapalı mekan zorunluluğu var.... ama böyle birşey başına gelirse önce poliçendeki muafiyete bak daha sonrada tutturacağın zabıt önemli...
-
en son güven sigortanın bölge müdürlüğü ile görüşüldü bu haberide söylim size güven sigortada kilit ve kapalı mekan zorunluluğu yoktur.ve muafiyeti %75-%25 tir.
bu konuda sorusu olan bgozuodlu@hotmail.com a sorabilir...
-
çok saçma bişey deil mi ya
tamamen kapalı bi mahalde bulunan motoru neden sigortalatıym ki
ayrıca bi şey daha sorcam bunla ilgili
taam hadi evde kapalı garajımda ama dışarı çıktığımda nolcak. heryerde garaj yok ki !!!
-
dışarıda zaten böle bir şey istemezler...neden acente yetkilinle koç allianz bölge müdürlüğünü görüştürtmüyorsun...
daha detaylı bir bilgiye ancak böyle sahip olursun yada koç allianz ın bölge müdürlüğünü sen ara hasar bölümünden birini iste sor...
-
burce1986 adlı üyeden alıntı
neden acente yetkilinle koç allianz bölge müdürlüğünü görüştürtmüyorsun...
Böyle bir görüşme yapayım bakalım sonuçlarını burada yazarım yeniden
-
siz yinede kasko yapan yer buldunuz
ben onuda bulamadım
Durdurun dünyayı müsait bir yerde inecek var
-
Genelde 250 cc ve altındaki araçlar için kapalı yer şartı arıyorlar.Benim kasko da Koc allianz ve kapalı yer ve kilit şartı yok ama 600cc lik motor, Büyük ihtimal sana söylemiş olmaları gerekiyor.Bir arkadaşın dediği gibi sigortanı iptal ettirme hakkın var, anladığım kadarıyla motorun 100 cc, avatarında öyle gözüküyor, düşük hacimli motoru olan arkadaşlar yaptırmışlarsa buraya yazsınlar nereden yaptırdıklarını ama ben şimdiye kadar görmedim.
-
asagidaki yaziyi forumu tam olarak okumadan acele ile yazmistim
simdi tam olarak okudum
motorum 1100cc sanirim bu yuzden boyle bir madde yok.
__
`1
merhaba, bende koc - allianz 'dan kasko yaptirdim ama boyle bir
sart policemde okuyamadim
acaba sizinki nerede yaziyor ?
benmi goremedim acaba
ustrelik sordum yok oyle bisey de dediler ama policeye bakmak lazim
su ilk sayfadaki police ozel sartlari kisminda falan mi ?
-
nmtears adlı üyeden alıntı
benmi goremedim acaba
Poliçe Özel Şartlarında ilk madde de yazıyor.
Motorum 100cc sanıyorum bu kaskonun hırsızlık için teminat vermemesinin sebebi.
Motor hacminin en az kaç olması lazım acaba :( öğrendiğimde buraya yazarım
-
istanbul2024 adlı üyeden alıntı
nmtears adlı üyeden alıntı
benmi goremedim acaba
Poliçe Özel Şartlarında ilk madde de yazıyor.
Motorum 100cc sanıyorum bu kaskonun hırsızlık için teminat vermemesinin sebebi.
Motor hacminin en az kaç olması lazım acaba :( öğrendiğimde buraya yazarım
Min 250 cc olması gerekiyor herhalde arkadaşım
-
02 Haziran 2005, 14:14
İsviçre Sigorta acenteliğini az önce aradım, CBF 250 ( eski adı twister ) motorumu hırsızlık dahil tüm risklere karşı sigortalıyabileceklerini söylediler. Tabi ki kasko tutarı aracın tutarına göre çok yüksek, arabalar gibi değil yani. Ancak kurye motoru tipindeki ( herhalde 125 cc demek istiyorlar ) ve scooterları sigortalamıyorlarmış. İlgilenenlere acenta tel: 0 216 310 41 81
-
Aksigorta acentasıyız. Kasko muafiyetli veya muafiyetsiz olarak yapabiliyoruz. Tamamen sizin tercihinize kalmış. Dileyenler www.adeksigorta.com adresinden ulaşabilirler bize.
-
zatarra adlı üyeden alıntı
Aksigorta acentasıyız. Kasko muafiyetli veya muafiyetsiz olarak yapabiliyoruz. Tamamen sizin tercihinize kalmış. Dileyenler
www.adeksigorta.com adresinden ulaşabilirler bize.
7 senelik konuyu güzel diriltmişsiniz tebrikler
Cahillerle tartışmaya girmeyin. Ben hiç yenemedim.-İmam Gazali-
-
Pangea adlı üyeden alıntı
7 senelik konuyu güzel diriltmişsiniz tebrikler
birazcık geç kalmışlar
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
antisilence adlı üyeden alıntı
çok saçma bişey deil mi ya
tamamen kapalı bi mahalde bulunan motoru neden sigortalatıym ki
ayrıca bi şey daha sorcam bunla ilgili
taam hadi evde kapalı garajımda ama dışarı çıktığımda nolcak. heryerde garaj yok ki !!!
güzel bir yaklasim son cümle
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler