Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Türkiye'de Enduro Bitiriliyor mu?

REKLAM ALANI
    kivanckaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda XL650V Transalp '00
    Başlıktan da anlaşılabileceği gibi Türkiye'nin motoru olan Enduro motorlarının sayısı gitgide azalıyor.. Bunda satış ve pazarlama politikaları çok etkili.. Diğer türdeki motorlardan oldukça fazla seçenek var Türkiye'de..Her keseye uygun bir model çıkabiliyor. Ama enduroda ne yazık ki durum aynı değil. Başlangıç motorunu geçin üst sınıf bir enduro almak için 13.500 YTL'i gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu da mecburen bizleri ikinci ele yöneltiyor. Türkiye'deki ikinci el piyasasının yüksek olmasının nedeni de bu esesında. Markalar bu enduroların satışından çok servisinden ve yedek parçasından kazanıyor..

Enduro'ya başlamak isteyenler maalesef bir kaç motor tercih edebildiği gibi, daha sonraları ara-geçiş motoru olmadığı için gene kısıtlı bir seçenek altına giriyor. Sıfır motosiklet olarak Enduro-Touring için başlangıç motorları ne yazık ki çok az. Ya çin malı cross-enduro tarzı bir motosikletle başlayacaksınız(125-150-200cc) ya da markalara bakacaksınız. Fiyat aralıklarımız da oldukça uçuk durumda 13 milyardan başlayan üst kademe fiyatlar, enduro kullanmayın dedirtiyor..Her sene Bir kaç model yelpazeden düşüyor. Dr650'ler bitti, NX4 falcon'lar bitti, KLR650 bitti..

Enduro-Touring'ten kastım ön tekerlek 19-21" olan iki kişi gezi yapılabilen off-roadta da bir şeyler verebilen. Super motoları bu kategoriye almıyorum. DR450 var mesela, ya da XT'in X modeli..

Suzuki'den başlayalım. Benim kriterlerimde V-strom enduro değil. Daha touring makina. Ama hadi onu da sayalım, yoksa Suzuki bu konuda sınıfta kalacak. DR650leri getirmiyor ne yazık ki..
    Yamaha ise sadece bir modeliyle iddiaya giriyor. o da XT660. Fiyatı uygun olsa da benim için tek kişilik bir motosiklet. Bir de bir üst vergi dilime giriyor 3 cc ile..
    Honda senelerdir yakaladığı satış başarısının devamını Transalp ile devam ettiriyor. Ama ne yazık ki NX4 falcon gibi ara motorunu getirmiyor artık.
    Kawasaki er5 ve en500 motorunu da kullanan KLE500 ile iddialı. Benim için bu motor Enduro motor için fazla..Ama en azından enduro. Onun da tek ayıbı KLR650 gibi mükemmel bir enduroyu getirmemesi..Kawasaki için ne yazık ki olumlu yaklaşamıyorum, Z-moto'nun tek başın açırpınması beni mutlu edemiyor, ve nerdeyse hiç olmayan piyasası ( Enduro için) insanı alırken korkutabiliyor.
    Aprilla Pegaso 650 ile istikrar yakalamış gibi. Benim içinde piyasası az olan bu motorun, fiyat-performans dengesini sağlamadığı..
    Bmw'in düz 650GS'i yerine Dakar'ı daha bir enduro görüyorum..Ama malum fiyatı çok yüksek..Üst vergi dilimine 1cc fazlasıyla da giriyor ayrıca..
    KTM'İn Türkiye'de internet sayfasını bile bulmanız çok güç..Ben bulamadım mesela..Harika bir motor her şekilde kabul ediyorum. Ne yazık ki pahalı servis, yedek parça durumları. Ve cross-offroad tarzı dışında enduro'ya hitap eden Adventure modelleri dışında model yok nerdeyse. Onlarda de adventure hesabı çift kişilik yolculuk yapılabilecek model iyice kısıtlı. İnternet sayfasını bulabilsem koyacağım ama dedim ya web sitesi bile yok :!: O yüzden resim ve fiyat karşılaştırmalarını buraya koyamıyorum. Ama emin olun ki kesinlikle ucuz değiller..Kesin rakam vermediğim için iletemiyorum sizlere..
    Velhasıl kelam, olay bu kadar az motorun arasında dönüp dolaşıp fiyatlara geliyor. Türkiye piyasasında enduro başlangıcı olarak sunulan tek model olan

YAMAHA XT125 R'in fiyatı : 6.150 YTL .

Diyelim ki belli bir tecrübe yaptınız geçiş motoru arıyorsunuz. Ne yazık ki hiç markada YOK. Onu geçelim gelelim üst kademe fiyatlarına.. Nasıl bir uçurumdur ki fiyatlar 13.500'den başlıyor..

YAMAHA XT660 R - 14.250 YTL
    HONDA TRANSALP - 16.500 YTL
    SUZUKİ V-STROM DL650 - 17.750 YTL
    KAWASAKİ KLE500 - 13.500 YTL
    APRİLLA PEGASO 650 - 16.816 YTL
    BMW F650 GS - 22.523 YTL
    BMW F650 GS DAKAR - 23.721 YTL

En üst enduro kategorisinde fiyatlar tamamen uçuk.
    YAMAHA - YOK
    Honda - Varadero 1000abs - 24.250 YTL
    Suzuki Vstrom DL1000 - 22.850 YTL
    KAWASAKİ - YOK
    Aprilla Etv Caponord 1000 ABS - 32.837 YTL
    BMW 1200 GS Adv - 43.346 YTL
    BMW 1200 GS - 39.384 YTL

Resimlerle inceleyelim:
    BAŞLANGIÇ 1 Motosiklet

Yamaha - 125 XT

Honda - YOK
    Suzuki -YOK
    Kawasaki - YOK
    Aprilla - YOK
    BMW - YOK

GEÇİŞ 0(sıfır) motosiklet
    Yamaha - YOK
    HONDA - YOK
    SUZUKİ - YOK
    KAWASAKİ - YOK
    Aprilla - YOK
    BMW - YOK

ÜST 7 motosiklet
    Yamaha - XT 660

Honda - Transalp

Suzuki - V-strom DL650

Kawasaki - KLE500

Aprilla - Pegaso 650 Trail

BMW - F650 GS

BMW - F 650 GS Dakar

UÇ NOKTA 5 motosiklet

Yamaha - YOK
    Honda - Varadero 1000

Suzuki - V-strom dl 1000

Kawasaki - YOK
    Aprilla - Etv Caponord 1000 ABS

BMW - R 1200 GS Adventure

BMW - R 1200 GS
    Honda 00' XL650V Transalp, Honda 05' Nx4 Falcon, Honda 04' XL 200 - Satıldı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hyosung rx 125 i yabana atma yamaha xt ile her şartta kapışır..sağlamlık ..boyut...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

baco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Speedfight2
    çok haklısın kardes sana canı gönülden katılıyorum nedir bu enduro eksikliği memleketimizde

ayrıca istatistiklere baktığımızda en az kazayı enduro ve touring tipi motorların yaptığınıda görüyorz yani gerek sürat gerek sürüş pozisyonu gerek kıvraklı olarak baktığımızda bence en ideal motor tipi

ayrıca şöle bi geçiş motoru düşündüğüm zaman elimize sıfır km hiçbir model gelmiyor ikinci ellerle idare etmemiz gerekiyor onlarda 5-6 yıllık motosikletler...

firmaların bu konuya biraz ilgi gösterip hiç olmazsa birer model çıkartmaları ne harika olur değilmi...
    Bacoman

bu klasmanda yoğun talep yok demekki ..Bencede türkiye şartlarına en uygun motor bu oysaki ...KTM hemen hemen her cc de enduro getirir ama fiyatlarının yanına yaklaşılmaz..falcon ve xl 200 çok ideal eletlerdi honda her zaman yaptığını yine yapıp üretimini durdurdu ..mesela africatwin bindiğim en iyi endurolardan biri idi onuda kaldırdılar ..bence bunda en etkili neden KTM nin her cc de rakipsiz olması ..
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    bizim insanımızda bir racing hastalığıdır gidiyor; gerek hava atmak, gerek hız yapmak maksatlı olsun. bu devirde herşey reklam veya heyecan için yapılıyor, has duygular yitirildi yitirilecek.
    her nekadar spesyal kroslar dışında enduro motorları sevmesem de enduro tam bir motorcu motorudur. yani bu motoru alan adam motorculuğun ne demek olduğunu bilen adamdır diyebilirim.
    racing lerden hoşlanıyorum ve kendimi de pek motorcu saymıyorum itiraf etmeliyim.

Kartal23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motorumu Sattım
    Honda varedero xl125 bana göre güzel ama türkiyeye geliş fiyatı 8.000 ytl olursa tabi kimse almaz diye düşünüyorum... bu durumda enduru motorlara balıyoruz.. yav büyük abileri gibi şekilli değil ki azıcık göz doldursun.. kibrit çöpü gibi...sanki 40 sene aç bırakmış gibi bir havası var... türk milletinin kanında var hava atmak.. o yüzden racing der herkes ama kimse bilmes ki bir varedero veya bir afrikatwin ile gezmeyi ve rahatı düşünmez.. tabi bu durumda bir de fabrikada üretimi durdurur ise.. güm... benden bu kadar...

1. tercihim varedero xl125 türkiyeye gelir ise
    2. tercihim GT250R olacak

inşallah..
    Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
    ( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
    Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    enduro diyince aklıma ilk v-strom geliyor 650 lik v strom ile 120 km bi maceram oldu gerek arazi olsun gerekse asfalt olsun konfor+peformans ikisi de var ya o enduro ile 200 km görmüştüm artçı olarak ve enduronun verdiği zevk ap ayrı bişi ama racing de yabana atılır cinsden değil ;)
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Bir V-Strom kullanıcısı olarak V-Strom'un tam bir enduro olarak göremiyeceğim yönleri var. Ancak ben V-Strom tarzı motorların ülkemize çok daha uygun olduğunu düşünüyorum. Bu haftasonu çok taşlık ve stabilize araziye girdim beni hiç üzmedi ama daha sert şartlarda lastik ve süspansiyondan dolayı sıkıntı yaşayacağım ortada. Genede bu motoru seviyorum. Zaten çok da sert araziye girmiyorum.

Gelelim Enduro meselesine. Türk motosiklet kullanıcılarının bilnçsiz olması ve yanlış bilgilendirmesi de bu duruma çok etki etmekte. Motosiklet dedinizmi herkesin aklına racing makineler geliyor. Eskiden Harley, BSA, Triumph gibi standart ve cruiser motorlar daha çok tercih edilirdi. O zaman sürat yapan modeller yok muydu? Evet vardı ama beklentiler farklydı. BSA ile Adana'dan çıkıp Antalya, İzmir gezen abilerimiz var. Soruyorum size kaç racing'ci çıkıpta motoruyla Akdeniz veya Türkiye turu atmıştır? İşte burda beklentiler ve kişinin motora bakış açısı önemli rol oynuyor. Doğa tutkunu, kamp, gezi yapmayı seven kişiler sport touring, enduro veya naked tarzı motoru alır etkinliğini yapar. Ha diğer motorlarla yapılmaz mı? yapılır ama zorlanarak yaparsınız.

Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu klasmanda yoğun talep yok demekki ..

Kesinlikle yanlış bir teori...Enduro motor her dönem gözde olmuştur...Ve vazgeçilmezdir...Benim tarzım olmamasına rağmen Falconu oldum olası beğendim..Kıvanç Kaplan önemli bir detayı gözler önüne sermiş...Bu boşluğu dolduarabilecek hiç bir alternatif motor yok...Distribütörler müşterilerin isteğine önem hiç vermezler vermedilerde...

Toplanıp minibüscülerin belediyeyi bastığı gibi bizlerde Beldeyama...Suzukı ve Hondaya baskın yapsak daha çok ses getirir bence...

Bunlar mailden efendilikten anlamazlar...Ha Enver Dodanlıya Maslak Park Ormanda ödül gecesinde sordum...Ama adı müdür işte sağlıklı bir cevap alamadım...Masa başı adamları bunlar...Hayatlarında motora binmemiş tipler...Alt segmentde daha çok seçenek olması gerekiyor dedim...2007-2008-2009 dan bahsetmeye başladı...Ayak üsütü traş yaptı...Ybr yi 2 sene tahtta tutup cbf 150 getiren aynı Honda değil mi...Neyse konu dağılmasın son detayda şudur..

Bu 400 lük motora kim 14.000 ytl verir...sorum açık ve netdir...

http://www.motana.com.tr/e-store/drz_400.php

Birde fiyat hususunda SUZUKI burnundan kıl aldırmaz ya çıldırtırlar beni...Lan bir kampanya yapın be .....ler

kardan biraz düşün be memur kafalılar...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

ooo7000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    kıvanckaplan sen de bahsetmişsin aslında ama kısaca olay arz-talep dengesiyle ilgili biraz.. enduro ya talep az oldugu icin gelen modeller az ve fiyatları yuksek. fiyatların yuksek olması da dogal olarak talebin az olmasına neden oluyor ve bole devam ediyor durum. aklı başında motora baslayan kimseler de 13 milyar vermek yerine daha uygun fiyata daha yuksek performanslı motor alıyorlar.

diger bi durumda, onu belirtmek istedim, enduro nun tum motosiklet modellerinin dallandıgı temel olması. yani asıl motor kullanıcısı endurocudur. raceler daha alcak daha kalın lastikli ve daha guclu ve yuksek devirli variasyonudur enduronun, chopper daha az devir daha yuksek torklusudur, ruzgara acıktır her havada enduro gibi kullanılmaz vs... ben naked motor kullanıyorum ornegin, ilerde de ya daha guclu bi race ya da chopper dusunuorum. diger motor kullananlara bi lafım yok o acıdan, ama kesin bisey var ki en yuksek egitimli ve en kailteli motorcu endurocudur. bunu da acıkca solerim
    yolun hakkını ver!

Motosikleti
    Alıntı ooo7000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kıvanckaplan sen de bahsetmişsin aslında ama kısaca olay arz-talep dengesiyle ilgili biraz.. enduro ya talep az oldugu icin gelen modeller az ve fiyatları yuksek.

Falcon ve xl 200 geldide satılmadımı sizce...Aynı falconlar şimdi 2.elde altın değerinde...haberiniz yok tabi..piyasayı bilmeden yazmayın lütfen...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

ooo7000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    ya bole piyasayı bilmeden yazmayın fln diye konusunca tatmin mi oluosun anlamadım ki. sen benim dediimi eleştirmeden once bi anlamaya calıs asıl soledigim seyi...

"goreceli" konusuoruz burda. istatistiksel degil. race icin olan talep veya chopper icin olan talep tabiki bi enduro kategorisi icin yok nedeni de cok basit: dikkat cekmek isteyen ve karizma yapmak isteyen, ilgi isteyen, hava atmak isteyen insan modeli. bn de motorumu alırken onem verdim dıs gorunusune tipini karizmasına vs.. ama enduro da kullanıslılık gosterişin onune cıkar. solemeye calıstıgım bu.

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Falcon ve xl 200 geldide satılmadımı sizce...Aynı falconlar şimdi 2.elde altın değerinde...haberiniz yok tabi..piyasayı bilmeden yazmayın lütfen...
    yolun hakkını ver!

Motosikleti
    Alıntı ooo7000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

kıvanckaplan sen de bahsetmişsin aslında ama kısaca olay arz-talep dengesiyle ilgili biraz..

enduro ya talep az oldugu icin gelen modeller az ve fiyatları yuksek.

fiyatların yuksek olması da dogal olarak talebin az olmasına neden oluyor ve bole devam ediyor durum. aklı başında motora baslayan kimseler de 13 milyar vermek yerine daha uygun fiyata daha yuksek performanslı motor alıyorlar.

Herhangi bir ego durumu yok yanlış anlama...Ama yazdıklarından elinde veriler olduğunu gösterir...

az olduğu için...demek istatistik demektir...Tamam bende talebin fazla olduğunu ispatlayamam kimseye ama gözle görülen bir Enduro hayranlığı oluşumları had safhada bilirsin şahit olursun...Enduroya sosyete motoru gözüyle bakılmasının nedenide bu distribütörlerin ...(Yamaha...suzukı...Honda)

"aymazlığı...üşengeçliği...vurdumduymazl ığıdır..."

Bu bilgi birikime hepimiz sahibiz...

En azından yakın çevrene bir bak...Çin malı Skyteam 200...zonghsen 200...Zealsun 200 vs leri görürsün...Falcon gelmezse xl200 gelmezse 400 lük enduro 8-9.000 ytl ye gelmez ise piyasa bu hurdalara her yeri takır takır sallanan motorcuklara kalır...

"Az olduğu için" dediğin TALEBİN kaydığı nokta burası işte...

Sonuç...Talep hep vardı...var oldu...var olacaktır...En güvenli ve sağlam motor Enduro tipidir...Şehir Endurosu diye bir kavram var artık son dönemlerde...Şehirlerde kullanılır çoğu...

ooo7000 sana söylüyorum BBRR abi sen(de) anla...

clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mete_han, dostum yardırıyorsun yine.
    Ben de enduronun memleketimize daha uygun bir model olduğunu düşünenlerdenim, her ne kadar cruiser sevsem de. Mantığım bunu söylüyor. Zira ülke genelinde yol durumumuz pek içaçıcı değildir ve enduro her tür yolun üstesinden rahatça gelebilen bir model.
    Bayiiler konusunda söylediklerine de katılıyorum, böyle bir memlekette insan en azından ortamı Çin mallarına bırakmamak için düşük cc'li ve nispeten ucuz modeller de getirir. Büyük markaların endurolardaki ulaşılmaz fiyatları ve alt segmentin azlığı enteresan.
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

Motosikleti
    Alıntı clint adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Büyük markaların endurolardaki ulaşılmaz fiyatları ve alt segmentin azlığı enteresan.

Bu bir strateji...(bence)...Bu tip motorları çalışarak asla alamazsın...Ya 2-3 yıl para biriktirisin ya da o para birikene kadar motorun fiyatı uçuşa geçer...

Bu tarz motorların müşterileri Ulus Etiler ve Sahil kenarlarında oturan tuzu kuru zengin insanlar ve onların oğullarıdır...Senin aldığında sarsılacağın veya bunu alacağıma araba alırım len diyeceğin motoru bu tipler bayide 10 dakikalık sohbetden sonra alırlar...Ve bu motorlarını hafta sonlar kullanıp garajda çürütmeye bayılırlar...Bu tiplerin artık tercihi BMW olmaya başladı nedense...Yanlış anlaşılmasın ama nasıl bazılarımızda Kebapcı motoru diye Honda Actıvaya Kurye motoru diye Yamaha YBR ye bir antipati var ise zengin aynı mantık taşıyan heriflerde de bu var...Herkesde Transalp var ben o zaman BMW alayım mantalitesi...Çünkü Ulus ve Etiler bölgesini yaşayan biriyim...Bunlar teori olmakla birlikte zenginlerle yapılan ayaküstü diyaloglardan izlenimlerdir...Bu dönem BMW moda...vizyon sahibi bir işadamı..ağır abi BMW yi tercih ediyor...

Bu yazılar tezdir...kişisel fikirdir...vay efendim nasıl oluyorda oluyor bizim aslan gibi Transalpimize dil uzatırsın diye şeyler okumak istemiyorum...Ama TA'ya bende artık amele Enduro gözüyle bakıyorum...Kendini geliştiremeyen bir model...Ha piyasada değil altın elmas kadar kıymetli o da ayrı mesele...

Bu arada clintcim benim veritabanının tozlu raflarındann topluma pardon foruma geri kazandırdığım o kadar üye var ki...

metehan tüm dünyada ticaret arz ve talep dengesiile kurulur..sen her ne kadar aksini iddaa etsende dünya bu kural üstüne dönüyor..

Eğer ufak enduro diyebileceğimiz 500 cc altı aletler yoksa bunun tek sebebi bu aletlerin fiyatlarının yüksek olması nedeni ile talebin oluşmamasıdır..

Bak yeni üye olanlara vuuuuuuuu diye giden motor istiyolar hemen hemen her tanışma başlığında %80 oranında cbr alma niyeti olan arkadaşlar geri kalan %20 ise gt 250 r almak isteyenlerden oluşuyo..

ben bir 125 cc enduro almak istiyorum diyen kaç kişi var..

Enduro kızları hasta edecek virüsü taşımıyo ..motor almanın ilk sebebinin kızları hasta etmek olduğu ülkemizde bence şu an piyasadaki modeller bile fazla

Motosikleti
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster

1.metehan tüm dünyada ticaret arz ve talep dengesiile kurulur..sen her ne kadar aksini iddaa etsende dünya bu kural üstüne dönüyor..

2.Eğer ufak enduro diyebileceğimiz 500 cc altı aletler yoksa bunun tek sebebi bu aletlerin fiyatlarının yüksek olması nedeni ile talebin oluşmamasıdır..

3.Bak yeni üye olanlara vuuuuuuuu diye giden motor istiyolar hemen hemen her tanışma başlığında %80 oranında cbr alma niyeti olan arkadaşlar geri kalan %20 ise gt 250 r almak isteyenlerden oluşuyo..

4.ben bir 125 cc enduro almak istiyorum diyen kaç kişi var..

5.Enduro kızları hasta edecek virüsü taşımıyo ..motor almanın ilk sebebinin kızları hasta etmek olduğu ülkemizde bence şu an piyasadaki modeller bile fazla

1.Abicim ben Ticaret Mezunuyum...En son bana demen gereken şeydir ARZ-TALEP DENGESİ...yani mesleki eğitimin aldım...Muhasebe Bölümü Mezunuyum...

aksini iddia etmiyorum...tam tersi bu var ama Distribütörlerden kaynaklanan problemlere dikkat çekiyorum...Talep var ama Çin mallarına kaymış...yazılarımıda okumamaya başladın...Cevap olsun diye yazıyorsun vallahi...

2. Fiyatların yüksek olma mantalitesi tamamen distrübütörle alakalıdır...Nasıl Honda cbf 150 yi Yamaha gibi Çinde ürettiriyorsa bu lanet makinalarıda düşük ücretle ürettirip bize ihraç edebilir...Honda Çinde yaptırdı diye malı kötü olacak anlamına gelmez herhalde...Vergiler yüksek eyvallah ama kar marjı ve bayi payıda hep yükseklerdedir...Gümrükten mal çekmiş (karnesiz gümrük şirket personeli olarak Yeşilköyde)biri olarak söylüyorum belimizi incitmiyorlar...

3.Motoru bilmeyen tanımayan heves olsun diye alan elemanları bence muhabbetin içine motorseverler grubuna hiç sokma...Onun aldığı motorun ne kendine nede piyasaya hayrı olur...Ha satarken 1000 km de satar rodaj modaj kaza maza derken satın alanada zarar verir...

cıbır alanlarda mutsuz...gt 250 r alanlarda...yani 600 rr alınmadığı sürece bu tatminsizlik hep olacak...8000 ytl de 250 r için fazla bilirsin...piyasa dengelerini yerim abi...fazla işte...8000 ytl o para gt 250 ra verilemz...cıbıra verenlerde zaten bisiklet turu yapıyolar..neyse onlara laf atarsak çarpılırız...darılırlar gücenirler...en mükemmel motor sana ait olan motordur diiyeyim bunu kapatalım...

4.Abi yapma gözünü seveyim..zaten küçük hacimde vites atmak ızdırap...125 cross akıl işimi sence...2 saniyede bir devir ister...vites at dur...kim uğraşır millet kısa devir aralıklı 125 le...Yanimantıklı geliyormu sana...En az bir 400 lük olacak ki tadı çıksın...

5.Abi yanlış anlamada 15-16 yaşındaki gençle bile iyi motoru kötü motoru ayırt edebiliyorlar artık...Kız meselesine gelince herkes ister motorum insanları etkilesin...Ama 15.000 ytl yoksa o ses motorundan çıkamıyorsa yalan işte...Ama bilmeyenlere 250 r alıp veya supershadow alıp (hurdavari çin çopırı) hava atabilirsin...Kızlar ne anlar allasen motor haciminden çinden japondan...Onlara göre büyük motor güzel motordur...Jınlun gösterse vaoovv müthiş motor derler...ER-5 veya falcon göster eh işte idare eder derler...

Motordan anlamayan bilmeyen kızların düşünceleri veya motoru beğenip beğenmemeleri kimin umrunda olur sence...Sevgilim motorumu beğensin kimse demez herhalde...Sen mutluysan gerisi yalan değilmi...Mesela eşin ablam Hyosungamı bayılır yoksa cbf 250 yemi...(sende ikiside var)Bence Hyosunga...çünkü o daha büyük...nerden bilsin kore japon vs...küçük detay ama yazayım dedim...

Siteye kayıt yapıyor zibidinin biri...vuuuuuu diyen motor istiyorum diyor...Bunuda kıstasmı alacaz abi yapma allasen yav...

sözün özü şudur...Enduro efsanesi Ktm midir...evet...Ama türkiyede Honda dır diyelim baz alalım...

Honda web sitesine girelim karşımıza sosyetik hırboların çamurlarda fantaaaaziii olarak takıldığı moto cros tipler çıkar...en üst segment 650 transalpdir...

burda hata kimde sence Honda TÜrkiyede...bunu hepimiz kabul ederiz...

http://www.honda.com.tr/motosiklet/pages/?page=fiyat

crf 70..250..450...kros tipler...kim alır kimse ...TA...16500 ytlden başlar...Şimdi sana sorarım arz talep dediğin olay nedir...Adamlar getirmişde talepmi olmamış sence...xl200 falcon 400 satmamışmıda 2.elde millet arayıpda bulamıyor...soruyorum sana abi...

Şimdide Japonya Hondaya gidelim...merkeze bakalım...bak 400 lük bir model var...Baksana taş gibi...xr 400

http://www.honda.co.jp/motor-lineup/...ard/index.html

peki şuna ne dersin...xr 100...xr 250...

http://www.honda.co.jp/motor-lineup/

http://www.honda.co.jp/motor-lineup/...ard/index.html

peki can alıcı soru şu...650 lik Transalpi 16.500 e getiren Honda Türkiye...sence bu linklerdeki...400 ü kaça getirir...hadi onuda geç...250 yi kaça getirir...hadi onuda boşver 100 lük krosu kaça getirir...Bu lanet modeller mutlaka 10.000 ytl nin altına bir yerde düşecek...biri 16500 olup öteki düşük hacim...12.000 ytl 10.000 ytl olmayacak ki...7500 -8000 e mutlak gelecek...mantık bunu emrediyor...işte mesele bu...Kıvancın bahsettiği meselebu bence...Ne Yamaha ne Honda Ne Suzukı üzerine düşen görevi yapmıyor...İstenilen modelleri getirmeyip rekabet ortamı doğurmuyorlar...Ortada kalıyoruz...Ondan sonra Çin malları binlerce satılıyor...Zonghsenler Zealsunlar Jınlun skyteamler padişah oluyor yollarda...

Talep var abi...Talep hep oldu...8000 ytl ye 250 lik enduro getirsin Honda alırım paşa paşa...Hyosung bu sefer fiyatı 6500 e çeker vs...denge dediğim böyle olur...

selamlar sevgiler...

aydınlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super 51
    bi transalp sahibi olmayı o kadar çok istiyorum ki.2. eli bile ateş pahası
    [FONT="Arial Black"]Acı çekmeyenler,başkalarının acı çekebileceğini akıllarına bile getiremezler[/FONT]

ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    kıvançkaplan, güzel bir sınıflandırma ve değerlendirme yapmışsın. Eline sağlık.

Ben de Hondanın Falconu getirmeyi durdurmasına bayağı şaşırmıştım. Üstelik kendi alanında tek olan bir motordu. Yani Hyosung GT250R gibi...
    Herhangi bir satış problemi olmaması gerekiyordu, en azından kros modellerden fazla satması lazımdı.

Yalnız anlamadığım bir nokta var. 650 cc yi geçen bazı motorlara bir üst vergi dilimine giriyor demişsin. Benim bildiğim vergilendirme 250 cc altı ve üstü olarak yapılıyor. Bu konuyu bilmiyorum. Açıklayabilirmisin ?
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

BİSANCI_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK
    adamlar cbr yi enduro yaparsa kaldırırlar ama enduro piyasadan kalkarsa ne kalacak geriye kim bizim çilemizi çekecek onlar olmazsa olmaz

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler