Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Türkiye'de Enduro Bitiriliyor mu?

REKLAM ALANI
    tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı
    Sn.Ertuğrul_Öz,

Dacia Logan ve Transalp karşılaştırmanız çok güzel. Ben de benzer şeyler yazmak niyetindeydim, yeri gelmişken yazayım.

Bir ürünün fiyatını yükselten en önemli neden, o ürün için yapılan ar-ge çalışmaları ve masraflarıdır. Motorsiklet teknolojisi, otomobillerin bir adım arkasından geliyor. Motorsiklet üreticilerinin kara taşıtları teknolojisine kattıkları bir yeniliği ben bilmiyorum. Bugün teknolojisi en yüksek motorsiklet, aile otomobillerinde standart hale gelmiş olan teknolojilerin adapte edilmiş ve 2 tekerleği eksiltilmiş halinden başka birşey değil. Teknoloji zaten var, alıp adapte edip kullanıyor motorsiklet üreticileri, o kadar.

Yukarıdaki eleştiri üretici firmaya. Bir de ithalatçı-satıcıya lafım var. Bodrum'da oturuyorum. Karşımda İstanköy (Kos) adası. Honda orada da satılıyor haliyle. Dylan'lar ülkemizle aynı fiyat:

Yunanistan : 2.920 €
    Türkiye : 5.300 YTL

Bir de Transalp'e bakalım:

Yunanistan : 6.990 € (12.800 YTL civarı)
    Türkiye : 16.500 YTL

Aradaki bu 3.700 YTL'lik farkı Honda TR nasıl açıklar acaba. Herşeyi AB'ye göre ayarlayıp NX4 Falcon ithal etmeyen Honda TR... Bunu bilen varsa bir açıklasın.

Saygılar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Alıntı tata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sn.Ertuğrul_Öz,

Dacia Logan ve Transalp karşılaştırmanız çok güzel. Ben de benzer şeyler yazmak niyetindeydim, yeri gelmişken yazayım.

Bir ürünün fiyatını yükselten en önemli neden, o ürün için yapılan ar-ge çalışmaları ve masraflarıdır. Motorsiklet teknolojisi, otomobillerin bir adım arkasından geliyor. Motorsiklet üreticilerinin kara taşıtları teknolojisine kattıkları bir yeniliği ben bilmiyorum. Bugün teknolojisi en yüksek motorsiklet, aile otomobillerinde standart hale gelmiş olan teknolojilerin adapte edilmiş ve 2 tekerleği eksiltilmiş halinden başka birşey değil. Teknoloji zaten var, alıp adapte edip kullanıyor motorsiklet üreticileri, o kadar.

Yukarıdaki eleştiri üretici firmaya. Bir de ithalatçı-satıcıya lafım var. Bodrum'da oturuyorum. Karşımda İstanköy (Kos) adası. Honda orada da satılıyor haliyle. Dylan'lar ülkemizle aynı fiyat:

Yunanistan : 2.920 €
    Türkiye : 5.300 YTL

Bir de Transalp'e bakalım:

Yunanistan : 6.990 € (12.800 YTL civarı)
    Türkiye : 16.500 YTL

Aradaki bu 3.700 YTL'lik farkı Honda TR nasıl açıklar acaba. Herşeyi AB'ye göre ayarlayıp NX4 Falcon ithal etmeyen Honda TR... Bunu bilen varsa bir açıklasın.

Saygılar.
    Açıklayamazlar 3700fazla kazanıyor ayrıca kazandıklarından honda Türkiye...Ama bide şu var 600cc üstüne çıkıldığında sanırım vergi biraz fazlacana artıyor...
    AKIN FİDAN

kivanckaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda XL650V Transalp '00
    Fuar fiyatı 12.500 idi zaten..ÖTV gelince şapşırdılar, bizde şapşırdık..
    Honda 00' XL650V Transalp, Honda 05' Nx4 Falcon, Honda 04' XL 200 - Satıldı

tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı
    Bilgi için teşekkürler.

Yani bu işin günahı Maliye Bakanı'nda kaldı. Honda TR temize çıkmış oldu.

Sağlıcakla.

hondasayko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

talebe göre arz olmaz

talebe göre arz şekillenir diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz ,

aslında en büyük faşizm içinde yaşıyoruz , enduro motorlar sadece bir örnek ,
    nereden kar edebiliyorsa o geliyor.

ben enduro motor bakıyorum ve başlangıç için sadece scooter veya hafif siklet racing bulabiliyorum.

ne yapmak lazım? parayı biriktirip direkt "enduro" alacağım.

TÜRKİYE' DE motoksikleti öldüren şey "BARIN ÖNÜNE MOTOSİKLET ÇEKMEKTİR"
    diye düşünüyorum.

İnşallah görüşmeleriniz başarılı olur

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı hondasayko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    talebe göre arz şekillenir diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz ,

aslında en büyük faşizm içinde yaşıyoruz , enduro motorlar sadece bir örnek ,
    nereden kar edebiliyorsa o geliyor.

ben enduro motor bakıyorum ve başlangıç için sadece scooter veya hafif siklet racing bulabiliyorum.

ne yapmak lazım? parayı biriktirip direkt "enduro" alacağım.

TÜRKİYE' DE motoksikleti öldüren şey "BARIN ÖNÜNE MOTOSİKLET ÇEKMEKTİR"
    diye düşünüyorum.

İnşallah görüşmeleriniz başarılı olur

1.mesajda dakka bir gol 1 ...kalpten iki damar açtın valla....

eline sağlık...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Bar olayına katılıyorum sonuna kadar...Geçen kurşunluda yemek yiyoruz iki motorlu 3kişi geldiler..Yemeklerini yediler içkilerini yudumladılar ve çalıştırdılar motorlarını yol aldılar...Yuh dedim sadece...Onlarda sıfır refleks vardır ya ki kurşunlu-bursa arası bol virajlı dar yollar nedir bu kendine güven?Git evinde iç kardeşim...
    AKIN FİDAN

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    valla su honda xr 250 street model türkiyede olsa hemen alırdım.. Benım cinliyi okuturdum valla hemen gerisinide ekler bi tane alırdım omrum boyunca borcunu oderdim
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

Motosikleti
    Yuan 150gy-3a
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben bir 125 cc enduro almak istiyorum diyen kaç kişi var..
    sağ baştan sayarsak ben başı çekmeye hazırım ve detaylı marka model araştırmalarıyla uğraşıyorum ve gördüğüm acı gerçek 125cc yamaha 6900küsür benim o kadar param olsa zaten araştırmazdım tiipini beğendiğimi alırdım altıma
    [B]dirty bike[/B]

Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Alıntı PeSsiMisTsTyL3 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağ baştan sayarsak ben başı çekmeye hazırım ve detaylı marka model araştırmalarıyla uğraşıyorum ve gördüğüm acı gerçek 125cc yamaha 6900küsür benim o kadar param olsa zaten araştırmazdım tiipini beğendiğimi alırdım altıma
    Barış abi kendi rx125'ini satmaya çalışıyor sanırım...
    AKIN FİDAN

BeYfa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CıbıRepSol
    enduro dediğimizde insanlar oda ne diye bi tepki veriyorlar ama racıng dediğimizde şu hız sürat motorları mı diye bi tepki veriyolar yani bence talep yok gibi geliyor insanlar drift,hız,hava, yapıcak motor isdiyolar bilhasla ben dahil gençler ama yaşı ilerlemiş motor tutkunları enduro tarzı motorlara yöneliyolarki o yaşlarda o tazrz motorları alabilme imkanlarıda oluyo diye düşünüyorum
    birde soru sormak isdiyorum enduro eksoz seslerini duyabileceğimiz bi link verebilirmisiniz hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum
    [B][I]hiçbirimiz bu hayattan sağ kurtulamayacağız ki..:mrgreen:[/I][/B](FaRuK)

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı ultraukala adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Barış abi kendi rx125'ini satmaya çalışıyor sanırım...

ama sattı diye biliyorum...bana verirmi o Marmarisin dövmecisi...Hurdaya çıkarır gene bana vermez...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

BeYfa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CıbıRepSol
    üzülme bea mete abi buluruz sana hurdadan bi rx şaka şaka alınma hemen sen transalp lara layıksın hata belkide şu resmini koyduğun harleylere
    [B][I]hiçbirimiz bu hayattan sağ kurtulamayacağız ki..:mrgreen:[/I][/B](FaRuK)

Motosikleti
    Yuan 150gy-3a
    faruk hoşgeldin topic e enduro seni de sarmaya başladı herhalde
    [B]dirty bike[/B]

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    enduroyu sarmayan yokturkı arkadaşlar

Ama bindikten sonra

Ornek vereyım racing ciler bile
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=492212
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Kurcalarken buldum Enduro bitirilemez Bitmez,bitmeyecek....
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

Motosikleti
    Bitiyor, bitiyor maalesef .... :(

Motosikleti
    Mt-07
    Başlıktaki bütün mesajları okudum. Motor ehliyetimi yeni almış, honda deuville almayı planlarken arkadaşımın gaza getirmesi sonucu akşam vakti aniden kle500 alan kazara endurocu olmuş biriyim Şunu da söylemeliyim bu benim ilk motorum. Hemen naptın abi 500 lük deve gibi enduro ile motora başlangıç yapılır mı demeyin, oldu bi kere... Zaten siz de söylüyorsunuz giriş sınıfı yok enduroda, mecbur biz de giriş olarak 500cc aldık.

Henüz motorun rodajı bile tamamlanmadı.. Belki henüz bir motorcu sayılmam ama yorumlardaki endurocu gerçek motorcudur cümleleri beni sevindirdi. Çünkü gözümde hep touring makinalar olmuştu, hata mı yaptım diye düşünmüştüm açıkçası. Ama kullandıkça ne kadar doğru bir karar olduğunu daha iyi anlıyorum, meğerse motosiklet demek enduro demekmiş.

Mesajlardaki çoğu düşünceye katılıyorum. Motorumu görünce motordan anlamayan (anladığını sanan, motoru sadece racing ve chopper kategorisine koyan) insanlardan garip tepkiler aldım. Mesela fiyat konusunda.. Motorun fiyatını öğrenen buna bu kadar para mı verdin enayi der gibi baktı ilk etapta.. Tabi bu paralara ne racingler ne chopperlar alınabilir bilemiycem, ama göz boyamaya yeteceği kesin. İkinci tepki ise abi bu motoru ben kullanamam ne kadar yüksek, altımdan kaçıverir oldu. Sanırım enduro kullanmayı zor görmek de satışları kısıtlıyor. Hava atmayı sevenler bu tip motorları itici buluyorlar, ama ne kadar kullanışlı olduğunu hesaba katmıyorlar. Ama motor kültürü olanlar da gıpta ile bakıyorlar, çok güzel makina bununla her yere gidersin diyorlar, bunları duyunca da seviniyorum. Enduro merakı olupta sahip olmayanlara da allah en kısa zamanda nasip eder inş. diyorum. Saygılar.

Motosikleti
    Emreturgut, ne iyi etmişsiniz de almışsınız. Çoğu kimse Enduro kullanmanın diğer motorlara oranla daha güvenli olduğunun farkında değil. Transalp'im virajlara kendisi giriyor dediğimde çoğunluk saçmalama der. Ama gerçekten öyledir. Çok hafiflikle kontrol edebiliyorsnuz.Yolu daha rahat okuyorsunuz.

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Transalp ya Transalp işte
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler