Pahalı motor her zaman iyi motor mudur???
-
arkadaşlar bakıyorum da hyosung gt 250 6.950 ytl iken honda cbf 250 7.920 ytl(tek silindir ve 22 bg olmasına rağmen).şimdi bu fiyat farkı honda nın daha iyi olduğu anlamına mı geliyor?
daha bunun gibi sayabileceğim motorlar var.mesela mondial 150 zat 3.550 ytl.çinli motor olmasına rağmen.bu şimdi bu motorun ybr den daha iyi olduğunu mu gösteriyor?bence iyi bir tartışma konusu
[FONT="Arial Black"]Acı çekmeyenler,başkalarının acı çekebileceğini akıllarına bile getiremezler[/FONT]
Reklamlar
-
Bence iyi bir tartışma konusu deil gereksiz bir tartışma konusu...Bu açıkça belli deil mi?Kalitenin para ile alakası yoktur...
-
kardeş bu denklem öyle değil birazda olsa bilgilerim doğrultusunda açıklayayım şimdi pahalı mal diye adlandırğımız ve sağlam olan malların tek bir özelliği ilk olarak kaliteli malzeme ve iyi bir işçiliktir sadece bundan ibarettir başka bir artısı yoktur şimdi çinde bir işçinin günlük ücreti 2 dolar iken japonyada 20 dolar artı çindeki metal diye adlandırılan ve metalden başka herşeye benzeyen plastikleri ve hamuru kalitesiz olan malzemeler bu ucuz işçilik ve kjalitesiz malla birleşince bir adilik abidesi ortaya çıkıyor diğer taraftan hamuru ve özelliği olarak tam anlamıyla metal ve plastik olan parçalar bide iyi işçilik birleşince tam bir kalite ve sağlamlık oluyor bunu başka bi açıklaması yoktur sen gidipe yamahanın plastik malzemesinin kalitesiyle çinli halis çinde yapılmış ucuz bir motosikletin kalitesini karşılaştıramazsın çünkü arasında dağlar var uzun lafın kısası tek fark kaliteli malzeme ve iyi bir işçilik hepsi bu
-
yani benim demek istediim mesele şu:insanın aklında ister istemez soru işaretleri takılıyo.bu motor daha pahalı.o halde pahalı olan motor daha kalitelidir vs. vs. önyargılar çıkıyor.işte bu önyargılar ne derece doğru(bilmem anlatabildim mi)
[FONT="Arial Black"]Acı çekmeyenler,başkalarının acı çekebileceğini akıllarına bile getiremezler[/FONT]
-
bu önyargı çok saçma ben motorumu 5 milyara satılığa çıkardım şimdi bu motor çok iyimi demek bu çok saçma hiç alakası yok kalite ile onu söleyim
-
-
Ne kadar para o kadar köfte. kaliteli motorlar kaliteli parçalardan kaliyeli işçilikle üretilir.
kalitenin ücreti pahalıdır. kalitesiz pahalı malı kimse almaz. demekki kalite pahalı bişey. pahalı motor da iyi oluyo dolayısıyle....
Önümüz bayram. Çikolatanızı nerden alıcaksınız? ucuz yerden mi yoksa paraya kıyıp divan danmı? birinde 15 20 milyon kilosu birinde 80 civarı. Aradaki fark kalite işte.
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
siz hiç marka satma diye bi şey duymadınız heralde
mercedes in jipi ile kia nın jipi eşdeğer örneğin ama mercedes kia nın iki katı diyelim şimdi ne oluyor burda birinde araban ne marka dendiğin MERCEDES diyorsun diğerin kia diyorsun bu kadar basit.
motosiklet, araba, ayakkabı, elbise... her alanda vardır bu
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
-
mercedes jiple kia nın jipi aynı özelliklere sahip olabilir. ama birisine 20 yıl binersin çürümeden birisine 10 yıl binemessin.......
Kialar 1992 yılında girdi türkiyeye. ben hiç 92 93 kia görmüyorum yollarda....
ama 1982 model 190e modellerindem kum gibi var ve sapasağlam. üretildiği anda özellikler aynı olabilir ama malzeme ve işçilik farkı yıllar sonra anlaşılır.
Marka satar önyargısını bırakalım bence..Markalar marka olmak için yıllarını ve emeklerini vermişlerdir.
Ucuz çinliler öylemi....Alır projeyi en ucuz yollusundan yapar. İşçilikmiş kaliteli malzemeymiş onu ilgilendirmez. Diğer modellerle aynı özellikleri taşır.abs falan koyar ama o da ucuz kalitesiz malzemeden....Herşey aynı ama iki motoru yanyana koy birine 2 sene zor binersin ötekine uzun yıllar güvenle binersin.
bak örnek honda cbf 150...
Eğer japonlar yapsaydı fiyatı 5000 den az olmazdı... ama 3000 civarında...Satıcakmı satar honda adı altında ama uzakdoğulu.......alan da zaten japon diye honda arkasında diye alır....Öyle sanır.......
Verdiğim örnekte buna benzerdi. Çikolata alırsın içinde katkı malzemesi fazla olur ucuz diye başka şeyler de yer alır......ama diğeri onun 4 katıdır. ama çikolatadır gerçektir. tadını alısın damağında kalır. ama pahalı işte....
Kalite herzaman pahalıdır arkadaşlar kendimizi kandırmayalım.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Pahalı bir ürün, istisnalar olmakla beraber, her zaman ucuz üründen kalitelidir.Güvenilir bir marka olmak öyle ha deyince olacak iş değil.Zaman, emek ve tüketicilerin tercihi gerek.Honda ürettiği bir motosikletin aynısını yapsın ama üzerine yeni bir marka yazsın bizim önünüze koysun.Fiyatı aynı olan iki motosikletten hangisini tercih ederiz biz ?
-
ben max 3000ytl lik motor almayı düsünüodum simdi kafam karıstı biraz daha para toplayıp dilensem dylan mı alsam
-
pahalı motorr herzaman iii degildir
-
Pahalı mal daha kalitelidir . Bukkkadar basit...
[B][U]**SLOW DOWN PLEASURE UP!![/U][/B]**:bounce:
-
yamaha_ybr_125_nos
valla bence pahalı motor kalitli motor dieldir bi mondial 150 zatla bi ybr kyaslanamaz ben bnm motora 2.5 snedir biniyorm aynı şekilde mondile binsen emin oln 6 aysda dağlır ybr çok dayanıklı çıktı en ufak bir arıza açmadı şimdiye kadar inanmıyosanız 2004 ybr ve çok zor koşullarda kullanılarn bi motoru görün hala dip diri en azından yamaha kalitesi var honda cbr 125 de bile titreşim varken yamaha ybr de titreşim yok ama cbr 5.500 cbr ile skyjetin çok bi farkı yok arkadaşlar iksiindende titreşim var hatta bazıları skyjet daha ii dio ben ikisinide sürdüm ybr daha tatlı gledi http://ozgurcayenne.sitemynet.com
-
honda kendisini ispat etmiş bir tecrübe! diğerleri ise daha taze!
fark olacak tabiki!
cbf denen motora binmedim ama tam bir canavar olduğu belli.
itina ile kaza yapılır
-
xxxxx adlı üyeden alıntı
siz hiç marka satma diye bi şey duymadınız heralde
mercedes in jipi ile kia nın jipi eşdeğer örneğin ama mercedes kia nın iki katı diyelim şimdi ne oluyor burda birinde araban ne marka dendiğin MERCEDES diyorsun diğerin kia diyorsun bu kadar basit.
motosiklet, araba, ayakkabı, elbise... her alanda vardır bu
cevabı burda gizli işte.markalaşmak hiç de kolay bişey değildir.markalar ünlenmek için yıllarını verirler.ve kendilerince bu yılların hakkını motorları pahalıya satarak alırlar.ve olan yine biz kullanıcılara olur(para açısından)
-
tabiki pahalı motor her zaman iyi motordur..
-
PcKopatGhostRider adlı üyeden alıntı
tabiki pahalı motor her zaman iyi motordur..
her motor için gecerli deil ...
-
genelde kalite ile para türkiye dışında doğru orantılı gider adamlarda kazık diye bir mantık gelişmediği için (istinalar kaideyi bozmaz)
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler