Herkese selamlar.Bugün itibarı ile cbf 150'mi aldım.İlk gün 350 km yol aldım.Merak eden arkadaşlara maddeler halinde izlenimlerimi anlatayım.
1.Öncelikle kalite ve konfor bakımından motor her yönü ile benden 10 puan aldı.
2.Görüntü olarak yollarda galerideki gibi yakışıklı durmuyor fakat iri gövdeli olduğu için trafikte daha çok saygı görüyorsunuz.
3.Oturuş pozisyonu ve sele normal hatta rahat diyebilirim.Yaklaşık 200 km'den sonra yoruyor.
4.Yakıt olarak şimdilik çok cimri değil.12 litre 95 oktan benzin ile 350 km
yol aldıktan sonra yedek depoya geçtim.(100 km ve altı hızla ve devamlı iki kişi)
5.Performans bekleyen arkadaşlara üzücü bir haberim var maksimum hız tek kişi ile 120-125 iki kişi ile 110(rodajdan sonra biraz zorlanabilir belki)Benim için yeterli ama sizi bilmem.
6.Dik rampalarda düşük vites istiyor,uygun vitesi yakalarsanız çok bayıldığı söylenemez.
7.Kamyon sollamaları rahat,gaza yüklenince biraz geç tepki veriyor ama tepki verdikten sonra fırlayıp gidiyor.
8.Benim eski emektar Jinlundan sonra bana çok hafif geldi.Kendimi bisiklet kullanıyormuşum gibi hissettim.Bayanlar için de ideal bir motosiklet.Çok hafif çok kıvrak,kilosunu hiç hissettirmiyor.
9.Titreşim sıfır,aynalar mükemmel,frenler daha iyi olamazdı.
10.Devir saatine hiç ihtiyaç duymadım.
11.Çalışma çok sessiz,marş çok iyi
12.Yol tutuşu nefis,rüzgarı yarması da öyle.
13.Lastikler yeterli o kadar yatırdım hiç denge kaybı veya kayma olmadı.
14.Amortisörler yeterli.
18.Koltuk altına ıvır zıvır konabilir.
Gelelim memnun kalmadığım özelliklere
1.Vitesler sorunlu umarım kullandıkça açılır.1. vites en az 5 defa takıldı,2 ve 3. vitesten vites atma sorunu yaşadım.Vites göstergesi güzel bir tek boşta olduğu halde bazen boş ışığı yanmıyor.
2.Far açma düğümesi yok.Far motor çalışınca açılıyor ve parlaklığı motorun devrine göre değişiyor.Gece vakti boşa atarak gidemiyorsunuz çünkü far çok az ışık veriyor boşta iken.
3.Kısa farlar yeterli ama uzunları sevmedim uzunları açınca daha iyi görmem gerekirken görüntü bozuldu;galiba uzunlar aşırı uzakları aydınlatıyor.
4.Depo kapağını açınca elinizde kalıyor,yani kapak depoya monte değil.Hoş bulmadım.
5.Yan askı ayağı yok fakat motoru diğer ayağa çokarmak çok rahat
6.Hız göstergesinde vibrasyon var.
7.Motor epey zayıf.
8.Devir saati olsa; kullanım zefkini arttırırdı.
9.Artçı için tutacak yok.Bagaj demirinden tutunmak yorucu.