Gece karanlıkta motor kullanırmı
Reklamlar
-
Çarşamba akşamı geç saatte ümraniyeden çıktım ve TEM yolundan bostancıya doğru arabamla gelirken hemen üst köprü yakınında yanımdan bir motorsiklet hızla geçti. Arkasından baktığımda sanki kendi kendine giden bir motor gibi geldi ve merakımdan hızlanıp arkasına geçip farlarımı uzuna çektiğimde üstünde bir kişinin olduğunu zar zor gördüm. Motosiklet sürücüsü siyah bir mont (hiç bir fosforlu bir işaret yok) ve siyah bir kask takmış olduğu için motosiklet üzerinde gerçekten fark edilmiyordu. Bu arada motorun rengi de galiba siyah olduğu için altındaki motor da fark edilmiyordu. Farkedilen sadece havada yanan kırmızı bir lamba o kadar.
Bu şekilde malzeme kullanan arkadaşlar varsa gerekli tedbirleri alsınlar lütfen. Hiç olmazsa kaska fosforlu çıkarma yapıştırabilir. (Bu arada ben de siyah mont kullandığım için eve gelir gelmez hemen montumu karanlıkta kontrol ettim ve fosforlu şeritlerin farkedildiğini gördüm)
Herkesin yolu açık olsun. Kazasız sürüşler...
Reklamlar
-
Çok Sakat bi durum bu bence motor-mont-kask siyah olunca trafikteki görünürlülük azalıyor allah korusun birde kaza olursa kimsede duramaz gecenin karanlığında :( Allahtan motorum ve montum cıvıl cıvıl fosforlu
-
motosiklette fazla dan bir kaç aydınlatmanın çok faydası vardır.
-
bi keresinde gece motor kullanıyodum markete kadar gidip gelicem kafamada kaskı taktım ama vizörü siyah neyse camınıda açmamışım dönerken yerde büyük bi taş varmış bende göremedim haliyle ne oldunu anlamadan yapışmıştım yere artık geceleri pek sürmüyorum sürdüğümde de diğer kaskı takıyorum...
-
Trafikteki en iyi güvenlik yöntemi görünmek.Bence motosikletin görünmesinin dışında geceleyin bir kaza anında yerde yatan sürücünün farkedilmesi için mutlaka fosforlu renklerin üzerimizde olması.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
-
bence karanlıkta motor kullanmak,normalden 3-4 kat daha zevkli
[FONT="Arial Black"]Acı çekmeyenler,başkalarının acı çekebileceğini akıllarına bile getiremezler[/FONT]
-
aslında şu trafik polislerinin giygiği yeşil fosfoslu yelekler bence çok iyi geceleri montun üstüne giyilip gunduzleri çıkartılır böylece hem şiyah mont sevenler siyahıyla devam eder hemde güvenli sürüş yapar....
Bacoman
-
En iyisi gece kullanmamak, normalde gündüz bile kullanırken nerdeyse arabalarla kavga edicdek duruma geliyoruz gece kullanmak ise hem tehlikeli oluyor hem de farkedilmiyoruz kötü ve çukur içindeki yollarda cabası...
-
Baco' nun fikrini çok tuttum. Hakikaten çok faydalı olur. Artık butür yelekler marketlerde de satılmaya başladı. Sanırım geçenlerde Bahouse'da gördüm.
-
Gece sürüşlerinde giyilebilir, çalıştığım inşaat şirketinde çok adetli alıyorduk sahaya yeleksiz girmek kesinlikle yasaktı. Bazı motorlarda farlar kontağa bağlı ve açtığınızda yanıyor, farkedilmek güvenliğin en önemli unsurudur.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
Süper Moderatör (BBRR)
Her araç gibi motosiklette geceleri rahatlıkla kullanılır...Motosikletimizin aydınlatma ve ışıklı uyarı sistemleri tam olarak çalıştığı sürece gece sorun yoktur..Unutulmaması gereken bir hususta aydınlatma sistemi sadece görmek için değil aynı zamanda görünmek için kullanılan bir özelliktir..
gece yolculuklarına çıkmadan önce far , stop ve sinyallerin çalışır durumda vede temiz olduğu kontrol edilmelidir..
Özellikle mont pantolon vede kaskımızda görünmemizi kolaylaştıracak reflektörlü bantların olması gece çok işimize yarayacaktır..Trafik polislerinin üzerlerine giydiği yelek gibi direk montun üzerine giyilebilecek sarı rengin üstüne reflektör şeritlerin olduğu bir yelek çok az yer tuttuğu için motorun üstündeki çantada muhafaza edilebilir..
Gece sürüşlerinin gündüz sürüşlerine göre bir avantajı viraj dönüşleri ve tırmanmalarda karşıdan gelen araç görünmeden aracın far ışıklarının görünmesi ve sizin buna hazırlanmanız için yeter vakti size sunmasıdır..
Fakat her zaman kurallara uymayan yeterli aydınlatmaya sahip olmayan araçlar ve yayaların varlığıda ciddi tehlikedir ..Özellikle gece yolunuza fırlayacak bir hayvan sizi çok zor durumda bırakabilir..
Gece olsun gündüz olsun tedbiri elden bırakmamak ..Motorda bulunan ışıklı uyarıların tamamı temiz ve çalışır bir halde tutmak bu tür sürüşler için alınabilecek en uygun önlemlerdir...
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
gece kullanmak zevkli olduğu kadar da daha tehlikeli
gündüz gördükleri halde üstlerine sürenleri düşününce sölediimin önemi daha çok anlaşılıo
-
Örnek olarak tecrübeli bir abimiz olan vetmeno mehmet abimiz buyrun bakın nasıl görünüyoo.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler