Dil boş bir konu değildir.
Dil boş bir konu değildir.
May the Force be with McLaren Mercedes
Dil boş olanlara boş bir konu gibi gelebilir.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
O da kazayla olmuştur .
Herkes güzel konuşuyo da, Türkçe mizi korumaya geliştirmeye nasıhat eden arkadaşlarımızın hatta konuyu açan arkadaşımızın dahi nickleride yabancı. Nerde kaldı Türkçe mizin korunması gelişmesini savunmak?
Şimdi konuştuğunuz türkçe türkçemidir. Buraya öz türkçemizle bir kaç yazı yazsalar eminim hiç bir şey anlamayız ben de dahil.....
Dil evrenseldir. Yere göre farklılıklar gösterir. Zamanlada duruma kültüre göre esner. Her zaman açık olmak zorunda.
Şimdi motosiklet tamam. Acaba 100 yıl sonra da motosikletmi olacak.......
belki motosirklet herkesin ağzına yerleşecek tdk da bunu kabullenecek....
ama Türkçe kaybolmayacak. Zarar görmeyecek. Emin olun........
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Türkçen gene iyi değilmiş. En azından yazma kısmını bırak, okuduğunu anlayamadın ya da demagoji (TDK: laf cambazlığı) yapıyorsun.
1) Anlayamadığını farz edersek: Ben Türkçe'yi hatasız kullandığımı HİÇ iddia etmedim. Yani bende hata varsa, bunu bulman normaldir. Ben İngilizce kelime kullanılmasına ve hata yapılmasına karşı değilim. Ben sadece Türkçe'yi doğru kullanılmasını isteyenlerin doğru yazması gerektiğini söylüyorum. Aradaki fark sanırım şimdi belirgin olmuştur.
2) Demagoji yaptığını farz edersek: Yani bu sitede her zaman olduğu gibi belli bir konuda söyleyebilecek bilgisi olmayan kişilerin yaptığı gibi sırf laf sokmak amacıyla konuyu saptırmaya çalışması. Karşındaki kişi zekiyse bunu yemez. Senin hakkında bahsederken nereden çıktı benim Türkçem?
Senin babanın ne olduğu sadece babanı ilgilendirir. Benim babam da elektronik mühendisidir. Ben de aksine elektronikten çok anlamam. Burada baban da kimseyle aşık atmıyor. Bir laf yazdığın anda sen sorumlusundur yazından ve cevaplarından. Kusura bakma, konuyu açtığın cümleyi ve hemen şu yukarıdaki cümleyi babana göstersen çok canı sıkılırdı tahminimce. İnanılmaz sayıda hata var.
Tekrar ediyorum. Ben hata yapana karşı değilim. Hata YAPMAYIN deyip de hata yapanlara karşıyım.
Buna en güzel güncel örnek olarak Cüppeli Ahmet Efendi örneğini verebilirim. Geçen hafta TV'lerde adam geçmişte müridlerine demiş ki, TV seyretmeyin, denize şortla girmeyin, günah olur demiş. Halbuki kendisi plazma TV almış, jet ski ile mayolu kadınların arasında yüzüyor. Benim yaşam felsefeme göre içki ve batı yaşam tarzı geçerlidir. Bunun gibi yaşayan insanlara veya karşıtı gibi yaşayan insanlara olumlu ya da olumsuz bir tepkim olmaz. Ama bu efendi kalkıp da bunu yapmayın derse ve kendi yaparsa benim eleştiri oklarıma maruz kalır. Bilgin yeteri seviyeye gelmeden ORTAYA çıkıp laf atarsan senden bilgili ve zeki insanlar da sana yerini bildirecektir. Sen bak keyfine, bence fazla derin konulara dalma.
"-de"ler de bitişik olacak.
Şimdi, Türkçe'yi savunmamız İngilizce rumuz kullanmayacağımız anlamına gelmez. İngilizce ayrı bir dil, Türkçe ayrı bir dil. Türkçe konuşma ve yazmayı beceremiyorsanız İngilizce yazın, kabulümdür. Ama türkçe yazıyorsanız türkçe gibi yazın.
Şimdi konuştuğumuz Türkçe Türkçe'dir. Doğal olarak yabancı dillerle iletişim halindedir ve karşılıklı etkileşim kaçınılmazdır. Ama halihazırda Türkçe'ye giren bir kelimeyi yanlış yazmanın dilin gelişimi ile bir ilgisi yoktur. Diller canlıdır ve gelişirler. Eski İngilizce ile yazsanız şimdiki İngilizler de pek bir şey anlamaz yani. Ama dilin gelişmesi demek yabancı bir dilin esaretine girmesi demek değildir.
@dishy, MrCool doğru demiş valla.
Son olarak, dili savunmamız hata yapmayacağımızı göstermez. Ama şöyle ki ben hatamı farkettiğimde "değiştir" tuşuna tıklayıp düzeltiyorum. Özen göstermeye rağmen hata yapmak vardır, özen göstermeden hata yapmak vardır, ayrı şeylerdir.
Öyledirde. burda o kadar önemli diildir hatalar. sonuçta muhabbet ediyoruz karşılıklı. sanki karşıkarşıya gibi. yoksa trt seçmeleri diill.. neden bu kadar hata arıyoruz ki doğrusunu bil ama yapmasan da olur.
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
ruhsat işi tam bir facia, benimkinde cinsinin motorsiklet olması bir yana istiap haddi 4 kişi
Bir daha hangi ana doğurur bizi?
Hata aramıyoruz, hata arayıp düzeltmeye kalksak bu forum o kadar veriyi kaldıramaz .
Ama birşeyin doğrusu belirtilmişse düzeltmek varken hala "size ne kardeşim" demenin de mantığı yok.
çok güzel bir konuya depinmişsinnn...aynneen bende çok gıcık oluyorum böyle diyenlere uyarıyorum milletiii sonra dalgaya alıyorlar kendimi zor tututyorum vallaaa...MOTOSİKLET MOTOSİKLET MOTOSİKLET MOTOSİKLET
[COLOR="Black"][FONT="Comic Sans MS"]RİDE THE WINDS OF CHANGE[/FONT][/COLOR]
O kişinin hayatı sadece bi adam etrafında döndüğü için dilimizle ilgilenmesin boşverin.Sonra o bu konularla ilgilenirken sevgilisini kaparlar filan,amann maazallah.Bulmuş kaptırmasın.....
Aynen, sürekli yazdıklarımı alıntı yapıp hatalarımı düzeltmeyin.
+ Ben hatalarımızı bulalım die açmadım bu konuyu,sadece tutkunu olduğunuz aletin daha nasıl yazıldığını bilmiosunuz bundan bahsetmeye çalıştım.......
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
dishy arkadaş burada haklı...Yani Türkçemi düzeltmeye çalışan TDK görevlisi olsa...
site üyelerinin bir kısmı özellikle hanım ablalar yazılarını msn dilinde yazıyor...
mesela sen kasten yapıyorsun bunu...Şimdi artık iyice paranoya yapıp düzgün yazsan bile aman düzgün yazmış demesinler diye hatalı yazarsın...
Bu topiği BIYIKLI yazsaydı böyle eleştiri alırmıydı...Asla...Yani önce kendi türkçemize bakalım sonra başkalarınınkine...(benim tanıdığım disy şimdi der ki...ya bu mete han bana niye böyle ters şeyler yazıyor...trip mi yapsam acaba... valla tesadüf dek geliyor...yoksa kasıtlı üzerine gelirmiyim...ama bu 3.eleştiri oldu galiba... sizleri eleştirirken insan korkuyor ya..hemende düşman kesiliyorsunuz...baaaayaan ları kasteddim...)
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
ben senin bildiğin bayanlardan değilim
+ benim türkçem düzgün,msn'de de böyleyim.sevmem kısaltmaları.
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)