Merhaba motorcu kardeşler.Benim problemim hem motorum olmaması ve en önemli sorunum ise motoru koyacak yer .Kafamda 3 yer var.Fakat alıcağım motora göre bu yerler değişiyor:=) Sizden yardım istiyorum.Aklımda olan motorlar
Hyosung GT250 2.el 5-6milyarlığı max
honda crb 125 2.el 3-3,5milyarlık
keeway supershadow 250cc 2.el veya sıfır 2.6-3,5milyarlık
yani okadar çok motora baktımki aklım çok karışık mondial zat150 bile var.Biliyorum katogorileri farklı motorların ama yerim dar olduğu için seçimide ona göre yapıcam. yer resimlerini gönderiyorum bir bakın bu yer için hangi motor daha uygun olur.Bu motorları seviyorum herhangi biri olablir Aslında yerim olsa keeway supershadow 250cc düşünüyordum.Hem tipi güzel hemde 250cc olması ve bana hitap etmesi.Motoru apartman içinde muhafaza etmek istediğimden malum küçük bir motor olmalı diye düşünüyorum Bu katogoriler arasında bana en uygun honda crb125 gibi geldi.Sizce yerime uygun hangi motoru seçmeliyim.
not:Daha önce motor kullanmadımşimdiden yardım edenlere teşekkürler
ilk resim
resimde görülen metal cetvel açık hali ve 2m dir.
2.resim
bu resimdede düşüncem 2myi biraz aşınca lastik kısmını boşluğa verebilirmiyim diye düşündüm
3.resim
burdada gözükmüyor fakat 1m genişlik
4.resim
burdada boylamasına 2m yi ölçtüm.2m yeterli olurmu acaba bu dediğim motorlar için?özelliklede husong iiçinO biraz iri bir motor olduğu için hiç i fikrim yok! Canlıda görme imkanım olmadı.
Şimdi ise bizim ufak bir kömürlük var fakat girişi biraz ufakresimlere bakın siz karar verin buraya motor girermi? Burası için sadece CRB 125 i düşünüyorum ama.Diğerleri zaten giriceğini sanmıyorum
boyu 110cm ve enide 73cm.Buraya girebilen bir motor bulsam yer sorunum hiç kalmıyor.Apartmanın içinede koymak zorunda kalmıcam.Apartman sakinleriylede uğraşmıcam. kapalı kilitli yer ve düz ayak(balkon altı)
buda diğer düşündüğüm yer.Fakat burası dışarısı oluyor yani bahçe.Motorcuların genel sorunu bahçeden çalınması sanırım.O yüzden buraya koymayı pek düşünmüyorum ama genede aklımda kalmasın sizinde görüşleriniz öğrenmek istediğimden gösteriyim.
boy 3myi aşıyor enide 1,40cm Yani fazla fazla yeterli fakat dışarı koymak demek çalınmasını göze alıyorsun demek oluyor bana göre.Çünkü direk bu yer yoldan gözüküyor.(bakınn)
direk eskicisi olsun yolda geçen hırsızı uğursuzu örecek ve aklına kurt düşecek Siz olsanız nereye koyardınız? Apartman içinde verdiğim ölçüler uygunmudur .2m yeterlimidir aparmandaki boşluk?
ayrıca birşeyden daha bahsediyim biliyorm çok uzun oldu ama apartmanın içine çıkarmam için 5 tane basamak var işde onunda resmini çektim onada göstermek istiyorum
görüldüğü üzere 5 basamak ve 15cm ortalama yükseklikleri.Sanırım burdan bir tahta vasıta ile çıkarabilirim 100-150kg lık motorları
işde motorcu arkadaşlar motorları söyledim ve koyabileceğim yerleride söyledim.
Hangi motor buraya girer?
çünkü gönlüm 250cc den yana hemen motoru değiştirmk istemiyorum ufak geliyor artık diye.husong veya keeway 250cc bunlar daha cok kafama yatıyor fakat işde yer sorunu nedeni ile honda crb125 mi alsam acaba?Bazen kardeşimle beraber binicem benim boy gerçi küçük 165-170cm arası 60kg ,kardeşimde 1.75cm 65kg .
Şimdi sıra sizde...
yardımlarınızı bekliyorum
zor bir sorumu oldu kimse yazmıyor