Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Tüm motosiklet ehliyeti soru ve sorunları

REKLAM ALANI

Motosikleti
    yamaha bws100 - honda titan
    tavsiye ettiğiniz kurslardan biri olan ipek sürücü kursu kapanalı 8 yılı geçmiştir. Tam araştırmadanmı yazdınız yoksa 8 yıl öncemi araştırmıştınız. Her bölgeden bir kurs tavsiye etmeniz daha iyi olurdu .İpek kadıköy rıhtımda idi rıhtımda 18 yıldır sürücü belgesi veren bir sürücü kursu var . Motosikletle ilgili iyi bir çalışmada yapmaktadır .Ayrıca 8 temmuz sınavında A2 il eilgilisınav soru ve cevaplarını ilk ve tek yapan ve yayınlayan ehliyetokulu.com sitesidir.İlgilenen ve soru ve cevaplarını merak edenler ziyaret etsinler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(

8 temmuz ehliyet sınavı

evet arkadaşlar bir sınav daha geçmiş oldu..
    sınavdan bazı ilgi çeken gözlemlerimi sizinle paylaşmak istiyorum:
    1) Canım türkiyemden sınav manzaralarının ilki B ehliyetinde olduğu gibi A2 ye de insnlar kendi motorları ile gelmişler.evet yanlış duymadınız beni girdiğim okulda belki 50 motor okul çevresine yada içeride bahçeye park etmişlerdi.bi polis gelse " hadi bakalım alalım ücretleri" deyip 600 ytl lik ceza yerine 50 ytl rüşvet alsa bi günde köşe olurdu.. ve üstelik bu kullanıcıların çoğunda kask yoktu.mont ve korumalıklardan bahsetmiyorum bile.

2) sınava gelince 20 soru için maslaktan kalkıp taaa pendiğe sadece 5 dk da bitecek bi test sınavı için gittim.sınav yerini bulmak için yarım saat yürüdüm, ve bi motorcu arkadaşa artçı olmak durumunda kaldım. sınav için 100 soruya 20 dk bakmak sureti iel bi çalışma yaptım ve herkesin aynı çalışma ile soru ve cevaplara aşina olarak gireceği basit bi sınavla ölçülmesine şahit oldum.sına bu derece basitti .bakalım direksiyon sınavı ne olacak.

3) sınadan 40 dk dolmadan çıakrmıyorlardı.tam 5 dk da biten test için 35 dk bekledik e tabii sınıftaki testlerin tümünü çözen 2 kişiye milletin yardımla geçti bu vakit. ben ise kalan tesleri yaparak biraz oyalanmaya çalıştım. eminim onlardan da yanlışım çıkmaz ehe ehee. sorduğumda 20 sorulluk testi çözenleri bu 40 dk sonunda zorla çıkaracakmıydınız diye "evet" dediler,(hani zorla tutuyorlar ya) fakat kimin tek testi kimin 3 testi çözdüğünü bilmiyorlardı.

kısacası kolpa bi sınavdan.soruları önceden verilip girilen bi sistemden gülerek çıkan insanlar ordusu bilinçli bilinçsiz trafiğe karışmış oldu.kendi motoru ile gelen insanların direksiyondan da kalmalarını beklemiyorum.e tabii sürücü kurslarında "kendi motorun yada araban varmı varsa eğitime gerek yok şukadar indirim al " felan denilen bir sistemden de fazlasını beklememek lazım.refleksleri gelişmemiş yeterince deneyim kazanmamış, stajyerliği olmamış insanları trafiğe salan sistem, kendine şu soruyu sormasın,bakanlar hayret etmesin: nedne ülkemizde trafik kazalarında heryıl ortalama 5000 kişi ölüyor ,hata nerede...bu sistem insanları yetiştirmeyerek trafiğe salıyor. yetişmek isteyen bilinçli sürücüler ise zengin olmak zorunda çünkü ileri sürüş derslerinin saati 30-40 ytl den başlıyor...saygılar.
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Evet yüzde bin haklısın Bende kendi motorumla gittim ama full koruma ve 200 motor vardı okulun bahcesinde saçma sapan sınava böle gidilir! Benim Bsınıfı ehliyetim var 150cc lik motor için saçma sapan 20 soruyu yanıtladım 40 dk esir alındım. Bu düzenin değişmesi sart...Reform şart...
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

Motosikleti
    sorulardan birinde içten yanmalı motorların yakıtını soruyordu; cevabında ise kömür, fueloil, gaz gibi şıklar vardı , ilk yardım da öyle gülmekten ölürsünüz, trafik işte biraz bilgi isteyen kısım şekilli sorular var çünkğ ama günlük trafikte biraz dikkat eden herkesin cevaplayacağı cinsten sorular... işte ondna sonra trafik programlarında insanlara sorunca kimseden doğru cevap gelmiyor trafik kurallarına ilişkin..neyse .umarım düzlüğe çıkarız.çıkarızda biz görürmüyüz bilemem.
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

Motosikleti
    suan yok malesef
    haklısınız sanki ehliyet motor kullanıyormus gibi salak bi sınava tabi tutulup 40 dk esir alındım gıcık bi sistem bir ayda direksiyon sınavı bekliycez yakalınırsakda bize patlıycak zealsunchoppersanlının dedigi gibi reform sart bişiler yapılması lazım

Motosikleti
    sınavın basitliği ve ezberciliğinin dışında insnaları ehliyetsiz motor kullanmay teşvik eden ücretlerin ve harçların yüksekliği vede sınav süreleri arasındaki fark gibi sebepler insnaların sürücü kurslarında yeterince eğitilmemesi (meclisimizden dışarı) trafikte eğitim görmemesi ve deneyim kazanmaması, bu alanın ticari bi rant alanına dönüşmesi gibi ilk etapta düzeltilmesi gerekn yanlışlar var. umarım sesimizi duyarlar.. mesela nedne direksiyon sınavını aynı gün yapmazlar insnaları 2 gün farklı yerlere sürüklerler.mesela bizim girdiğimiz okul alanı direksiyon sınavı için yeterli büyüklükteydi. yada başka bi alana gidilirdi ama bir günde biterdi bu iş. hiç bir surette ehliyetsiz motor kullanılmasını tasvip etmiyorum. orada bi abimiz vardı 2 kez yakalanıp1200 ytl ceza verdikten sona ancak akıllanabilmiş.ve ehliyet almaya karar vermiş...

clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bizim sınıfta da lavuğun biri vardı ota moka maydanoz oldu, habire hocalara gereksiz sorular sordu, sanırım kendini dünyanın en zeki adamı sanan yeni yetmelerdendi.
    Bu arada bizde de erken çıkma olayı sorun oldu. Hakikaten büyük saçmalıktı. Adam soruları çözmüş, bitirmiş, sana ne çıkarsa çıksın kardeşim. En azından 45 dk.çıkmama kuralı yerine 20 dk.(20 soru var hesabıı) yapılsaymış. Ama canım Türkiyem, her şey mümkün. Tabii bu soruları bile 45 dk. boyunca çözmek için debelenenler de yok değildi hani.
    Neyse memleketimde artık denyolara ve denyoluklara şaşırmamayı öğrendim.
    Herkese iyi neticeler gelmesi dileğiyle.
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

Motosikleti
    arkadaşım CLİNt o kişi ben olabilirim bende 35 dk beklerken sıkıntıdan duvardaki sati gösterip neden çalışmıyor diye bile sordum.ama nabim sınav 5 dk da bitip 35 dk beklmeye zorunlu kılınınca. hem sınava geç kalmamak gerekitor diye yazıyo hemd ebitirenleri bırakmıyorlar nasıl iştir anlamadım..sen nerde girmiştin..

nese; sınavın ve sistemin yanlışlarını konuşmaya ve tartışmaya devam .belki sesimiz duyulur.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Peki bu sınav sonuçları hangi siteden ve ne zaman açıklanacak bilen var mı ?
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

wiseguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha TDM850
    Alıntı sed22 adlı üyeden alıntı
    walla okul kapılarına trafik polisi koysalar beya canı yanan olurdu herhald.. Hele bi de habersiz sınavdan sonra çıkıp gelseler off offffff...
    Valla, öyle bişi olabileceğini düşünerek gelmedim zati motorla. Hele hele yakın geçmişte milleti yirmişer gruplar halinde savcılığa sevk ettikleri düşünülürse...

H@S@N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA FZ6 N
    Alıntı sed22 adlı üyeden alıntı
    walla okul kapılarına trafik polisi koysalar beya canı yanan olurdu herhald.. Hele bi de habersiz sınavdan sonra çıkıp gelseler off offffff...
    Benim girdiğim okulun kapısında çevirme vardı sanırım rahat bi 50 kişiye yazdılar baya cingar çıktı orda bende Allahtan yolun karşısındayken farkettim okulun arkasına koydum motoru sonra sınava
    Benim Allah'ın izniyle 20 side garanti kontrol ettim bunda derece falan varmı Türkiye birincisi olma şansım falan
    CBR 125 R

talkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 CITY
    Alıntı H@S@N adlı üyeden alıntı
    Benim girdiğim okulun kapısında çevirme vardı sanırım rahat bi 50 kişiye yazdılar baya cingar çıktı orda bende Allahtan yolun karşısındayken farkettim okulun arkasına koydum motoru sonra sınava
    Benim Allah'ın izniyle 20 side garanti kontrol ettim bunda derece falan varmı Türkiye birincisi olma şansım falan
    Olmaz mı dostum birinci olana Hayabusa hediye ediyolar
    Satılık Asya125t-Spidi mont

bud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL150 34 EH 2231 Kara Ejderha
    ben de bu ctsi sınava girdim. giren herkese geçmiş olsun. umarım kimse bu sınavdan kalmaz.

ortada dolaşan bir 50 soru muhabbeti vardı, güya bütün sorular o 50 sorunun içinden çıkacaktı. pek öyle olmadı. ve sanırım sırf o 50 soruya çalışanlar biraz sıkıntı çekti, ama umarım onlar da geçerler.

direksiyon sınavının 29 temmuz yerine bir sonraki hafta olacağını duymuştum (belki biliyorsunuz, bu yazılı sınavın da bir hafta önce olması gerekiyordu, başka bir sınavdan dolayı ertelenmişti). umarım direksiyon sınavı da ertelenmez!!!!
    [url=http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=334281#post334281]Melabaa![/url]

8 Temmuz sınav soru ve cevapları BUYRUN

BENİM GİBİ MERAK EDENLER İÇİN

darkeagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ev maltepe İstanbul yaşadığı yer: Şimdilik Dünyanın her yeri
    Motosikleti
    Goldwing
    Tycoon geçmiş olsun ama okula yetişmissinya onemli olan o
    Ben hala o debriyajlı sorudaki vites kutulu şıkka kafayı takmış durumdayım nasıl oyle bir hata yaptım diye

handeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda bugün=))
    evet söyLenip duruodn ztn =pPp

handeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda bugün=))
    5 yanLş var geçebiLiomuyum???

mustafatuzlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011)
    Sanırım 70 Alacağım

Neyse, Bişi sorcam
    Her Teorik Dersten 20şer Soru sorulur yazıordu..

Ancak ben Sınava girdiğimde 30 İlk yardım 40 Trafik 20 Motor Çözdüm..
    acaba yanlış anladığım bişimi var?

ataper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS - Honda AfricaTwin Adv
    Alıntı mustafatuzlu adlı üyeden alıntı
    Sanırım 70 Alacağım

Neyse, Bişi sorcam
    Her Teorik Dersten 20şer Soru sorulur yazıordu..

Ancak ben Sınava girdiğimde 30 İlk yardım 40 Trafik 20 Motor Çözdüm..
    acaba yanlış anladığım bişimi var?
    abicim sen haybeye soru çözmüşsün anladığım kadarıyla
    sadece senin girdiğin sınavınkini çözecektin (örneğin : motor teknikleri kısmı 20 soru)
    inşallah bu sebepten sınavın geçersiz sayılmaz. bi sorsana kursundaki yetkililere
    Aydın ATAGÜL
    Maltepe-İstanbul
    BMW R1150GS

okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    10 dogruyla gecılıyormu
    Yeni yine yeniden

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler