Tüm motosiklet ehliyeti soru ve sorunları
Reklamlar
-
20 Haziran 2006, 00:20
evet bazı arkadaşalrımız ilkokul mezun olan ehliyetlileri savunuyor. bütün ilkokul mezunu olanalr kaza yapcak diye birşey yok. ama sonuçta risk almakla ilgili. bazıları ilkokul mezunları otobus kullanıyo can taşıyo kamyon kullanıyo ozamn onlara dikkat et demiş evet zaten dikkat etmemiz lazım. adamalrda sinyal vermeden tutta arabasının kısa farı ile uzun farını yakmasını bilmeyenler var açıpta kitabını bakmıyor deneme yanılma yoluyla buluyor. şimdi yeni çıkan arabalr hep dijital oldugu için onlar daha karışık yol bilgisayarı dijital klima vs.. ne ararsan oluyor. adamda para var gidiyor son model araba alıyor. fakat kalem kitap tutmamış sonrada işte hergün kaza haberi okuyoz. dedigim gibi her ilkokul mezunu ehliyetli olan kaza yapcak diye birşey yok. hatta bazıları bu şoförlük konusunda prof. bile olcak derecede iyi kullanıyorlar. aam işte herkez onun gibi degil.ya avrupada bu sistem nasıl orda böyle bir kısıtlama varmı bileniniz varmı ?? varsa yazarsa seviniriz.
Reklamlar
-
30 Haziran 2006, 02:28
MÜJDE MÜJDE İlkokul mezunları
bu gecenin yani 29 haziran gecesinin T.B.M.M. sinin son dakikalarında Gülseren Topuz hanımın kanun teklifi Kabul edilmiş olup meclis tatile girmeden kanunlaştı . Bizzat izledim. Şimdi resmi gazeteden yayımlandıktan sonra yürürlüğe girmiş olucak Bütün mağdurlara hayılı ve uğurlu olsun.
-
30 Haziran 2006, 02:32
-
30 Haziran 2006, 02:33
galiba kabul edilmiş
gureli adlı üyeden alıntı
MÜJDE MÜJDE İlkokul mezunları
bu gecenin yani 29 haziran gecesinin T.B.M.M. sinin son dakikalarında Gülseren Topuz hanımın kanun teklifi Kabul edilmiş olup meclis tatile girmeden kanunlaştı . Bizzat izledim. Şimdi resmi gazeteden yayımlandıktan sonra yürürlüğe girmiş olucak Bütün mağdurlara hayılı ve uğurlu olsun.
-
30 Haziran 2006, 02:34
hadi bakalım herkes ehlıyetli olur...hayırlısı olsun
-
30 Haziran 2006, 02:40
maliyeye hayırlı uğurlu olsun o zaman ne diyelim açık kapatmaları lazım yakında okuma yazma bilmeyenlerede ehliyet verir bunlar bu zihniyetle
-
30 Haziran 2006, 11:13
ilkokul mezunlarına ve tek gözü görmeyenlere ehliyet alma imkanı çıktı
ilk sınav tarihi: 26 ağustos test / 23 eylül direksiyon sınavı
-
30 Haziran 2006, 11:15
Hmm...Ağır vasıta sürücülerinin ilkokul mezunu olması olayı cidden de tehlikeli bir yaklaşım. En az lise mezunu olmaları gerekir aslında. Tabii bir de psikolojik testlerden geçmeleri de gerekir...Ama bu ülkede bunun testini yapacak mentalitede insan nerede ? Körler ve şaşılar birbirlerini ağırlar olayı )
Evet, bir insanın düşünce yapısı aldığı eğitim ile çerçevelenemez ama, en azından biraz olsun yardımcı olur...
Diğer yandan da biraz kıl kaptım...İlkokul sonrasını y.dışında okuduğumdan bir sürü hangameye girip denklik filan yaptırmıştım :( Şimdi adamlar gidip ilkokul diplomaları ile gidip alacaklar...Sen iyi vatandaş olur alınterinle vergini ödersin, başkaları ödemez...Derken hükümet bir af çıkartır...senin ödediğin verginin 1/4 ile ödemeyen ihya edilir...Hep haksızlık :(
-
30 Haziran 2006, 11:20
İlkokul mezunları için"Geçici Tek maddelik Yasa' Tbmm'de 29 Haziranı-30 Hazirana bağlayan gece 24.00 itibari ile görüşülmüştür.Yasaya Tek Gözü Görmeyener de ilave edilmiştir
Meclis tatile giriyor, tatil dönüşü Yeni Trafik kanunu çıkacaktır. Yeni yasada Direk E sınıfı kalkıyor. Ancak Bu geçici madde ile alınabiliyor.1986 ve sonrası doğumlu olup, İlkokul 5'den diploma almayıp, Orta bölümden 6,7,8.sınıfdan tasdikname alanlar, 2.Kademe Okur Yazar Belgesi ile alabilirler.
Yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra E'den D'ye, C-D,C-E, D-E sınıfı alacaklar 30 temmuzda ilk direksiyon sınavına girebilirler. Kursa kayıt olup evrak getirenlere öncelik verilceketir. A2,B,E,D,H sınıfı ehliyet alacaklar ise 26 Ağustos yazılı, 24 Eylül direksiyon sınavına gireceklerdir.
-
30 Haziran 2006, 11:30
burayı anlayamadım
Yeni yasada Direk E sınıfı kalkıyor. Ancak Bu geçici madde ile alınabiliyor.1986 ve sonrası doğumlu olup, İlkokul 5'den diploma almayıp, Orta bölümden 6,7,8.sınıfdan tasdikname alanlar, 2.Kademe Okur Yazar Belgesi ile alabilirler.
1976 doğumlu olup sadece ilkokul diploması olanlar da alabilecek mi? yoksa bu söylem sadece E sınıfı için mi geçerli? A2 alabiliyorlar mı?
-
30 Haziran 2006, 11:33
Bu ayı oyuncak olsada kitap okuyor. Piyasada okumuş bir sürü ayı olduğunu düşünürsek, okumakla trafiğin hiç alakası yok. Deneyimlerle iyi sürücü olunur.
Teorik olarak vites değiştirme debriyaj vs vs konuları kurslarda hepimize anlatılıyor, ilk ehliyet alacağınızda direksiyon başında genelde panik oluyor sanki başka bir dünyanın içine giriyoruz. Bir kaç kez eğitime girdikten sonra alışmaya başlıyoruz ve aradan yıllar geçiyor içimizde ayılık yoksa, deneyimli kurallara uyan birer sürücü olarak araç kullanmaya devam ediyoruz.
Sınavlarda, sadece yanına iki kişi biniyor 100-200 mt gidip bir yerden dönüş yapıyorsunuz, tamam bitti al sana ehliyet, 100 metre aracı yerinden kaldırdın mı sürücü oldun ehliyeti kaptın. Yanlış olan bu! Ehliyeti alan adam 100 metrelik mesafelerde araç kullanmayacak, şehir içine girecek yayaların ışıkların köprülerin alt geçitlerin olduğu yere girecek. Hangi şehirde bu şekilde test yapılabilecek bir yer ve eğitim merkezi var? Düz yolda dedeme ver direksiyonu o da gider burnunun okuna.
Hani kasaptan mı aldın ehliyeti diye sorarlar. Ne farkı var ki! Ha kasap! Ha günümüz sistemi!
Gelişim Sürücü Kursu adlı üyeden alıntı
İlkokul mezunları için"Geçici Tek maddelik Yasa' Tbmm'de 29 Haziranı-30 Hazirana bağlayan gece 24.00 itibari ile görüşülmüştür.Yasaya Tek Gözü Görmeyener de ilave edilmiştir
BUYUR BURADAN YAK! KANUNLARIN KENDİSİ KASAP.
SEN MOTORSİKLET SÜRÜCÜSÜNÜ SIKIŞTIR, TEK GÖZÜ GÖRMEYENİ TRAFİĞE SAL.
-
30 Haziran 2006, 11:34
[COLOR="Red"][B]Sevmek aldatmaksa durdurun dünyayı inecek var...[/B][/COLOR]
-
30 Haziran 2006, 13:09
slm benım lafım burdakı bazı arkadaslara benım babam kamyon soforu ılkokul mezunu ama emın ol cahıl dıen arkadasım senın baban unv mezunu olsada o cahıl dedın kamyon soforlerı senden ve babandan cok daha fazla sey bılıolar okul okumakla kamyon surulmez once hevesın olacak bak o zaman nasıl ogrenırsın ve tecrube kazanırsın sende babam gıbı 25 senenı kamyona ada yada ben gıbı hayatını ada ondan sonra mıllete laf konus
-
30 Haziran 2006, 15:44
8 Temmuz Ehliyet Sınavına Bağcılar'da girenler
Arkadaşlar
8 temmuz'daki sınav ve sonrası için buluşma fikirleri var mı?
sınav'dan sonra kutlama veya öle bişi düşünen var mı arkadaşlar??
merak ettim...
buluşma konusu deildir buluşma isteği konusudur. Birde sınav esnasında birbirimizle daha rahat tanışma ve kaynaşma fırsatı yaratma isteğidir.
TÜM EHLİYETSİZLERE AÇIKTIR
-
30 Haziran 2006, 15:46
sınava nerde giriyosun
-
30 Haziran 2006, 16:19
bilmiyorum
bu akşam öğreneceğim ayrıca muhtemelen toplu sınav olur herhalde yani B gibi... o yüzden kalabalık olur ve yine o yüzden burada mutlaka bir kaç kişi olacaktır diye düşündüm.
bu arada kurs bakırköyde...
-
30 Haziran 2006, 16:28
T.C.
Milli Eğitim Bakanlığı
Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı,
Sınav Yeri Bilgileri
Sınav Tarihi : 08.07.2006
Sınav Saati : 11:00
Aday No 45010622606
Adı SERKAN
Soyadı ALTUNTAŞ
Baba Adı BAYRAM
Doğum Tarihi 29.05.1979
Sertifika A2
Kurumu 42904
Sınav Yeri Bilgileri
Sınav İli İSTANBUL
Sınav İlçesi PENDİK
Bina Adı ORHAN SİNAN HAMZAOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
Bina Adresi 23 NİSAN CAD. SONU NO:5 PENDİK
Salon No 21
Sıra No 17
meb den ögrenebilirsin ben bahcelievlerde oturuyom sınava pendik te giriyom iyimi
-
30 Haziran 2006, 16:30
sınav yerleri açıklandı...
www.gelisimsurucu.com dan görebilirsiniz....
-
30 Haziran 2006, 16:31
çok yavaşsın iboooo
-
30 Haziran 2006, 16:32
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler