bu da sorumu yani..
tabiki de tüm motosikletler için A2 ehliyeti şarttır.Bunun Hayabusası,Yamahası,Hondası yok!!!
bu da sorumu yani..
tabiki de tüm motosikletler için A2 ehliyeti şarttır.Bunun Hayabusası,Yamahası,Hondası yok!!!
öyle tahmin ediyorum ki şaka yapıyorsun kask konusunda.....burik adlı üyeden alıntı
Ferrari için BF, Porche için P, hayabusa için A2H gerekiyor. Her marka ve model için özel bir tane var
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
Hayabusa kullanmak için özel izin gerekiyor...
The Power of Dreams
derin adlı üyeden alıntı
+1000
peril hanım hani kapışacaktık. ben televizyon örtüsünü ördüm bi ters bi düz şimdi sıra sizde bekliyoruz .dörtgözlen
Bir sorum daha olacak arkadaşlar. Ufak tekerlekli 49cc altında scooterlar vardır. Bunların benzinli olanları var. Acaba onların motor sistemi bisiklete uydurulabiliyormu? Bilen varmı aranızda?
trsurf2000, yapma allah aşkına onu ona monte edip mi kullancan o zaman da a1 sınıfı ehliyet alman gerekecek al bi a2 ehliyet beğendiğin motora bin uğraşma öyle boş işlerle yinede sen bilirsin tabi
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
trsurf2000, ehliyete yaş mı tutmuyor?Farklı arayışlar içindesin sanırım onun için sordum...
Çorum'da geçen sene ; caddede scooter gidiyor diye polis adamı durdurdu ve scooterını bağladı.
Buradaki scooter dediğim , motorlu kaykay.Yani bizimkiler değil.
Düşünün bakalım , 5 cc lik motorlu kaykayı durduran polis , sana da bir maazeret bulur...............
Arkadaşlar siz sorumu ya tam okumadınız yada pek anlamamışsınız. Scooterların şekli ve boyutu itibari ile trafiğe çıkması zaten yasak. Dolayısı ile polisin scootera el koyması da normal. Ama motosiklet sınıfına girmediklerinden ehliyet gerektirmiyolar. Fakat bisiklet ile trafiğe çıkılabilir. Sonuçta elektrikli bisikletlerde ehliyet gerektirmiyor. Ama ben çok ufak bir motorun bisiklete monte edilmesinden söz ediyorum. Araştırdım ve ABD'de böyle bisikletlerin üretildiğini gördüm. Çok da güzel yapmışlar. Moped benzeri motosikletlerden kıyaslanamayacak kadar daha iyi.
trsurf2000, evet ben Adana'da gördüm. Üzerinde 2 zamanlı ufak bir motor var. Ön maşa'ya üstten tutturulmuş. Lastiğin üzerine oturuyor ve lastiğe temas eden bir kısmı var. Arka tarafte gene pedallar var ama rampa gibi yerlerde motoru çalıştırıp devam ediyorsunuz. Görünüş bilgiğimiz bisiklet. Sadece önde gidon altında motor var. Üzerinde de ufak bir yakıt tankı.
Fantastik güzel bir alet.
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
Sınava girecek bütün arkadaşlar a başarılar diliyorum........
Bu arada kursun verdiği 50 soruluk test i yaptım genel bilgi ile hiç çalışmadan 46 doğru 4 yanlış yaptım.İnşallah yarın da başarılı olurum..........
ha ha ha bakkal dan pardon metro'dan scooter aldım....
Aynı şekilde bende herkese başarılar diliyorum ve bütün ehliyetsiz arkadaşları ehliyet almaya davet ediyorum:!:
Herşey yeniden yollarda olabilmek için...
TEM yolu bağlantılı okullar için erken çıkılmasını tavsiye ederim. zira imtihan yerim ümraniye lisesini bulmak için öğlen gideyim dedim. trafik korkunçtu. 10.30da bulunun dediler ama ben epey erken çıkacağım yola.burası istanbul hiç uğruna sınavı kaçırmak var uyarayım dedim.
yarın bende sınava giriyorum.bana ve tüm adaylara başarılar.şu ehliyetleri alalım ve rahat edelim
ben manyağım galiba. yarın (artık bugün oldu) ben de sınava giriyorum, saat 05:50, ben hala nette geziyorum. inşallah sınavda uyuyup çakmam
eee, bu muymuş sınav? baygınlık geçirecektim ya. 20 soru 2 dakikada bitti, 28 dakika manyaklar gibi bekledik durduk. can sıkıntısından ilkyardım sorularına bakmaya başlamıştım bir ara. valla resmen formaliteden sınav düzenliyorlar. kanun uygulansın ya, yeter. ehliyet ciddi iştir, ince eleyip sık dokuyalım yok. ha bir de stajyer ehliyet çıkardılar. ya siz yapın sınavı adam gibi, bakın stajyerliğe gerek kalıyor mu?
May the Force be with McLaren Mercedes
ISTANBUL AVRUPA yakasında A2 Ehliyet almak isteyen ehliyetsiz olan motor sever arkadaşlarım. Sevgili Gelişim gibi uygun şartlar sunan sürücü kursu bulma araştırmalarım ve pazarlıklarım sonuçlandı. Toplu kayıt çerçevesinde ve benim referansımla sahip olabileceğiz şartlar aşağıdaki gibi olacak.
2 tane kurs belirteceğim. Forum kurallarına göre reklam olarak anlaşılmasın diye isimlerini vermeyeceğim sadece bölge ve şartları söyleyeceğim burada. Bana özelden mesaj atarak kursların telefon ve adreslerini öğrebilirsiniz. Liste oluşturma sorumluluğunu da üstleniyorum. Grubumuza katılmak isteğinizi belirtirken gerçek isimlerinizi ve başka iletişim imkanlarımızı yazmayı da unutmayın arkadaşlar.
Kurs ücreti sitemize reklam veren Sevgili Gelişim sürücü kursunu üzmemek(?) için sonradan silinmiştir...ÖM den bana ulaşarak öğrenebilirsiniz...
Kurs1 BAKIRKÖY
Şartlar: Kurs ücreti+ 22Ytl sınav harcı( Ziraat Bankası)+ 40 YTL sağlık raporu( Şirinevlerde) + 80 emniyet+
Öğreninceye kadar sürüş eğitimi sınır yok (Hyundai 1500cc ve diğer motorlar)+ 2 adet Noter Tasdikli diploma(biri orjinal diğeri renkli fotokopi olabilir + 12 tane fotograf + kimlik, ehliyet fotokopi, ikametgah + sabıka kaydı( vakti olmayan arkadaşlara yardımcı olunuyor)+ Nufus sureti ve + kendiniz Sınav yeri Veliefendi…
Kurs2 ZEYTİNBURNU
Şartlar: Kurs ücreti+ 22Ytl sınav harcı( Ziraat Bankası)+ 35 YTL sağlık raporu (Hastane Aksarayda) + 80 emniyet + Öğreninceye kadar sürüş eğitimi sınır yok( Kanuni 125cc ve diğer motorlar)+ 2 adet Noter Tasdikli diploma(biri orjinal diğeri renkli fotokopi olabilir) + 12 tane fotograf + kimlik, ehliyet fotokopi, ikametgah + sabıka kaydı( vakti olmayan arkadaşlara yardımcı olunuyor)+ Nufus sureti ve + kendiniz Sınav yeri Veliefendi…
B ehliyeti olana da olmayana da aynı fiyat. Öğrenci belgesi olanlardan tasdik istenmiyor.
Her iki kurs da….. bilinenler haricinde şu harç veya bu harç adı altında ekstra para istenmiyeceğini taahüt ettiler bu sözün bağlayıcı olduğunu ve kursiyerlerin yaşadıkları sorunların yine burada paylaşılabileceği ihtimalini kendilerine buradan hatırlatmak istiyorum. Bilenler biliyordur kurslar genelde sonradan bu tür şeyler çıkararak istedikleri rakama ulaşma tutumu içerisindedirler.
2006 için yani şubatta olacak ilk sınav için Ziraat Bankasına yatırılan harç ve emniyete ödenen parada artış olabilirmiş. Ziraatinki 25 Ytl civarı olacakmış..Emniyetle ilgili bir varsayım yok.
Mesajlarınızı bekliyorum…organizasyon ve tüm haberleşmelerimizin bu başlık altında veya ÖM kanalıyla olmasının forum sayfaları temizliği açısından daha uygun olacağını düşünmekteyim.Herkese sevgiler ve bol motorlu günler
motor severler olarak dayanışmamızın ve paylaşımlarımızın devam etmesi dileğiyle
Paylaşımlarımız ve yolumuz hep açık olsun!
shemoto o kadar araştırmışsın öncelikle teşekkür ederim bu fiyatlar B sınıfı ehliyeti olupta A2 ye geçmek isteyenler için belirlenen fiyatmı yoksa ilk defa ehliyet alacaklar için belirlenen bir fiyatmı çünkü genelde kurslar ücret hesaplarken B sınıfı ehliyeti var sayıp bir fiyat veriyor:wink:
YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)