Tüm motosiklet ehliyeti soru ve sorunları
Reklamlar
-
13 Kasım 2005, 16:31
Trafikte ; motorun üstünde seyreden ama EHLİYETSİZ arkadaşlar.Bildiğiniz gibi akan trafikte herkesin can tehlikesi vardır.Bundan dolayı belirli kurallar koyulmuştur.Bu kurallara uyulmadığı zaman hem tehlike artar hem de ceza olayı başlar.Zaten trafik kazası da bir tür ceza yöntemidir.Dikkatsizliğin cezası diyebiliriz.
Ama herhangi bir durum karşısında haklı veya haksız olan kişiyi belirlemek için gerekli şartlar aranır. Sağlık,tescil belgesi,sürücü belgesi vb.
Ama EHLİYET in olmaması en büyük suçtur.Bunun önüne geçilemez.Ehliyetsiz yapılan suçla , ehliyetli yapılan suç aynı değildir.Birisi bir anda önüne fırladı.Kabahat onda olsa bile ehliyet olmadığı için sen daha suçlu duruma düşersin. vs vs vs
Tamam hala israr ediyorsunuz: “Bana bir şey olmaz, ben dikkatli kullanıyorum…” diye.
Peki yakalandınız diyelim.Olağan motor çevirmesine girdiniz.Vazifesini doğru düzgün yapan bir polis karşınıza çıktı.Ceza kesti + mahkeme. Peşin ödeme 450 + 188 trafik cezası derken.600 YTL den fazla bir para elinizden uçtu gitti.
Bir de ehliyet alacaksın.en az 300 YTL masraf. 1000 YTL yi gözden çıkardık.
Ama şimdi gidin istediğiniz bir yerden , başvurunuzu yapın. 3 ay sonra alın ehliyetinizi takılın kafanıza göre.Hem taksitle alırsınız.Masrafa girmezsiniz..
Trafik polisi durdurduğu zaman ufak bir tebessüm.Rahatça gösterin ehliyeti…
Hem paranız cebinizde kalsın.Hem de trafikte motorun tadını çıkarın.
Hadi LÜTFEN , İNAT ETMEDEN – GİDİN ALIN ŞU EHLİYETİ.
Not : Bu yazı ; viper_1 tarafından birçok forum sitesine yazılmıştır.
Alıntıya yapılmasına gerek yoktur.
Lütfen ciddi kişilerden cevap gelsin….
Reklamlar
-
13 Kasım 2005, 16:37
valla bi kullanmaya başlıyım alcağım kesim.b ehliyet var zaten.ayrıca dediğin gibi yakalanma drumunda daha fazlasını vermek niye,o farkı gibip koruma ile ilgili bişeye yatırmak varken.
-
13 Kasım 2005, 17:13
sn.gelişim 14/11 bu dönem kayıt için son gün sanırım. direksiyon denen sınav (A-2) ocak ayında.imtihan günü hava şartları kötüyse (yağmur-kar v.b)sizlerin orada imtihana girecek araçlarınız oluyormu? arabamızla gelir size ait bir scooterla imtihana girer (inşallahta kazanır) eve döneriz.aksi şartlarda yer her neredeyse motorla sırılsıklam olupta gelmek mümkün değil.bilgilendirirseniz sevinirim.
-
13 Kasım 2005, 17:52
Aynen öyle, ehliyetsiz olmaz bu işler. Etrfaımdaki bir çok kişinin "gerek yok" demesine rağmen başvurumu yaptım, yanılmıyorsam 7 Ocak'taki sınavdan sonra ehliyetime kavuşuyorum. Öte yandan -en azından benim başvurduğum- ehliyet kursları her açıdan içler acısı. Hiç bir gerekçe göstermeden 50 ytl aldılar, devlete gidecekmiş... Yahu kardeşim 22 ziraat'e yatırdık, 80 de trafiğe vereceğiz, bu 50 neyin nesi diyorum, yok dosya parası, şu, bu. Ne eğitim ne başka birşey var. Motorları da yok. İşin özü, iyileri tenzih ederek söyüyorum, işin cılkını çıkarmış sürücü kursları yüzünden çoook daha "bireysel başvuru" girişimi duyarız.
-
13 Kasım 2005, 18:01
koskoca ankarada moto ehliyeti veren yer yok
-
13 Kasım 2005, 18:59
öncelikle herkezin fikrine saygı duyarım ve böyle fikirleride emir vaki yaparım
benim şuan b sınıfı ehliyetim var ve a2 yede yazıldım toplamda 300 ytl ye felan denk geldi
allah izin verirse ehliyet ocak ayında elimde olucak ve o zamana kadarda motorlar hakkında piyasa araştırması yapıyorum
ocak yada şubattada motorumu alıcam
motor bayileri olan abilerimiz varsa lütfen motor alırken yardımcı olsunlar
-
13 Kasım 2005, 19:06
ben bursada yaşıyorum ve kursun adını vermiyeyim ama gayet ciddi iş yapıyolar
150 nakit kurs parası verdim+22 ytl sınav harcı vercem+55 ytl sağlık raporu+77 ehliyeti almaya gittiğimde vercem onun dışındada işte sabika kaydı resim ikametgah felan var başka bişey yok bursadan ehliyet alıcak arkadaşlara yardım ede bilirim msn ye yada maile mesaj atsınlar emilyan704@mynet.com
-
13 Kasım 2005, 19:07
Viper_1
+1000
Her yeni gün bi öncekini siler!!!
-
13 Kasım 2005, 19:08
-
13 Kasım 2005, 19:23
sağlık ocaklarında beleşe sağlık raporu veriyorlar.
-
13 Kasım 2005, 23:07
[quote="BBRR"]
+ Ehliyet işlemlerini kendim yapamaz mıyım?
ya daha neler duyacaz bakalım
komik olan nedir anlayamadım?
neden olmasınki? Bu işlemler altı üstü bürokrasi işlemleri değil midir?
B sınıfı ehliyetini bile kurstan eğitim almadan kitap okuyarak aldım.
Direksiyon eğitimini ise sınavdan yarım saat önce araba ile 1 tur attırarak verdiler. Böyle adamlara para vermektense öğrenmem gerekenleri kendim öğrenir(veya adam gibi birinden eğitim alarak.. ayrıca bu işi hakkıyla yapan kurslara sözüm yok) geri kalan bürokratik işlemleri ise kendim yaparım! Sonuçta devlet beni sınava sokacak ve seviyeme göre ehliyeti ya verecek yada vermeyecek! Bu işte mantıksız olan şey nedir?
-
13 Kasım 2005, 23:26
[quote="creeindian"]
BBRR adlı üyeden alıntı
+ Ehliyet işlemlerini kendim yapamaz mıyım?
ya daha neler duyacaz bakalım
komik olan nedir anlayamadım?
neden olmasınki? Bu işlemler altı üstü bürokrasi işlemleri değil midir?
B sınıfı ehliyetini bile kurstan eğitim almadan kitap okuyarak aldım.
Direksiyon eğitimini ise sınavdan yarım saat önce araba ile 1 tur attırarak verdiler. Böyle adamlara para vermektense öğrenmem gerekenleri kendim öğrenir(veya adam gibi birinden eğitim alarak.. ayrıca bu işi hakkıyla yapan kurslara sözüm yok) geri kalan bürokratik işlemleri ise kendim yaparım! Sonuçta devlet beni sınava sokacak ve seviyeme göre ehliyeti ya verecek yada vermeyecek! Bu işte mantıksız olan şey nedir?
o mantıkla düşünürsen lise diploması olmadan öss ye de girmemiz lazım ama olmuyor ne bilirsen bil yinede bi liseye bağlı olman gerekiyor dimi, ehliyette de aynısı bi kursa bağlı olman gerekiyor...
-
14 Kasım 2005, 01:10
Geçenlerde kurs için bir yere görüşmeye gittim, isim vermeyeceğim. Yerin kurs ile, eğitim ile hiçbir alakası yok. Burasımı bana ehliyet verdirecek dedim. Eğer bu adamlar bunu yapabiliyorsa bunu neden ben kendim yapamayım dedim.Yine üstüne basa basa söylüyorum, bu işi ciddiye alıp hakkını verenlere kesinlikle sözüm yok. Ayrıca Gelişim e verdiği detaylı bilgiler için teşekkür ederim, zaten evim(Avcılarda) Gelişim e uzak olmasa direkt oraya kayıt yaptıracaktım. Bu işin maddi yanını hesaplıyorum ve kurs olduğunu iddia eden bazı yerler benim için hiçbirşey yapmadan sadece paramı alıp bana ehliyet verdirecekler.Verdikleri fiyat uygun olduğu için tercih etmiştim ilk seferde ama bana birşey vermedikleri halde neden paramı bunlara kaptırayım?
Saygılar&Sevgiler :
-
14 Kasım 2005, 01:26
benimde evim avcılarda burdaki 3 kursta 250den fazla fiyat istedi biri hiç utanmadan 375 istedi b den a2 farkı için, bende kalktım gittim gelişime kadıköye şimdiye kadar iki kere gittim biri kayıtta biride sınav giriş kartımı almak için sınavdan 90 almış geçmişim 26 kasımdada kısmetse direksiyona girip ehliyetimi alacam, bence alacaksan gelişime git ve al...
-
14 Kasım 2005, 11:10
-
14 Kasım 2005, 11:53
viper_1 şu başlığı gören "İNAT ETMEYİN...ALIN ŞU EHLİYETİ.." ehliyetlerin bedava dağıtıldığını zannedecek. Söylemek kolay ama ha diyince 300-350 YTL parayı çıkartıp ehliyet alamayacak arkadaşlarında aramızda olabileceğini unutmamak lazım. Ayrıca bedava dağıtsalar kim istemez ki ehliyet almamayı? İşte o zaman herkezin ehliyeti olur. En azından trafiğe verilen gereksiz fasarya vergiler kaldırılsa bile ehliyet alanların sayısı %50 artacaktır. Ehliyet ücretleri ülkemizde pahalı olduğu ve alım gücüde düşük olduğu için ehliyetsiz araç kullanıcısı bir hayli fazladır ve bunun suçlusu bizler değil devlettir (bu arada benim ehliyetim var) ...
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
-
14 Kasım 2005, 12:02
MeTaL, cezalar ehliyetden çok daha pahalı. Haklı olduğun halde başkasının aracını tamir ettirmek için harcadığın paranın yanında ehliyet için harcadığın paranın lafı olabilir mi? Motor almaya para bulan adam önce ehliyet için para bulmalı, hatta sonra giyim kuşam için en son motor için para ayırmalı.. Söylediklerin ehliyet almamak için mazaret olamaz.
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
-
14 Kasım 2005, 12:05
viper_1, sana kesinlikle katılıyorum çünkü ehliyet konusu açılınca genelde arkadaşlar hep ehliyetsiz yakalanırlarsa ne gibi bir risk altına girerler bunu düşünüyorlar ama olayın daha korkunç boyutu allah göstermesin kaza durumu. Mesela geçenlerde baron85 arkadaşımız bir kaza geçirdi ve polis raporuna göre hata %100 karşı tarafınmış ve arkadaşımızın koçlar gibi ehliyeti varda motorundaki 5.000YTL hasar karşı tarafın kaskosundan karşılanacak. Bide düşünsenize barışın ehliyeti olmasaydı? Bedeninde oluşan hasaramı yansın? 3 günlük motordaki 5.000YTL hasaramı? ve işin daha kötüsü ehliyetsiz olduğun için hatalı duruma düşmeye ve karşı tarafın hasarınıda yüklenmeyemi? olaya lütfen bu çerçeveden bakın, haklıyken haksız olmayın ve en kısa sürede ehliyetlerinizi alın. Hakkınızı ancak bu şekilde arayabilirsiniz
GÖZLERDE YAŞ YOKSA RUH GÖKKUŞAĞINA SAHİP OLAMAZ
-
14 Kasım 2005, 12:06
Arkadaşlar kendi kendinize mühendis olabilir misiniz? Peki ya doktor? Nasıl ki bu işler için bir eğitim kurumuna gitmek gerekiyor, ehliyet için de sürücü kursuna gitmeniz herekli. Sürücü kursları ehliyet için size aracılık etsin diye kurulmadı, ehliyet için sizi eğitsin diye kuruldu. Uygulamadaki aksaklıklar mevzuatı değiştirmez. Sürücü kursuna gitmek zorundasınız...
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
-
14 Kasım 2005, 12:16
yav herşey iyi güzel de neden 3 ay ??? gibi bir süre beklemek zorundayız bu sınavları daha sık yapamazlarmı sanki ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)
Bu Konudaki Etiketler