Tüm motosiklet ehliyeti soru ve sorunları
Reklamlar
-
Valla bütün türkiyeyi dolaştım motorumla bana bugüne kadar ehliyet soran olmadı.Zaten ehliyetimde yok.Ama bu olmayacağı anlamına gelmez tabii.Beni birçokkere trafik durdurdu ama hiç ehliyetimi sormadılar.Motorun yan tarafında mekanizması alınmış kısa 16 numara tüfek bulunur.Hep bunun ne olduğunu sordular bende biraz geyik muhabbeti yapınca hemen arkadaş olurduk polislerle.Ama bunu kullanıyorsan ehliyeti almak gerek.Benimki ihmakarlık birde ehliyet fiatları boru gibi.Kendimi biraz keriz gibi hissediyorum
Reklamlar
-
gelisim adlı üyeden alıntı
EN YAKIN SINAV 10 ARALIK 2005 YAZILI 07/08 OCAK ""2005 DİREKSİYON SINAVI
""
nasıl yani2005?
bu arada yazılarımızda BÜYÜK HARFkullanmasak..!!! sen küçük harfle yazarsan biz görürüz yinede..
Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!
-
1 kişi için 45 dakika sınav vakti ayırdılar demek. Ben sınava girdiğimde 250 kişi, 2-3 saatte hallolmuştur sınav karnavalı. (ben 2 saat sonra gittiğimde hala birsürü insan vardı sınava girecek)
Avrupa birliği uyum sürecinde bunlar düzelecek. Bu sene alan aldı, alamayan ileride zorlu bir sınavla, hakkıyla alacak ehliyetini ve kazalar da azalacak, trafikteki tehlikeli kulanım tarzları da azalacak bence.
Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...
-
ben b sürücü ehliyetimi 1987 yılında aldım şimdi a2 için aralıkta girip alıcam
ama şu gerçek değişmemiş , aradan gecen 18 senede ehliyetlerin veriliş biçiminde
hiç bir değişiklik yok üzücü !! gelişemeyen kafaların memleki Türkiyede ne yazıkki değişen hiç bir şey yok .....
-
Bir olay :
B ehliyeti almıştım. 1-2 hafta sonra ilk motorumu aldım. Dolayısı ile A2 ehliyet almam gerekti. B sınıfı ehliyet aldığım kursa gittim. Kayıdım yapıldı ve bana 60 tane soru verdiler. Abi sınavda görüşürüz dediler. Sınava girdim bana verilen 60 soru içinden sorular vardı cevapladım. Direksiyon sınavında bırakın slolomu kuka bile yoktu. Motoru çalıştırdım çöp konteynerinin ordan döndüm ve başladığım çizgiye geri geldim. !!!!!!!!!
Benim yapabileceğim bir şey yok. "Hayır ben bu ehliyeti alamam hak etmedim" diyemedim. çünkü para ödedim. yani nasıl olcek bu işler !!!
-
Scooter'la ehliyet sınavı - gerçekten mi???
arkadaşlar biraz önce villa levent ile telefon görüşmesi yaptım direksiyon pratiği yapmak için eğitim programımı yapalım diye. haftasonu boş gün kalmadı hafta içi yapalım falan diye konuşurken scooter kullandığımı söyledim. telefondaki arkadaş sınav zaten scooter ile yapılıyor olmazsa sizin eğitimleri sınav sonrası yapalım dedi. ben inanamadım ama sizce doğru mu bu?
gerçekten motor sınavlarını scooterlarla mı yapıyorlar? yani ben bir vitesli motorun gidonunu tutmadan selesine oturmadan sağ ayağımla fren yapıp solla vites değiştirmeden ehliyet alabilir miyim?
-
Ben todayle girdim dostum
-
sadibey, maalesef öyleymiş...
Tribünlerde, Hep Dillerde Bu Sevda Bitmez Gönüllerde
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE !!!
-
Sadi bey Villa levent ilk 2 gün eğitimi scooter ile verir.Daha sonra dragstar 250 ve en500 kullandırırlar.Benim zamanımda böyleydi ve şu anda da böyleymiş.Ama ehliyet sınavı hakikaten scooterlarla.
-
Bende scooterle girdim.Ama direksiyon sınavından 2 hafta önce Ybr 125 ve ER-5 ile çalıştım.Yane sürücü kursum bana ders verdi sende istersen gidip seni çalıştırırlar.Bu sana kalmış.Tabii herkes scooterla girecek.Çünkü bir aksaklık olmasını istemiyor.Bende ER-5 ile girecektim.Ama güvenemedim.Ayrıca öyle birden bire vitesliye geçemiyorsun.O can sıkıcı.Bide para olayı ben istemedimmi sandın ilk er-5 yada 600 f ile başlamayı ....
-
arkadaslar hatta benim duyduguma göre bu sınava kendi motorumuzla bile girebiliyormuşuz....
-
Aaaah Sadibey Ah!
Bahsettiğiniz konu ülkemizin "yarayan bir kana"sıdır. Ben ehliyeti alırkene herkes bana scootera bin dedi. Ben de "A2 alıyorum olm ben" deyip vitesliye bindim. Meğer öbür çocuklar da A2 alıyorlarmış. Ne test test, ne sınav sınav. Hokkabazlık ki deme gitsin.
-
Burası TÜRKİYE ...
Eskişehir/Merkezde sınavlara kendi motorunla girebiliyorsun.
İlçelerdeki sınavlarda yabancı motorlar var ama sadece kalkış - duruş yetiyor.
-
Re: Scooter'la ehliyet sınavı - gerçekten mi???
sadibey adlı üyeden alıntı
arkadaşlar biraz önce villa levent ile telefon görüşmesi yaptım direksiyon pratiği yapmak için eğitim programımı yapalım diye. haftasonu boş gün kalmadı hafta içi yapalım falan diye konuşurken scooter kullandığımı söyledim. telefondaki arkadaş sınav zaten scooter ile yapılıyor olmazsa sizin eğitimleri sınav sonrası yapalım dedi. ben inanamadım ama sizce doğru mu bu?
gerçekten motor sınavlarını scooterlarla mı yapıyorlar? yani ben bir vitesli motorun gidonunu tutmadan selesine oturmadan sağ ayağımla fren yapıp solla vites değiştirmeden ehliyet alabilir miyim?
Evet tüm yurt genelinde bu sınavlar scooter veya öğrencinin kendi motoruyla yapılabiliyor....
-
arkadaşlar bu yaz as125t alıyom ehliyetle ilgili bazı sorularım var
1. sürücü kursu ne kadar sürüyor
2. kursa gitmeyip sadece sınava girsek oluyo mu
3. yazılı sınav oluyomu sadece uygulama mı
4. yaş sınırı 17 dimi
bi de bişi daha sorcam as125t gibi klasik görünümlü ama daha kaliteli bi motor varmı (125lik tabiki)
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
bi de bişi daha sorcam as125t gibi klasik görünümlü ama daha kaliteli bi motor varmı (125lik tabiki)
yandın dostum sen , uykusuz geceler başlıo demektir senin için , onumu alsam bunumu alsam - onun o su , bunun bu su
kolay gele
-
sealm sadi bey, aynı kursda aynı dönem deyiz. Yalnız ben kurs daha başlamadan kaydımı yaptırmış ve direksiyon eğitimlerini almıştım
Bana göre villa levent verilen parayı hak ediyor hocaları resmen üzerime titrediler, Çok ilgilendiler. Toplam 5-6 ders aldım 1,5 gün scoter devamı vitesli dragstar 250 ve twister Son derslerde bilikte tarfiğe cıkardılar.
Dersler esnasında sınavların scoterla yapıldığını da belirttiler.
Araştırırken oyle kurslara rastladımki konuşma aynen şöyley di
Alo a2 ehliyeti almak istiyorum B sahibiyim bilgi alabilirmiyim.
tabii
yalnız eğitimleri nerede ve ne zamanlar veriyorsunuz.
Ne eğitimi , malesef direksiyon eğitimimiz yok.( e niye para alıyorsunuz)
İyigünler.
veya eğitimimiz ayrı ücrete tabii.(hadi yaa)
veya
Bizim orda geniş bir alan var orada eğitim veriyoruz ama cok katılım olduğundan sıra ve zaman sorunu olabilir. ( ya ben para veriyorum ve eğitim istiyorum ne sırası ne zamanı onu da mı ben ayarlıyacam) gibi
bu yüzden villa leventte verilen eğitimden oldukça memnun kaldım., (bu arada ben hayatımda hiç motora binmemiştim, bu yüzden kursda aradığım en büyük özellik verilen direksiyon eğitimi)
Şimdi kasım 26 yı bekliyorum sınav da görüşmek dileğiyle.....
-
bendede yok ama yazıldım alcam...
-
+ ehliyetsiz motorcular buraya..
"ehliyetli motorsuzlar nereye?"
-
aha da kafama taş düştü
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)
Bu Konudaki Etiketler