Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tüm motosiklet ehliyeti soru ve sorunları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #461
    CaBRioLeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R 1150 RT
    dün deamon(eski angel ) ile ehliyet kursuna başvurduk darısı başınıza


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #462
    deamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    150 zat
    çok geç veriyolar ehliyeti yaaa....kim beklicek şimdi ekim başına kadar....

  3. #463
    CaBRioLeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R 1150 RT
    hiç olmamasında iyidir ..başka çare yok

  4. #464

    Üyelik
    12 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NX4 Falcon

    Motosiklet Ehliyet ve %10

    Arkadaşlar;

    Yanılmıyorsam perşembe günü gazetelere yansıyan bir haberde Çeşme'de 16 yaşlarında iki genç kızın motosikletle kaza geçirdiği ve biri hayatının kaybederken diğerinin ağır yaralanması ile sonuçlanan kazayı sanırım hepiniz duymuşsunuzdur.

    Öncelikle 15-16 yaşlarında hayatını kaybeden genç arkadaşımıza Allah'tan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum. Ağır yaralanan diğer kardeşimize de acil şifalar diliyorum.

    Ancak benim asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu bu olayın ardından televizyon kanallarında çıkan Türkiye'de trafiğe kayıtlı 1 milyon motosiklete karşılık yüz bin adet A2 ehliyetli sürücü olduğunu söyleyen haber ve yapılan yorum.

    Çünkü bu haberde beni motosiklet kullanmaya gönül vermiş bir genç olarak (hala daha ne motorum ne ehliyetim var parasızlığın gözü kör olsun ) üzen nokta bu istatistiğin yorumlanışı idi çünkü hali hazırda motosiklet kullananların (SERSERİ) olarak görülmesi yetmezmiş gibi bir de buna eğitimsiz ve bilinçsiz olmamız eklendi.

    Arkadaşlar, hatayı biraz da kendimizde aramakta fayda var diye düşünüyorum. burada sanal ortamda bile olsa organize olmuş 9000'i aşkın insanız ancak hiç bir şey yapmıyoruz bence elimizi taşın altına sokmanın zamanı geldi. Önce kendimizden başlayarak EHLİYETLİLENMEyi başlatmalıyız ve bu %10 oranını çok daha yukarılara çekmeliyiz diye düşünüyorum.

    9000 KİŞİ İSTERSE ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR.....

    Hepinize kazasız sürüşler diliyorum...

  5. #465
    Forumdan Uzaklaştırıldı _Si_BeMoL_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2005
    Şehir
    MT - Eskişehir
    Motosikleti
    '91 Mz 251 ETZ
    Scotty, + 100000
    dogrusun kardes bencede herkes ehlıyetını cebıne koymalı.ben onumuzdekı 2. sınava gırmeyı planlıyom. daha motorumu alamadım ama ehlıyetımı alıcam. hadı motosiklet.net. herkes ehlıyet olayına artık cıddı cıddı el atsın.butun forumu ehlıyetlıyelım.

  6. #466
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2004
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    ok alalım ehliyet ama bir o kadarda kullanım ve donanım için dikkat edelim diyorum geçen gün kaza yaptığımda eldivenim kaskım vardı onlar korudu ama dizliğimde olsa iyi olur diye düşünmedim değil
    Ehliyet almakla bitmiyor olaylar bilinçlenelim en önemlisi
    ERASER WİLL COME BACK

  7. #467

    Üyelik
    12 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NX4 Falcon
    Ben zaten motosiklet kullanıcılarının bilinçsiz olduklarına inanmıyorum. Bana kalırsa bu konu trafik kazaları için bulunmuş bir günah keçisi ve motosikletlileri öcü gibi göstermek isteyenlerin elindeki bir koz ve bunun ellerinden alınması gerektiğine inanıyorum. Tabii ki her sepette çürük elmalar vardır ama onlarda ayıklanır veya doğrusu öğretilir ben şimdilik motosiklet alamıyorum ama param olur olmaz öncelikle ehliyet alacağım ve bunun için de sajyer olarak ikisene kullanmaya bile razıyım (10 senelik B ehliyetten sonra biraz koyacak ama katlanıcaz artık)

  8. #468
    kurt_kapani_mos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2005
    Şehir
    eskisehir
    Motosikleti
    pegeout 103 simsek+honda cbr 125 r

    ehliyet

    Scotty e aynen katılıyorum... şu anda b sınıfı ehliyet için kursa gidiyorum... inşallah biter bitmez a2 için de gideceğim....(tabiki o anki mali duruma bağlı olarak) bence herkesin bu olaya el atması gerekir.... ayrıca Scotty e böyle bir konuyu açtığı için teşekkür ederim... bence motosiklet.net olarak da bu konuya ayrıca ilgi göstermeliyiz....
    kazasız sürüşler dilerim....
    en iyi sürücü en dikkatli olandır...
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    bu vatanın ekmeğini yiyip ihanet eden bir gün ekmeği yediği yerden kurşunu yer....
    kurt_kapani

  9. #469
    digitalsistem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2005
    selamlar peki scooter kullnmak için ehliyet gereklimidir?

  10. #470
    Heyula - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2005
    Scooter'a da lâzim, enduroya da, cruisera da...

    Benim de ehliyetim yok. Ama yas haddinden ötürü yok. Imkâni olan herkes motor üzerine oturmadan ehliyeti cebine koymali derim ben. Lâfla peynir gemisi yürümüyor, az bir sayi deil bu. Bir kursa toplu kayit yaptirilsa, reklamlar falanlar filanlar. Hem adimiz duyulur ( ) Hem de digerlerine örnek olunur....
    Yokuşta geçme beni, düzde ezerim seni !

  11. #471
    ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2005
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    KLR 650
    Hocam iyi güzelde 800-1000 ytl ye motor alıyorsun. Arada evrak toplamak için günlerce ugraşmanda cabası. Sonuc ehliyeti verirken senin onu kullanabilecek durumda olup olmadıgına bakmıyorlar. Amaç belli yerlere ve devlete para kazandırmak. Bide bunu yaparken toptan alıp gerekli yerlere dagıtmak yerine sen kendin dolaş hem zaman hem işgücü zararı yap diyorlar. Devletin bir kurumuna diger kurumundaki bilgilerini para karşılıgı alıp veriyorsun. ( sag eli sol elden haberdar ediyorsun ). Ama tabiiki ehliyet alıcaz devletle ugraşacagına haracı kaçparaysa verip al ehliyeti. Bence sistemi degiştirmek için birşey yapmalı. Ehliyet almak demek evrak peşinde para ve zaman harcamak olmamalı insanın o makineyi kullanabilecek yetenege ve psikolojiye sahip olup olmadıgının sınandıgı bir olay olmalı ve başvurduktan 4 ay sonra alınmamalı.
    Devleti bilmem ama ben tecrübe etmeden ehliyeti vardiye kimsenin motor olsun araba olsun sürücülügüne güvenmem.

  12. #472
    ossuruktan_teyyare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2005
    Şehir
    Milas
    Motosikleti
    YBR 125
    Ben bu ayın 27sindeki sınava giriyorum. Eylül 14te de direksiyon sınavı var.

    Kursa parayı ödedim. "B sınıfı ehliyetin varsa derslere gelmen gerekmiyor. Yazılı sorularını sınavdan önce vereceğiz zaten, bişey çalışmana gerek yok" dediler. "Peki motor eğitimi?" diye sorunca, "motor eğitimi vermiyoruz. Sen motor sürmeyi biliyormusun?" Evet deyince, "sorun yok o zaman. Sınav günü motor ve kaskınla gel. Zaten şuradan dön gel deyip 50-100 m. bişey sürdürüyor, herkese de veriyorlar" dediler. "Peki ama beceri, yetenek, vb." deyince, "yok be yav, sen motorla kalkıp, bir U dönüşü yapıp gelip durmayı becer, gerisi kolay" dediler.

    Olay budur arkadaşlar. Benim A2 ehliyetim olacak. %10 oranı artacak. İstedikleri o olsun. Allahtan motor kullanma konusunda sürekli bizi uyaran ve eğiten dostlar var.

  13. #473

    Üyelik
    28 Haziran 2005
    bende giricem 27sindeki sinava. Motorumu da temmuz basinda almistim. Zaten aldimidan beri rahat rahat bi dolasamadim. Nerde polis olmaz nerden gitsem polise yakalanmam derken keyfini suremiyorum.

    bi de yollarda arabayla giderken bile sizi hice sayip ustunuse gelen birsuru canavar varken motordayken uzerine gelse biri ve hafif dokunsa sen kimbilir ne olucaksin ama ehliyetin olmadigi icin adamdan daha cok sen suclu oluyosun. Bide oyle bi ceza yaziyolarki motordan pahaliya geliyo.ondan sonra bir suru laf.

    Herkes alsin ehliyetini ve rahat rahat dolassin magandalara ragmen

  14. #474
    mfeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    yok
    kesinlikle kasksız ve ehliyetsizliğe karşıyım...motor almadan önce ben de ehliyet alacam inşallah..

  15. #475

    Üyelik
    28 Haziran 2005
    bende kask, edliven, dizlik ve hatta uzerimde en azindan ince bir mont olmadan hicbiryere gitmiyorum. ehliyetide elinca bi istanbul turuna cikacam

  16. #476
    Sems - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2005
    arkadaşlar merhaba.
    6 ay önce nasıl ve neden olduğunu bilmiyorum 38 yaşında şu motor tutkusuna bende kapıldım. uzun zamandır forumu takip ediyorum. motorlarla ilgili ne varsa buradan öğrendim diyebilirim. Bunu için deneyimlerini burada paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler. Henüz bir motorum yok,hatta halen eşimi ikna edebilmiş de değilim(Vazgeçmeye hiç niyetim yok ) . ama ben de çoğunuzun yazdığı gibi önce ehliyet sonra motor dedim.
    Vee ehliyete nisan ayında başvurdum. (Tüm evrakları toplamam yaklaşık 3 saatimi aldı sağlık muayenesi dahil. belkide çok şanslıydım). yazılı kolay 50 soru var 20'sini soruyorlar. Çoğu sürücü kursunun web sitesinde var.
    Geçen Cumartesi uygulama sınavı'a gittiğimde (Daha önce 2 saat ybr 125 ile eğitim almıştım), Hayatımda ilk kez scooter kullandım. akşam 4'de sürücü kursunu aradığımda, geçtiğimi sertifikamın 15 gün sonra hazır olduğunu söylediler, Sertifika ile başvurduğumda ise ehliyeti 2~3 hafta içinde alabileceğim söylendi.
    yani aysonunda ehliyetimi almış olacağım. Hayatım boyunca 2 saat 5 dakika motor kullandım ve ehliyet aldım.
    Anlatmak istediğim; Ehliyet trafikte ceza yememenizi sağlayan bir belge hepsi bu, ötesi ve asıl yapılması gereken emniyetli bir şekilde kullanmayı öğrenmek. lütfen sınavı gözünüzde büyütmeyin.

  17. #477

    Üyelik
    19 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul

    Ehliyet sınavı

    Arkadaşlar
    Ben A2 ehliyetimi 2004 Aralık ayında aldım, direksiyon sınavına girmeden önce hiç motor kullanmamıştım, direksiyon sınavından 15 dakika önce oraya sınava gelen başka bir öğrencinin mobiletini 5 dakika sürdüm sınava öyle girdim, sınavda da bana aynı motoru kullandırdılar Allahtan, kullandırdılar derken sakın beni trafiğe çıkarıp 5-10 dakika sürrüş tekniklerimi izlediler sanmayın, okul bahcesinde bir tur attım o kadar. Varmak istediğim nokta ehliyeti olan herkes motor kullanmayı bilmiyor.çoğu şeyde olduğu gibi motor ehliyetinde de türkiyede saçmalıklar var ne yazık ki. o yüzden şimdi hondanın motor eğitimine katılmak için başvurdum, ancak ondan sonra motor alacağım.

  18. #478

    Üyelik
    28 Haziran 2005
    Gercekten ehliyetin motoru kullanma uzerinde hic bir etkisi yok. Ama ehliyetsizde olmuyor. zaten arabada bile 10 metre gidip ehliyet alinirken motor da farkli bir uygulama olmasi beklenemez. Allahtan tanidigimiz egitim veren kisiler vardi da egitim isini carrefourun bos alaninda yaptik ve hala yollarda bile gitsem egitimim devam ediyor. Cok uzun sureli tecrube gerekli ben ogrendim motor kullanmayi demek icin

  19. #479

    Üyelik
    29 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    SYM hd2 200 i
    arkadasşlar 27 ağustosta bende a2 ehliyetine sınava giricem.e den a2 ye
    fark olduğu için 180 ytl dediler.en ucuz burayı buldum yaşım 36 motosiklet.net
    üyeliğimi başlattığımdan beri motora olan tutkum bir kat daha arttı.sınava internetten çalışıyorum ve sorular basit yalnız kursun motoru yok 250 jawa var dediler.eski model belki onunla girersin sınava dediler bende 125 scooter ramzey
    motosikletim var onunla girmezmiyim diye sordum kurs müdürü bana bilmiyorum
    girebilirsin herhalde dedi. nasıl mantık anlayamadım.125 cc kendi scooterumla
    sınava girebilirmiyim.herkese selamlar

  20. #480
    aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2005
    Şehir
    bilecik
    Motosikleti
    mz 251
    Sayın Hocalar,

    Benimde b sürücü belgem var ve 25 senedir otomobil, motosiklet kullanıyorum.Ehliyet öncelikle genel trafik kurallarını öğrenmek adına önemlidir.
    Ancak B ehliyet sahibi bir sürücünün ayrıca A2 sürücü belgesi alması gerektiğine
    inanmıyorum.Zaten kültürlü ve tecrübeli insanların ehliyet almasına bile gerek yok.bunu nasıl mı ayırt edebiliriz.BakınızTBMM.Yasaları onayan insanların kültür seviyelerini ve yaşam biçimlerini lütfen görünüz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler