hafta sonu yapmıyalım haftaiçi iş çıkışı daha iyi
hafta sonu yapmıyalım haftaiçi iş çıkışı daha iyi
walla benim işim beylikdüzünde... ama zamanı belirleyelim, ben kendimi ayarlayabilirim ona göre...
ninja
DEĞERLİ ARKADAŞLAR;HEPİNİZE KAZSIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERKEN "EHLİYETİNİZİ ALIN " DEMEKTEN KENDİMİ ALAMIYORUM...LÜTFEN BENİM GİBİ MOTOR SEVDALISI ARKADAŞLAR,BİR CANA KIYMADAN,YADA KENDİ CANIMIZA MALOLMADAN VE ARKAMIZDA KALANLARI ÜZMEMEK İÇİN BU UFAT SORUNU ÇÖZÜN.BİR A2 SİZE EN FAZLA 650 MİLYONA MALOLUR.SAKIN BENİ "BU ADAM EHLİYET KURSUNDAN" FALAN DİE SUÇLAMAYIN.AMA TARAFİKTE DAHA FAZLA CAN YANMASIN!!!(BENDE 250MCT ALACAĞIM AMA EHLİYETİMİ ALMADAN ALMAYACAĞIM!!!)SEVGİLER...
önce motor
bende ehliyet var sadece merhaba deyip gitcem o kadar
Arkadaşlar bugünkü ehliyet sınavında bir soru vardı.
Hangisi Motorun parçasıdır diye sanırım.
a)şaft
b)aks
c)kamp mili
d)rot başı
sıralamalar yanlış olabilir? bu kam mili olması gerekiyor sanırım yanılıyormuyum? şıkta kamp mili yazıyordu yanlış mı hatırlıyorum? Bide her senekinden farklı sorular çıktı? ne yaptınız?
\"Hep denedin, hep yenildin, tekrar dene, tekrar yenil, daha iyi yenil...\"
ben kam mili yaptim
Şaft = Vites kutusundan cıkıp difransiyele giren mile denir...
Aks = iki tekeri birbirine baglayan veya difransiyelden cıkıp tekerlere giren o mile denir...
Rot Başı = Rot Balanstan aklında kalsın yani tekerlerin cevrimi ile alakalı bir parça...
Kamp Mili = Kamp mili diye birsey yok o Kam mili olacak oda krank milinden aldıgı gucu tekerlere iletir yani cevap c sıkkı
conqueror soruda kamp mili yazmıyormuydu? sınav çıkışındada tartışıyorlardı. eğer öyleyse iptal sanırım bu soru?ben kam mili yaptim
kurstan 50 soru vermişlerdi 20 si çıkacak demişlerdi. meb feyk attı sanırım ve yaklaşık 8 tanesi farklı çıktı. bu açıdan zor denebilir. ama genel motor bilgisi olanlar için kolaydı sanırım. En azından b sınavına yakın zamanda girmiş olanlar için
ben soruda kam mili yaziyordu diye hatirliyorum ama
belkide yanlis yazsade ben dogrusunu okumus olabilirim emin degilim
"Kam mili olacak oda krank milinden aldıgı gucu tekerlere iletir"
Kam mili subapları kontrol ediyor olmasın sakın?
Hadi geçmiş olsun
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Arkadaşlar aşşağıdaki soruları ben aklımda kaldığınca yazdım. Olmayan bir soruyu yazmış olabilirim. yada yanlış cevap yazmış olabilirim. Lütfen yardımcı olun. Herkese fikir vermiş olsun. Bir yanlışım varsa düzeltin. Eksik yazdığım soru varsa hatırlatın
1) hangisi motorun parçalarından dır
kam mili
2) akü su seviyesi nerde olmalıdır?
plakaların 1 cm üstünde
3) akü bakımında yapılacak işlem
eleman kapak deliklerinin açık olup olmadığına
4) 4 zamanlı motorun işlem sırası
emme-sıkıştırma-ateşleme-egzos
5) sinyal yanmıyorsa ne olmuşştur
flaşör arızalıdır
6) sigorta yanarsa ne yapılır?
aynı amperl,i olanı ile değiştirilir
7) Motosiklette vites kutusunun bakımı yapılırken aşağıdakilerden hangisine bakılır?
vites kutusu yağına
8) kARTERDEKİ YAĞ SEVİYESİ DÜŞÜKSE NE YAPILIR?
motor istop edilir
9) motor yağsız çalışırsa ne olur?
motor ısınır ve yanar
10) buji ile çalışan motorların yakıtları nelerdir?
benzin-lpg
11) distribitörün görevi nedir?
bujilere akım dağıtmak
12) endüksiyon bobininin görevi nedir?
akımı 15000-25000 volta çıkarmak
13) hava filitresi nasıl temizlenir?
basınçlı hava ile
14) silindir bloğunun görevleri nedir?
piston ve krank miline yataklık yapmak
15) motosiklette motorun görevi nedir?
ısı enerjisini mekanik enerjiye çevirmek
16) hava soğutmalı motoru su soğutmalı motordan ayıran parça nedir?
radyötör olmaz
17) hava filitresi tıkalı bir motor nasıl bir karışımla çalışır?
zengin karışımla
18) rölantisi yüksek motorda ne olur?
yakıt sarfiyatı artar
19) kampanası ısınmış motorda neye bakılır?
fren ayarına
20) Benzinli bir motorda normal yanma olmamasının sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?
Bujiler normal ateşleme yapmıyordur.
20 de 20 demek ne demek
herkese geçmiş olsun..a2 var olduğu için b'den girdim ben de..
motor ve ilkyardım her zamanki gibiydi..ama trafik bölümünde "meb" in klasik mantığı gereği "yorum" soruları ağırlıktaydı..klasikleşmiş soruların dışındaydı..4 tane böyle soru vardı..eğer o sorular da doğru olursa sanırım ilkyardım 100 trafik 100 motor 100 ile ehliyetimi alabiliyor olacağım..herkese başarılar..
dogrusun hocam yaw bende siteye yazdıgımın ne oldugunu unuttum len yanlış mı yazdım acaba diye baktım evet yanlış yazmısım farkeden ama sen varsın bir tekguitarnoise adlı üyeden alıntı
Beyler-Bayanlar dikkatinize ben baya uygun bir fiyata yaptırdım kaydımı B'den A2'ye fark için 100 verdim Kadıköy Gelişim'de ben den duymamış olun sıkı pazarlık yapın. Tabi bu sadece kurs bedeli
Telefonunu 330 5 444 Halitağa Caddesi üzerinde.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)