sokak arası cok tehlıkelıdır her an araba cıkabılır cunku..senın sokak arasında surecegıne ınanmıyorum ılla trafıke cıkarsın... ama kaskını tak yavas sakın kullan pek problem olmaz tabı trafık polsıını bılemem... motoru suren ehlıyet degıldır insandır kişiliğimizdir... ehliyeti olup serserice kullananlarıda biliyorum..
mahalle arası başlar sokak arası devam eder sonra bi caddeye çıkayım falan derken bu işin sonu gelmez.
motorcu hep kendini kandırır nolcak canım bakkala giderken kullanmak için aldım diye başlarsın kendini 1 sene sonra endurocu kıvamında bulursun.
o yüzden kask tak, dikkatli ol diyelim
sen bisikletine binmeye devam et genç arkadaşım yaşına gelincede ehliyetini sonrada motorunu al ama bu arada motosiklettende soğuma çünkü sıradışı bir zevk sana şimdiden iyi sürüşler
TAMAMINI ALALIM :
"Ama kaskın olsun başında"?: Kask karşıdaki insanı korumuyor malisef bu çocuk geçiş üstünlüğü vs şeyleri bilmeden kazaya sebebiyet verirde karşı tarafa zarar verirse ne olur? Ehliyet olmadığı için karşı tarafın hasarını, kamuya verilen zararı (kaldırım, direk vs) çalışanın ve çalışanların kazadan dolayı iş kaybını, trafik cezalarını, mahkemenin vereceği cezayı paşa paşa öder eğer bankada harçlıktan biriktirdiği binlikleri yoksa peder beyi kulaklarınızı çınlatır.
"Ehliyet şartmı bilmiyorum"? : Trafikte hiçbir araç ehliyetsiz kullanılmaz.
İnsanları kanunsuz iş yapmaya nasıl sevk ediyorsunuz anlamıyorum?
Ehliyetsiz biri Allah korusun bi yakınınıza zarar verse bas bas bağırırısınız
ÇÖKMEDİKÇE ÜSTÜMÜZE MAVİ GÖK GÖÇMEDİKÇE BASTIĞIMIZ TOPRAK TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ BİZ ATATÜRK'ÇÜYÜZ
Selamlar ya ben bişer soracam mosikletlerde kaç cc'ye kadar olanlarda ehliyet istenmiyor? Bir bilginiz varmı acaba????
Bence şimdilik bir elektrikli bisiklet (scooter görünümlü) al.Hem ehliyet ve plaka gerektirmiyor, hemde fazla hızlı olmadığı için acemiliğini atman konusunda sana faydalı olacaktır.
soress
Bütün modellere isteniyor arkadaşım
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
Bişey demezler. Motorunu alırlar eline de bir tane makbuz verirler kırmızı renginde olur kendileri. Ruhsat sahibinin de başı belaya girer. Yani 1000 ytl den fazla ceza biraz da mahkeme filan uğraştırır. Onun dışında bişey olmaz
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
Motosiklet Kaç Yildir Benim Içimdeki Bir Hasret.....mesajlariniz Için Teşekkür Ederim Ama Bazilarini Okuyunca Motosikletten Soguyasim Geldi....ben Artik Bisikletten Sikildim Bisikletin üzerinde Durdugumda Kendimi Bir Tip Hissediyorum.ben Araba Sürendede çok Tedbirliyim Allah Izin Verirde Sürersem Kaskimi Takip Kurallara Uyacagima Inaniyorum Tekrardan Beni Bu Konuda Aydinlattiginiz Için Teşekkür Ederim
insanları kanunsuz iş yapmaya sevk etmioruz. bir türlü anlamadınız yazımı. neyse polemiğe girmeyelim. yazımın sonuna kadar arkasındayım. herkesin düşüncesi kendisine göre doğrudur. ama tekrar sölüorum. KİMSEYİ KANUNSUZ İŞ YAPMAYA SEVK ETMİORUZ. aralara bakarsanız yaşı geldiğinde ehliyet almasını ve başından kaskını çıkarmamasını söledim kardeşimize. neyse dedim ya bu böle uzar gider. yanlış bişi yazdığımı sanmıorum. bunu sölemek istedim. olaylara farklı açılardan bakıoruz. bunun da farkına varmanızı rica ediorum.
Mükemmel abin benden çok yaşıycak.Sürati ancak bisiklet kadar olan ve hafifliği sebebiyle bisiklet tecrübesinin yeterli olacağı bir alet.Vergi ve yakıt masrafıda yok.Babanda biner ne güzel 2 senede sende gayet motorcu olursun sonrada ehliyetini alır istediğin tarzda bir makineye geçiş yaparsın. Yalnız korumalar tam,kurallara uymak tam olsun lütfen.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
Kendine ve başkasına zarar vermenden iyidir. Ehliyet alana kadar..
Zaten içinde varsa sogumazsın merak etme. Çocukken nefret ettiğim bir laftı ama söylemek gerek: Biraz sabır
Senide anlıyorum kimsenin hevesi kırılsın istemiyorsun ama. EHLİYET siz olmaz.
ÇÖKMEDİKÇE ÜSTÜMÜZE MAVİ GÖK GÖÇMEDİKÇE BASTIĞIMIZ TOPRAK TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ BİZ ATATÜRK'ÇÜYÜZ
mahalle arası derken şehir içine çıkmamanında garantisini kimse veremez maalesef.. Mahalle arası deyip ş.arasına kadar yolu olacağı için bu işin ehliyet yaşını beklemen tavsiye olunur.. Lakin aksi taktirde başına gelebilecek her türlü vukuatta sorumlu bizzat sen olacaksın.. Motorun alışkanlık yaptığıda ortada kendini zapdetebilmen umuduyla.. İlla da binerim dersen de sağlam bir kask mutlaka kullan; senden kaynaklanmasa bile bir başkasının hatasından oluşabilecek bir kazada gerekli koruyucuları kullanman çok önemli... Ayrıca şu elektrikli bisiklet olayıda mantıklı.. Ş.içinde bile dolaşabilirsin bu sayede.. sevgiler..
ehliyet alma yaşı 17 demi
kardeşim çıkma benim yaşda 17 bende today var o bide 50 cc ama genede ceza kesdiler yaaaaaaaaaaaaaaaa
sorun bence sadece ehliyet olup olmaması değil. bu adamların bir bildiği var kii 17 yaşından küçüklere a2 vermiyorlar bunn ebebi daha 15 yaşında ani karar verme kabiliyetinin ve reflekslerinin gerek ergenlik gerekse bisürü sebepten doayı yeterli seviyeye ulaşamamasıdır. bence ehliyet yaşına kadar sadece kapalı özel alanlarda motorlu taşıt kullanılmalıdır. 18 ve ya 17 yi sadece aptal bi yaş sınırlaması olarak görülmemeli altındaki sebepler düşünülmelidir ve bence 15 yaşındaysan kesinlikle trafiğe sokak araları dahil çıkmamalısın...
arkadaslar atv surmek için ehliyet hangi sınıf gerekıyor birde sehir trafiğinde serbestmi
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)