yya bu sınav sorularını açmıyor bana bi gösterirmisinz sabahdan beri ugraşıyorum bulamıyorum
sınav tarihi 17.02.2007 söylemiyi unutmuşum
ya bide dosya kaydet çıkıyo kaydediyorum yazı türü degişik çıkıyı rakamlar gösteriyo
yya bu sınav sorularını açmıyor bana bi gösterirmisinz sabahdan beri ugraşıyorum bulamıyorum
sınav tarihi 17.02.2007 söylemiyi unutmuşum
ya bide dosya kaydet çıkıyo kaydediyorum yazı türü degişik çıkıyı rakamlar gösteriyo
Hangi siteden baktın kardeşim !
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
110 cc lik cup alıp mahhalle arasında gezicem yaşım 15 oldugu için ehliyet yok acaba polisler birşey dermi MOTOSİKLETİ ALDIM MUTLAKA KASKTA ALICAM HEM SAGLIK AÇISINDAN HEMDE AKSESUAR OLARAK SİZCE BUNA Bİ TAVSİYENİZ VAR MI????
deseler de yapacak bişi yok ki ablam. makinayı almışsın. ehliyet almana bi kaç sene daha var. eee gezmeye de başlamışsın
bence bak keyfine. ama kaskın olsun başında. bi de ehliyet yaşın gelince babanın kolundan tut doğru sürücü kursuna götür
cc olarak da 110. zaten ehliyet şart mı bilmiorum
dieceğim şu ki son derece dikkatli bi şekilde ve dediğin gibi mahalle arasında bak keyfine. ii sürüşler
Mahalle arasında sokakta kullanıcan herhalde bahçede kullanmıyacağına göre
bu da her an bir yayaya veya araca çarpma ihtimali olması bu da senin hakime ne
diyeceğin anlamına geliyo o zaman 15 yaşındayım dersen sana ne der biraz düşün derim.
Pro olsa kesin kitler di.....İstanbula gitmiş...Gelince kaçmaz haberiniz olsun....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
tartısılcak fazla bısı yok
yası tutmayan bırı kullanmamalı..
benım cocuguma yada herhangı bı yakınıma carpsa
bıde ustune ehlıyetsız cıksa..
nolcak?
bu sorumlulugu tasıyabılcenmı..
tasıyamıcaksın..
ee ozaman..
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
işte bu şekilde fikir alış verişi yapıoruz dielim madem tartışmayalım bu konuyu.
sonuçta kardeşimiz güze güzel sormuş sorusunu.
ön yargılı ve karamsar davranıp hevesini kırmayalım lütfen.
mutlaka sizler de haklısınız. sonuna kadar düşüncelerinize katılıyorum
ama işin sadece o boyutu yok
abicim yaşın biraz kucuk. .. . .ama biraz. ....
e motoruda almıssın eyfine bakmak istersin kim ne derse desin bineceksin o da belli...
ama polıs yakalarsa baglıyor.....
manısa alasehır bu bahsettıgın motorlardan dolu ve senın yasındakı bırsuru gencın altından alındıgını gordum...
ama suda varkı kadanda kaskın ve korumaların oldugu surece mahalle arasında hız denemesı tek teker yapmaya calısmassan efendı efendı dolasırsan pek sorun olacagını sanmıyorum.....
"kesinlikle yapmamalısın!" diyenler tabii ki haklılar. mahalle arasında da olsa büyük bir risk. kaza yapma riski bütün motosiklet kullanıcılarında var ancak ehliyetsiz olunca durumun ciddiyeti artıyor tabii. başka insanların da hayatını etkileyebilecek olan bu riski göze alıp almamak sorun zaten. sen eğer bu yükümlülüğü alacak kadar kendine güveniyorsan yaparsın.
benim henüz bir motosikletim yok, birkaç kere artçı olmanın dışında motosiklete binmişliğim de yok ancak 18imden çok önce otomobil kullanmaya başlamıştım şehir merkezi dışında. yanlış bir yönlendirme ya da teşvik olarak algılanmasın ama işin diğer boyutlarından biri de benim gibi eşek kadar olup ondan sonra motosiklet sevdasına tutulup keşke daha erken uyansaymışım demek
lisa_d'animer
ya bence birazda yasının kucuk olması sorun gıbı cunku hepımız bu yaslardan gectık ben benım bısıkletı cbr600 sanıomusum onu farkettım eger bu sorumlulugu ustlenebılırım kendıme hakım olurum dıyorsan yıllardır ehlıyetsiz turkıye turu atan adamlar tanıyorum
ama dedıgım gıbı kesınlıle dogru degıl bende ehlıyetsızım suan ve acıkcası utanıyorum bundan ....
ayrıca gecenlerde beledıyenın cukuruna gırdım ehlıyet olmadıgı için masrafıda kendım karsıladım 3 gun raporluydum bıde yanı ehlıyetsızlık cok cok tehlıkelı......
sonra cok pısman olmak var işin ucunda ehlıyet alabılecegın sınava kadar 2 yıl sabret derım ben. .. .
benımde sınavım cumartesi sabrediomusun dersen hayır derım acıkcası
ama dedıgım gıbı gerekenın katları oranında guvenlı kullanıyorum
sorumluluklarını biliyorsundur herhalde bence sen kendin kararver ehliyetin olsa sende rahat edersin etrafındaki büyüklerinde
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
ama abı yası 15 o zaman 2 yıl sonra rahat etcekler
arkadaş henuz makineyi almamış, alıp gezecem diyor
o yüzden henüz çok geç değil karar vermek için..
ben 15 yaşında olsam bisiklete devam ederdim, çünkü motora alışınca bisiklet çok zor geliyor.
henüz yaşın küçükken bisiklete doy derim, sonra elbet alırsın motor daha önünde uzun yıllar var.
Valla ben 4-5 senemi Antalya'nin sokak aralarini kesfetmeye harcadim! Belki belediyedekiler bile hangi sokagin nereye ciktigini benim kadar iyi bilmiyordur!
Ama tabi ki herhangi bir kaza aninda tum suc sana kalacaktir! Bu cok onemli ve dikkat edilmesi gereken bir konu! Buna bagli olarakta cok dikkatli hatta paranoyak gibi kullanman gerekebilir! Ama bu kullanim seklini benimseyip motor kullanis tarzin haline getirebilirsen uzun vadede cok isine yarar! Her an koseden bi arac cikacak gibi yada yolun kenarindaki yaya yola atlayacak gibi kullanirsan motorunu, tehlikeleri daha olusmadan once gorebilir ve engelleyebilirsin!
Ben sana kullan yada kullanma diyemem! Ama ben kullandim... Son karari sen gerceklesebilecek riskleri goze alip alamayacagina gore kendin vereceksin...!
Tarih bir milletin kanını, hakkını, varlığını hiçbir zaman inkar etmez! Bu memleket tarihte TÜRK'tü, bugün de TÜRK'tür ve ebediyen TÜRK olarak yaşayacaktır. M.Kemal ATATÜRK
hhııımmm evet ne biliim sanki almış da emin olmak için yine de soruor gibi şartlandırmışım kendimi bence de bisiklete devam. ben üni. son sınıfta kavuştum oğluma limuzinime. o zamana kadar ben de hep bisiklet tepesindeydim. şimdi iki dakika binsem bacaklarım yoruluo ve titrio. canım bence de sen bisiklete binmeye devam et. hele hele bisiklet kulllanan arkadaşların varsa yakalarını bırakma. mahalleleri hep beraber keşfedin
hatta o tarafa yolum duserse bi turda ben ısterım .......
bisiklet motosiklette dengte olayı ıcın cok cok ıyı idman yapmanı saglar...
saglıklıdır...faydalıdır....ayriyetten......... yersenız tabiiiiiiii
ÇÖKMEDİKÇE ÜSTÜMÜZE MAVİ GÖK GÖÇMEDİKÇE BASTIĞIMIZ TOPRAK TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ BİZ ATATÜRK'ÇÜYÜZ
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)