pazara almışlar sınav gününü
pazara almışlar sınav gününü
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
slm bende motoru aldım arkadaş gibi,ehliyetsizlikten kullanamıorum,direksiyon derlserini bekliom.uff ya canım motor duruo ben otobüsle gdip-geliom işe:((
:mrgreen:
Arkadaslar ankara icin kesin 18 inde...bu cumartesi saat 9:00 da basliyor...
forumun başlığından ben de şunu eklemek isterim aslında, tabii ki karşı düşüncede arkadaşlar olacaktır ama, iki duba arasında 50 metre sürmekle nasıl direksiyon sınavı oluyor ki?? Bulgaristan da, hemde bundan 10 yıl önce yapılan bir motosiklet sınavına denk gelmiştim, motor bilmeyen acemilerin geçmesi mümkün değildi.Sol elin havada sola 180, sağa 180 dönüşler, sonra tam tersi sağ elin havadayken. Sonra eğimli bir çanak içerisinde 60 ile dönüyorsun, alışınca kolay geliyor ama 15 tur attırıp tam motor genişliğinde bir aralıktan geçiver diyolar :( genelde herkes çarpıyordu.
yani, bizim kendi iyiliğimiz için yazıyorum. Trafikte arabalar bana hiç sorun olmadı daha, ama bir boşluk görüpte yönlendiğimde aynaya 10 kere bakmaktan gına geldi, genelde çünki arkandan aynı boşluğa dalmış 130 la gelen bir diğer Motor oluyor :(
Motorun Anarşist ruhuna aksi bir şey yazmak istemiyorum elbette, ama canımızı tehlikeye atmadan sürebilecekmiyiz bakalım. Başkalarının Motor kültürünü yerleştirdiği 50 yılı bir anda aşamayacağımızı biliyorum elbet
hepinize sağlıklı uzuuuuunn ve kazasız sürüşler
Poturdak
Ben kesinlikle bu goruse katilmiyorum. Belki cc sine veya turune gore sinavda daha zor seyler yaptirilabilir ama adam son hizi 100 km yi gormeyen vespa turu bir motora binmek yavas yavas zevk ala ala gezebilmek icinde bir eli havada 180 derece donusler yapabilmek zorunda veya o kapasidede olmak zorunda degil. Ha eger 600 cc lik bir ss kullancaksa sinav iyice zor yapilsin almasi zorlarssin trafikte ne kendini nede baskasini tehlikeye atmasin...mesela sinavda nasil burnout yapio veya on kaldirio diye baksinlar Saka bir yana benim goruslerim boyle...herkesin gorusunude saygi duyarim...
Sınav şu esnada devam ediyor,ama benim için bitti..Erginbayla birlikte bu işten kurtulduk..giren herkese geçmiş olsun demek istiyorum,ve bu konuda kısaca fikrimi belirteyim..
Bu sınav tamamen formalite gibi..düşenler,devrilenler,kan gövdeyi götürüyor..sınav alanında ciddi bir tehlikede söz konusu...sınav olan alandan(sınav esnasında)geçenler,ortalıkta şekil yapanlar...ne ararsanız var
Bizim tek yapmamız gereken kendi kendimizi yetiştirmek..ve ÇOK dikkatli olmak..sadece 4 tekerlilere değil,motorlarada...bugün gördüklerimden sonra tedirgin oldum açıkçası..
olduda bitti masallah...arkadaslar harbiden neydi o ortalik yav...kan govdeyi goturdu hakkaten...bu arada bi 600f bollugu vardi dikkatinizi cektimi...millet motorlariyla gelmis ne guzel. cikista polis ehliyet taramasi yaparsa onlara yanarlar . Cunku dikkat ettim 2 tane 600f kullanicisi benim onumde sinava girdi...bittide kurtulduk su formaliteden.
Hohytttt bende gecmisim, hanımda gecmis aile içi dengeleri bozmamışlar ikimize de 90 vermisşler
Sınavda kullanan bayanları gorunce; harbi bizimki haketmiş 90' ı. Ya gazı takılı kalıp bayır aşağı dusmek uzereyken atlayan bir bayan vardı gördünüz mü?
Ben gördüm...kum tepeciğine çıktıını gördüm uçacak sandım gözümü kapamışım..sonra bi katım devrilmiş bu motorda altında...eğer uçsaydı baya uçuruma yuvarlanacaktı...sonrada ben kaskla göremiyorum yaaa dedi...
ben goremedim walla...sansima ilk bizim kurs basladi ve ilk sinava girende bendim...sans iste..5 dakkada hallettim
Kurs tarihi iyi oldu ertelendiği de pazar sabahı kalkmak çok kötü beee millet uykusuz Daha hayatında hiç motora binmemiş insanlar vardı yaaa düşenler falan ama çoğu aldılar yine yaaa kasaplar çıkıyorlar trafiye artık ondan sonra bütün motorcular kamikaze diye adımız çıkıyor.İstanbul Kayışdağındaydı direksiyon sınavı cbr 600 f ile girenlerde varrrr hayatında hiç motora binmemiş insanlarda iki örnekteki insanlarda kazandılar sınavı biri iyi biri kötü allah yardımcımız olsunnn.
abi ben hem onu hemde bi arkadaş vardı bizim kurs dan önce, çocuk bi bindi gazı verdi aynen full gaz bi sağ bi sol iki ağacın arasından geçip aynen yere kapaklandı, çok kötü fırladı ve ehliyeti vermediler arkadaşa...
ama çok feci uçtu arkadaş...
resim koycam ama koyamıyom şimdi
birazdan...
bide yarın galiba sertifikalar çıkıyomuş bilen duyan...
Ergini ben dün motorart'tan Kaan la konustum gelip alabilrsiniz dedi sertifikaları ama bence bir ara gene ...
sınav ertelemeleri cok can sıkıcı seyler
bu yuzden ocakaki sınava kaldım
yurt dışına çıkıyordum hrr
ben bugun gittim yanlarına ordan geçiyordum da...
salı günü veriliyolarmış sertifikaları...
bide benim ehliyet adana bazlı olduğu için benim ankaradan almam 1 2 günü buluyomuş...
bende zate adanaya gidiyorum bu aralar direk adanadan alacağım ehliyeti...orda tanıdık da buluruz...
Arkadaşlar ilk kullanıcıyız ve dün Arn 125 aldık A2 ehliyeti için önerebileceğiniz bir yer var mı? (Şişli - Taxim civarı)
abi ben ehliyet icin bekliyorum su anda sinavlari gectim.
sana tavsiyem eger motosikletin yoksa sana adam gibi ogreticek bir yer bul. bizim gibi rezil olma sinavda.
kendi motosikletin war galiba onu kullanmak istiyosan butun kurslar sana neden dersen kendi motosikleti ile sinava giren arkadaslarim oldu senin icin cok daha saglikli olur.
kurslarda bisi ogretmiyolar cunki a2 icin cok az kisi bas vuruyo ayri sinif acmiyolar sana genelde sinavdan once 30 soruluk falan bi test weriyolar onu ezberleyip giriyosun ben 90 aldim sorulari istersen sonra sana yazip gonderebilirim.
we fiyat olarak 200-250 diolar kurslar genelde ama 150 mlna pazarlik yapip kayit olman mantiklidir ben oyle yaptim hersey dahil kursla birlikte 220mln kurs parasi + masraflar =350 mln a mal oluyo ehliyet.
sonuc butun kurslar ayni abi B sinifi ehliyetinde warsa eger cok bi problem yasamassin
imzam yok parmak bassam olurmu
bu sertifikaları ne zaman alabilcez ankara için bilen duyan varmıdır...
ankarda hangi kurs ben motoru aldım ehl
iyet yok şubat diye biliom beni aydınlastın
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)