Tüm motosiklet ehliyeti soru ve sorunları
Reklamlar
-
26 Ekim 2006, 11:19
delicoban adlı üyeden alıntı
ben su anda ehlıyet kursuna yazıldım motor kullanmasını bılıyorum motorsıklet suruus egıtım kursuna katılmak zorunda mıyım????
Ehliyet kursuna yazılan herkesin devam mecburiyeti var.Uygulamada ise ben kitaptan çalışır yaparım diyen derslere; ben zaten araba kullanabiliyorum diyen direksiyon eğitimine devam etmiyor.Sürücü kursları da bu kişileri devam etmiş gibi gösteriyor, kaydını silmiyor.
Biliyorum diyen her kişinin, ilave öğreneceği birşeyler illa ki vardır.Devam etmekte fayda var.Bütün sürücü kursları dört teker araç kullanma eğitimini veriyor ancak motosiklet kullanma eğitimi için aynı şeyi söyleyemem.Kullanmayı biliyorsan yazalım arkadaş diyorlar.Motosiklet kullanmayı kursta öğrenmek istiyorsan bulunduğun ilde iyi bir araştırma yapman gerek.
Reklamlar
-
26 Ekim 2006, 11:30
ben daha yeni yazıldım kursa devam etme gibi bir zorunluluk yok dediler zaten 20 soruluk bir sınavdan bahsediyorlar şimdi sadece sınav tarihini bekliyorum o kadar
-
26 Ekim 2006, 18:09
A2 motorsiklet direksiyon sınavı
14 ündeydi galiba yazılı sınav...ben geçen serferki direksiyon sınavaına giremedim de... bu kasım da ki sınav tarihi nedir acaba bilen var mı?
-
26 Ekim 2006, 18:29
-
26 Ekim 2006, 19:43
erginbay naapıyon olum heheh..beraber gireriz heralde yine sınava..görüşürüz hacı..(fatih)
-
26 Ekim 2006, 23:46
electricsky adlı üyeden alıntı
erginbay naapıyon olum heheh..beraber gireriz heralde yine sınava..görüşürüz hacı..(fatih)
hehehe
tarihi garantiye almak lazım
malumunuz adanaya gidip alçıyı çıkartmak gerekiyo
sınava da bastonla gidecem zate
beraber gideceek tabe laa ne sandın dı...
umarım 11 inden önceki hafta olmaz
çünkü ben yokum o hafta..
t
saol mel-a-ku
-
28 Ekim 2006, 17:26
erginbay msn den konuşuruz yinede,sana kötü haberi vereyim bugün Kaan sınavın 4 kasımda olacağını söyledi...11 kasım istanbul tarihiymiş..yine konuşuruz
-
28 Ekim 2006, 18:14
Ya abiler bi sorum var a2 ile ilgili bi kaç arkadaştan duydum kursta altına bi motor vermiyolarmış sınav zamanı gelince sadece bi scooter verip göster yapabildiğini diyolarmış o kadar.E bunlar eğitim vermesse ben vitesli motoru nasıl sürcem???
-
28 Ekim 2006, 18:23
scooter mı? hadi ya? o zaman vitesli motor kullanmayı öğrencen. 17 de veriyolar mı bende onu merak ediyom. vitesli motor kolay önünü kaldırır gecerim ama sınawı nasıl olcak? 17 ye subatta girecem inş alırım su ehliyeti yakalanma korkusundan bıktım walla. arkadasım scooterı kullanmak bence vitesliden daha zor cünkü tekerlekleri küçük o motorların kolay düşürüyo sen kafana takma vitesli motorda sadece debriyaj ve gaz ayarı war öğren yeter
-
31 Ekim 2006, 00:27
Tek ehliyet dönemi
Tek ehliyet dönemi
Yürürlüğe girecek yeni uygulama ile birlikte otomobil ehliyeti motosiklet için de geçerli olacak
İçişleri Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni tasarıyla motosiklet kullanım oranının artması ve dolayısıyla trafik ve çevre kirliliğinin azalması planlanıyor. Yeni tasarıyla birlikte motor hacmi 50 cc.’ye kadar olan motosikletler B sınıfı sürücü belgesiyle birlikte kullanılabilecek.
Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında hazırlanan ve TBMM'ye gönderilen tasarı ayrıca B sınıfı ehliyete olanlara traktör, vitessiz mobilet ve 50 cc'den daha az hacimli vitesli motosiklet kullanma imkanı verecek. 50 cc'nin üzerindeki motor hacimlerinde ise yine A2 sınıfı ehliyet şartı aranacak.
doğrumu bu ya az önce motosiklet sitelerinden birinde dolanırken rastladım. ne zamandır konuşuluyordu. acaba şimdi gerçekmi oluyor
-
31 Ekim 2006, 00:37
Kullansınlar ama eğitimini de alsınlar, sınava da girsinler.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
31 Ekim 2006, 00:38
UZun eski ve her dönem ısıtılıp ısıtılıp gündeme gelen bir konu. Bu yasama döneminde belki geçer. Geçse bile motor sevdası olan hemen herkes en az 125 cc ile başlıyor.
Birde bu yasanın şöyle çarbıcı bir yanı var. 50 cc diye çoğumuzun dudak büktüğü aletlerde sonuçta trafiğe çıkabiliyor. Mesela Honda'nın Today modeli cidden hoş ve güzel bir alet. Bende herkes gibi ehliyet kurslarının verdiği eğitimleri yetersiz bulsamda ehliyet ehliyettir. En azından almak için bir şekilde az buçuk bir şey öğreniyoruz. O yüzden 2 teker üzerine binerken mutlaka ve mutlaka ona özel ehliyet alınması taraftarıyım.
-
31 Ekim 2006, 00:48
sureklı bu konuda yenı yenı baslıklar açılıyor. 50 cc ye kadar B ehlıyetı nın kullanılabılırlıgı yasası guya 2006 ocak ta cıkacaktı. AB uyum yasası şartlarına gore cıkması gerekıyordu. olmadı. ıyı kı de olmadı. ben bunun sağlıklı bır karar olacagına ınanmıyorum, zaten hangımız 50 cc ıle yetınıyoruz ki...
-
31 Ekim 2006, 11:09
Madem B sınıfı 50cc kullanabiliyor
benim A2 de cc si ufak (mesela bis) kulanma hakkı vermeleri gerekmezmi
b ehliyette a2 degilmi
-
31 Ekim 2006, 15:59
Ben motosiklet için ayrı bir ehliyet olması gerektiğine inanmıyorum.
B ehliyetiyle isteyen istediği motosikleti kullanabilmeli bence.
Sınava girdiğinizde ne yapıyolar sanki? Otomobildeki gibi yanınıza binip dolaşmaları mümkün mü? Siz sınavda hoca olsanız ehliyet almaya gelenleri arkasına binip hadi trafikte nasılsın görelim bakalım diyebilir misiniz?
Bu yüzden A2 ehliyet sınavında 50 m. git ordan U dönüşü yap gel deniyo.
Ayrıca A2 ehliyeti alınca ne oluyo yani? A2 alıp Hayabusa ile bu işe başlayabilir misiniz? Alın size ehliyet scooterla sınava girin alın ertesi gün Hayabusa ile trafiğe çıkın ve yasalar sizi ehliyetli saysın.
Sonuçta motosiklet sürmek sürücünün kendisinde biten bir olaydır. Bilmeyen adam binemez zaten. Bu nedenle de ayrı bir ehliyete ihtiyaç olduğuna inanmıyorum.
-
31 Ekim 2006, 23:07
eğitim yok hayvan çok bence hepsine ehliyet şart cc farketmez
-
31 Ekim 2006, 23:52
hakan.nıv adlı üyeden alıntı
Katılıyorum
[FONT="Times New Roman"][SIZE="2"][COLOR="Red"][B][I][U]Birol HALICI[/U][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
-
01 Kasım 2006, 00:24
hakan.nıv adlı üyeden alıntı
Evet katılıyorum
daha önce de yazmıştım avrupa standartları diye bişey tutturulmuş gidiyor
avrupada (Hollanda) 50 cc motorlara da ehliyet var A1 ne anlama geliyor düşündünüznü hiç
ama Her vatandaş sürücü kurslarından eğitimini alıyor.derslere girerken öncelikle tam koruma eldivene kadar aranıyor ikincisi a2 ehliyeti alanlar bir yıl boyunca 250 cc nin üzerinde motora binemiyor . ilk yıl motorların arkasında mavi kare içerisinde L harfi bulunuyor sınava girerken önce motoru iterek 100 metre götürmek ve orda önce ileri sonra geri olarak (motor yedekte itilir vaziyette)park ediliyor. daha sonra sınav başlıyor sen motunla önde heyet arabasıyla arkanda seni takip ediyor kaskında mobil iletişim ile gideceğin istikamet sana seyir esnasında söyleniyor sağa dön sola dön diye tam tamına 45 dakika motor sürüp hata yapmazsan sana 250 cc ye kadar sürücü belgesi veriliyor. öyle sanıldığı kadar kolay değil. ülkemizde yapılan sınav 3 kukanın arasından 8 çizerek bir tur at sonra 30 metre mesafede bir tur at gel ve dur tamam girdi. kaska dahi bakılmıyor. en kolay ehliyet ülkemizde alınıyor ve hala ehliyetsiz vatandaşlar ehliyetli vatandaşlardan kat kat çok .
ne varki dar gelirli vatandaşım sürücü kursuna vereceği parayı düşünüyor haklı olarak çünki arkası yok.avrupada bu saat ücreti olarak alınır kaç ders alırsan ona göre ücret ödersin kimisi vardır 5 derste alır kimisi vardır 40 derste hala vites arar .kabiliyet meselesi . ama hiç kimse ayni kefeye konmaz sınavlar da herkese aynidir selam torpil geçmez .öğren de gel derler adama
-
01 Kasım 2006, 00:41
Ehliyet sınavlarında kask takılmıyor nerdeyse Benim ehliyet aldığım yerde 2 kere scooter'dan düşen bir kızı (düz yolda) direk geçirdiler. Bende biraz heyecan vardı , onu gördükten soora ellerimi bağlasalar geçerim dedim... Sonra "motorsiklet tehlikeli!" ... Bu sadece cahillik. Gidip binemeyene , karizma olsun diye motor alıp kask takmayana çatır çatır ehliyet verirsen onlar da düşer , sonra tehlikeli olan motor olur. Hayır insanlar tehlikeli...
-
01 Kasım 2006, 02:34
ben karsıyım b ehliyeti yetmeli ookurslarda hiçbirsey öğretmiyorlar ben ehliyetkurunada bi sınava gitmeye bide ilk gün kayıta gittim simdi ehliyetim var motorsikletede gitsek aynı olucak ya dah sıkı bir düzenleme getircekelr yada bu iş böle gider b yi kabul etsinler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)
Bu Konudaki Etiketler