kimse yanlış almasın ama ehliyet almak gariban takımına herkezdeen daha zor
kimse yanlış almasın ama ehliyet almak gariban takımına herkezdeen daha zor
kardeş burası türkiye burda herşeyin bi ücreti olur hiç şaşırmadım
valla kardeş aynı dert bende de var yaw.12 sinde sınava giricem bi sabah erken kalktı parası almadıkları kaldı yaw.bune abisi yawwww.villa taksidi gibi.motor alsam aslan gibi 2 3 taksidi yatırmıştım be yaw.
offfff beeeee....nerdenn çıktıysa bukadar prosüdür.Alaahtan motor kullanmayı biliyorum.bide kursuna gitsek evi hipotek etcekler nerdeyse....büyütmek gibide oldu ama can sıkıyo ama böyle.......
kardeş biz fazla yorum yapmak istemiyoruz sonra mimar olan bir arkadaş çıkıp gelişim diğer meslektaşlarını kötüleyerek prim yapmaya çalışıyorsunuz diyor,
asla sınav harcı vs. ücret ödemeyin isteyen kursları bağlı bulunduğunuz ilçe milli eğitim müdürlüklerine veya teftiş kurumuna şikayet edin.
senin için yatırılan paranın yasal makbuzunu ibraz etsinler veya yeriniz söylesinler sen yatır parayı, ibraz edemezler vaya yer gösteremezler, çünkü böyle para yok
A2 ehliyete başvuracağım, Floryada oturduğumdan Bakırköy bana çok yakın geliyor. Eğer Bakırköyde herhangi bir sürücü kursundan ehliyet almış olan arkadaş varsa ufak birşeyler soracaktım pm üzerinden veya msnden. Teşekkürler.
Kadıköye gidemiyorum gidebilsem Gelişim ilk tercihimdi.
"Bu konuya 0 cevap yazıldı 21 kere görüntülendi"
Yaf arkadaşlar abiler yapmayın ya hiçbiriniz Bakırköyde bi sürücü kursu tanımıyor musunuz ?
Galiba yayan olarak Bakırköyde dolaşacağım.
ben kadıköyden aldım işine yararsa yardımcı olayım
Kadıköye gidebilsem gelişime gidicem zaten
Yine de ilgin için tşkler donniedarko
Ben Bakırköy den almıştım 2 sene önce Özgür sürücü kursundan. Nasıl yardımcı olabilirim?
nerden aldıgın onemli degil onemli olan motorun hallını varrebilmek
arkadaşlar uzun zamandır hep aynı şeyleri duyuyorum. 150 lik motorların altındaki her tip motoru b ehliyetliler kullanabiliyomuş diye. kime sorsam farklı yanıtlar alıyorum. kimisi yasa değişti evet kullanır diuor kimide hayır diyor trafik polisine soruyorum onlar zaten bizden cahil gibi ne cevap vereceğini bilmiyor. hayır anlamadığım bu polislere yeni yasalar hakkında bilgi verilmiyormu?
Dostum bak kesin bilgiyi söylim sana, polisle konuşmalarım sonucu ve kursun bana söyledikleri;
Motosiklet ise Mutlaka A sınıfı ehliyet olması gerekiyor, ama neden herkes A2 diyor?
A2 sınıfı demek 51cc ve 51cc üstündeki (isterse 1500cc olsun) motorlar için geçerli bir ehliyet demekktir.
A1 sınıfı ise 50cc ve 50cc altındaki motorlar, hem motor hem bisiklet tarzında olan pedallı motorlar içindir.
A2 ehliyet alırsan A1 sınıfınıda kapsarsın yani A2 ehliyetinde 50cc altı motorda kullanabiliyorsun, sadece mantığını öğren diye yazdım. Ama A1 sınıfı ile 51cc veya daha üstü bir motor hacmine sahip motorla yakalanırsan ehliyetsiz muamelesi gorursun.
B ehliyeti ile Motosiklet kullanamazsın.
Soda Ayran Cool
Hayır, 2 tekerlekli motorlar için A sınıfı ehiyet lazım, 4 tekerlekli motorlar için B sınıfı ehliyet lazım, birden fazla dingili olanlar için C sınıfı ehliyet lazım v.s.... bu böyle gidiyor. Yani her motora A2 şart değil...
BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)
Abicim hepsine şart ehliyet
artık bugünden itibaren ehliyetsiz kullanımlara karşıyım daha 1 saat önce aldım ehliyeti o kadar rahatımki anlatamam gelirken yolda gördüğüm ekiplere korna çalıp selam bile verdim
CBR 125 R
Ya sen icabında bütün motosikletleri kullanabilmek istiyorsan A2 alacaksın.Başka yolu yok bunun.Eğer A2'in yoksa sen kıyıda köşede en azından bi 750 ytl tut.
Her motora ehliyet şart motosiklet motorlu taşıt oldugu için ehliyetsiz kullanamazsın ben değil kanun söylüyor benimde B sınıfı ehliyetim var yarın A2 çıkacak bende gidip alıcam emniyetten Herkez yanlış biliyor bilgilendireyim isterseniz B sınıfı fark etmiyor A2 yoksa yetersiz ehliyet falan demiyor ehliyetsiz araç kullanmaktan mahkemeye çıkıyorsun polise yakalanırsan mahkeme 1 ay para cezası veriyor sonra 1 ay hapis cezasını para cezası çeviriyor ilk kez yakalanıyorsan oda 640 ytl (peşin ödemede %20 ne indirim oda 430 ytl yapıyor istersen taksitli ödeyebilirsin peşin ödemeyip ama tekrar yakalanırsan bu cezayı yedikten sonra hapı yuttun demek mahkeme 1 ay hapis cezası daha veriyor ve para cezasına çevirmiyor işte durum böle arkadaşım yakalandı ondan biliyorum bunları bence sabredin gidip alın ehliyetinizi ve ehliyetsiz kullanmayın bir yanlış bilgi daha ehliyetsiz kaza yaparsanız karşı tarafında masrafını siz ödersiniz diyorlar yok öle bişey eger kusur karşıdaysa siz ehliyetsizlikden ceza yersiniz sonra karşı tarafın kusuruna yada senin kusuruna baglı olarak değişir masraflar sadece ehliyetsizlişkten artı ceza yersiniz bilginize
Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)