Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Eğitim ve Motor almak istiyorum yardım..?

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    yok
    Tüm arkadaşlara merhaba,

Bu camiaya katılmak ve marttaki fuardan bir motorsiklet satınalmak istiyorum.Model seçiminde bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.turing modelleri ile ilgileniyorum.Amacım çeşitli tur organizasyonlar düzenleyen gruplara katılmak.Motorsikleti satınalmadan önce bir eğitim merkezinde hem deneme ve özgüven kazanma amaçlı hemde bu işi tecrübe etmek istiyorum.Bana önerebileceğiniz Bursa veya İstanbulda ciddi ve faydalı olabileceğine inanadığınız bir kurs varmı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    hayırlı olsun arkadasım
    forumdan boy ile irtibata gecmeni öneririm sana
    bir de lütfen aynı başlıktan defalarca acma
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800S
    Temkinli olman güzel birşey, ama biz 1 defada da anlayabiliyoruz

Kaç yaşındasın, boyun kaç, kilon kaç, sosyal statün ve motosikletten beklentin nedir? Bunları yazarsan sana yardımcı olacak arkadaşlar çıkar...kurs olarak benim sana tavsiye edebileceğim en detaylı eğitimi veren Villa Levent diye bir yer var...
    BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)

matiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hangi şehirde bulunduğunu soölersen belki yardımcı olabilirim, zira Ankara'daki kursları baya inceledim...

Motosikleti
    yok
    Cevap veren arkadaşlara öncelikle teşekkür ederim,

Boy:1,80mt
    Kilo:80kg
    Sosyal statü:teknik elemanım

Villa levent irtibat bilgilerini rica etsem adres ve tel gibi zahmet olmaz ise..?

Motorsikletten beklentim:Bu işe merak sarmış arkadaşlarımızın grup olarak toplanarak ege-akdeniz-marmara bölgelerindeki gezilere katılmak gündelik hayatımda fırsat buldukça kullanarak eğlenceli vakit geçirmek istiyorum.TOURING veya ENDURO arasında model ve marka tercihi yapamıyorum ve hangisi bahsettiğim amaca uygun olur bilemiyorum.15000-20000 ytl arası marttaki fuardaki kampanyaları değerlendirerek 2007 model bir motor alabilirim.vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Selam Tolga. Eğitim almak istemen çok güzel çünkü çoğu kişi eğitim almadan başlıyor motor kullanmaya. Bu Pazartesi ve Salı eşim Honda Güvenli Sürüş 2 eğitimindeydi. Eğitimden önce 5-10 kez motor kullanmışlığı var ancak şu anda çok iyi kullanıyor. 2 günlük eğitimin bile etkisini mutlaka görürsün.

Tavsiye edebileceğim eğitim alabileceğin yerler :

BMR Rider Academy

Honda

Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

sana honda eğitim merkazini tavsiye derim bende gittim ve faydasını gördüğümü söyleyebilirim
    Kask tak!

Motosikleti
    yok
    Boy kardeşim sana teşekkür ederim,

birde motor seçiminde bana yardımcı olabilirsen çok sevineceğim...??
    fikrin nedir yamaha fz6 fazer olur diyorlar ama ne dersin?

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @tolgava
    Boy kardeşim sana teşekkür ederim, birde motor seçiminde bana yardımcı olabilirsen çok sevineceğim...?? fikrin nedir yamaha fz6 fazer olur diyorlar ama ne dersin?
    Yamaha FZ6 gerçekten çok güzel bir motor. Ancak anladığım kadarıyla henüz motosiklet tecrüben yok. Bu motor sana fazla güçlü gelebilir. Eğer hiç motor tecrüben yoksa daha küçük hacimli bir motor tercih etsen daha iyi olur. Bence öncelikle motor almadan önce eğitim olayını hallet. Eğitmenlerin de fikrini almanı öneririm. Onlar senin nasıl motor kullandığını gözlemleyip, sana uygun motoru tavsiye edeceklerdir. Yanlış motor seçimine çok yakın zamandan bir örnek vereyim... Bir ay önce kadar bizim işyerinde bir arkadaşı bana yönlendirmişler. Çocuğun motosiklet deneyimi yok, hayatında motor kullanmamış. Ama kafayı 600F'e takmış. Tutturdu 600F alacam diye. Yaklaşık 1 saat kadar bu motorun başlangıç için ona uygun olmadığını çeşitli örneklerle anlattım, resimler ve videolar izlettim. Ama bu muhabbet sonunda ikna edemediğimi anladım. Bazıları kafaya koydu mu kafasındakini yapmadan rahatlamıyor. Neyse, çocuk internetten temiz bir 600F buldu, başka bir arkadaşın da yardımıyla bu motoru satın aldı bu hafta başında. Daha motorun üstüne oturur oturmaz motoru yan tarafına devirmiş. Şimdi tırsmış satsam mı diye düşünüyor. Motosiklet işini basite almayın, göründüğü kadar kolay değil bu tür motorlara hakim olmak. Honda Güvenli Sürüş 2 eğitimi 125cc motorlarla yapılıyor. Oraya birçok 600cc, 1000cc kullanan adam geliyor ve orada yaptırılan hareketlerin çoğunu yapamıyor 125cc ile. 3.seviye eğitime girmek için 2.seviye eğitimden sonra minimum 10000 km yol yapılması tavsiye ediliyor.

Motosikleti
    yok
    Sevgili boy,

Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Kurs süresince kullanmak ve pekiştirmek amaçlı YBR125cc satın alıp kurs bitimindede bir süre kullandıktan sonra FZ6 FAZER ile takas etmeyi kabul edecek bir bayi bulup anlaşırsam bu iş çözülecek gibi ne dersin?

Jazzbass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ledow 250cc Chopper
    Eğitim almak istemen çok güzel. Ve inanın bu şart!! En basit örneği 40dk önce yaşadım. Dükkkanımı kapattım motorla biraz gezeyim dedim ve kapılule yoluna çıktım güzel güzel rüzgarı hissettim. Sonra şehir merkezine döndüm. Edirneyi bilenler bilir kapıkule yolunun gidişi geniş bir köprü gelişi dar bir köprüyle sağlanır. Bu dar köprü sağa doğru virajlıdır ve ben biraz hızlı girmiştim. Bir an virajı alamayacağımı hissettim ki öyle oldu hem sağa kırdım hem fren yaparak yavaşladım. Soldaki köprü duvarını yaladı koruma demirim. Ve inanın çok değil 5km daha hızlı olsam çarpıcak ve hatta köprüden aşağı tunca deresine düşecektim. Bundan çıkardığım ders motorda herşey saniyelere bağlı. Bir anda geç gaz kesip frene geç bassaydım şuan tunca deresinin bataklık gibi sularında olabilirdim. Arkadaşlar siz siz olun hep kontrollü gidin hep tecrube edinin.
    [COLOR="Red"][B]"Korkularının üzerine gidebildiğin kadar yeni birşeyler öğrenirsin."[/B][/COLOR]

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    tolgava, evet aynen dediğin gibi yapman senin için uygun olacaktır. Bir süre 125cc kullanman ve eğitimde öğrendiğin teknikleri küçük motorda iyice pekiştirmen, daha sonra 10-15 bin km yol yaptıktan sonra da bu teknikleri daha büyük motorda uygulaman en doğru yol. Yani doğru yoldasın. 125cc ile 600cc takas yapacak bayi bulamayabilirsin. Hiçbir bayi bu şekilde bir anlaşma yapmaz. Sen 125cc al, daha sonra kolayca satarsın motoru.

@Jazzbass
    Bu dar köprü sağa doğru virajlıdır ve ben biraz hızlı girmiştim. Bir an virajı alamayacağımı hissettim ki öyle oldu hem sağa kırdım hem fren yaparak yavaşladım. Soldaki köprü duvarını yaladı koruma demirim. Ve inanın çok değil 5km daha hızlı olsam çarpıcak ve hatta köprüden aşağı tunca deresine düşecektim.
    Eğitimde viraja doğru şekilde girme ve frenaj konuları gösteriliyor. Çoğu kişi viraja nasıl girilmesi gerektiğini bilmez. Senin de dediğin gibi eğitim şart!

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler