Litre hesabından sonrasını okumadım Ne kadar yaktığını hesaplamaya çalışıyordum.. Neyse..
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
benim X9 um 3750 km. de şu ana kadar ortalama yakıt tüketimim şu şekilde.
tam depo dolduruyorum. benzin ışığı yandığında tam 250 km yapmış oluyorum. kullanım şehir içi, genel olarak 100-110 km sürati pek aşmıyorum. benzin ışığı yandığında 30 km civarında yol yapabilirsin dedi motoru aldığım bayi. bu durumda bir depo ile 280 km yapmış oluyorum.
Ben de çok yazdım. Benim motor 12000km bir depo ile 320 km gidiyorum. Işık yandığında yaklaşık 300 oluyor. 320 son yazdım aslında dahada gıderde riske gerek yok
250 cc lik yeni model maxi scooterlar 3,5-4 lt arasında yakarlar genelde. Ben kendi motorumda hesaplıyorum, 130-140 Km. hızlarada seyir yapmazsam 3,5-3,7Lt/100Km. arasında yakıyor. Biraz basarak kullanırsam 4,4 Lt/100Km. ye kadar çıkabiliyor.
Herkese kazasız belasız ekonomik sürüşler dilerim.
Poturdak
Motorun kitapçığından depo hacmini okuyacağına, benzin alırken kaç litre aldığına baksana ! Hiç bir zaman 14-15 l benzin almıyosundur.
Açık konuşmak gerekirse, tasarruflu kullanmak için hiç bir gayretim yok.pek tasarruflu bir motor degil sanırım bizimkisi. ledo (levent abi) sen 3.5-4 değerine nasıl ulaşıyorsun? sürüş teknikleri hakkında ipucu veirr misin?
Teşekkürler.
Ancak motorum hep bakımlıdır. Bujiler, lastik havaları vs. Hatta sürekli iki bakım zamanı arası servise uğrayıp, genel bir kontrol yaptırtırım.
Benim diğer motor bile 5.5 litrenin altında yakıyor.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
bendede x9 500 var kalkış sesi rezalet tenekeleri sürtüyomuşlar gibi ses geliyo motordan bende servise sordum nedir bu diye onlarda gayet normal dediler bu ses hepsinden geliyo dediler pişkin pişkin yapın dedim açtılar içini üflediler temizlediler kapattılar servis çıkışında gene faaaaaa diye ses hiç bişe yapmadılar yani sonra dedim garantisi var garantiden değişin bu sesi duymak istemiyorum dedim garantiye girmiyomuş debriyaj öyle dediler .ama biz motoru 0 aldığımızda böyle ses çıkarmadı? sonradan oldu .
sonuç olarak böyle dandik bir debriyaj sistemi koyan piaggio ya yollamızdanmı yoksa onların dandikliğimi diye tüketici haklarına başvurucam hatta herkes başvursun bi ders verelim bu salak italyanlara. sonucunu yazıcam
hatta bu sesden muzdarip olan bir kaç kişi buluşup beraber gidelim tüketici haklarına ozaman sonuç almamız çok kolay olur.
işte o ses piaggionun dandikliğinden geliyor
dostum öncelikle hayırlı uğurlu olsun.
kazasız belasız sürüşler dilerim.
bahsi konu olan ses benim X9 umda da yeni yeni gelmeye başladı. (5000 km) motor çok ısındığı zamanlarda eğer sürekli dur-kalk yaparsan dik yokuşlu yolda kalkış esnasında geliyor ama kısa sürede düzeliyor.
servise götürdüğümde bana da debriyaj tasından geldiği söylendi.
hoş olmayan bir ses kabul ediyorum ama alışmalıyız bu duruma diye düşünüyorum. bir arkadaşımda da 2007 burgmann var onda da aynı ses var yani durum sadece piaggio ya özgü bir durum değil.
bu ses malesef ki hepimizde var...
Bende ilk aldığımda bu sesden çok rahatsız olmuştum. Motor o kadar sorunsuz ve rahat ki bu küçük sorunu dikkate almamaya başladım. Size de aynısını tavsiye ederim, gerek parça gerek işçilik kalitesi olarak diğer motorlardan çok üstün. Tek kötü yani yedek parça fiyatları. Bir ara motoru değiştirmeye karar verip bütün maxileri inceledim sonuçta gene en beğendiğim Piaggio olunca değiştirmeyim bari dedim
2007 burgmann an 400 de de o ses var...
arkadaşlar ben bu hafta x8 prem.veya x9 evo. almak istiyorum, yalnız size sormak istediğim bişi var,
-x8 neden x9'dan pahalı. ( 250 cc)
-neden 2. eli x9 evo'da daha çok, x8 prem. de az
-2006 mdel 6000 km x8 prem. ( sağ ayak koymanın kenarında ve egzos korumasında çizik var) taş çatlasa ne kadar eder
-x8 ve x9 arasında 1 beygirlik fark varmış, birinde çift disk, e bir de tabi model farkı filan gibi 1-2 fark varmış, bunun dışında "paran hangisine yetiyosa onu al, çok düşünme" denebilir mi
teşekkürler
Hayırlı olsun ama keşke vitesli motorla baslasaydın kolayı seçmişsin.
lezzet gider,mesuliyet kalır...
bende 2 tane x9 var biri 2000 model 70000 de diğeride 2005 3000 de 500cc diğeride 250cc anlattıklarınızın hiç biri olmadı kalkışta ses sorunu rodajla ilgili yada variatorun toz kaçmasıyla ilgili çok az akmayan grease yağı sürdüğünüz zaman ses gidecektir aynı zamanda aynalar dikkatli kullanıldığı zaman hiç birşey olmuyor
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)