Arkadaşlar ülkemizin kanayan yarası garaj motorları hakkında bir kaç kelam etmek istiyorum...Daha doğrusu EMPATİ...
Bu motorların sıkıntılarını istersiniz kendi ağızlarından duyalım...Mikrofonlarımızı kendilerine uzatıyoruz...
Evet merhaba öncelikle...Kendinizi tanıtırmısınız...
Merhaba...Ben Vespa lx 150 modeliyim...Etilerde bir garajda ikamet etmekteyim...Sahibim beni aldı ve buraya terk etti...Neden bilmiyorum...Oysaki ben farklı hayaller kurmuştum...Onunla gezilere gidicektim...Çok mutsuzum çokkk...
Teşekkürler...
Şimdide bir başka garaj motoruyla birlikteyiz...
Siz biraz kendinizden bahsedin lütfen...
Vallahi ben Türkiyeye ihrac olduğuma o kadar pişmanım ki...Gilera Nexus 500 ben...Sınıfımın en güçlü ve en karizmatik motoru olmama rağmen beni alan kişi (bakın kişi diyorum sahibim bile demiyorum..) depomu bir kere benzinle doldurdu 30 km yaptık ve burada Ulusta Villanın garajına hapsoldum... Ama akrabalarım demişti...Türkiyeye ihraç olursan değerin kıymetin bilinmez demişti...Bu zihniyetle Türkiye Ab ye giremez...Ben İtalyan motoru olarak bunu açık söylemek isterim...Türkiyede hakettiğimiz değeri bulamıyoruz...El üstünde tutulmamız gerekirken garajlarda sağlıksız koşullarda yaşamaya mecbur bırakılıyoruz...Ben Uluslararası Motor Hakları Derneğine başvurup hakkımı arayacağım...
Evet şimdide yanımda İtalyan Motorların sözcüsü var...Ortak bir açıklama yapacaksınız galiba...
Evet ...Biz İtalyan motorları olarak Türkiyede işkence gördüğümüzü tüm Uluslararası kamuoyuna açıklamak istiyorum...Garajlarda kapalı brandaların altında muhafaza edilerek asimile etmeye çalışıyorlar...
Granajımızı satın alabilirsiniz ama ruhumuzu asla...
Evet dostlar belli semtlerde hep şahit olduğum şey budur...
Ortak tesbitlerim şunlar..
Zengin çocuğa babası karne hediyesi olarak motor alır..(Markası önemli değil...)
O motor hep brandalıdır...
Branda tozlu diye el sürülmez ve motor orada yatar...
o motor orada 1 yıl yatar...
o motor piyasadaki en kaliteli motorlardan biridir...
o motor kış geldi diye değil yazında çocuk tatilde olduğu için tozlu brandasıyla garajın demirbaşı olur...
Bir gün babası der ki...evlad sana motor almıştım niye binmiyorsun...
Çocukda der ki...Ama baba hani araba alacaktın...ben 18 ime giriyorum artık araba alma zamanı gelmedimi sence...
Baba da der ki tamam aslan oğlum al sana araba...der ve alır...
Bizim garip motor da halen garajda durmaktadır...
Bir diğer dünyada ise başka kişi motor almak için 3 yıl para biriktirmektedir...İstediği motor 6 ayda bir zamlandığından para biriktirme süresi uzamaktadır...İstediği motou alır...Kıyamaz motoruna...Kimselere vermez bindirmez...Kendi elleriyle siler...Gezilere gider...Bakarki hacmi yetersiz...diğer arkadaşlarında güclü, motorlar vardır...üzülür...niye bunu aldım ki der...gezilere katılmama kararı alır...kendi başına mutlu olduğunu zanneder...ama içini kemiren şudur...neden benim daha hızlı bir motorum yok...hayaller kurarak yaşamına devam eder...
Hayal ettiği motoru asla alamaz...Alamayacağınıda bilir...Ama mutludur...
Diğer motorda halen garajda brandasının altında uyumaktadır...
Dünya bu şekilde dönmeye devam eder...