UCUZ KASK KULANANLAR UCUZ KASKI TAKMAMAK TAKMAKTAN DAHA İYİ!!!!!
UCUZ KASK KULANANLAR UCUZ KASKI TAKMAMAK TAKMAKTAN DAHA İYİ!!!!!
Elinizde olduğunca ucuz motora binmekten de kaçının, biryeri kopar düşer v.s. allah muhafaza...ben direkten döndüm
BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)
kaliteli olması hayat kurtarabilir benim arkadaş almış safabet ismi kask arkadaşın elinden düştü karpuz gibi ayrıldı 2ye
Hayır.
Bu tez kısmen yanlış.
Her ne kadar kalitesiz de olsa düştüğünüz zaman derinizin yüzülmesine engel olur.
Mesela sol tarafın üzerine düştünüz.Burunun sol kısmı , çenenin sol kısmı , sol yanak , sol kulak tamamen yüzülür.Belki 1 aydan fazla süre oralar kırmızı kalır. Acır , yanar belki de iz kalır.
Ama kask kalitesiz bile olsa deriyi korur.
Tabi kalitesiz kaskın şu kötü özelliği var.
Mesela burada bir kazaya şahit oldum.Adam kaskla ağaca çarptı. Kask kırıldı.Adamın alnını yardı belki 10 dan fazla dikiş atılmıştır...
arkadaslar motora kiyancaginiz parayi ilk one korumalara kiyin sora motor secimine gecin lutfen
kask önemlidir bence..
diğer korumalara sonra da bakabilirsiniz ama ilk önce kask gelir.....
kafamız herşeydir arkadaşlar........
zaten kask takmadan adamın gözünün içi kum doluyor(iyi bahane ) kask kafalı olmayalım
[B]Atam Cumhuriyeti Sen kurdun, Onu biz koruyacağız!!! [/B]
bu sıteye uye olduktan sora korumalıkların ne kadar onemlı oldugunu anlamaya basladım.devam edın arkadaslar benım gıbı motor konusunda bılgısız sayılabılecek arkadaslar ıcın ıı oluo bılgı edınıoruz.cok saolun ellerınıze kollarınıza yorumlarınıza saglık
300 ytl nin üzerinde hiçbir kask içten basınç olmasada kendi kendine kırılmıyor.satıcıların scooterlarla hediye ettikleri kaskların satış fiyatları 10-15 ytl pet su şişelerinden biraz kalın bu kaskları kafaya takmakla takmamak arasında pek fark varmı? tartışırız..........
benim motor çin malı ve kask+monta verdiğim para kadar ederi var..
valla herkese katılıyorum ancak alacagımız motora gore de secim yapmak gerekiyor ve kullanım tarzımıza da gore almak gerekiyor sanırım.deliyim doluyum 120 nin altına uyuz olurum diyosak tabi ki cok kaliteli ekipman gerekiyor ancak ben mülayim adamım 80'in üstü bana uymaz dersek bu defa yine kaliteli ancak daha cüzi bişilere bakmak ii olur diorum ben
[B][I]Saygılarımla
Mati83[/I][/B]
ben buna katılmıyorum koruma her zaman korumadır hız farketmeksizin.. çok daha hızlı bir aracın çarpıpta sizi hızlandırması sürüklemesi sonucu ucuz koruma alınamaz fakat herkesin tarzı başkadır.. ben siyah severim diğeri mavi ben şu markayı severim diğeri başka bi markayı ama kesinlikle yapılan hızla baglantısı yoktur korunmanın..mati83 adlı üyeden alıntı
Aynen katılıyorum.Zaten çok şiddetli kazalarda pahalı kaskın da yapacağı bişey yok.Üstelik kask;sadece kaza anında faydası olduğu gibi bir çok amaca da yönelik kullanılmaktadır.Örneğin;seyir esnasında alına ve yüze çarpan rüzgar sinüzite ve yüz felcine neden olabilmektedir.Böceklerden,asfalttan fırlayıp kurşun gibi kafanıza gelen taş parçacıklarından sizi koruması gibi, sayılacak birsürü yaraları vardır kaskın.
Uzun lafın kısası bence ucuz kask takmak hiç takmamaktan iyidir.Üstelik ceza yeme sorunundan da yırtarsınız
Sporcu_32 yi nin yazısını okuyunca aklıma geldi. Bundan bir kaç sene önce daha motor olayından bihaberiz. Şirketten biri transalp aldı. Hafta sonları şirkette motora alışmaya çalışıyor. Bizde görüyoruz adamı dizlikler felan takmış. Yaa diyorum acemi işte bak dizlikle kullanıyor. Sonraları motora merak sarıp araştırmaya başlayınca onları acemilerin değil eğitimli olanların özellikle kullandığını anladım.
Kask meselesi çok öenmli arkadaşlar. 15 gün önce 18 yaşında bir delikanlı kask takmadığı için öldü. Şimdi ailesine 1000 avro versek çocuğunuz geri gelse desek 10000 avro bile vermez mi. 300 avroluk bir kask için kıyılan cana değer mi?
Kafa sizin kafanız. Ne kadar değerli olduğunu bir düşünün ve ona göre verebileceğiniz en fazla parayı vererek iyi bir kask alın..
Kazasız sürüşler...
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
önemli önemli hemde cok onemli. Hadı dusmeyı bosverın yazın sinek böcek kum toz kask sayesinde gozumuze yüzümüze kacmıo sabahlarıda ayazdan kısları soguktan koruyo arkadaslar takın kaskınızı
Dört duvar arası kapanmazki sendeki özgür ruh. Ölünce parçalanmazki bendeki özgür ruh. Sevişe sevişe azalmazki tendeki özgür ruh. Kopyalayarak çoğalmazki gendeki özgür ruh... BABAZULA
hiç takmamaktansa dandikte olsa takmak iyidir diye düşünüyroum. ancak korumanın süratle ilgisi olmadığını düşünüyorum. en dandik motor 40 km sürat yapıyor ve bu sürat düştüğümüzde epey bir sürat.
Kalitesiz bir kask bile olsa hic yoktan iyidir. Ama tavsiyem su kalitesiz kask takacaksaniz beri tam kask takin dustugunuzde yuzunuzude korusun. Ben kalitesiz kask ile kaza yaptim , kiz arkadasim ayni kask ile uc kez kafasini yere vurdu hic bir sey olmadi. Hiz yoktan iyidir mutlaka ki. Kask fiyatlari 250 Euro 1000 ytl aldiginiz motor icin 500 ytl iyi kaska vermek mantikli bir istek olmaz. Bu tip fiyat ve kalite farkliliklarinin olmasi kacinilmazdir. Onemli olan kask takma bilincini edinmek.Zaten bu bilince sahip olan insan kendi ic gudusu ile kalitesini yukseltecektir. Bende zamaninda kask takmiyordum , zamanla bu bilince eristim ve artik tam korumali geziyorum.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)