Öncelikle motosikletimiz arkadaşıma ait henüz 4020 km de bir Mondial racing 150 HS...
Motosikletimizin en büyük problemi 80 km de 0,9 litre gibi bir büyük miktarda yağ eksiltmesi...Bunun nedenide alttaki resimdeki marş dinamosunun silindir bloğuna bağlantı noktasından yağ kaçırması...Yağ kaçağının olduğu iki bölge üstteki resimde yuvarlak içine alınmıştır yağ açıkça görülmektedir...
Motosikletimizin yağ eksiltmesine neden olan altta görmüş olduğumuz avuç içindeki küçük oring conta...
Bu ufak conta yüzünden motosikletimize her 80 km de 0,9 lt yağ kaybettiği için 16 ytl değerinde yağ ilave yapmak zorunda kalıyoruz...
Gelelim ikinci problemimize...Depo Full olduğu halde boş gösteren bir benzin göstergemiz var üstelik bu gösterge aynı benzin seviyesinde bazen depo yarı dolu yada tamamen boş gösterebiliyor dikkat ederseniz iki resimde aynı km de(4020) iki farklı seviye gösteriyor(motosiklet aynı pozisyonda)
Üçüncü sıkıntımız kavrama kapağı filtresi servis tarafından temin edilemediği için kendi başımızın çaresine bakarak elyaf elektrik motoru filtresinden bu şekilde bir filtre yapmak durumunda kalmamızdır ...Buna mecbur kaldık gerçekten çok rahatsız edici bir görüntü...
Öncelikle motosiklet arkadaşıma ait benim değil rica ettiği hatta İllallah ettiği için bu başlığı açmamı istedi.Motosikletimiz henüz 4020 km de ve garanti kapsamında ...Yağ kaçağına neden olan ufak oring contayı tam iki aydır servisin temin etmesini sabırla bekliyor biz contayı başka bir yerden kesip oraya monte edemiyoruz çünkü yapısı silindirik uymuyor 80 km de bir 16 ytl değerinde yağ ilave ederek işyerine motosikletiyle ulaşmak zorunda kalmasının altını çiziyorum...Benzin şamandrası problemiyle alakalı olarakta beklediğimiz bir parça var şamadra takılı kalmıyor hareketini normal olarak yapıyor ancak bilgi iletiminde sıkıntı var.Tüm bunlara ilaveten bizim uydurduğumuz filltrenin yerinde olması gereken filtrenin değerinin çok ucuz (2,5 ytl) olduğunu söylemişler servisten...
Sonuç olarak bir kere daha bu gün servise gitti gelişmeleri buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim...Motosiklet İzmir Çiğlide ülkemizin 3. büyük kentinde bulunuyor konu hakkındaki takdiri sizlere bırakıyorum...