Araba kullanırken arkadan gelen motorluya yol verilmeli mi??
Reklamlar
-
Mutlaka yol verilmeli tabiki ben de yol vermeye çalışıyorum elimden geldiğince fakat benim boyle bir hareket yapacağıma ihtimal vermeyen ve kafasında rotasını çizmiş motorluya yol verdiğimizde onu tehlikeye atmış ta olabilir miyiz??
Ya da arkada iki yandan da gelen motorlulardan birini görüp yol verirken öbürünü sıkıştırmış oluyoruz haliyle.
Sizce boyle durumlarda hiç istifimizi bozmadan yola devam mı etmeli yoksa yol mu vermeliyiz?
En tehlikeli an, [COLOR="Red"][B]ZAFER[/B][/COLOR] anıdır!!!
34 EF 2238
[COLOR="Red"]B[/COLOR] Rh+
Reklamlar
-
Ben motor kullanmadan önce de bütün motorculra yol verirdim.
Bence en mantıklısı sana çok yaklaşmadan geldiği fark edersen yol ver ama artık çok yakınsa ve kafasında rotasını çizdiği fark edersen hiç yerinden kıpırdama.En mantıklısı bu bence
Herkese kazasız sürüşler dilerim...
-
Yol durumuna , trafiğe , mesafeye bakılır.Ona göre düzenleme yapılabilir...
*Sıkışık bir trafiktesin ; sen aynadan sağ tarafın dolu olduğunu görüyon , sol tarafı boş sannediyosun.Halbuki sağ tarafta daha çok açıklık var...
O zaman müdahale etmek yanlış...
*Ya da uzun yoldasın.Sadece ışığını gördün.O zaman biraz kenara çekilebilirSİN.
*Sen belli bir hızda gidiyosun , adam da ; seni takip etmek istiyor.Önüne geçip hayatını tehlikeye atmak istemiyor.
*Arkadaşın dediği gibi de olabilir.O kafasında rota çizmiştir.İşine karışıp şaşırtmak da olmaz...
*vs vs vs
Tren yolu prensibi ; BAK , GÖR , DİNLE ; GEREKİRSE YOL VER...
-
bana göre sen yoluna devam edip,motorcu kendini sana göre ayarlaması lazım.istenmıyen bir kazaya sebebiyet vermiş olabilirsın.
-
Süper Moderatör (BBRR)
bence en akıllıca yöntem normal seyrinize devam etmek olacaktır...motor sürücüsü yol uygun olduğunda zaten sizi sollar ...
Burda hazır yeri gelmişken hatırlatmak istediğim tehlikeli bir durum var.. bazen öndeki arabaya iki motor arkadan yaklaşıyo biri soluna diğeri sağına giriyo ...otomobil sürücüsü haliyle farı açık ve soldan geleni farkedip sağa direksiyon kırıyo buda aracı sağdan geçmek isteyen motorlu için ciddi tehlike oluşturuyo bu yüzden öndeki aracın sağına girmeyin özellikle solunda bir motorlu varsa ...yada sağa giren bir motorcuyu farkederseniz o aracı geçene kadar tavrınızı belli eder bi şekilde aracı sollamayınki araba diğer motorcunun üstüne kırmasın ....
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
En mantıklı şey aynı şekilde devam etmektir...Düşünün siz yol vermeye kalktınız ama motorcuda başka yerden geçmek için hareket etti işte size tehlike...
-
Herkes trafikte seyretmenin kurallarına uymak zorunda. Otomobilde motosiklet yolda aynı derecede hakka sahipler. Arkadan gelip geçecekse gelir sinyalini verir yol müsait olduğunda da geçer. Ben de kendi şeridimde yoluma devam ederim. Beni geçerken yol vermem gereken araçalr zaten bellidir(Ambulans, itfaiye, polis, devlet erkanı vs.vs.)
-
-
Akan bir trafikte herkes çizdiği rotadan giderse daha az tehlike yaşanır.Ama sıkışık bir trafikte arabaların arasından ilerleyen motorun yolunu mutlaka açarım ben.
-
trafikteki sorunların çoğu soğukkanlı olamamaktan vede ani tutarsız hareketlerden kaynaklandığını hesaba katarak seyiretmek gerek.
-
bence trafik sıkışık deilse zaten motor yolunu bulur..
trafik sıkışık ise yol veririm her zaman...
burda motorun üzerinde ikende trafik sıkışmaya başladığını anladığımızda da daha çok dikkat etmemiz lazım akan trafikten fazla hızlı gitmemek lazım motorda..
ben geçen gün araba ile birine kaldırıma yapıştırıyordum erenkoy civarında
birden sol arka kör noktada belirdi.. bende de suç vardı.. bmw idi motoru herhalde.. dursaydı gidip özür dileyecektim
dikkat edelim arkaşalar...
-
ya motor yolunu bulur zaten ama genede araç sürücüleri dikkat etmeli
imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:
-
bence onlar korna calmadan selektor yakmadan hıc yolunuzdan cıkmaın yoksa tatsız acı seler olabılır bunuda kımse ıstemez
-
adam o kadar topic açmış 2 sene kimse sallamamış, şimdi görse gözleri dolardı
-
arabayı genellikle patronumun küçük kızını okula götürmek için kullanırım
60 km sakin olarak seyrederim motosiklet kullanıcıları zaten geçmek istiyolarsa
geçiyolar yok motorcu geçmekte zorlanıyosa biraz kenara kayarım..
geçenlerde honda activa kullanan bi bayan vardı yine okul yolundaydım bayan bi yere yetişecek gibiydi yol dar ve beni geçemiyodu
hızımı biraz artırıp yol genişleyince kenara kaydım o da rahat rahat geçip yoluna gitti..
o bayana sesleniyorum eğer içimizden biriysen birazdaha az panik yap olurmu apla..(mavi honda activa)
kazasız sürüşler dileğiyle..
-
ben ne zaman görsem metreler öncesi yol veririm.aynaları sık kontrol ederim.eğer karşıdan geliyorsa selektörleri basarım...arkadan geliyorsada 4lüleri yakarım mutlaka..ya bizden biriyse diye...
LasTiği YaK, RuhUnU deĞiL:cat:
-
Onu bilmem de "motor kullanırken arkadan gelen arabaya mutlaka yol verin".
Sizi geçip gitmesine izin verin, çünkü arkanızdayken size tehlike oluşturmaya devam edecektir. Sürekli sıkıştırıp sağınızdan ya da solunuzdan geçmeye çalışacaktır. Kesinlikle inatlaşmayınız.
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
-
guzel taktıkmıs valla selektor falan beyendım
bencede adam bu konuyu 2 sene once acmıs bazıları var gıdıp en eskı konulara cevab yazıp en one getırıolar
evet mod abımızın dedıgı gıbı ınat=tatsızlık olabılır
-
soru bi garip arkadan senden hızlı yol isteyen ne gelirse yol vercen bunun açıklaması yok
[url] www.myspace.com/kayku34 [url]
[url] www.herkesdinlesin.com/kayku34 [url]
-
yokda bazı motorcu arkadadaslar sagdan sollamak ıstıor acemı suruculerde saga gecıo yol vermek ıcın ıste o zaman olan oluo
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler