Debriyajsız vites yükseltmek
Reklamlar
-
Merhabalar herkese bugün sabah saatlarında ortalama 20km hızdayken dalgınlıkla vitesi debriyaja basmadan ikiye yükselttim geçiş çok sert ve gürültülü oldu sonrasında herhangi bir aksaklık hissetmedim fakat bu problem oluşturur mu bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi , teşekkür ederim şimdiden.
Reklamlar
-
Şanzıman dişlilerine kolay kolay birşey olmaz, içiniz rahat olsun .
-
Bir şey olmaz ama alışkanlık haline getirmeyelim.
-
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim, alışkanlık halimne getirmem asla bir an vitesin boşluğunu alayım derken attık
-
Düşük viteste olur öyle 4-5-6 arasında dene bir süre sonra düşük vitesleri denersin..alışkanlık haline getirebilirsin korkulacak birşey değil
-
tam o esnada bi de gazı kapa-aç hızlıca, al sana quickshifter.
-
Birşey olmaz, hatta kendini alıştırırsan kalkış yaptıktan sonra hiç debriyaj kullanmadan da vites yükseltebilirsin.
-
Bu Debriyajsız vites olayını bilmiyordum zamanla tecrübe ederiz artık değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
-
doganhan adlı üyeden alıntı
Bu Debriyajsız vites olayını bilmiyordum zamanla tecrübe ederiz artık değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
Her bir vites iki adet dişliden oluşur yani 6 vitesli motorda 12 adet dişli vardır (otomobilde geri vitesde 3 dişli var) gaz açık giderken veya kompresyonda akarken bu dişliler birbirine baskı uygular , gazla saliselik oynadığında baskı azalır işte o an vites rahatça değişir , biraz tecrübe ile motosiklette çok rahat debriyajsız vites değişir , otomobilde biraz daha tecrübe ister..
-
19 Aralık 2024, 15:16
yükseltirken çok bir şey olmaz ama düşürürsen serviste güzel bir yemek yersin
https://youtu.be/tPTNTZk9JfQ?si=t7vhD6gxjtSB0k93&t=336
-
19 Aralık 2024, 15:35
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Her bir vites iki adet dişliden oluşur yani 6 vitesli motorda 12 adet dişli vardır (otomobilde geri vitesde 3 dişli var) gaz açık giderken veya kompresyonda akarken bu dişliler birbirine baskı uygular , gazla saliselik oynadığında baskı azalır işte o an vites rahatça değişir , biraz tecrübe ile motosiklette çok rahat debriyajsız vites değişir , otomobilde biraz daha tecrübe ister..
Kimi zaman arabayı debriyajsız kullanıyordum , ama arabanın hangi hızda hangi devirde gideceğini biliyordum. Vitesi boşa alırken gaza yüklenir bir anda çeker boşa alırım (manuel araba kullandığım zaman ve debriyaja basmayı üşendiğim zaman yaparım böyle ), arada cart curt sesler gelirdi ama açıkçası umrumdada değildi (98 model 1.4 Tipo S).
-
19 Aralık 2024, 15:58
doganhan adlı üyeden alıntı
Merhabalar herkese bugün sabah saatlarında ortalama 20km hızdayken dalgınlıkla vitesi debriyaja basmadan ikiye yükselttim geçiş çok sert ve gürültülü oldu sonrasında herhangi bir aksaklık hissetmedim fakat bu problem oluşturur mu bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi , teşekkür ederim şimdiden.
Alışkanlık haline getirmezsen sıkıntı olmaz , gazı kapatıp vites atarsan oyle quickshifter gibi kullanabilirsin tabi buna da alışman lazım AEA'nın videosu vardı bu konu hakkında.
-
19 Aralık 2024, 16:17
Otomobilde de motosiklette de, debriyajsız vites değiştirmenin alışkanlık haline getirilebilmesini hiç anlamıyorum...
Tam tersine, debriyajı çekmeden veya basmadan vites değiştirmek için ekstra özen göstermem gerekiyor. Elim veya ayağım istemsizce debriyaja gidiyor. QS olmasına rağmen, onu bile kullanırken elim debriyaja gidiyor, vs. Ayrıca debriyajın vites değiştirmekten başka işe yaradığı bir sürü durum var.
Ayrıca sormak lazım, "neden"? Hepiniz pistte lap time mı yapıyorsunuz birader?
-
19 Aralık 2024, 16:35
Punctum adlı üyeden alıntı
Otomobilde de motosiklette de, debriyajsız vites değiştirmenin alışkanlık haline getirilebilmesini hiç anlamıyorum...
Tam tersine, debriyajı çekmeden veya basmadan vites değiştirmek için ekstra özen göstermem gerekiyor. Elim veya ayağım istemsizce debriyaja gidiyor. QS olmasına rağmen, onu bile kullanırken elim debriyaja gidiyor, vs. Ayrıca debriyajın vites değiştirmekten başka işe yaradığı bir sürü durum var.
Çünkü yapabilmek güzel.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
19 Aralık 2024, 16:46
Konu sadece daha hızlı gitmek değil ki.
Bazen daha konforlu, bazen daha kolay olduğu için debriyajsız vites geçirirsin. Hatta arazide şart olur.
-
19 Aralık 2024, 17:00
sallami adlı üyeden alıntı
Çünkü yapabilmek güzel.
Her güzel şeyi yapsaydık, hayatta kalmazdık
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:58 ----------
sodurlu88 adlı üyeden alıntı
Konu sadece daha hızlı gitmek değil ki.
Bazen daha konforlu, bazen daha kolay olduğu için debriyajsız vites geçirirsin. Hatta arazide şart olur.
Konforlu ve kolay mı? QS bile bazen saçmalıyor, debriyajsız nasıl konforlu olacak? Araziyi bilmem ama asfaltta anlamsız işler...
-
19 Aralık 2024, 22:05
.... asfaltta anlamsız işler...
valla motorda sigara içerken gayet anlamlı dsdsdassdasds
-
19 Aralık 2024, 22:41
O sigarayı sen içmiyorsun ki rüzgâr içiyor
-
19 Aralık 2024, 22:54
Bursa Nilüfer bölgelerinde çalışan robot Trendyol kuryesi var, adamı ne zaman görsem ağzında puro ve tüttüre tüttüre gidiyor. O adamı bir gün purosuz görmedim, adam sanki oyunlardaki npc ler gibi takılıyor.
-
19 Aralık 2024, 23:15
Cyan adlı üyeden alıntı
O sigarayı sen içmiyorsun ki rüzgâr içiyor
Uzun yolda biryerlerde durup çay kahve içtikten sonra yola koyulunca bir sigara yakar bitene kadar aheste aheste sürerim :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Bursa Nilüfer bölgelerinde çalışan robot Trendyol kuryesi var....
Nasıl robot anlamadım merak ettim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)