Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Çok Acill Kask Aldımm XXL ama kask yanlardan sıkıyor genişlermi?

REKLAM ALANI

Kask resimde gördüğünüz gibi kırmızı olanı 2 saat önce aldım mt helmetz markası diğer kaskımlada birlikte resmini koyuyorum diğer kaskım daha rahattı ama hangisi sağlam sizce o konuda emim değilim,yeni aldığım kaskı takarken kulaklarım içerde yamuluyor,bu sizdede oluyormu? Kaskın sıkı olmasımı makul bol olmasımı, alırken doç sertifikasıda var dedi arkadaş,eski kaskta sadece ece var

[IMG][/IMG]

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------

Bu arada arkadaş esner dedi o emin olamadım sıkan şey nasıl esneyecek, takarken kulaklarım kıvrılıyor,eskisini takarken direk lap diye giriyordu

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

Birde bu yazan 1450÷50 yazısı ne oluyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2022 DL650A
    Kaskın biri 59-60cm diğeri (sıkan) 63-64cm? Önce bunu çözelim yanlara sonra geliriz. (Yanlar açılır...)

1450±50g kaskın dayandığı g kuvvetini ifade eder. Her ikisi de ihtiyaç duyabileceğinden daha dayanıklı. (gram o, ağırlık birimi diyenler olacak sakın inanma trollüyorlardır...)
    TIGERSHARK, tommygun, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskın biri 59-60cm diğeri (sıkan) 63-64cm? Önce bunu çözelim yanlara sonra geliriz. (Yanlar açılır...)

1450±50g kaskın dayandığı g kuvvetini ifade eder. Her ikisi de ihtiyaç duyabileceğinden daha dayanıklı. (gram o, ağırlık birimi diyenler olacak sakın inanma trollüyorlardır...)
    Evet sıkan kaskta 63,64 yazıyor.beden XXL diye aldım,ama yani ben anlayamadım eski kask
    Arkasında 59,60 yazıyor onu ben eski motorumu alırken yanında vermişti,kısaca eski kaskımı sıfır almadım motoru aldığım kişimi onu taka taka gevşetti bilmiyorum ama ben siyah kaskta kafamda olduğunu hissetmeyecek kadar bol rahattı,gelelim yeni aldığım kaska; yanlardan sıkıyor takarken kulaklarım içerde kıvrılıyor sana en bolunu verdik dedi arkadaş çokta büyük kafan yok niye sıkıyor dedi,yeni diyemi böyle? Eski kaskım gibi olurmu sence,bide ben anlamam o sayılardan sence hangisi daha sağlam?

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Al bir mezura kafanı ölç birader hiç mi ölçmedin. Kafanın ölçüsüne göre alacaksın
    Birkannn ve selsa bunu beğendiler.

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Bende MT Revenge 2 var ilk aldığımda kafamı sanki kelepçe ile sıkıyorlar gibiydi şimdi ise 1 gün taksam bir şey olmayacak halde, saç kesimi bu konuda çok etken, benim saçlarım genellikle hep kısadır ve sıfıra vurduğum zaman kaskta biraz daha rahat edebiliyordum.
    akrapovich bunu beğendi.

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende MT Revenge 2 var ilk aldığımda kafamı sanki kelepçe ile sıkıyorlar gibiydi şimdi ise 1 gün taksam bir şey olmayacak halde, saç kesimi bu konuda çok etken, benim saçlarım genellikle hep kısadır ve sıfıra vurduğum zaman kaskta biraz daha rahat edebiliyordum.
    Peki benim motorla uymuşmu sence kask? Monta uydu biraz aslında arkada bide önde omuzda kirmizi beyaz gibi çizgi var ama motor siyah bir sorun olmaz dimi :D

[IMG][/IMG]

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı akrapovich adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki benim motorla uymuşmu sence kask? Monta uydu biraz aslında arkada bide önde omuzda kirmizi beyaz gibi çizgi var ama motor siyah bir sorun olmaz dimi :D

http://<a href="https://hizliresim.c...do.jpg</a></a>
    Boş verin benim beğenip beğenmemi , sizin hoşunuza gittiyse gerisinin bir önemi yok. Şatafatlı kasklar iyidir güzeldir, dikkat çekiciliği düz renk kasklara göre daha yüksek oluyor. Şu motosiklet camiasında en çirkin görünen kombin varsa GS üstünde sarı fosforlu inşaat yeleği giyilmesidir.
    espresso, tommygun ve uurrdmrr bunu beğendiler.

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Boş verin benim beğenip beğenmemi , sizin hoşunuza gittiyse gerisinin bir önemi yok. Şatafatlı kasklar iyidir güzeldir, dikkat çekiciliği düz renk kasklara göre daha yüksek oluyor. Şu motosiklet camiasında en çirkin görünen kombin varsa GS üstünde sarı fosforlu inşaat yeleği giyilmesidir.
    Şatafatlımı yani bu kırmızı benim aldığım, ama motor siyah işte o yüzden kafama takıldı

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    kaskın yanaklardan sıkması normal, başka yerlerden sıkıyorsa kalıp yanlış demektir.

kulaklar kıvrılıyorsa ya kaskı yanlış açıda giyiyorsundur ya da gene dediğim gibi kalıbı yanlıştır.

1450±50, kaskın ağırlığı.

Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaskın yanaklardan sıkması normal, başka yerlerden sıkıyorsa kalıp yanlış demektir.

kulaklar kıvrılıyorsa ya kaskı yanlış açıda giyiyorsundur ya da gene dediğim gibi kalıbı yanlıştır.

1450±50, kaskın ağırlığı.
    Kalıbı yanlış derken o nasıl oluyor

Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şatafatlımı yani bu kırmızı benim aldığım, ama motor siyah işte o yüzden kafama takıldı
    Şatafatlı olsa ne olacak almışsın zaten.
    Kask bu denemeden almamak lazım.
    Kafanda bütün gün.
    Şatafat olsa da önemli değil.
    Kafayı koruyacak.
    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    kaskın iç kalıbı senin kafa tipine uymuyor demek.

mıymıntı musa suşi yerken halıya ispirto döktü

Motosikleti
    symphony200
    zamaninda kuzenim almanyanyadan guzel bir kask getirmisti ama kalibi baya sıkıydi, giyilmeyecek gibiydi. pegler biraz gevserse cok iyi olacakti ama bunun icin duzenli giymem gerekiyordu.

Bende voleybol topunun havasini indirip kaskin icine yerlestirip topa hava basarak kasin icinde topu siskin hale getirerek 3 gun bekletmistim. Guzel bir cozum olmustu. Siz yapin demiyorum ama guzel cozum olmustu
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Al bir mezura kafanı ölç birader hiç mi ölçmedin. Kafanın ölçüsüne göre alacaksın
    Hiç öyle olmuyor malesef kafan gereksiz yapı veya büyükse , LS2'nin XXXLı 60-61cm kafama girmedi bile alnımdan aşşağı geçmedi sonra Shoei aldım XLı kafama cuk diye oturdu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------

Kask resimde gördüğünüz gibi kırmızı olanı 2 saat önce aldım mt helmetz markası diğer kaskımlada birlikte resmini koyuyorum diğer kaskım daha rahattı ama hangisi sağlam sizce o konuda emim değilim,yeni aldığım kaskı takarken kulaklarım içerde yamuluyor,bu sizdede oluyormu? Kaskın sıkı olmasımı makul bol olmasımı, alırken doç sertifikasıda var dedi arkadaş,eski kaskta sadece ece var

http://<a href="https://hizliresim.c...2o.jpg</a></a>

https://i.hizliresim.com/a6mevw1.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------

Bu arada arkadaş esner dedi o emin olamadım sıkan şey nasıl esneyecek, takarken kulaklarım kıvrılıyor,eskisini takarken direk lap diye giriyordu

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

Birde bu yazan 1450÷50 yazısı ne oluyor
    Her kaskın kalıpları aynı olmaz birisi oval olur başka kask farklı olur bunu deneyip almak en iyisi . İnternetten sipariş ettiğinde de vizördeki stickeri çıkartmazsan iade edebilirsin . Kaskı tak bir arkadaşına söyle kaskı sağa sola çevirsin kafanda sağa sola gitmiyosa sıkıntı yoktur kaskın sıkısı makbuldur kulaklarının sıkışması yanlış taktığından da olabilir ben önden takınca da öyle oluyor . Kaskımı aldığımda cuk diye oturdu 1 ay kullandım hiç bollaşma olmadı sonra buff veya bandana takmaya başladım kış ayları geldiği için sonra balaclavasız takınca hafif bollaştı ama kafamda dönmüyodu illa pedleri bollaşır.

sampsonte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    bu yüzden denemeden almamak lazım zaten yanlardan sıkması lazım ama rahatsız edecek kadar sıkıyorsa yanlış kask almışsınız bunun çözümü yok
    espresso bunu beğendi.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mt serisi rahat kalıp normalde.ilginç.

CRF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF 250 L
    kulaklarınıza vazelin sürmeyi denediniz mi ?

Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mt serisi rahat kalıp normalde.ilginç.
    Peki sence siyah motorda kırmızı siyah beyaz karışık renki kask sorun
    olmaz dimi? resimler yukarda sence ?

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı uurrdmrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiç öyle olmuyor malesef kafan gereksiz yapı veya büyükse , LS2'nin XXXLı 60-61cm kafama girmedi bile alnımdan aşşağı geçmedi sonra Shoei aldım XLı kafama cuk diye oturdu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------

İyi de birader 60/61 cm kafama olmadı diyorsun shoei nin kaskında xl de 61/62 cm yazıyor. Eğer böyleyse senin problemin 1 cm miş

Sende ki modeli bilmiyorum ama

https://www.fc-moto.de/en/Shoei-GT-A...hoCJQgQAvD_BwE

Alıntı sampsonte adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu yüzden denemeden almamak lazım zaten yanlardan sıkması lazım ama rahatsız edecek kadar sıkıyorsa yanlış kask almışsınız bunun çözümü yok
    yanlardan sıkıyor,benim eski kaskta yanlar sadece dokunuyor sıkma hiç yok
    kafamdan lap diye çıkarım kafama takarken saniyede takıyordum yeni aldığım kaskta ise kaskın heryeri kafamın
    heryerine değiyor,mesela şöyle örnek vereyim eski kaskı bağlamadan kafama geçirsem ve gelip
    biri yukarı doğru çekse şapka gibi rahat çıkar,hatta zıplasam falan kask oynar ama bu yeni
    aldığımda kask kafamdan gram hareket etmiyor

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)