Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

6 ayda bir zorunlu bakım

REKLAM ALANI
    sampsonte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    bugün honda arayıp son bakımınızın üstünden 6 ay geçmiş bu ay bakıma getirmezseniz garanti dışı kalıcak dendi ilk defa böyle bir şey duyuyorum evet içindeki sıvılar buharlaşabilir ama bunun yüzünden garanti dışı kalması normal mi diğer bütün bayilerde de aynı mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    sym jet x 125
    Hondanın böyle bir uygulaması var mı bilmiyorum ama emin olmak için başka honda bayilerinide arayıp teyit etmek sağlıklı bir sonuç almanızı sağlayabilir

cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    6 ayda bir bakım garanti muhabbeti var ...Herhalde kullanıcılar 6 ayda 6,000 km yapıyorlar

Motosikleti
    2022 DL650A
    Bakım aralığını bir süre önce 12 aydan 6 aya düşürmüş sonra tekrar 12 aya çıkarmışlardı. Demek ki gene 6 aya düşürmüşler. Motosiklet kaç yıllık ve kaç kilometrede? 6 ay önce sıfır almadıysanız götürmenize gerek yok; zaten bir şey çıkarsa kullanıcı hatası diyecekler.
    Benim V Strom'da da 12k veya 12ay önce hangisi gelirse götürmek lazım, benim son bakım üzerinden 14-15 ay geçti sanırım, daha 10k oldu. 12k olunca götürürüm. Japonda garantiyi kim ...?
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakım aralığını bir süre önce 12 aydan 6 aya düşürmüş sonra tekrar 12 aya çıkarmışlardı. Demek ki gene 6 aya düşürmüşler. Motosiklet kaç yıllık ve kaç kilometrede? 6 ay önce sıfır almadıysanız götürmenize gerek yok; zaten bir şey çıkarsa kullanıcı hatası diyecekler.
    Benim V Strom'da da 12k veya 12ay önce hangisi gelirse götürmek lazım, benim son bakım üzerinden 14-15 ay geçti sanırım, daha 10k oldu. 12k olunca götürürüm. Japonda garantiyi kim ...?
    haziran ayı gibi aynı aynı bayiden 0 km almıştım garanti bitmesin diye mecbur götürücem..

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı sampsonte adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haziran ayı gibi aynı aynı bayiden 0 km almıştım garanti bitmesin diye mecbur götürücem..
    ilk rodaj bakımıysa 6 ay normaldir, sonrasında bir yıl.
    Yamaha xmax'ı ilk aldığımda bin km dolunca ya da 6 ay geçince bakım demişlerdi, araya kış girdi falan çok kullanamadım, 6 ay dolmadan henüz 500km'deyken bakıma götürmüştüm. sonrasında yetkili servis bir yıl dolunca gel demişti, km olarak bakım aralığı 3bin km ama her yıl henüz 2500küsür km olmuşken bakıma götürmüştüm.

Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk rodaj bakımıysa 6 ay normaldir, sonrasında bir yıl.
    Yamaha xmax'ı ilk aldığımda bin km dolunca ya da 6 ay geçince bakım demişlerdi, araya kış girdi falan çok kullanamadım, 6 ay dolmadan henüz 500km'deyken bakıma götürmüştüm. sonrasında yetkili servis bir yıl dolunca gel demişti, km olarak bakım aralığı 3bin km ama her yıl henüz 2500küsür km olmuşken bakıma götürmüştüm.
    rodaj bakımı değil değil işte ona şaşırdım ben de servis kaydı yok da ondan mı aradılar sandım ama hazirandaki rodaj bakımın üstüne 6 ay geçtiği içinmiş bir de yeni hondalarda 12bin km bakım cart curt diyorlar pratikte pek bi anlamı olmayacak gibi

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Hangi Honda servisi bu?

Honda 12 ay veya 12 bin km de bir periyodik bakım ister. 6 ay yok artık.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    rodaj bakımı değil değil işte ona şaşırdım ben de servis kaydı yok da ondan mı aradılar sandım ama hazirandaki rodaj bakımın üstüne 6 ay geçtiği içinmiş bir de yeni hondalarda 12bin km bakım cart curt diyorlar pratikte pek bi anlamı olmayacak gibi
    6 ay çok kısa. km dolmasa bile bir yıl normal, bir yılda o yağın ömrü azalır riskli hale gelir deseler tamam da 6 ay da ne. ben motorumla 7 ayda 3500km yol anca yapabildim, kış da geldi, Nisan sonu bakım yaptırmıştım, bakım aralığı suzuki kitapçığında 6bin km yazıyor, önümüzdeki Nisan'da 6bin km dolmadan bakıma sokacağım yine. Zaten garantisi bitmiş eski model benim motor.

Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi Honda servisi bu?

Honda 12 ay veya 12 bin km de bir periyodik bakım ister. 6 ay yok artık.
    isim vermek doğru olmaz bugüne kadar memmunum bi şikayetim de yoktu ama kocaelide yaşıyorum zaten bitane honda bayisi var

eğer gerçekten 12 aysa götürmiyim emin misiniz?

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    isim vermek doğru olmaz bugüne kadar memmunum bi şikayetim de yoktu ama kocaelide yaşıyorum zaten bitane honda bayisi var

eğer gerçekten 12 aysa götürmiyim emin misiniz?
    Eğer 6 ayda ısrarcı iseler, Honda Türkiye'ye yazın. Oradan gelen cevabı da servise iletin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)