Akünün bitmemesi için ne yapabilirim
Reklamlar
-
kryeck adlı üyeden alıntı
Yok daha yapmadım ama yapabilirim. Şarja takmadan önce aküyü boşaltmak için dc motor çalıştırabilirim boşta.
Yok, vallahi anlatamıyorum ,
"Siz öyle yapmışsınız" derken, aküyü adaptör ile şarj ettiniz anlamında söylemiyorum ki! Yukarıdaki mesajınızda bunu haftalık bir rutin olarak göstermenizin yanlışlığından bahsediyorum...
kryeck adlı üyeden alıntı
https://www.trendyol.com/hasyilmaz/usb-sarj-adaptoru-5v-500mah-radyo-mp3-fener-sarj-kafasi-p-244509420
şundan üç adet alıp seri bağlantı ile 15v 1,5a şarj aleti yapabilirsiniz. haftada bir 6 saat şarj etmeniz yetecektir.
Ayrıca illa da bunu DC adaptör ile yapacağım diyenlere, en azından sabit voltaj ve sabit akım sağlayacak bir "voltaj modülü" edinmelerini öneriyorum. Bunların dijital göstergeli olanları var, onlar daha pratik. Yoksa, bir multimetre ile voltaj modülünü istediğiniz gerilim ve akım değerine getirmeniz gerekecektir. Önermiyorum ama ısrar edenler var işte
Reklamlar
-
Punctum adlı üyeden alıntı
Ayrıca illa da bunu DC adaptör ile yapacağım diyenlere, en azından sabit voltaj ve sabit akım sağlayacak bir "voltaj modülü" edinmelerini öneriyorum. Bunların dijital göstergeli olanları var, onlar daha pratik. Yoksa, bir multimetre ile voltaj modülünü istediğiniz gerilim ve akım değerine getirmeniz gerekecektir. Önermiyorum ama ısrar edenler var işte
@Punctum bu uygun mudur sizce. Sitesindeki bilgi: "end of charge voltage: 2.3 V to 2 V, 6.9 V to 6 V and 13.8 V"
-
4strings adlı üyeden alıntı
12 V akü için soruyorsanız hiç yoktan uygundur ama saatte 0.3 A akım sağladığından, akü anma kapasitenize bağlı olarak şarj süresi çok uzayacaktır (tırnağı 12V getireceksiniz tabii). Örneğin 10 amperlik bir motosiklet aküsünü yaklaşık 34 saatte doldurur. Gerçi yavaş şarj makbuldür ama bu cihaz eski model olduğundan, hangi döngüde akım verecek bilemiyorum. Örneğin muhtemelen yüzey şarjı yapmayacaktır. Ayrıca maximum gerilimi 13.8 V olduğundan, şarj kapasitesi alt sınırdadır. Yine de bilgisayar adaptöründen iyidir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)