Adventure Touring S1000 XR 900 GS 900 XR 1250 GS, Suzuki 1000 GX, Ducati, Honda
Reklamlar
-
Herkese merhabalar. Oncelikle cok kapsamli genis bir konu, aslinda az cok alacagima da karar verdim ama yine de arada kaldigim bazi motorlar var, sizlere sormak istedim.
Genelde naked kullanan birisi olarak yaziyorum ama yas 40 ve mevcutta STRS765 ile artik sehirler arasi max 1-2 saatten sonra malum bel ve bilek agrilarim olmaya basladi. kendimi hafif zorlayip memleket afyona gidebiliyorum. ama bu motorla yaylaya cikmam, koy yollari falan cok hos olmuyor.
bir suredir bir adventure motoru almayi dusunuyordum. yalniz alacagim motora tam karar veremedim. kullanan arkadaslar var ise kendi yorumlarini yazarlarsa sevinirim cunku youtube da herkes motor hakkinda olumlu konusmus, olumsuz yonlerini goremedim. butce den ve servis hizmetlerinden bagimsiz karar veriyorum, istanbuldayim her motosiklet servis konusunda sorunsuz benim icin. siralamayida bana yakin karaktere gore yaptim. Onceligim ise hem uzun yolda hemde arada araziye cikayim, arazi dedigim ise yolsuz parkurlar vs degil, daha cok bozuk toprak koy yollari.
1- TRANSALP 750 - Hafif diger abilerine gore ucuz 620 bin liste fiyati. sadece 2 silindirden dolayi titresim ile ilgili kafamda soru isareti var.
2- BMW 1250 GS - Aslinda aradigim motor bu olabilir, yalniz ben sahsen dusuk vites ve devirlerde bazilarindan isinma sorunu oldugunu, torkunun yeterli olmadigini vs duydum. Bunun pek dogru oldugunu dusunmesemde kafamda soru isareti
3- Ducati Multistrada V4 - Her binenin cok ovdugu bu motor performans metrikleri ile beni cezbetse de BMW bende hep farkli bir noktada. Buarada kullanicilerinin pek rahatsiz oldugu konu yok.
3- V strom 1050 - Bunda sadece piyasada bu motoroun neden cok sonuk kaldigini cozemedim. fabrika verileri ve digerlerine gore fiyati oldukca iyi. SUZUKI motor sorunsuzlugunu da dusununce olabilir.
4- KTM 1290 - KTM kullanan arkadaslarim genel olarak hep bir servise gidiyor. 1290 kullanani yok ama neden bilmiyorum bana hep sorunlu bloklar uretiryo hissi birakti. yoksa iclerinde baya performans anlaminda onde. Binmedim ama yakindan inceledim, Bu da mesela bana sadece uzun yol gibi geliyor BMW XR gibi. Ayak pad lari biraz geride hissettim.
Africa Twin dusunmedim, motor blogu olarak TRANSALP ile ayni, daha agir motor, transalp bana daha mantikli geliyor. S1000XR , Suzuki 1000 GX, gibi motorlarda oturus pozisyonu olarak ilgimi cekmedi, daha sadece yol odakli gibiler. 1300 belki olabilir ama onda da bir adventure ruhu yok gibi. sanirim biraz hircin da olsun istiyorum. Aralik bitmeden 2024 motoru almak pesindeyim. Malum Artik emisyon uyumlarindan dolayi yakinda motorlarda ne guc kalacak ne CC.
simdiden tesekkurler.
Reklamlar
-
yedek parça satış sonrası 2.el degeri gibi gibi bir çok kriterde bence önde olan BMW 1250 GS diyorum.
-
Aslında siz kafada olayı bitirmişsiniz ama illa bir onay arıyorsunuz gibi. Ktm harici kötü duyduğum birşey olması, Ktm stop etti çalışmadı gibi videolar sosyal medyada dönüyordu. İşletme ve parasal mevzular varsa TR750 ile V1050 daha mantıklı gibi. Bmw vw Ducati uzun vadede işletme maliyeti daha fazla olur gibi, en çok ekipmanı Honda ve Bmw de bulursun.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
V-Strom 1050 bence tipinden dolayı tutmadı. Ben çok beğensem de kare, dikdörtgen şekilli far tasarımı bir çok kullanıcının hoşuna gitmedi.
-
CRF adlı üyeden alıntı
yedek parça satış sonrası 2.el degeri gibi gibi bir çok kriterde bence önde olan BMW 1250 GS diyorum.
Hocam aslinda Honda yedek parca ucuzlugu ve fiyatinin BMW /2 olmasi cok cezbediyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:58 ----------
sallami adlı üyeden alıntı
Aslında siz kafada olayı bitirmişsiniz ama illa bir onay arıyorsunuz gibi. Ktm harici kötü duyduğum birşey olması, Ktm stop etti çalışmadı gibi videolar sosyal medyada dönüyordu. İşletme ve parasal mevzular varsa TR750 ile V1050 daha mantıklı gibi. Bmw vw Ducati uzun vadede işletme maliyeti daha fazla olur gibi, en çok ekipmanı Honda ve Bmw de bulursun.
Aslinda Transalp te eger titresim yada bu yeni blokta sorun yok ise en mantikli secenek transalp gibi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:59 ----------
tommygun adlı üyeden alıntı
V-Strom 1050 bence tipinden dolayı tutmadı. Ben çok beğensem de kare, dikdörtgen şekilli far tasarımı bir çok kullanıcının hoşuna gitmedi.
Eger sadece far ise benim icin pek anlam ifade etmiyor. Suzuki 1037 CC twin motoru Transalp e gore cok daha iyi gorunuyor. Suzuki sorunsuzlugunu dusunursek sanirim bu 1. siraya aslinda suzukiyi gecirmis olur. Suzukiyi arastiracagim daha detayli
-
Bmw 1250 gs i tek geçerim,konfor,tork,stabilite,viraj,kalite,frenlem e,güvenlik ne ararsanız var hemde içlerinde yakıt olarak en az yakanlarından.
-
Peki boxer motor sevmiyorsak, 900 gs kullanan var mı o nasıl bir motor?
-
Arazi dediğin şey bozuk köy yolları gibiyse Dünya yüzeyindeki her motor sana uyar. Uzun yolda kendini rüzgardan korumak ve birazda sele konforu arıyorsan Suzuki V storm 650 yada yeni Vstorm 800 De alabilirsin.
Transalp tel janttır yani lastiğin patladımı uğraşırsın. Diğer saydıgın ktm bmw vs zaten ağır motorlar gereksiz senin tarzın için. Kawasaki verys 650 bile alabilirsin sorunsuzdur.
Ben hayabusa ile geziyorum 500 km lik bir çemberi eğer daha uzağa gidiceksem ki bu yaz ispanyaya kadar gittim vespamı alıyorum kullandıgım en rahat motosiklet ama belliki sen biraz daha hızlı birşey arıyorsun. vstorm yada kwasaki al geç
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------
900gs çin motorudur, üstünde alman olan sanırım sadece ZF arka süspansiyon ve öndeki brembolar. Gerisi çin işi sen bilirsin böyle bir motoru düşünüyorsan. Zilyon tane elektirik sorunuyla ugraşırsın. dediğim gibi kawasaki yada suzuki al geç ömrünün sonuna kadar binersin.
-
kamyoncumemo adlı üyeden alıntı
Arazi dediğin şey bozuk köy yolları gibiyse Dünya yüzeyindeki her motor sana uyar. Uzun yolda kendini rüzgardan korumak ve birazda sele konforu arıyorsan Suzuki V storm 650 yada yeni Vstorm 800 De alabilirsin.
Transalp tel janttır yani lastiğin patladımı uğraşırsın. Diğer saydıgın ktm bmw vs zaten ağır motorlar gereksiz senin tarzın için. Kawasaki verys 650 bile alabilirsin sorunsuzdur.
Ben hayabusa ile geziyorum 500 km lik bir çemberi eğer daha uzağa gidiceksem ki bu yaz ispanyaya kadar gittim vespamı alıyorum kullandıgım en rahat motosiklet ama belliki sen biraz daha hızlı birşey arıyorsun. vstorm yada kwasaki al geç
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------
900gs çin motorudur, üstünde alman olan sanırım sadece ZF arka süspansiyon ve öndeki brembolar. Gerisi çin işi sen bilirsin böyle bir motoru düşünüyorsan. Zilyon tane elektirik sorunuyla ugraşırsın. dediğim gibi kawasaki yada suzuki al geç ömrünün sonuna kadar binersin.
Hocam tesekkurler oncelikle. Acikcasi dunya uzerindeki her motor uymuyor. STRS ile 50 km yaptimmi mola veriyorum. Uzun yolda olmuyor. Ayrica lastiklere de acirim dag ve koy yollarinda. Hayabusa ile sehirler arasi gezersin ama koy yollarinda kalirsin. Toprak araziye cikamazsin. Sadece asfalt icin bakmiyorum, 90% sehirler arasi yapicam ama gerekirse de 10% luk kisimda yagmur camur demeden beni dag tepe dolastirsin istiyorum. Buarada gittigim yerler Afyon Denizli Antalya dag yollari, bi yerden sonra yaylalara cikmak gerekiyor. Eski JAWA ile rahattik cikiyorduk ama suan bu yollari gececegim ikinci bir motora bakiyorum.
Suzuki Vstrom onerip transalp onermemeni anlamadim. ben ayni segment olarak dusunuyordum, hatta birebir.
-
13 Aralık 2024, 13:56
120-130 Km/h hızlarlada giderseniz bence V-strom 650 her türlü yeterli olur. Bence Transalp harici listedeki diğer motosikletler gündelik için uygun değiller.
-
13 Aralık 2024, 14:17
aynı segment gibi durabiliyro olabilirler ama v strom daha kaliteli bir motordur keza kawasakide. aynı zamanda daha rahatlardır ve en önemlisi tubeless lastikleri vardır. Transalple arazide lastik değiştrebilirmisin bilemedim.
-
13 Aralık 2024, 14:28
vstrom 650 ve transalp aynı kefede olamaz arada ciddi kilo ve güç farkı var.
Elektronik destek+modlar da cabası.
Transalp i gözü kapalı seçebilirsiniz o zaman.
-
13 Aralık 2024, 14:36
Kararsizin tabi ben asla tel jantlı bir motorla yaylaya maylaya çıkmam. Geçmişte çilesini çektim klr ile.
Ayrıca vstorm 800 ile transalp arasında uçurum bir güç farkı oldugunuda düşünmüyorum ama kalite farkı bariz vardır suzuki 1 gömlek üstündür her daim.
Japonda sıralamam kawasaki suzuki ve diğerleridir.
-
13 Aralık 2024, 14:42
Şu sıralar Honda XL750'den sadece 100k fazlasına (719k fiyata) Moto Guzzi Stelvio da var piyasada. Ben olsam bunu alırdım... (Kredi kartına 12 taksit de var; 15 Aralık Pazar son gün.)
-
13 Aralık 2024, 15:38
kamyoncumemo adlı üyeden alıntı
Kararsizin tabi ben asla tel jantlı bir motorla yaylaya maylaya çıkmam. Geçmişte çilesini çektim klr ile.
Ayrıca vstorm 800 ile transalp arasında uçurum bir güç farkı oldugunuda düşünmüyorum ama kalite farkı bariz vardır suzuki 1 gömlek üstündür her daim.
Japonda sıralamam kawasaki suzuki ve diğerleridir.
Haha Hırbo yok buralarda geçirin Honda'ya.
-
13 Aralık 2024, 15:47
Bütçeden bağımsız soruyorsan BMW alıp geçmelisin. Daha spor hızlı olsun dersen Ducati düşünebilirsin. Africayı listeye eklememen ilginç ben olsam üçüncü tercih olarak Africa düşünürüm. Bu üç motosikleti alabilecek durumdayken de diğerlerini düşünmenin bana göre çok bir anlamı yok...
-
13 Aralık 2024, 16:03
Alpbatur adlı üyeden alıntı
Bütçeden bağımsız soruyorsan BMW alıp geçmelisin.
...
Moto Guzzi Stelvio da şaft aktarmalı ;)
Bu arada Triumph Tiger 1200 de radara girebilir, neden olmasın? (Biraz fazla güçlü sanki...)
-
13 Aralık 2024, 16:20
Merhaba
Triumph Street Triple 765 sonra size
Transalp 750 yetersiz gelecek
BMW 1250 GS İşletim maliyeti göz önünde bulundur,konfor fren rahatlık ön planda
Ducati Multistrada V4 4 slindir 170 hp şehir içinde,acaba sürekli sıcak hava verir mi? Desmo bakımını unutma
Suzuki V strom 1050 Benim favorim olacaktır,Suzuki uzun yol şehir sizi rahat ettir
Ktm konkordato ilan etti,videolarda gelenlde bloklar sıkıntıları görüldü,hp yüksek olunca
S1000XR,Suzuki 1000 GX motorsikletlerde oturus pozisyonu olarak adventure ruhu beklemeyin
Benim favorim Suzuki V strom 1050 her türlü işini görecektir
-
13 Aralık 2024, 16:21
Alpbatur adlı üyeden alıntı
Bütçeden bağımsız soruyorsan BMW alıp geçmelisin. Daha spor hızlı olsun dersen Ducati düşünebilirsin. Africayı listeye eklememen ilginç ben olsam üçüncü tercih olarak Africa düşünürüm. Bu üç motosikleti alabilecek durumdayken de diğerlerini düşünmenin bana göre çok bir anlamı yok...
tesekkurler, transalp ile Afrika arasinda %70 lik fiyat farkinin hakkini verecek artilar varmidir? 1 milyon vereceksem bu kesinlikle afrika olmaz hocam. Transalp i tercihim orta segment, ucuz, saglam. Sporluk aramiyorum hocam, uzun yolda gaz tepkimesi guzel olsun, yuklenip ayda bir 2000 km yol yapip geleyim. konfor ve emniyet.
-
13 Aralık 2024, 16:31
73845 adlı üyeden alıntı
tesekkurler, transalp ile Afrika arasinda %70 lik fiyat farkinin hakkini verecek artilar varmidir? 1 milyon vereceksem bu kesinlikle afrika olmaz hocam. Transalp i tercihim orta segment, ucuz, saglam. Sporluk aramiyorum hocam, uzun yolda gaz tepkimesi guzel olsun, yuklenip ayda bir 2000 km yol yapip geleyim. konfor ve emniyet.
O zaman BMW...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)