Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Horwin SK3 & 3 bin KM Kullanıcı Deneyimi

REKLAM ALANI

Merhaba İnternet

2024 Şubat ayında 125 bin TL ye taksitli olarak aldığım SK3 için Kullanıcı deneyimi yazmak istedim. Marka model için özel sayfa bulamadım.

Kısa ve net olarak; Tüm eksileri bir artı götürüyor yakmıyor ve verimli. 3 bin KM civarında kullandım.

Bir motoru değerlendirmek & incelemek için Genel 3 şeye bakılabilir.
    Gidiyor mu?
    Dönüyor mu ?
    Duruyor mu ?

Gitmesine çok iyi, beklenti genel 125 CC civarı scooter ler kadar ve gidiyor.
    Dönüyor mu ? evt tur açısı iyi, sıkışık trafikte aralarda rahat edersiniz.
    Duruyor mu ? Ön freni tek ve arka freni sıktığınızda ise kombine fren ile rahat duruyor. ( kötü lastik ile ani ön fren kesinlikle denemeyin, benim başıma geldi, az kaydı ve bırakınca zor topladım bi sefer )

Genel olarak;
    İleri 3 hız kademesi ve geri vites özelliği var.
    Zincir aktarma olması, motorunun arka tekerde olmaması sebebiyle diğer elektriklilelere göre daha fazla dayanıklılık sağlıyor. Eğer motor arka tekerde olsaydı, motor içi sensörler darbelerden dolayı zarar görme ihtimali artıyor. Ayrıca lastik patladığında özel bir çaba veya dikkat gerektirmeden tamirat yapma olasılığı açısından güzel.

Şarj için 4:30 saat te tam dolum yapılıyor. %20 den sonra %80 e ulaşması 30 dkk deniliyor ama özellikle başında durup, öylemiymiş diye beklemedim.

Selesi idare eder, ne çok kötü ne çok konforlu.

Artılar;
    * Menzil; fabrika 70 - 80 diyor ama gerçekte 50 - 60 km ( tek sefer şarj maliyeti 15 TL, 55 km ortalama olarak alırsak, 1 km yi 3.5 liraya, 100 kmyi 35 - 40 TL TL ye kat edebilrisiniz )

* Max hız olarak 97 gördüm ama. ihtiyaç anında güç lazım olduğunda kullanabiliyorsunuz ve güven veriyor.

* Anahtarsız çalıştırma ve alarm özelliği büyük kolaylık

* Tasarım güzel, 125 - 150 lik herhangi bir sccoter gibi görüntüsü ve gücü var.

2022 de satışa başlandı. Bu marka model tutulduğu için 2024 modeli de getiriyorlar. Bazı çok bilinmedik markalar gibi 1 sene satılıp devamı gelmemezlik olmadı. inş. 2025 modeli de getirirler. Normalde Horwin in daha güzel ve özellikli modelleri de var. Ama sadece SK3 ün 2024 modelleri var, diğer modellerin göremedim sarı sitede.

* Motorlu taşıtlar vergisi yok, sadece Sigorta yaptırmanız gerekli. 2025 için henüz bir açıklama olmasada, motor gücünün az olmasından dolayı yeni düzenleme beklenmiyor.

* Hafif bir motor, idare etmesi, çift ayağa kaldırması hanım kullanıcıların dahi rahatça yapabileceği düzeyde. Teknik verilerde ağırlık 115 kilo olarak geçiyor. tartmadım

* Bakım olarak zincir yağlıyorsunuz ve bittikçe balata ötmeye başladığında değiştiriyorsunuz, başka birşey yok

Eksiler;

* yokuş yukarı durmanız gerektiğinde, sadece tek elinizi kullanabiliyorsunuz, diğer elinizle frene basmanız gerekli. park freni gibi bir özelliği yok.

* Gidon Tur açısı iyi ama selenin ucuna doğru konumlanırsanız, trafik dönüşlerinizde dönüşlerde kol hareketleriniz kısıtlanıyor.

* Çanta demiri yeni yeni piyasaya çıkmaya başladı ve sele altı bölümü çok kullanışlı değil.

* Gösterge paneli çok temel bilgileri gösteriyor. hatta tripmetre, motosikleti her çalıştırdığınızda sıfırlıyor. Saat yok, tripmetre ile birlikte her açılışta 00:00 dan başlıyor.

* Alarm özelliği var ama bataryayı şarj etmek için söktüğünüzde çalışmıyor.

* Aynalar küçük ve sürekli ayar yapmanız gerekebilir

* Motor güçlü fakat akıcı bir sürüş yakalamak istediğinizde çok çabuk şarj bitiyor

* Korna 50 lik scooter kadar. Yakınınızda duran araçtakiler duyabilir ama 5-10 metre önde seyreden aracın içindekiler için sinek vızıltısı gibi gelebilir.

* Hafif bir titreşim var motorda şaşırtıcı şekilde, sele kısmında hissediyorsunuz. Aynısından alan diğer arkadaşım ben hiç hissetmedim dedi, belki bana öyle gelmiştir bişey diyemeyeceğim.

* Üzerinde gelen lastikler kalitesiz, yaz şartları için idare eder ama yerler ıslak iken çok çok dikkatli olmanız gerekli.

* Motor yere yakın, ufak bir kaldırımdan iner çıkarken, çift ayak çarpabiliyor

* Düğmeler üniversal değil. sinyal ve selektör tuşu farklı çalışıyor. Çok sinir bozucu.

* Amortisör ise mecbur kaldıkları için koymuşlar. zaten kısa mesafe kullanılabildiği için çok kötü değil ama idare eder.

Sonuç olarak;
    Tek artısı bütün eksileri siliyor. o da ulaşım maliyeti. Pekii kimlere uygun?
    Düzenli bir hayatı olan ( sabah akşam sabit bir iş anlamında ) kimseler için. kaç km gidecekseniz ona göre batarya şarj döngülerinizi ayarlıyorsunuz ve ulaşım masrafınızı çok çok aşağıya çekebilirsiniz.

Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Motor Sesi videosu çektim. Abone olup beğenip yorum yaparsanız sevinirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------

Yakın zamanda, ses yaptığı için arka balatayı değiştirdim. 1200 TL ye arka balata aldım. bi tık pahalı geldi. ön balatayı da beraber değiştirmek istedim ama şuan yok dediler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    En ufak çukurda tümsekte belinize vuran kalitesiz süspansiyon tüm artıları götürür zira yol kalitesi belli yıllarca o çile çekilmez , geçmişte bu sebeple TR de çook satan bir sukuteri sattım gitti..
    maksoy34, espresso ve Mr.wind bunu beğendiler.

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En ufak çukurda tümsekte belinize vuran kalitesiz süspansiyon tüm artıları götürür zira yol kalitesi belli yıllarca o çile çekilmez , geçmişte bu sebeple TR de çook satan bir sukuteri sattım gitti..
    Jantlar 14" ve amörtisör iyi değil evt ama belime vurdu diyecek kadar gidemiyorsunuz zaten
    kullandığınız yollar çok bozuksa denilecek & yapacak bişey yok.

Psyduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR700
    Hesapta bir hata olmasın? Elektrikli scooter dediğin zaman 1kmde 3.5lira yakıyorsa vay haline. Araba kadar yakıyor 125cc scooter kadar gidiyor. Ben 700cc motorla kmde 2-2.5 lira yakıyorum güncel fiyatlarda.
    maksoy34 bunu beğendi.

evt. yanlış olmuş.

benim gittip geldiğim güzergaha göre tek şarj ile 60 KM yapabiliyorum.

60 km için 15 TL tek sefer şarjda + 40 km içinde 10 TL deseniz. ortalama 100 KM için 25 TL lik maliyet ile gidiliyor diyebilriz.

sizin 700 lük hiç fena değilmiş. XSR 700 internette yakıt tüketimi 4,3 litre olarak görünüyor.

şuanki litre fiyatını 42 den hesaplar isek 42 x 4,3 = 180 TL ye fabrika verisi olarak gidiyorsunuz gibi görünüyor. Sizin dediğinize göre 100 km ise 250 TL yakıyorsunuz

Psyduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR700
    Benzin göstergesinde benzin işareti yanıp sönmeye başladığı anda yakıt alırsam 10 litre alıyor. 10 litre yakıtla minimum 200, maksimum 250km yol yapabiliyorum. Öyle gazlamacı, saplamacı, tekerci, makasçı bir kullanımım yok. Yani maksimum 5 litre yakıyorum 100kmde. Benzini 43.50 dersek kmde 2.1 lira yapıyor. Yeri geliyor dediğim gibi 4.5 litrelere de düşüyor özellikle yanımda düşük cc bir motor varsa.

Genel olarak ben de motorumdan çok memnunum. Önceki hintli ve çinli motorlarımdan sonra ilaç gibi geldi.
    maksoy34 bunu beğendi.

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Hayırlı olsun aracınız ben yaklaşık 1.5 senedir elektrikli scooter kullanıyorum buradaki arkadaşlar sağolsun vs5 önerdi. Çok memnunum bir ara bende sk3 alacaktım vs5 artık yetersiz kalıyordu , insanğolu doyumsuz işte.. İnternette horwin modellerini ararken bir iki şikayet okudum yedek parçasının çok pahalı olduğuna dair. Vazgeçtim.. Vs5e beynine müdehale için modül aldım.. Vs5e telefonla bağlanıp tüm ayarlar ekranda artık..Güç oranlarını değiştirdim kapalı özellikleri açtım bazılarını kapadım.. Viteslerdeki hız limitlerini güç oranlarını değiştirdim.. Şu an vs5 90ın üzerine çok rahat çıkıyor.Geçen bir video görmüştüm sanırım sk3lerin yenisi çıkmıştı.. Tam şarjda 10 tl gibi elektrik sarfiyatı olmalı aracınızın..

Burada bendeki elektrikli scooter hakkında bayağı bilgi var bakın isterseniz.. Yakın olsaydık gelip denemek isterdim aracınızı

https://www.motosiklet.net/forum/mot...t-onerisi.html

Aracınızdaki bataryadaki bms ne kadar iyi çalışıyor bir araştırın çünkü bms olmayınca bataryada batarya çabuk ölüyor..Videoyu izledim performansı gayet iyi fakat sesinden inanılmaz rahatsız oldum belki de mikrofon çok yakın idi..
    espresso ve maksoy34 bunu beğendiler.

evt. mikrofon çok yakındı, sesi azaltmam lazım sanırım elektrik zamnlarından sonra 15 TL olarak bilinmeye başladı. 2025 zamları oran miktarınca değişmeli aslında.

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Bu elektrikli scooter işi beni de cezbetmeye başladı. Özellikle yazlıkta pratik olur diye düşünüyorum.

Gördüğüm kadarıyla yeni modelleri kayış aktarmalı. Bu durumda zincir bakımı da yok. Peki öyle olunca hiç periyodik bakım ihtiyacı olmuyor mu bu aletlerde?

Kaza, hasar, arıza, yedek parça, vb. durumlarda ne yapıyorsunuz? Resmi sitesinde bile bu bilgi yok. Sanıyorum en büyük risk budur...
    maksoy34 bunu beğendi.

Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu elektrikli scooter işi beni de cezbetmeye başladı. Özellikle yazlıkta pratik olur diye düşünüyorum.

Gördüğüm kadarıyla yeni modelleri kayış aktarmalı. Bu durumda zincir bakımı da yok. Peki öyle olunca hiç periyodik bakım ihtiyacı olmuyor mu bu aletlerde?

Kaza, hasar, arıza, yedek parça, vb. durumlarda ne yapıyorsunuz? Resmi sitesinde bile bu bilgi yok. Sanıyorum en büyük risk budur...
    Yedek parça olarak, ses yaptığı için arka balata siparişi verdim. 1.200 TL dediler, pahalı geldi biraz tabiki. değiştirmişken ön balatayı da sordum ama şuan yok dediler.

Hasar vb gibi durumlarla, İsotlar motoru ( distribütör firma ) arayıp servis & destek için bulunduğunuz şehirde anlaşmalı oldukları yer var mı sorabilirsiniz.

Evet, periyodik bakım ihtiyacı yok. Satın aldığım bayi istanbulda idi, alırken bakım vs ne yapmam gerekli diye sorduğumda, "bakım yok, zincir yağlayıp binebilirsiniz" demişti.

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Alıntı maksoy34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yedek parça olarak, ses yaptığı için arka balata siparişi verdim. 1.200 TL dediler, pahalı geldi biraz tabiki. değiştirmişken ön balatayı da sordum ama şuan yok dediler.

Hasar vb gibi durumlarla, İsotlar motoru ( distribütör firma ) arayıp servis & destek için bulunduğunuz şehirde anlaşmalı oldukları yer var mı sorabilirsiniz.

Evet, periyodik bakım ihtiyacı yok. Satın aldığım bayi istanbulda idi, alırken bakım vs ne yapmam gerekli diye sorduğumda, "bakım yok, zincir yağlayıp binebilirsiniz" demişti.
    Büyük şehirlerde belki servis, yedek parça sorun olmuyordur da, sahil kasabasında kullanmak için biraz riskli mi diye meraktayım açıkçası. Bana en yakın muhtemelen İzmir'e yönlendireceklerdir ama oraya gitmek de ayrı problem olur diye düşünüyorum.

Şimdilerde zincir de yok.
    maksoy34 bunu beğendi.

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Trafik sigortası yaptırılıyor bendekinde ilk aldığımda 1900 tl tutmuştu..Bu sene 2100 tl çıktı.. Plakam vs zaten mevcut. Hatta aldığım hafta kazaya karışmıştım sigorta şirketi bana 6 bin tl ödedi... Yedek parça bulunuyor ama bazı modeller uğraştırıyor ..Ama birbirine uyan parça çok mesela bendeki vs5 balataları ile pcx balatası aynı vs..
    Periyodik bakım yok.. Fren balatası hariç.. Birde batarya balansa gidiyor oda 2 senede bir falandır..Bendekinde kayış vs yok direk tekerin içinde motor. 25 bine geldi arka fren balatası değişim istiyor sadece o..

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------

Alıntı maksoy34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba İnternet

2024 Şubat ayında 125 bin TL ye taksitli olarak aldığım SK3 için Kullanıcı deneyimi yazmak istedim. Marka model için özel sayfa bulamadım.

Kısa ve net olarak; Tüm eksileri bir artı götürüyor yakmıyor ve verimli. 3 bin KM civarında kullandım.

Bir motoru değerlendirmek & incelemek için Genel 3 şeye bakılabilir.
    Gidiyor mu?
    Dönüyor mu ?
    Duruyor mu ?

Gitmesine çok iyi, beklenti genel 125 CC civarı scooter ler kadar ve gidiyor.
    Dönüyor mu ? evt tur açısı iyi, sıkışık trafikte aralarda rahat edersiniz.
    Duruyor mu ? Ön freni tek ve arka freni sıktığınızda ise kombine fren ile rahat duruyor. ( kötü lastik ile ani ön fren kesinlikle denemeyin, benim başıma geldi, az kaydı ve bırakınca zor topladım bi sefer )

Genel olarak;
    İleri 3 hız kademesi ve geri vites özelliği var.
    Zincir aktarma olması, motorunun arka tekerde olmaması sebebiyle diğer elektriklilelere göre daha fazla dayanıklılık sağlıyor. Eğer motor arka tekerde olsaydı, motor içi sensörler darbelerden dolayı zarar görme ihtimali artıyor. Ayrıca lastik patladığında özel bir çaba veya dikkat gerektirmeden tamirat yapma olasılığı açısından güzel.

Şarj için 4:30 saat te tam dolum yapılıyor. %20 den sonra %80 e ulaşması 30 dkk deniliyor ama özellikle başında durup, öylemiymiş diye beklemedim.

Selesi idare eder, ne çok kötü ne çok konforlu.

Artılar;
    * Menzil; fabrika 70 - 80 diyor ama gerçekte 50 - 60 km ( tek sefer şarj maliyeti 15 TL, 55 km ortalama olarak alırsak, 1 km yi 3.5 liraya, 100 kmyi 35 - 40 TL TL ye kat edebilrisiniz )

* Max hız olarak 97 gördüm ama. ihtiyaç anında güç lazım olduğunda kullanabiliyorsunuz ve güven veriyor.

* Anahtarsız çalıştırma ve alarm özelliği büyük kolaylık

* Tasarım güzel, 125 - 150 lik herhangi bir sccoter gibi görüntüsü ve gücü var.

2022 de satışa başlandı. Bu marka model tutulduğu için 2024 modeli de getiriyorlar. Bazı çok bilinmedik markalar gibi 1 sene satılıp devamı gelmemezlik olmadı. inş. 2025 modeli de getirirler. Normalde Horwin in daha güzel ve özellikli modelleri de var. Ama sadece SK3 ün 2024 modelleri var, diğer modellerin göremedim sarı sitede.

* Motorlu taşıtlar vergisi yok, sadece Sigorta yaptırmanız gerekli. 2025 için henüz bir açıklama olmasada, motor gücünün az olmasından dolayı yeni düzenleme beklenmiyor.

* Hafif bir motor, idare etmesi, çift ayağa kaldırması hanım kullanıcıların dahi rahatça yapabileceği düzeyde. Teknik verilerde ağırlık 115 kilo olarak geçiyor. tartmadım

* Bakım olarak zincir yağlıyorsunuz ve bittikçe balata ötmeye başladığında değiştiriyorsunuz, başka birşey yok

Eksiler;

* yokuş yukarı durmanız gerektiğinde, sadece tek elinizi kullanabiliyorsunuz, diğer elinizle frene basmanız gerekli. park freni gibi bir özelliği yok.

* Gidon Tur açısı iyi ama selenin ucuna doğru konumlanırsanız, trafik dönüşlerinizde dönüşlerde kol hareketleriniz kısıtlanıyor.

* Çanta demiri yeni yeni piyasaya çıkmaya başladı ve sele altı bölümü çok kullanışlı değil.

* Gösterge paneli çok temel bilgileri gösteriyor. hatta tripmetre, motosikleti her çalıştırdığınızda sıfırlıyor. Saat yok, tripmetre ile birlikte her açılışta 00:00 dan başlıyor.

* Alarm özelliği var ama bataryayı şarj etmek için söktüğünüzde çalışmıyor.

* Aynalar küçük ve sürekli ayar yapmanız gerekebilir

* Motor güçlü fakat akıcı bir sürüş yakalamak istediğinizde çok çabuk şarj bitiyor

* Korna 50 lik scooter kadar. Yakınınızda duran araçtakiler duyabilir ama 5-10 metre önde seyreden aracın içindekiler için sinek vızıltısı gibi gelebilir.

* Hafif bir titreşim var motorda şaşırtıcı şekilde, sele kısmında hissediyorsunuz. Aynısından alan diğer arkadaşım ben hiç hissetmedim dedi, belki bana öyle gelmiştir bişey diyemeyeceğim.

* Üzerinde gelen lastikler kalitesiz, yaz şartları için idare eder ama yerler ıslak iken çok çok dikkatli olmanız gerekli.

* Motor yere yakın, ufak bir kaldırımdan iner çıkarken, çift ayak çarpabiliyor

* Düğmeler üniversal değil. sinyal ve selektör tuşu farklı çalışıyor. Çok sinir bozucu.

* Amortisör ise mecbur kaldıkları için koymuşlar. zaten kısa mesafe kullanılabildiği için çok kötü değil ama idare eder.

Sonuç olarak;
    Tek artısı bütün eksileri siliyor. o da ulaşım maliyeti. Pekii kimlere uygun?
    Düzenli bir hayatı olan ( sabah akşam sabit bir iş anlamında ) kimseler için. kaç km gidecekseniz ona göre batarya şarj döngülerinizi ayarlıyorsunuz ve ulaşım masrafınızı çok çok aşağıya çekebilirsiniz.

Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Motor Sesi videosu çektim. Abone olup beğenip yorum yaparsanız sevinirim.

https://www.youtube.com/watch?v=GYOtiDKojI8

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------

Yakın zamanda, ses yaptığı için arka balatayı değiştirdim. 1200 TL ye arka balata aldım. bi tık pahalı geldi. ön balatayı da beraber değiştirmek istedim ama şuan yok dediler.
    Sanırım araçta tek batarya var çift batarya yaptırmanızı öneririm inanılmaz rahat edersiniz.
    maksoy34 bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)