Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kask Önerisi

REKLAM ALANI

Selam Herkese,

Yeni bir kask almak istiyorum. (Naked motosiklet kullanıyorum)

- Güvenlik testlerinden yüksek puan almış (ya da sertifikaları olan)
    - Güneş Vizörü özelliği olan
    Kask önerileriniz var mı?

Shoei Gt Air 2 ile 3 arasında nasıl farklar var? 3. Versiyon fiyat farkına değer mi? Shark, Scorpion gibi diğer markalar fiyat/performans olarak daha iyi ama kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Metehan48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Rocket 3 GT 221 Edition
    Alıntı onurkaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam Herkese,

Shoei Gt Air 2 ile 3 arasında nasıl farklar var? 3. Versiyon fiyat farkına değer mi? Shark, Scorpion gibi diğer markalar fiyat/performans olarak daha iyi ama kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
    Selamlar hocam. GT Air 2 kullanıyorum. Oldukça memnunum. Oldukça rahat bir kask, sadece bir tık ağır diyebilirim. 3'le arasındaki önemli farklardan biri ağırlık. 150-200 gr oynuyordu sanırım.

Selam Herkese,

Aralarında bildiğim tek bariz fark @metehan48'in de dediği gibi ağırlık . Kilitlenebilir vizör , farklı bir köpük ile daha çok darbe emici özelliği var , üstündeki Pinlock daha kaliteli öbür kasklara göre Shoei için geçerli olan bir özellik , spoiler'ını daha farklı olduğu için aerodinamisi daha iyi . Havalandırma açma yerleri daha küçük ve göze batmıyorlar , aralarında neredeyse 10bin TL fiyat farkı var ama çok bir fark yok sanırsam tek iyi yanı GT-AIR2 modeli daha eski olduğu için yeni tarihlilerini bulmak daha zor, Shoei'lerde 5 yıl garantisi var o yüzden bu da önemli bir etken . Shoei X SPR PRO kullanıyorum ve 1450gram bir kask aralarında 70gram fark var ve ben motosikletimin yapabildiği hızlarda deniyorum 100-130lu hızlarda giderken kafamı sağa sola çevirmemde bile herhangi bir baskı veya ters yöne kuvvet hissetmiyorum , tabi ikisinin aerodinamisi farklı. GT2(1520gr) ve GT3(1700gr) , GT3'te daha iyi bir aerodinamiyle sunulduğu için çok bir fark olmaz . Bence yeni tarihli GT2 bulabilirsen alabilirsin onun dışında saklanma koşulları da etkili tabi , ben olsam GT2-AIR alırdım.

sampsonte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    fc motodan nxr 2 aldım yarın elime ulaşıcak o zaman önerebilirim ama yeni tarihli gt2 bulmak gerçekten zor 3 varken 2 almak istemezsin birkaç ay sonra vizörünü aradığında bi parçasını aradığında bulamayabilirsin
    uurrdmrr bunu beğendi.

loshh3619 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D250
    HJC Rpha 71'e bakmanızı tavsiye ederim

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Shoei bütçesi varsa Shark Scorpion falan bakmaya çok gerek yok.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    duke 390 150 beygir
    scorpion hx1 kullanıyorum,yeni uht özel kabuk yapısı var.
    spor tasarım istiorsan covert fx çok guzel.
    diger mbüyük markalardan begendigini alabilirsin

Shoei bütçesine çıkmalı mıyım? Diğer markalara göre konfor ve ses yönünden fiyat farkının hakkını veriyor mu?

Shoei bütçesine çıkmalı mıyım? Diğer markalara göre konfor ve ses yönünden fiyat farkının hakkını veriyor mu?
    Yani Scorpion'un premium kaskları da 100-150de hava geçirmez , o kadar bütçeye çıkmaya gerek yok benim Shoei'yi alma sebebim tipi , garantisi ve aldığım modelin yeni çıkması ve çakması dışında kimse de yok olmaması :D. Scorpion'da işinizi görür , nasıl kullandığınıza daha çok bağlı yani haftada 30-40 saat motosiklet üzerinde geçirip uzun yol yapıyorsanız sıkıntı olur. Onun dışında benim gözümde çokta gerekli değil kullandığım motosikletin renkli UV ışık korumalı vizörü 8bin TLydi en son.

Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    Alıntı uurrdmrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani Scorpion'un premium kaskları da 100-150de hava geçirmez , o kadar bütçeye çıkmaya gerek yok benim Shoei'yi alma sebebim tipi , garantisi ve aldığım modelin yeni çıkması ve çakması dışında kimse de yok olmaması :D. Scorpion'da işinizi görür , nasıl kullandığınıza daha çok bağlı yani haftada 30-40 saat motosiklet üzerinde geçirip uzun yol yapıyorsanız sıkıntı olur. Onun dışında benim gözümde çokta gerekli değil kullandığım motosikletin renkli UV ışık korumalı vizörü 8bin TLydi en son.
    türkiyede shoeinin vizörünü bulmakta zorluk çekiyorum şeffaf harici renkleri satan türkiyede tek bir yer var :/
    uurrdmrr bunu beğendi.

Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Alıntı loshh3619 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    HJC Rpha 71'e bakmanızı tavsiye ederim
    +1
    Rpha 11 kullanıyorum ve son derece memnunum. Tek sıkıntı pinlock takılı olmasına rağmen sanki çabuk buğulanıyor.

Alıntı sampsonte adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    türkiyede shoeinin vizörünü bulmakta zorluk çekiyorum şeffaf harici renkleri satan türkiyede tek bir yer var :/
    Ben İzmir'de ki Motorcu aziz'den sipariş verdirtmiştim 1-2 haftada elime ulaştı , fiyatları çok uçuk oluyor 3 tane vizörüm var şeffaf , kırmızı ve siyah olmak üzere şeffaf ve siyah orijinal yağmurlu hava olmadıkça kırmızı olanı takıyorum görüntüsü daha iyi olduğu için ama kesinlikle çakma almayın , herhangi bir soğuk havada direkt buğ yapıyor. Aliexpress'ten sipariş etmiştim ben istersen linkini atabilirim ama bazı satıcılar tam uyumlu vizör yollamıyor , ama kullanabiliyosun mekanizmasına zarar vermeden.

Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    Alıntı uurrdmrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben İzmir'de ki Motorcu aziz'den sipariş verdirtmiştim 1-2 haftada elime ulaştı , fiyatları çok uçuk oluyor 3 tane vizörüm var şeffaf , kırmızı ve siyah olmak üzere şeffaf ve siyah orijinal yağmurlu hava olmadıkça kırmızı olanı takıyorum görüntüsü daha iyi olduğu için ama kesinlikle çakma almayın , herhangi bir soğuk havada direkt buğ yapıyor. Aliexpress'ten sipariş etmiştim ben istersen linkini atabilirim ama bazı satıcılar tam uyumlu vizör yollamıyor , ama kullanabiliyosun mekanizmasına zarar vermeden.
    yok bu konularda hiç çakma şeyler almaya niyetim yok sağolasın

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Bu soruların cevapları hep bireysel

Shoei bütçesine çıkmalı mısın?
    Bence evet. 6 sene Arai kullandıktan sonra Scorpion aldım, 2 sene dayanamadım, tekrar Arai aldım. Arai ve Shoei ayrı klasmandalar hala. Almalı mısın? Orasına senin karar vermen lazım. Ses, malzeme konforu, malzemenin zamana dayanımı, optik doğruluk, havalandırma vs. hepsinde fark var. Bu farklar ne kadar önemli, ona senin karar vermen lazım, senin için o fiyat farkına değecek seviyede olmayabilir.
    espresso bunu beğendi.
    youtube.com/@bisuruyorum

yok bu konularda hiç çakma şeyler almaya niyetim yok sağolasın
    Ben sadece görüntüsü için aldım haftada 1 kez anca takıyorumdur :D tipi dışında çok saçma

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu soruların cevapları hep bireysel

Shoei bütçesine çıkmalı mısın?
    Bence evet. 6 sene Arai kullandıktan sonra Scorpion aldım, 2 sene dayanamadım, tekrar Arai aldım. Arai ve Shoei ayrı klasmandalar hala. Almalı mısın? Orasına senin karar vermen lazım. Ses, malzeme konforu, malzemenin zamana dayanımı, optik doğruluk, havalandırma vs. hepsinde fark var. Bu farklar ne kadar önemli, ona senin karar vermen lazım, senin için o fiyat farkına değecek seviyede olmayabilir.
    Arai ve Shoei cidden ayrı bir seviyede hala konfor açısından , bütçe kısıtlıysa almaya o kadar da gerek olmadığını düşünüyorum Scorpion'da işine yarar bu zaman içerisinde

Shoei bütçesine kesinlikle çıkmalısın. Nxr kaskımı 5 yıl kullanıp emekliye ayırdıktan sonra daha uygun fiyatlı nolan n80.8 aldım. Bu da kötü bi kask değil genel olarak memnunum fakat hemen her konuda nxr kaskımın yanından geçemez. Keşke imkanlarımı zorlayıp yine shoei alsaydım diye de pişmanlığım mevcut.
    uurrdmrr bunu beğendi.

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    hjc rpha 12
    aldığım en iyi kask, sağlam, hafif, aerodinamik, vizör-pinlock hediyeli,
    tasarımı harika, havalandırması, ses ve hava geçirmezlik son derece iyi.
    tüm kasklar içinde mithril diyorum kendisine.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    shoei nxr 2yi bugün deneme şansım oldu hayatımda aldığım en güzel şey ne motorun sesini ne rüzgar sesini duyuyorum sadece konuşunca kendi sesimi duyuyorum ben bu kadarını beklemiyordum hafifliği de inanılmaz şaşırttı bence koyu vizör güneş vizörünün yerini tutar vizör ve nxr 2 öneriyorum kesinlikle
    uurrdmrr bunu beğendi.

shoei nxr 2yi bugün deneme şansım oldu hayatımda aldığım en güzel şey ne motorun sesini ne rüzgar sesini duyuyorum sadece konuşunca kendi sesimi duyuyorum ben bu kadarını beklemiyordum hafifliği de inanılmaz şaşırttı bence koyu vizör güneş vizörünün yerini tutar vizör ve nxr 2 öneriyorum kesinlikle
    Shoei konfor konusunda cidden apayrı bir seviye AGV, Nolan , HJC'nin kasklarını da deneme imkanım oldu cidden çok fark var. Hayırlı olsun denemek nasip olmaz umarım.
    sampsonte bunu beğendi.

25 senedir sadece Arai taktım. Arada deneme amaçlı eşimin Schubertlerini taktım güzeller ses yalıtımı çene açılması falan ama güvenlik endişesi hat safhada diyebilirim. Arai al geç
    uurrdmrr bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler