Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorsiklet İçin Hangi Lokma Takımı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Pulsar N250, Hero X pulse 200
    İzeltaş ve Proxxonun iki modeli arasında kaldım. İkisi de 3/8 İnç.

İzeltaşda 19-21-23 Proxxonda 19-21-22-24 numaralar var.

İzeltaş:
    https://makineustasi.com/market/lokm...nahtar-takimi/

Proxxon:
    https://makineustasi.com/market/lokm...ollu-24-parca/

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı freesea77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

İzeltaş:

Proxxon:
    Ben şahsen temu'dan aldığım lokma setini kullanıyorum ,içinde lokma , alyan ve tornavida olarak kullanabilen şeyler var . Sürekli kullanacaksanız böyle bir takım almanız daha iyi olur ama ayda 1 kere şu yağı ve yağ filtresini vb. değiştireyim diye kullanacaksanız attığım takım daha iyi olur.

Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Ben würth' ün lokma setini kullanıyorum. kalitesi ve motosikletlerde kullanıma uygun boyutu açısından çok efektif.

https://www.bisikletsepeti.com/u/wurth-zebra-14-cok-amacli-lokma-seti/
    freesea77 bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Bu topa girmek istediğine emin misin? =)

Bir tane Wera'nın 1/4" seti var, bir çok vida türü + 13'e kadar lokma var içinde.
    Bir tane Rico'un 3/8" kolu var, teleskopik uzayabiliyor, 10-20mm arası bir çok lokma buna göre var.
    Bir tane 3/8" tork anahtarı var, Amazon'dan aldım sadece orada olan bir markaydı, yurtdışı yorumları çok iyi ve kalibre edilmiş anahtarla karşılaştırdım isabetli çalışıyor halen şu an için.
    Bir tane İzeltaş 1/2" kol var, ona göre de 16-18mm civarından başlayan lokmalar var.

Son olarak da temu kampanya furyasına girip 51 parça lokmalı T'li bir set aldım. O setten bir cacık olmaz onu söyleyeyim, ara sıra iş görür ama ciddi bir şekilde bir şeyleri sökeceğim toplayacağım diyorsan o dandik bits uçlar çok kolay salar kendini. Takım taklavatta mümkün olduğunca bir kere alayım ömürlük kalsın diye konuya bakmaya çalışıyorum. var zannedilen aletin işin ortasında su koyvermesi çok tatsız bir şey. Bilhassa en ufak özen gösterilmeyen şeydir bits uçlar, dandiği çok can sıkar. Bir uca bu parayı mı vereceğim demeyip en azından Bosch Professional olur Wera olur düzgün bir markadan uç almak lazım.

Proxxon daha fazla lokma çeşidi vermiş ama kalitesi nasıldır bir fikrim yok, İzeltaş göz kapalı alınabilecek bir marka.
    Yobaaz ve freesea77 bunu beğendiler.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Bütçen hangisine yetiyorsa en iyisi o dur ;) komple set satın almana da gerek yok aslında , set içinden 10-15 adetini belki hiç kullanmayacaksın , mevcut motosikletinde ihtiyacın olacak ölçüleri vede anahtar tipini belirle ( bazı yerde lokma , bazı yerde yıldız yada yaprak anahtar çalışır) bunları tek tek kaliteli markalardan satın al , zamanla kendi setini kurmuş olur tasarruf edersin ve gerçekten ihtiyacın olacak ölçüleri saklar alandan da tasarruf edersin , yerli İzeltaş gayet kaliteli ve uygun fiyatlıdır , profesyoneller bile uzun yıllar kullanıyor..
    freesea77 ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300

İzeltaş:

Proxxon:
    her ikisi de kaliteli markadır, ömür boyu kullanabilirsin
    freesea77 bunu beğendi.

Proxxon kullanıyorum. Son derece sağlam kaliteli.

İzeltaş kötü değildir ama kıyaslamada proxxon hertürlü daha iyi. İzeltaşın kutusu bile plastik, proxxon metal kutu ile gelir.

Hatta motosiklet için aşağıdaki seti tavsiye ederim.

https://www.nalburcenter.com/proxxon...kakce&v=1.92.4

freesea77 bunu beğendi.

oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Hazet alamadığımdan izeltaş aldım.

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu topa girmek istediğine emin misin? =)

Bir tane Wera'nın 1/4" seti var, bir çok vida türü + 13'e kadar lokma var içinde.
    Bir tane Rico'un 3/8" kolu var, teleskopik uzayabiliyor, 10-20mm arası bir çok lokma buna göre var.
    Bir tane 3/8" tork anahtarı var, Amazon'dan aldım sadece orada olan bir markaydı, yurtdışı yorumları çok iyi ve kalibre edilmiş anahtarla karşılaştırdım isabetli çalışıyor halen şu an için.
    Bir tane İzeltaş 1/2" kol var, ona göre de 16-18mm civarından başlayan lokmalar var.

Son olarak da temu kampanya furyasına girip 51 parça lokmalı T'li bir set aldım. O setten bir cacık olmaz onu söyleyeyim, ara sıra iş görür ama ciddi bir şekilde bir şeyleri sökeceğim toplayacağım diyorsan o dandik bits uçlar çok kolay salar kendini. Takım taklavatta mümkün olduğunca bir kere alayım ömürlük kalsın diye konuya bakmaya çalışıyorum. var zannedilen aletin işin ortasında su koyvermesi çok tatsız bir şey. Bilhassa en ufak özen gösterilmeyen şeydir bits uçlar, dandiği çok can sıkar. Bir uca bu parayı mı vereceğim demeyip en azından Bosch Professional olur Wera olur düzgün bir markadan uç almak lazım.

Proxxon daha fazla lokma çeşidi vermiş ama kalitesi nasıldır bir fikrim yok, İzeltaş göz kapalı alınabilecek bir marka.
    Bir kere alıp sonra hiç almamaya bende katılıyorum ama ayda 1 kere yağ değişimi vs. için kullanıyorum, uçlar şuanlık hiç koyuvermedi ama dediğiniz doğru

Motosikleti

İzeltaşın 1/2 ve 1/4 lokma seti, alyan seti ve aeg bits uç takımı var.

Yağ ve hava filtrelerini değiştirebiliyorum.
    Arka teker patlaması vb biraz daha öğrenip yazın yurtdığı turuna çıkmak istiyorum.
    Ama bu lokma set sürekli taşımak için çok ağır olur.
    1/4 setler bazı lokmalarda zayıf kalır.
    Bu sebepten 3/8 set almak istiyorum.

https://i.hizliresim.com/cx3jtld.jpeg

İzeltaşın 1/2 ve 1/4 lokma seti, alyan seti ve aeg bits uç takımı var.

Yağ ve hava filtrelerini değiştirebiliyorum.
    Arka teker patlaması vb biraz daha öğrenip yazın yurtdığı turuna çıkmak istiyorum.
    Ama bu lokma set sürekli taşımak için çok ağır olur.
    1/4 setler bazı lokmalarda zayıf kalır.
    Bu sebepten 3/8 set almak istiyorum.
    Gezilerde komple lokma seti taşımaktansa yapabileceğin işlemlere lazım olan aletleri al yeterli olur.

İyi bir kurbağacık hem ön tekeri hem arka tekeri söker misal. Çoğu motorda da avadanlık içinde teker sökmek için anahtar olur.

İlave olarak şöyle anahtarlar var,

Uzun yolda debriyaj balatası değiştirmeyeceksen tam takım lokmaya ihtiyaç duymazsın.
    freesea77 bunu beğendi.

sampsonte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    ben genelde çikolatalı tercih ediyorum ama ballı da yoklukta iyi gider

Motosikleti
    Alıntı sampsonte adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben genelde çikolatalı tercih ediyorum ama ballı da yoklukta iyi gider
    Kaşıntın var anlaşılan. Git bir kese yaptır.

Yardımcı olacak bir yorumun yoksa ikile.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:49 ----------

Alıntı sodurlu88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gezilerde komple lokma seti taşımaktansa yapabileceğin işlemlere lazım olan aletleri al yeterli olur.

İyi bir kurbağacık hem ön tekeri hem arka tekeri söker misal. Çoğu motorda da avadanlık içinde teker sökmek için anahtar olur.

İlave olarak şöyle anahtarlar var,

https://www.eltos.com.tr/wp-content/...-510x510-1.jpg

Uzun yolda debriyaj balatası değiştirmeyeceksen tam takım lokmaya ihtiyaç duymazsın.
    3/8 cırcır ve ona uygun 1/2 ve 1/4 uçları takabileceğim lokma adaptörü ile sadece gerekli lokma uçlarını yanıma almak daha mantıklı gibi.
    Bir de bahsettiğiniz gibi bir kurbağacık işimi görür.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bütçen hangisine yetiyorsa en iyisi o dur ;) komple set satın almana da gerek yok aslında , set içinden 10-15 adetini belki hiç kullanmayacaksın , mevcut motosikletinde ihtiyacın olacak ölçüleri vede anahtar tipini belirle ( bazı yerde lokma , bazı yerde yıldız yada yaprak anahtar çalışır) bunları tek tek kaliteli markalardan satın al , zamanla kendi setini kurmuş olur tasarruf edersin ve gerçekten ihtiyacın olacak ölçüleri saklar alandan da tasarruf edersin , yerli İzeltaş gayet kaliteli ve uygun fiyatlıdır , profesyoneller bile uzun yıllar kullanıyor..
    akü sökmek:
    10 mm lokma,

yağ değiştirmek:
    8mm lokma,
    19mm lokma,

hava filtresi değiştirmek:
    8mm lokma,
    10 mm lokma,
    12 mm lokma,
    13 mm lokma,

Forumda bunları buldum. Aklınıza gelen başka lokma numarası var mı?

sampsonte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 250SR, HONDA Dio
    Kaşıntın var anlaşılan. Git bir kese yaptır.

Yardımcı olacak bir yorumun yoksa ikile.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:49 ----------

3/8 cırcır ve ona uygun 1/2 ve 1/4 uçları takabileceğim lokma adaptörü ile sadece gerekli lokma uçlarını yanıma almak daha mantıklı gibi.
    Bir de bahsettiğiniz gibi bir kurbağacık işimi görür.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------

akü sökmek:
    10 mm lokma,

yağ değiştirmek:
    8mm lokma,
    19mm lokma,

hava filtresi değiştirmek:
    8mm lokma,
    10 mm lokma,
    12 mm lokma,
    13 mm lokma,

Forumda bunları buldum. Aklınıza gelen başka lokma numarası var mı?
    kardeşim ben tulum arıyorum dedim bana tulum peyniri attılar ne bu sinir :D
    Tokus bunu beğendi.

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    https://www.trendyol.com/newstar/tam-profesiyonel-germany-216-parca-lokma-anahtar-takimi-oto-tamirci-full-tam-set-1-2-3-8-1-4-p-518754775?boutiqueId=61&merchantId=393416 Bu ürün Tayvan malı fakat cırcır mekanizması hariç sağlamlar, ben bunu kullanıyorum bunla motor bloğu sökebiliyor ve araba tamiri yapabiliyorum hatta yetmiyor uçlarıda darbeli somun sıkmada kullanıyorum. Bence fiyatına göre 10 numara.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    3/8 olmaz, 1/2 lazım.

Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Tek cırcır anahtarlı izeltaş'ı ben almam. bir büyük 1 küçük cırcır her zaman daha iyidir. İzeltaş tamam kaliteli ama 7-8 lokmayı büyük cırcır ile kullanmak zor olur. Çift cırcır anahtarlı modelden alıp eksik olan uçları ayrıca koçtaş gibi yapı marketlerden tamamlayabilirsin.
    freesea77 bunu beğendi.

Konuyla pek alakası yok ama , https://www.temu.com/kuiper/uk1.html?subj=goods-detail&_bg_fs=1&_p_mat2_type=a4002&_p_jump_id=1040 &_x_vst_scene=adg&goods_id=601099513976982&_p_rfs= 1&_x_ads_channel=koc&_x_ads_sub_channel=koc_instag ram&_x_campaign=affiliate&_x_cid=2058354678kol_aff iliate&_x_ads_csite=search&g_lg=tr&g_ccy=TRY&g_sit e=174&g_region=203&adg_ctx=a-d5723177~l-10a09dd1 . küçük işler için bu takım çok işlevli olur diye düşünüyorum, çantada çok yer kaplamaz diye düşünüyorum.

Zato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xvs 650 dragstar
    Aynı ürün arayışım uzun zamandır sürüyordu, indirim kapsamında aşağıdaki seti 1.700 tl'ye satın aldım. Satın alırken epey ürünü inceledim, gerçekten kaliteli ürünler 4.000 ve üzeri fiyatlarda ve daha az seçenekle mevcuttu. Bu sette hem en çok ihtiyaç duyduğum lokma uçlarının olması hem de yedek olarak kullanabileceğim bits uçların bulunması cazip göründü. Herhangi ek bir set taşımadan sadece bu çantayla tornavidadan lokmaya her türlü ekipmanı kompakt bir biçimde bulundurabiliyorsun. Şimdilik ciddi olarak kullanmadım, sadece ufak tefek işler için kullanma şansım oldu ama çok dandik değil gibi geldi. Kişisel görüşüm tamir işiyle uğraşan bir profesyonel değilsen bu tip bir set senin işini görür. Gerektiğinde arka tekeri sökmede kullanabileceğin kadar büyük uçlar barındıran bir set almanı tavsiye ederim.

https://www.hepsiburada.com/108-parca-circir-takimi-lokma-takimi-p-HBCV000075D974?magaza=EMYA

Yobaaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRK 502X
    2022 de 500 liraya bunu almıştım. sadece aksesuar söküp takabilen birisiyim arada bir de vida vs sıkarım henüz bir keleğini görmedim

https://www.amazon.com.tr/dp/B009I4HRDW?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)