Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Genleşme Tankına İçme suyu koydum Musluk suyundan iyidir?

REKLAM ALANI

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu tek seferde açıklıyorum ve kapatalım. İşin aslı koyduğunuz su belki uzun süre boyunca bir problem vermeyecek fakat bunun doğru olmadığını bildiğimiz için böyle uygulama yapılmasına karşıyız, sizin koyduğunuz plastik bidondaki sıvı her zaman blok içinde döner dolaşır ve artık eklediğiniz miktar kadar şaşal su soğutma sıvısının oranına karışmış bulunmaktadır yani çekeceğiniz sıvı hiç bir şeyi etkilemez. Eser miktarda eklediğiniz için ah blok gitti diyemeyiz fakat oluşabilecek tepkimeleri hızlandırmış bulunmaktasınız. Bahsettiğin usta yüksek ihtimalle fabrikasyon değerler nedir bilmeyen ve iş yapan biri olsa gerekki böyle bilgi vermiş.

Yeşil yerine mavi koyulursa problem olur mu? Yüksek ihtimalle olmaz fakat bu işi moleküllerine araştırcak kadar yeterli bir kimya ve metalurji bilgisine sahip değilim fakat işin garantiye alınması ben bu tarz eksiltmelerde saf su eklenmesini tavsiye ediyorum, bununda en büyük sebebi 2 farklı markanın kimyasalı birbirine karışarak olabilecek bir sıkıntı varsa oluşmaması için bunu öneririm.
    [IMG][/IMG]

Gittim aldım Antifirizi biraz sonra dolduracam inşallah

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Meg bazlı antifriz isteyen bloğa organik koyarsan iş çok saçma yerlere varır, bu yapılan en küçük hata bloğun komple çöpe atılması demek. Mesela en basitinden BMW arabalarının motorları genelde hep meg bazlı antifriz kullanılır eğer gidipte organik koyarsan bloğun çürümesini ve ardı arkası kesilmeyen su kaçaklarını karşıdan seyredebilirsin .
    O yüzden ya bir yetkili servisi arayıp sormak veya kullanım kılavuzundan bakmak en iyisi.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı Beto87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gırgır, eğlence bir yana, motosikletin kitapçığında ille de organik antifiriz kullanın demiyorsa asla motosiklette organik(kırmızı) antifiriz kullanmayın. Zamanla içinden geçer motorun aşındırarak. Mavi veya yeşil renkten devam.
    Afrika twin kullanım kitapçığında organik ve sertifikalara kadar yazılmış şu şu özellikte koyunuz diye tr de bu şartları taşıyan tek bir marka var castrol radicool sf1 modeli
    antfiriz koyarken kitapçığa iyi bakın derim
    şaşal su olmaz çeşme suyundan daha fazla kireç vardır içinde saf su dedikleri klima suyu veya para ile satılan akü suyu ama çeşme suyu değil
    espresso bunu beğendi.
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı uurrdmrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O yüzden ya bir yetkili servisi arayıp sormak veya kullanım kılavuzundan bakmak en iyisi.
    Kimi servis yetkilisi de bilmiyor , en güzeli servis manuelini bulup ordan bakmak. Ben Ktm'de çalışırken sıvı eksikliği yaşayan müşterilere saf su ile seviye tamamlamasını önerirdim.
    uurrdmrr ve espresso bunu beğendiler.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Kimi servis yetkilisi de bilmiyor , en güzeli servis manuelini bulup ordan bakmak. Ben Ktm'de çalışırken sıvı eksikliği yaşayan müşterilere saf su ile seviye tamamlamasını önerirdim.
    Bende xmax varken gittiğim yamaha yetkili servisi bilgisayardan servis manuellerinin pdf'leri açıp oradan bakarak iş yapıyordu, orada her detayı vardı motorun, merak edip bakmıştım. Onları okuyup anlayabilecek kadar ingilizcesi de vardı ustanın. Böyle yetkili servisler de var yani.
    tommygun bunu beğendi.

Çoğu yazıyı okumadım ama saf su ihtiyacı olup evinde kurutma makinesi olan varsa, makinede biriken suyu kullanabilir. Saf sudur.

Motosikleti
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende xmax varken gittiğim yamaha yetkili servisi bilgisayardan servis manuellerinin pdf'leri açıp oradan bakarak iş yapıyordu, orada her detayı vardı motorun, merak edip bakmıştım. Onları okuyup anlayabilecek kadar ingilizcesi de vardı ustanın. Böyle yetkili servisler de var yani.
    Abi böyle servislerin Allah kazancını arttırsın ve bereketlendirsin. Sahip olunan araca fabrika çıktısı gibi iş yapmaları taktire şayandır.
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Abi böyle servislerin Allah kazancını arttırsın ve bereketlendirsin. Sahip olunan araca fabrika çıktısı gibi iş yapmaları taktire şayandır.
    Kızıltopraktaki küçük yamaha servisi. o bina kentsel dönüşüme girince hasanpaşa tarafına taşınmış, daha güzel geniş bir dükkan olmuştu geçen yaz istanbula gittiğimde uğramıştım. Küçük servis, bir tek sahibi ve yanında bir çırağı var, öyle şık bekleme yerleri falan yok ama daha güvenilir gelmişti diğer büyük servislere göre orası bana.
    uurrdmrr ve Motoseverrr bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kızıltopraktaki küçük yamaha servisi. o bina kentsel dönüşüme girince hasanpaşa tarafına taşınmış, daha güzel geniş bir dükkan olmuştu geçen yaz istanbula gittiğimde uğramıştım. Küçük servis, bir tek sahibi ve yanında bir çırağı var, öyle şık bekleme yerleri falan yok ama daha güvenilir gelmişti diğer büyük servislere göre orası bana.
    Böyle iş yerleri genelde daha iyi oluyor zaten, diğer büyük servislerde içersini bilmediğimiz için işi yapan ustalar durmadan değişebiliyor ve kötü birine denk geldiğimiz zaman iş saçma sapan yerlere varabiliyor.
    espresso bunu beğendi.

Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Afrika twin kullanım kitapçığında organik ve sertifikalara kadar yazılmış şu şu özellikte koyunuz diye tr de bu şartları taşıyan tek bir marka var castrol radicool sf1 modeli
    antfiriz koyarken kitapçığa iyi bakın derim
    şaşal su olmaz çeşme suyundan daha fazla kireç vardır içinde saf su dedikleri klima suyu veya para ile satılan akü suyu ama çeşme suyu değil
    Aynı şeyi söylüyoruz ama yine de sen bilirsin. Ben de roman kitabına bakın dememişim zaten.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı Beto87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı şeyi söylüyoruz ama yine de sen bilirsin. Ben de roman kitabına bakın dememişim zaten.
    sen kırmızı koymayın demişsin nereden okudun gerçekten hangi roman kitabından ? kullanıcı el kitabında tavsiye edilen kırmızı renk olan organik mavi veya yeşil değil
    aynı şeyi söylemiyoruz yani
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    iyidir sıkıntı olmaz

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)